Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • София, св. Троица

Арх, аз също си записвам всяко кърмене, а понеже съм много отнесена - даже пиша на коя гърда е било Simple Smile
Въпрос към ЛЛЛ: Знам, че е рано, ама... Октомври ми почват лекции и ще трябва да липсвам от време на време(за по 4-5 часа). Та ще трябва да се науча да се цедя. На ръка или с помпа? Чудя се кога трябва да почна и дали има нужда от сега, та да си складирам малко в хладилника. Моля, и опитните мами да изкажат мнение..

Здравей sunny2012,
чудесно е, че искаш да съвместиш майчинството с учене.  HugНяма значение как ще се научиш да цедиш – някои майки споделят че се справят добре с помпа, други им е по-лесно на ръка, а пък трети практикуват и двете, защото помпата не винаги може добре да изцеди гърдата. Вариант е да започнеш да изцеждаш от сега, особено ако имаш излишни количества. По късно, когато кърмата се регулира според нуждите на сучещото бебе, изцеждането може да е по-трудно. Добре е обаче да се внимава с количеството на изцеденото, за да не се стигне до хиперлкатация в един момент.
Друг вариант е си заедно с бебето да е близо до университета ти, като този вариант е вероятно най-щадящия за теб и него. Много майки в подобна на твоята ситуация взимат бебетата със себе си там, където имат ангажимент и в предвидените почивки кърмят. Това е и едно от предимствата на кърменето  - може да се практикува навсякъде – в превозното средство, с което ще пътуваш, в университета, в някоя градинка и т.н. По този начин хем бебето е спокойно, на разходка в близост до твоя ангажимент, хем ти ще избегнеш риск от препълване на гърдите. Ако избереш този вариант ще си спестиш много време прекарано в предварително изцеждане, което би могла да използваш за нещо по-полезно и по-приятно. Освен това Емил ще получи храната си по начин, по който е свикнал да го получава, ще е щастлив, а това автоматично означава, че и ти ще си спокойна за него и за себе си също. И не последно място, ще предоставиш на бебето един приятен ден на разходка
Една закачка, която би могла да те окуражи или вдъхнови http://www.estestveno.com/node/1694

bouquet

# 151

Момичета, имам един въпрос. Спомням си, че имаше мами в темата, които си купиха колички на Jane  с кош Matrix. Ние имаме такава и днес за огромна моя изненада, се оказа, че не можем да монтираме коша в колата в седнало положение, защото коланът изглежда е къс. Някой друг има ли такива проблеми, има ли някакъв трик за монтиране с по-къс колан?

И при нас колана се оказа к къс, но сме с макси-кози. Засега отпред колана се хваща само от едната страна на кошчето, а трябва да е така:

http://www.comparestoreprices.co.uk/images/be/bebe-confort-maxi- … ck-reflection.jpg

# 152
Моля по запознатите мами да кажат - вчера нали ходих на преглед и след мрънкане от моя страна, че искам да раждам, ми подпомогна разкритието с ръка. Предупреди ме, че ще имам леко зацапване (това не е падаща тапа нали), само дето сега след разходка забелязах и някакъв гъст, слузест секрет - ее, това дали не е вече тапа Thinking Иначе цяла нощ имах контракции, долу горе по 3,4 на час, но си спах без проблеми и с тях, както обикновено де... Принципно имам висок праг на болка, и все ме страх дали ще се усетя навреме да се замъкна до болницата...  Добре, че е на 3,4 минути път пеш от нас..

# 153
  • Сливен
Момичета  Hug, благодаря на всички за пожеланията, но май нищо особено не се случва - имам и аз като Ники някакви контракции на по 20 мин. от вчера, но нищо повече, продължавам да се надявам, че всичко ще тръгне нормално.
Ники, късмет и на теб миличка.  
Нели, и на теб стискам палци да си тръгне само, щом не могат да го предизвикат  Hug
Невидимо дете, честит ти син  - Виктор, нека е жив и здрав и да ви носи много радост и щастие   bouquet

# 154
nikiiit, и на мен така ми бяха казали, че може да прокърви, обаче това не се случи. Чак на другия ден ми падна тапата, която беше кървениста слуз.

Като ви чета как някои се въстановявате трудно след нормално раждане, вече не съжалявам толкова много, че не опитах нормално. Аз на изписването на 5-тия ден си качих бебето сама по стъпалата до 4-тия етаж. Обаче контракциите след операцията ме боляха ужасно. Най-гадното беше, че не ми даваха много обезболяващи. Даваха само аналгин и то с много молби. Толкова много ме болеше, че ме питаха дали не ми е второ, защото при второ секцио боляло повече.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 10:30 от celika

# 155
    Моми4ета ,здравейте влизам за да ви кажа,4е на 20.07в 03.05 родих мочт прекрасен син Кристиан 4100кг  54 см.На вси4ки останали мами 4естито ,а на тези които все о6те им предстои им пожелавам леко раждане

# 156
Момичета  Hug, благодаря на всички за пожеланията, но май нищо особено не се случва - имам и аз като Ники някакви контракции на по 20 мин. от вчера, но нищо повече, продължавам да се надявам, че всичко ще тръгне нормално.

Роксана, вижда му се вече края, щом като имаш контракции, няма страшно, ще гушнеш бебочко скоро  Hug Peace

Честито на венерски и на всички обебили се!!!!!!
Нинс, ти си майка героиня, не се тревожи, човечето ще се оправи, това се случва, аз питах моята свекърва и тя каза ,че се случва и че това се оправя. Hug

# 157
  • Сливен
venerski   , честито и на теб, нека Кристиан расте щастливо, здраво и добро дете   bouquet
Нинс, знам колко е отвратително да гледаш детето ти да страда и да не можеш да му помогнеш - изпращам ти много  Hug Hug Hug и се надявам скоро да пишеш, че всичко вече се е наредило при вас с бебчо.

# 158
Честито на всички обебили се майчета!
И голям късмет на всички вайчета 2 в 1 идва и Вашият момент! Много гушки и стиснати палчета от мен! Очакваме Ви с новини  Hug

# 159
Здравейте, майчета и бременелки  Hug
 Честито на всички обебили се нови майчета   bouquet
Не съм влизала отдавна, следя ви само в букито, че постоянно или сме на разходка или си почиваме с бебо  Laughing Нашият тати се върна в понеделник на работа, а майка ми взе баткото, за да ми е уж по-лесно, но като не съм оставала без него дълго време ми е едно криво и май ще си го взема. И ми е едно тъжничко като си го гледам Sad Като се върнах от родилното някак ми се стори,че е порастнал изведнъж, видя ми се много голям, може би ,защото вече обгрижвам нашия малчо. Дори мъжа ми вика вчера,че сме си имали голямо момче и не сме го виждали...
Извън тези емоции ние с Тимур сме добре, гледаме се вече сами през деня,излизаме на разходки,чакаме с нетърпение и нашите дружки да направят 40 дни,че да излизаме заедно  Laughing
Исках да ви попитам,тъй като на баткото не съм давала чая на Хип,може ли да се дава ,когато няма явни признаци на колики,т.е. превантивно? Ние нямаме системни колики, но отвреме -навреме го понаболява коремчето. В петък ходихме до Варна и вечерта като се прибрахме плака цял час. Не можах да разбера от какво е?!?! Пих едно безкофеиново кафе през деня, но си мисля,че може да са ми сервирали и кофеиново и затова да е бил неспокоен или да е имал колики?!? Дадох му инфакол успокои се, но си казах никога повече кафе навън!!! Naughty
Ще се похвалим и с нашите мерки- от изписването за две седмици сме наддали  810 грама и сме пораснали с 3 см  Wink
НИнс, силно те прегръщам мила и знам,че си силна и ще бъдеш още повече преди всичко заради Алекс! Чакаме те с хубави вести Hug
Мама Рая, и аз пробвах да кърмя легнала, супер ми хареса позата не само на мен и на малкия, цока ли цока:)) И аз я препоръчвам на всички майчета   Wink
Пепи, те мъжете ни ще издържат без креватните гимнастки,ама ние как не знам?!?! И с тези бушуващи хормони в нас Laughing Аз ще изчакам още , но съм измислила подобаващо откриване на любовния сезон  Mr. Green Вкъщи се разкарвам предимно с потници с деколтета,че по-лесно се изкарва "оръжието",когато бебо огладнее, а моя мъж като се прибере вкъщи след работа само там гледа като ми говори. Мъжка работа  Mr. Green
За спортуването, аз ще наблегна засега на разходките, имам да свалям килца, но ще изчакат докато кърмя и освен това влизам в старите си дрехи,така че няма да ги мисля Wink Има и друго с кърмене също се свалят кг- плавно,но славно Grinning
За свекитата- моето свеки дойде на изписването и още веднъж след това. На изписването беше супер жега, бебо беше и без това навлечен(вижда се и на снимките ,които качих във ФБ), ей, тази жена не спря да повтаря защо нямал шапка ooooh! ПИта точно 4 пъти и аз точно 4 пъти не и отговорих,само я погледнах с усмивка. Накрая като тръгнахме по стъпалата надолу направи още една забележка на мъжа ми,който носеше бебето- да бил внимавал ,че да не се спъне и да падне по стъпалата  ooooh! Е мъжа ми не издържа и каза да спре със забележките и въпросите! Whistling Естествено това подейства за 30 мин и след това си продължи, не знам какво й стана в този ден, хубав човек си беше, но явно като станеш свеки рано или късно се деформираш Joy
Четох няколко странички назад само.  Blush Но ще наваксам,когато имам време. И за темата да кажа,че е с чудесно заглавие,браво на авторите  bouquet
Заради, радвам,се че вече сте у дома Hug Hug Hug Гледах снимки.... малката г-ца май е взела очичките на мама Heart Eyes

На майчетата,които още чакат съкровищата си- кураж и търпение  Hug

# 160
Т е р и относно чайчето аз й давам, педито ни разреши, каза че не е проблем. Ние сме само АМ, и освен него, давам  и водичка! Мисля, че имаме някакви леки Колики, но за момента освен чайче не давам друго. Според мен мисля, че не е проблем. Утре сме на преглед и ще видим какво ще ни изпише за тях и естествено да разберем колко се пораснали и наддали  Crazy

# 161
Ema, благодаря за отговора, днес мисля да му купя и аз и успех утре на прегледа Hug

# 162
Скъпи мами, минавам набързичко да ви почерпя, че днес навършваме 1 месечинка! Пожелаваме си да сме много здрави и послушни!  Mr. Green

На новите мами честито, да са им живи и здрави дечицата и да растат послушни деца!
Рокси, nikiit на вас палчета момичета, както и на останалите необебели се мами!
Тери голям сладур ти е Тимур, да го нагушкаш много от мен!
Нинс пращам ти много кураж и прегръдки, сигурна съм че всичко вече е наред, знам че ти е трудно, но трябва да си силна мила! Важното е че операцията е минала, сега просто малко търпение  Hug
Аз да ви се похваля че снощи моя малък принц заспа в 9 вечерта, и сутринта го будих в 4.30 да яде, направо си изкарах акъла, ставах да проверявам дали диша, заспа по корем като къртиче малко и не иска да се събужда и после като го накърмих пак до 8.30 продължи да спи. Та в този ред на мисли Цанкова пак да си жива и здрава мила, явно детето наистина се успокоява като спи по коремче!    bouquet
Сега ви оставям мами, че трябва да прескочим до Хиполенд с каката, днес е на детски рожден ден, а докато малчо и тати спят можем да я свършим тази работа  Party

# 163
Здравейте момичета!Днес моето слънчице Йоана става на един месец.Сутринта бяхме на преглед и вече тежим 4,500 (+1.200 от раждането и)Oт три дни малката вечер ми вдига температура 37,2 .Давам и едни капки и бързо бързо я сваля.Казах на педиатърката а тя за мое учудване ми отвърна че няма нищо притеснително и да и давам от капките само ако температурата надхвърли 38,5.След тия и думи направо се втрещих.Как 38,5??? Не мислите ли че това е доста висока температура за такова малко същество?Искам да ви питам на някоя от вас дали и се е случвало подобно нещо

# 164
Лилит да ви е жива и здрава и вашата Йоана!
Температура на бебе е тогава когато е над 37,5 затова ти е казала капки да даваш над 38,5. Тяхната телесна температура не е като нашата  Simple Smile
Неотразима ако чете, да даде инфо за бебчето си да я напишем на първа страничка и в групата във ФБ.

Общи условия

Активация на акаунт