Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 239
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря на ЛЛЛ за отговора Малкият е започнал да оставя част от млякото да изтича като му идва в повече. Съответно аз ставам цялата в кърма, но поне не се дави и започна като че ли по-малко да нервничи след хранене. Само дето така не мога да кърмя навън. Кога горе-долу се очаква да ми се регулира кърмата, че не мога да си представя да е все така.
Здравей, nevidimoto dete, радвам се, че бебето ти е по-спокойно след хранене  Hug

Регулирането на кърмата е различно при всяка майка. При някои майки, които допълнително доизцеждат или такива, при които има свръхпроизводство на кърма, регулирането може да е на по-късен етап от кърменето. Много майки пък забелязват, че гърдите им се напрягат и имат спонтанно изтичане на кърма и през 3-4+ месец (някои и по-дълго). С установяване на лактацията и нагаждане на производството към нуждите на бебето настъпва и регулирането.
Индивидуално е при всяка жена.

Наистина е неприятно, че това изтичане пречи на кърменето навън. Дали си опитвала когато бебето пусне гърдата, да я притиснеш с чиста кърпа  - по този начин вероятно изтичането ще спре. Ако носиш сутиен и ползваш подплънки, след края на кърменето би могла да го поставиш и да притиснеш с длан зърното, за да спре изтичането.

Поздрави   bouquet

# 346
Здравейте мамчета,
моят юнак цяла вечер не спря да бръмчи, умори ме....А и в момента продължава, какво му става незнам вече.
Мама Рая- вие кога празнувате именния ден на вашият Алекс? -виждам че има няколко пъти в годината.
Ох ставам, че пак отвори устата - как ли ще я караме днес ?
Лек ден.....

# 347
Здравейте моничета, още вчера седнах да пиша, ама бебо като се разрева и аз забравих за вас Grinning

bebe87 Моето куче е ХЪСКИ, хич не ми обяснявай за космите  Mr. Green Чистя с прахосмукачката и го реша всеки ден. Но прахосмукачката не я прибирам, а си седи в хола, даже включена в един контакт, от който стигам целия апартамент. Като имам свободни 3-4 минутки си я пускам, после минавам и с мопа за още толко и това е. Гледам много-много да не влиза в стаята при бебо, ама понякога го пускам, той знае, че не трябва нищо да пипа (и целува) и само си ляга в ъгъла за да е при нас. Разделяла съм се с него само през 3те дни, докато бях в болницата и ми беше адски мъчно. Постоянно звънях на таткото да питам как е кучето и да му давам инструкции как да го храни и кога да го извежда. Когато имахме колики и с таткото се караме кой да изведе кучето (на никой не му се оставаше вкъщи с ревящото бебе) Сега когато някой гледа бебето, първата ми работа е да си изведа кучето в парка (живея точно до северния парк) и да ви кажа няма по-голямо разтоварване за мен Simple Smile
 Още повече, щом можеш да го подстрижеш не знам от какво се притесняваш. Според мен това за 40дни е пълна глупост, даже е по-добре по-отрано да се срещнат бебето и кучето за да си развие имунитет, а и кучето да свикне и да не ревнува. Даже ако ще го подстригваш кокера сега е момента, че ако стане по-късно няма да му порасне достатъчно козинката до есента и може да му е студено. Говоря малко като вманиачена, но обожавам кучетата, особенно моето, въпреки космите му Grinning
BTW имам и декоративен заек, ама той душицата на никой не пречи Simple Smile

Ema*08 Като разбереш как стоят нещата с тия градини казвай, че да не изпусна и аз някакви безумни срокове... Иначе даже ми се иска в мойта градина да сме живот и здраве, ама дали ще ни приемат...

Искам да попитам майките с кучета, някоя осмелявала ли се е досега да излезне сама с кучето и количката... на мене много ми се иска, ама ми се вижда трудничко .. може би ще пробвам със слинга първо.
И последно да се похваля- много съм горда от успеха си с многократните пелени Simple Smile Много по-лесно е отколкото мислех, накупих си много различни видове на ниски цени и от всички съм много доволна. Никой не протича повече от обикновенните памперси, а са и много по-красиви. И най-важното няма я гадната химия! Даже и мокри кърпички не ползвам, а обикновенни микрофибърни кърпички накиснати във водичка и малко бадемово масло. Сега гледам да мия дупето всеки път, но си мислех за зимата, че май не е добре да го разкарвам постоянно бебето от стаята до банята голо и мокро..
 Айде това е от мен, ще гледам да хапна и да пия 2те си глътки кафе за деня, преди да се събудим.

# 348
Здравейте моничета, още вчера седнах да пиша, ама бебо като се разрева и аз забравих за вас Grinning

bebe87 Моето куче е ХЪСКИ, хич не ми обяснявай за космите  Mr. Green Чистя с прахосмукачката и го реша всеки ден. Но прахосмукачката не я прибирам, а си седи в хола, даже включена в един контакт, от който стигам целия апартамент. Като имам свободни 3-4 минутки си я пускам, после минавам и с мопа за още толко и това е. Гледам много-много да не влиза в стаята при бебо, ама понякога го пускам, той знае, че не трябва нищо да пипа (и целува) и само си ляга в ъгъла за да е при нас. Разделяла съм се с него само през 3те дни, докато бях в болницата и ми беше адски мъчно. Постоянно звънях на таткото да питам как е кучето и да му давам инструкции как да го храни и кога да го извежда. Когато имахме колики и с таткото се караме кой да изведе кучето (на никой не му се оставаше вкъщи с ревящото бебе) Сега когато някой гледа бебето, първата ми работа е да си изведа кучето в парка (живея точно до северния парк) и да ви кажа няма по-голямо разтоварване за мен Simple Smile
 Още повече, щом можеш да го подстрижеш не знам от какво се притесняваш. Според мен това за 40дни е пълна глупост, даже е по-добре по-отрано да се срещнат бебето и кучето за да си развие имунитет, а и кучето да свикне и да не ревнува. Даже ако ще го подстригваш кокера сега е момента, че ако стане по-късно няма да му порасне достатъчно козинката до есента и може да му е студено. Говоря малко като вманиачена, но обожавам кучетата, особенно моето, въпреки космите му Grinning
BTW имам и декоративен заек, ама той душицата на никой не пречи Simple Smile

Ema*08 Като разбереш как стоят нещата с тия градини казвай, че да не изпусна и аз някакви безумни срокове... Иначе даже ми се иска в мойта градина да сме живот и здраве, ама дали ще ни приемат...

Искам да попитам майките с кучета, някоя осмелявала ли се е досега да излезне сама с кучето и количката... на мене много ми се иска, ама ми се вижда трудничко .. може би ще пробвам със слинга първо.
И последно да се похваля- много съм горда от успеха си с многократните пелени Simple Smile Много по-лесно е отколкото мислех, накупих си много различни видове на ниски цени и от всички съм много доволна. Никой не протича повече от обикновенните памперси, а са и много по-красиви. И най-важното няма я гадната химия! Даже и мокри кърпички не ползвам, а обикновенни микрофибърни кърпички накиснати във водичка и малко бадемово масло. Сега гледам да мия дупето всеки път, но си мислех за зимата, че май не е добре да го разкарвам постоянно бебето от стаята до банята голо и мокро..
 Айде това е от мен, ще гледам да хапна и да пия 2те си глътки кафе за деня, преди да се събудим.

И ние сме с куче, което пуска много косми Simple Smile а и нямам много време да го реша като преди - почти всеки ден. И аз, като теб се чудя как да стане с количката и кучето сама  Whistling понеже тя не ме слуша много и ако съм по улиците  е вързана - иначе ме е страх да не я блъсне кола. В парка е послушна ама ако и скимне нещо - не чува  Tired

# 349
Здравейте, момичета! Как сте днес?
Аз вече примирам от жегата и си мисля, че даже с климатик ще е жега.
Kamatna - като чета все едно говориш за моето бебче. На мен тази случка ми е ежедневие. Поради тази причина сега един от нас непрекъснато е с бебето даже и като спи. През нощта пак ми направи номер. Този рефлукс ще ни побърка направо. Не повръща на фонтан, но ей това с връщането на мляко малко и в носа с храчки и мляко я побърква и не може да си поеме въздух. Вече си ходя с помпичката навсякъде. Докато освободим нослето - рев, почервеняване.... От 1 седмица сме с мотилиум. Ефект - малък - задавянията не са както в началото- тогава викахме бърза помощ и бяхме 5 дни в болница. Не съм казвала преди това тук - но от тогава тотално се шашнах! Ти поне си наясно с нещата, а аз сега вече съм 1 идея по-наясно какво да правя, но всеки път полудявам от страх.
Момичета - ние с половинката си възобновихме  luvbed 3 седмици след секциото. След като спряха всякакви течения - "там долу", и нямах болки от операцията се пробвахме. Сега проблем е, че сме смазани от безсъние и като си легнем - повече ни се спи, но си открадваме по някой миг и за нас!
Каката ми 5 ден е с температура - уж според лекарката нищо й няма. Беше с леко зачервено гърло в началото на седмицата, сега е ок - да ама си имаме темп над 38. Ще видим какво ще излезе от това.
Чао от мен и повечко коктейли да пиете - да се борим с горещината. beer2

# 350
Здравейте , влизам най-после и аз да се похваля с моя малък Иван , който се роди на 01.08. , с размери; 4000 гр и 50 см.

# 351
Здравейте милички Hug,стана цяла вечност от както не съм писала,сами сме и трудно се справяме.Накратко с Алекс се кърмехме добре 35 дни,наддавахме си нормално,до преди три седмици,запушиха ми се каналите на едната гърда и с две думи пробвахме вси4ко за да я отпушим,но за съжаление безуспешно,приеха ни в болницата с мастит и се наложи дами я резнат малко за да се из4исти.Много беше тежко и с много болки,и за съжаление ве4е се храним с АМ,сега ходим на превръзки всеки ден,възтановяването е доста дълго,но ще мине.
Алекс ми е доста кротичък като цяло,имаме си и колики,но са понусими,давах малко чайче с анасон,имаше ефект,успокояваше се,но много се давеше и спрях да му давам,незнам защо така,а сме с малка дупчица на бибата Thinking
Гледам,че вие вече и ваксини слагате,при нас са доста по-късно newsm78,утре имаме час при педиатъра и ще питам и за тях.Общо взето нещо взе да ни писва на двамата с милото тук в Италия,сами и с детето вече нещата са много различни и доста по-трудни,та може би ще стягаме багажа за Бг.след година,две... Rolling Eyes
Оплаках ви се набързо,сега отивам да си довърша чистенето,докато малкия спинка,надявам се скоро пак да се включа и да имам време да ви прочета.Малко по-лесно ми е да ви следя във фейса Heart Eyes
Лек ден милички.

# 352
Здравейте мили мами и ЛЛЛ консултанти.

Обръщам се към вас със следния въпрос:
Малкото ни жабче се роди на 23.07 рано сутринта. В началото всичко беше нормално - хранех си я на поискване с коластра. Още в родилното на третия ден като по учебник си ми слезе кърмата. Нахраних я по веднъж от всяка гърда и за следващото хранене вече бях цялата на буци. Започнах едни горещи компреси и цедене и нормализирах нещата. Прибрахме се вкъщи, хранехме си се и ми се струваше, че ме изсмуква добре защото не усещах буци в гърдите.
Но ето че един ден (миналата неделя) докато хранех Габи изведнъж почувствах остра болка в зърното, която усетих как се разпростря по цялата гърда. За отрицателно време вдигнах температура 38°-38,2°. След консултация с АГ-то ми започнах да пия антибиотик (zinnat) и хапчета за спиране на кърма (Bromocriptine). Като количеството от хапчетата за спиране на кърма, което трябваше да поема беше минимално и с цел само да я намали. Взимах по половин хапче на 12 часа в продължение на 3 дни (общо три хапчета).
Сега вече няма и следа от инфекцията - аз се чувствам добре, гърдите ми (да чукна на дърво) също са добре. Малката ме изсуква много добре, но проблема е, че сега пък не й стига.
мина почти седмица от когато изпих последното хапче за спиране на кърма, но все още не ми се е възвърнало количеството, необходимо за изхранване на жабчето ни.
Затова се налага да я дохранвам с АМ. Сърцето ме боли, когато тръгна да й правя млякото...
Слагам си я на гърда всеки път задължително. Цокаме колкото се може по-дълго, защото знам, че това стимулира производството. Имаме 1 нощно хранене към 4-5 часа. През останалото време имаме към 7-8 хранения най-много - най-малко са били 5 на денонощие.
Заради това АМ се запича ужасно и се случва да не ака по над 48 часа, което адски много я мъчи и съответно и нас.

Ям сурови ядки, пия много течности, старая се да я държа да цоцка на гърда колкото се може повече преди да я дохраня с АМ.

Въпроса ми е какво още мога да направя, за да стимулирам производството на кърма, за да бъде тя достатъчна да си я изхранвам без гадни изкуствени добавки  Sad

Освен това ако имате някакви съвети как да се изакваме по-честичко - моля споделяйте, защото сме се видяли в чудо вече. Не ми се иска да й давам Дуфалак, защото ми се струва прекалено мъничка да й тормозя нежното коремче с тези химии  #Cussing out

Благодаря предварително за отговорите ви.  Hug

# 353
syni  гледам че и ти си в Италия.Когато попитах за ваксина ми казаха че се слага в  началото на третия месец.Знаеш ли нещо по въпроса щото на мен ми се стори чак странно ?

# 354
Здравейте и от мен най-накрая!  Party
Днес сутринта станахме доста късно - към 10 часа, докато се накърмим, изакаме, измием стана 11 без нещо, излязохме до магазина само за малко и пак отново вкъщи. Изпратих каката на кино, приспах кокоран, и чак сега седнох да изпия сутрешното си кафе, което стана вече обедно, да хапна два банана и на спокойствие да си ви изчета!
Снощи си изкарахме до към 12 часа вечерта с гостите, чудя се може ли да има такива хора, които ама грам не се съобразяват че си с малко бебе  #2gunfire! Ама както и да е, това ще ни е обеца на ухото, особено на мъжо, който ги покани и който си им домакинстваше  Mr. Green
d84 честит да ви е Иван, да расте здраво, умно и спокойно дете, да радва мама и тати!

Ради ще овладея някак си положението, но сега няма как, може би след месец два  Simple Smile Твоята кака си е вече госпожица и явно много ти помага, браво на момичето!
Бубе вкъщи с климатика си е добре да ти кажа, чак Илиан като го сложа в количката и явно детето разбира че отиваме на жега и почва да примрънква  Mr. Green А на теб благородно ти завидях за секса!  Heart Eyes
А изследвания пуснахте ли на каката - кръв и урина? Бързо да оздравява малката помощница  Heart Eyes
arch.mae ние също сме с куче, но мъжо засега го извежда, аз не виждам как ще стане, при положение че кучето ми е супер лудичко и не слуша, а Илиан пък реве в количката, и ще сме картинка  Mr. Green
Анчелоти знам че на 30 август празнуват Алекс, Александър, за други дни сякаш не съм чувала  newsm78
Ема защо толкова късно мила ви е излязъл акта за раждане?
jelly добре дошла у дома и успех с малката Вики, тепърва почват и вашите приключения  Heart Eyes
Нелина искрено ти се възхищавам мила с тези двама юнака, аз не бих се справила, сега ми е трудно, с двама не мога да си представя просто! Hug
Кате много правилно ви е казал лекаря, и на мен това ми казаха на ехографския преглед! Нас обаче ни викат между 5 и 6 месец и после на година и половина, това били трите основни прегледа!
Райче и аз това си мислех онзи ден за ваксините, голям страх са ми, че незнам как ще му се отразяват след това! За секса - абе където и да е, ще го направя, вече не се издържа  Mr. Green Blush. А за молитвата благодаря за инфото, незнам дали ще успея да отида, имаме още три дни!
Нинка браво за чудесните мерки, радвам се, че вие се възстановявате!
Съни и ти мила си изживяла кофти моменти, дано сега си по-добре!
А сега ви оставям, че кокоран вие пак гладен!

# 355
Относно кучето, ако не успея всяка вечер то през вечер сме в парка с беба и Ная. Първо ми се дърпаше- Ная, искаше по- бързо да ходим в парка, но сега като че ли ми свикна с тепмото с количката и си ходим нормално. Но до парка задължително е вързана, после си я пускам и си дивее на воля. Че покрай малката само се успиваме, правим бързи разходки и вкъщи, че човечето ме зове.... Grinning
arch.mae едно от условията е да има вече ЕГН и от там вече започват мъките по събиране на точки за да се класираш с малкото, аз си мислех че може и по- рано да се свърши това, но тук системата ни е гадна, чак когато се роди и имате ЕГН започваш с мъките и евентуално, ако стане. А в Германия можеш да се бориш за место, още от както разбереш , че си бременна!  Sunglasses
Непременно, като разбера повече ще пиша!

# 356
  • Варна
Здравейте, момичета Simple Smile

Да ви почерпя, моя малчо днес става на един месец, вече е 3970 и 56 см  Simple Smile Успяхме да наваксаме с теглото и от изписването е качил 1100 гр.

Не знам при вас как е, но при нас режимът е никакъв. През деня има случаи в които изкарва по 2.5 часа буден в мрънкане и рев и точно когато трябва да яде заспива  Rolling Eyes Вечер го къпем около 20:00, в зависимост кога се събуди и вместо да се нахрани и да заспи блажено започва неистов плач  Confused
Иначе се справяме, коликите са ни силни и  се гушкаме постоянно, за да е успокои.

Да попитам варненските мами къде ходихте на ортопед, препоръчайте ми някой?

Прекрасен ден от мен Simple Smile

# 357
Здравейте отбор Клеопатри  wavey
Прибрахме се преди час и малко от разходка...навън е някакъв АД,толкова е топло.Уж на дебела сянка стояхме само,но едва се дишаше  sweating
Да ви се оплача-не съм "мобилна" за една седмица.Вчера стана ясно,че едната от гумите на количката е развалена.Не можахме да разберем с милото спукана ли е или има проблем винтила на гумата.Помпам я и след 30-40 мин вече е спаднала.Сега излизаме пред блока на сянка и с помпата в ръка.Лошото е,че гаранцията не покрива смяна на гуми,но се примолих вчера по телефона в Чиполино и ще ми пратят нова гума другата седмица  newsm44
Каматна голям ужас!И на нас ни се е случвало...с главата надолу и "бой по дупето"  hahaha (както викаше една позната,която работи 30год в АГ с новородени).За кантарите и качването на грамчета-не влизай в този омагьосан кръг.Важното е,че детето хапва,ака и е видимо добре.Всяко дете е различно-някои качват много,други малко.
Мелина с дъщеря ми тамън два пъти ми се запушваха.Много ми помагаше компрес с извара и винаги засегната гърда първа при кърмене.Дано бързо да ти мине  Hug
srcs благодаря ти  Hug Аз не съм против ваксините,но имаше някакъв по-специален прием (т.е се изчакваше или не трябваше да се взима с други,не помня вече) и става голяма какафония.Мисля да я пропусна.
Невидимо дете пробвай да поливаш бебо с тетра след баня.И по обяд го разхлаждай с едно бързо душче.Моето мъжле имаше период с много упорите обривчета от топлото-държах го само по памперс и с тетра го поливах на обяд и вечер.
Ема пъпчето го третирах със спирт и после слагах една пудричка.Това за гентамицина за първи път го чувам  newsm78
Заради интересното е,че с дъщеря ми имах повече кърма,но изтичаше само в началото като засуче.Сега като приключим с едната гърда и отидем на другата,първата пак почва да тече  след минута-две #Crazy Е,какво е това нещо...капи по 10 капки колкото да мириша на сирене  hahaha
Мама Рая Ние с моя не сме по тези големи роднински сбирки,за това ни на изписване,ни на погачи не съм канила.За кръщенето-Емилия не сме я кръстили още и бабите си правят устите да присъстват,но сме решили с таткото да я (вече ги) кръстим на някой манастир в планината и само с кръстниците.Както казваш-за бабите само снимки  Mr. Green
Нинс браво за хубавите мерки!Като гъбки са тези дечица  Heart Eyes
Кате пробвай го (колийф-а),дано да ви се отрази добре Simple Smile Това,което ти е обяснил лекаря май в 90% не се получава...В момента,в които дъщеря ми почна да сяда нямаше сила,която да я накара да стои вече легнала...Проходи на 10 месеца,почна да пълзи месец след като проходи и умираше от кеф да скача на бънджито или да обикаля апартамента в проходилката.Пък и в крайна сметка е стояла не повече от 30 мин в тях.
Хоуп честита месечинка,все така да расте детето и да радва мама  Hug
Ами...почивката свърши  Mr. Green Хубав ден мами!

# 358
Хоуп честита ви месечинка и от нас, да сте много здравички и послушни. Виждам, че и вие нямате още режим, като гледам май всички девойки сме така, та няма страшно...след 3-ия месец ще му мислим!  Hug
Откраднах още малко ценно време за себе си, та бягам да оправя поне педикюра  Laughing
Хубав и не толкова горещ следобед ви пожелавам скъпи мами!

# 359
          arch.mae, направо ме успокои, щом успявате да се гледкате с хъскито и бебока. Смятам още днес да взема кучето да видя как ще се държи с  малкия.  И края на седмицата като я постриже и изкъпе мъжа ми да си я вземем в къщи Laughing
d84 честит ти Иван,  да е жив и здрав.

Общи условия

Активация на акаунт