Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако бебето ми не иска да суче?
Как мога да помогна на бебето си с колики?
Какво да очаквам по време на цезарво сечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако бебето ми не иска да суче?
Ако бебето ви не желае да суче, можете да опитате ръчно или машинно изцеждане и след това да му предложите кърмата от шише. Важно е да се консултирате с педиатър за съвет и подкрепа. Някои майки откриват, че изпомпват кърмата си и я дават на бебето, което може да бъде полезно, ако имат достатъчно мляко. Не забравяйте, че водата и чаят могат да допълнят следващото хранене на бебето, особено ако е на кърма. Също така не е необходимо да дава вода на бебето, особено ако детето е на кърма, тъй като кърмата съдържа 85% вода и може напълно да утоли жаждата му, особено през летните месеци.
-
Как мога да помогна на бебето си с колики?
За облекчаване на коликите при бебета могат да се използват различни методи като използване на специални капчици като Infacoл, приготвяне на чай от копър, масажиране на коремчето, промяна в диетата на майката и промяна в позицията по време на хранене. Важно е да се консултирате с педиатър за най-подходящите методи за вашето бебе.
-
Какво да очаквам по време на цезарво сечение?
По време на цезарово сечение е важно да запомните, че изборът на акушерка не е необходим, тъй като ключовите фигури са анестзиологът, лекарят и майката. Цезарското сечение е операция, която може да причини болка; обаче, от съществено значение е да имате доверие в лекаря и да останете спокойни. След процедурата може да има дискомфорт, но това е нормално. От решаващо значение е да следвате инструкциите на лекаря за възстановяване и да се консултирате с него за всякакви въпроси или притеснения.
-
Как да следвам препоръките на педиатъра за хранене на бебето, когато то се събужда от глад след два часа?
-
Как да храня бебето, ако то не пие вода или чай, само няколко глътки?

Няма значение как ще се научиш да цедиш – някои майки споделят че се справят добре с помпа, други им е по-лесно на ръка, а пък трети практикуват и двете, защото помпата не винаги може добре да изцеди гърдата. Вариант е да започнеш да изцеждаш от сега, особено ако имаш излишни количества. По късно, когато кърмата се регулира според нуждите на сучещото бебе, изцеждането може да е по-трудно. Добре е обаче да се внимава с количеството на изцеденото, за да не се стигне до хиперлкатация в един момент.
Иначе цяла нощ имах контракции, долу горе по 3,4 на час, но си спах без проблеми и с тях, както обикновено де... Принципно имам висок праг на болка, и все ме страх дали ще се усетя навреме да се замъкна до болницата... Добре, че е на 3,4 минути път пеш от нас.. 
Като се върнах от родилното някак ми се стори,че е порастнал изведнъж, видя ми се много голям, може би ,защото вече обгрижвам нашия малчо. Дори мъжа ми вика вчера,че сме си имали голямо момче и не сме го виждали...

ПИта точно 4 пъти и аз точно 4 пъти не и отговорих,само я погледнах с усмивка. Накрая като тръгнахме по стъпалата надолу направи още една забележка на мъжа ми,който носеше бебето- да бил внимавал ,че да не се спъне и да падне по стъпалата
Естествено това подейства за 30 мин и след това си продължи, не знам какво й стана в този ден, хубав човек си беше, но явно като станеш свеки рано или късно се деформираш 
Но ще наваксам,когато имам време. И за темата да кажа,че е с чудесно заглавие,браво на авторите