МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 11

• 62 501
  • 721
  •   1
Отговори
# 240
  • в кукувиче гнездо
знаете ли колко струва профилактичен преглед с ехограф и цитонамазка

Гинекологичният преглед е 30лв, ехографията е 25лв. Вземането на секрет за цитонамазка е 10лв. Ако желаете може да си занесете цитонамазката за изледване в която лаборатория желаете или да я оставите в нашата. Лабораторното излседване на секрета е 10лв.

т.е. ако направите всичко при нас е общо 75лв  Peace

Всичко това по здравна каса ще излезе почти без пари.

# 241
Мамчета, предпогам сте го писали по-рано, но тъй като не успях да намеря ще ви питам, предварително се извинявам! Какви изследвания трябва да се правят преди да подам документи за раждане в Девата освен кръвна картина,  ЕКГ,ИНР, хив и васерман. И кога е по-добре да отида за тест на упойките, след като мина изследванията или може и преди това? Благодаря предварително!

Ето това е списъка, който е публикуван в сайта им:
Документи и изследвания, които са необходими при постъпване в родилно отделение:
    -лична карта, лична амбулаторна карта
    -направление за раждане от гинеколога, който проследява бременността (важи 30 дни от 
    датата на издаване)
    -кръвна група
    --пълна кръвна картина
    време на кървене и съсирване, INR
   - уреа и креатенин
    -ЕКГ и консултация с кардиолог
    -консултация с анестезиолог

за подробности виж: http://www.devamaria.com/divisions/id/1/page/2
 Peace Peace

Благодаря ти много  bouquet

# 242
  • Стара Загора/Бургас
Здравейте момичета ,   
 извинявам се , че така нахлувам в темата ви , но се интересувам как мога да се свържа с психолога на Дева Мария - Ветрен!

Преди време , когато четях тук, бях срещала нейни публикации , но сега не откривам ника и .
Ще съм ви благодарна ако ме упътите или пък психоложката ми пише на лични:)) 

Честит празник и весели почивни дни!  bouquet

# 243
Родих в Дева Мария и съм много доволна. Аз лично не исках там да раждам, бях се насочила към МБАЛ-а, но мъжът ми каза, нека да е в Девата. Радвам се че го послушах, всичко е чудесно,парите си заслужават, бях планово секцио при д-р Гамишев. Поздравявам и доктора си.

# 244
Родих в Дева Мария и съм много доволна. Аз лично не исках там да раждам, бях се насочила към МБАЛ-а, но мъжът ми каза, нека да е в Девата. Радвам се че го послушах, всичко е чудесно,парите си заслужават, бях планово секцио при д-р Гамишев. Поздравявам и доктора си.

Честита ви рожба  Hug Да ви е здраво бебчето, да расте безгрижно и много, много да ви радва!!!
Все такива хубави новини да получаваме и да са доволни и щастливи всички мами от раждането, незвисимо в коя болница и при кой лекар  Hug

# 245
Здравейте, в края на август родих в Девата, един ден преди термин, без избор на екип и искам да изразя благодарността си към целият екип. Отношението на всички беше перфектно, реакциите на всички членове на екипа бяха навременни и адекватни и единствено благодарение на тях се сдобихме със здраво бебче. Специални благодарности отправям и към неонатолозите и всички сестри, които се грижеха за бебчетата в болницата, за насоките и помощта в началото на кърменето и за всички други въпроси, които ме вълнуваха като майка на първо бебе.
На всички бъдещи майки, които все още не са взели решение къде ще раждат, препоръчвам с две ръце болницата - отношението към мен надмина всичките ми очаквания. И най-важното, където и да раждате заредете се с положителни емоции и успех!  bouquet

# 246
а случайно да сте чували нещо за ,М-бал Черноморска  Бургас newsm78. Незнам дали уцелих темата.

# 247
  • в кукувиче гнездо
а случайно да сте чували нещо за ,М-бал Черноморска  Бургас newsm78. Незнам дали уцелих темата.

[/q

Съвсем не си я уцелила............

# 248
  • By the sea
Шана, честито августовско бебе! Живи и здрави, много щастие!  bouquet

# 249
Шана честито бебче и от мен! Здраве, късмет и да е обградено от много обич му желая!
  bouquet

Мами помагайте. Ивчо вече е на годинка и четири месеца, вече се пробвам да му давам твърда храна, но от известно време гледам, че трудно се изхожда, т.е. имаме запек вече втора седмица. Казаха ми, че било нормално но да питам и вас. Вие какво правихте при такива проблеми, трябва ли да ходим на лекар или да пробвам с някакви разхлабващи плодове - примерно печена тиква с малко мед или сок от сини сливи, казаха ми че помагало.
A иначе това, което му давам като хранителен режим е примерно за закуска попарка с масло и сирене, след това  за обед пилешка супичка(рибка или мусака) и някакъв плод, за следобедната му давам бисквитки натрошени в кисело мляко и някакъв плод, вечерята гледам да е някакво постно ядене с някакъв млечен десерт. Млякото, ползваме преходните млека на Хип. Давайте съвети...

# 250
Мами помагайте. Ивчо вече е на годинка и четири месеца, вече се пробвам да му давам твърда храна, но от известно време гледам, че трудно се изхожда, т.е. имаме запек вече втора седмица. Казаха ми, че било нормално но да питам и вас. Вие какво правихте при такива проблеми, трябва ли да ходим на лекар или да пробвам с някакви разхлабващи плодове - примерно печена тиква с малко мед или сок от сини сливи, казаха ми че помагало.
A иначе това, което му давам като хранителен режим е примерно за закуска попарка с масло и сирене, след това  за обед пилешка супичка(рибка или мусака) и някакъв плод, за следобедната му давам бисквитки натрошени в кисело мляко и някакъв плод, вечерята гледам да е някакво постно ядене с някакъв млечен десерт. Млякото, ползваме преходните млека на Хип. Давайте съвети...
Сега сезона позволява да дадеш круша, праскова (обелена, заради мъха), киви... Аз варя сушени сини сливи и му давам отварата с малко мед, но може и на пюре. За лекарства, давала съм Дуфалак, Фрутилакс и от второто имаше повече ефект, но все пак са лекарства и не мога да препоръчвам. Много деца са със запек, уви. Понякога е физиологичен, както е в нашия случай. Просто не се напъва и така за 3-4 дни, става още по-трудно изхождането и ако не му дам нещо разхлабващо.... Та така, варя по 3 сини сливи всеки ден и мога да кажа, че вече нямаме проблем. Дано да съм помогнала малко! Успех!

# 251
  • в кукувиче гнездо
A иначе това, което му давам като хранителен режим е примерно за закуска попарка с масло и сирене, след това  за обед пилешка супичка(рибка или мусака) и някакъв плод, за следобедната му давам бисквитки натрошени в кисело мляко и някакъв плод, вечерята гледам да е някакво постно ядене с някакъв млечен десерт. Млякото, ползваме преходните млека на Хип. Давайте съвети...
Сега сезона позволява да дадеш круша, праскова (обелена, заради мъха), киви... Аз варя сушени сини сливи и му давам отварата с малко мед, но може и на пюре. За лекарства, давала съм Дуфалак, Фрутилакс и от второто имаше повече ефект, но все пак са лекарства и не мога да препоръчвам. Много деца са със запек, уви. Понякога е физиологичен, както е в нашия случай. Просто не се напъва и така за 3-4 дни, става още по-трудно изхождането и ако не му дам нещо разхлабващо.... Та така, варя по 3 сини сливи всеки ден и мога да кажа, че вече нямаме проблем. Дано да съм помогнала малко! Успех!
Запекът не е голям проблем, оправя се, но на мен по-страшничко ми се вижда даването на мед на толкова малки деца. Това вече си е опасно. Медът е много силен алерген. От добри медари знам - мед на дете след третата година.

# 252
Шана честито бебче и от мен! Здраве, късмет и да е обградено от много обич му желая!
  bouquet

A иначе това, което му давам като хранителен режим е примерно за закуска попарка с масло и сирене, след това  за обед пилешка супичка(рибка или мусака) и някакъв плод, за следобедната му давам бисквитки натрошени в кисело мляко и някакъв плод, вечерята гледам да е някакво постно ядене с някакъв млечен десерт. Млякото, ползваме преходните млека на Хип. Давайте съвети...

За тази възраст мисля, че е доста подходящ хранителния режим, от какво ли се запича така? Сигурна ли си, че е запек или просто не ходи всеки ден? Ние сега ядем зеленчукови пюрета и също се запичаме, ако стане зле работата и не се оправя с полдово пюре или сокче, давам Лактулоза МИП. Напълно безвредно е.

# 253
  • в кукувиче гнездо
Най-вероятно се запича от преходното мляко.

# 254
Тази вечер ще му сваря отварата със сините сливи, имам сушени под ръка и утре ще му дам да пие, дано и при нас има ефект... А иначе давам му всякакви плодове, надявам се това да помогне и да не се налагат лекарства... Благодаря ви много  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт