Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Тери, ще съм ти благодарна да споделиш, какво е казал вашият педиатър!

# 451
Момичета, на мен някой ми беше казал, че първия 1-2 месец, бебето не може да стои в кенгуро, ама като Ви чета, май не е така...мисля и аз да пробвам тогава  Grinning

# 452
ОТГОВОР ДО ЛЛЛ

Здравей Иви,

При мен нещата са така организиани, че се редуват дни, в които съм сама и дни, в които има някой, който основно обгрижва Алекс. Така че не мога да се оплача от помощ. От сряда - сутринта ходих на лекар, се лекувам за изранените зърна! Предписа ми крем на Абофарма с невен - Melkfret, а аз си напълних и две орехови черупки с пчелен восък. Издълбах дупка за зърното и поставям между кърменията. Лявото зърно е доста по-добре, но дясното още не.

Та моите наблюдения за засукването на Дария са, че тя невинаги си отваря и засуква с широко отворена уста. По-скоро се впива като пияваца така, че кара зърното и ареолата да се свият и набръчкат. Тези дни определено не чакам да зареве от глад. Само че, когато тя е нервна и се мъчи да заспи, ме действа като залъгалка и това допълнително разранява! Надявам се да съм от онези кърмачки, които просто по-дълго им свикват зърната с това механично въздействие и да дойде онзи период без болка.

Факт е, че все още съм доста напрегната, когато тя суче от дясната гърда и нетърпеливо чакам да приключи с нея, за да я доизцедя!

Благодаря ти много за съветите! Поискала съм ти пълномощно по скайпа и може и да направим един урок  Wink

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 21:57 от мама Рая

# 453
  • в сърцето на моето Слънце
Здравейте, мамита!
Не сте ни забравили вече, надявам се. Нямам нито секунда покой с моите двама юнака. Единият е доста ревлив, а от няколко дни и вторият е кривичък. Мъчат ни много колики, пробвах какво ли не - спасение няма.  ooooh! Нямам време да се обърна. Направо се плаша. Майка ми е у нас да помага и се оправяме трудно, а като започне работа не виждам как ще се справям. Голяма куражлийка бях в началото, но сега започнах да се замислям дали ще се справя.

Да попитам майките, които са студентки, знаете ли нещо за тази еднократна помощ за майки студентки? Къде се подават документите? Кой изплаща сумата? Таткото, ако е студент може ли да я получи вместо майката?... Днес бяхме до общината да си вземем акта за раждане и питаахме, ама там нищо не знаеха... Thinking
С акта за раждане, уверение от ВУЗа, IBAN на сметката по която искаш да ти преведат паричките и ЛК се отива в Социални грижи и се подава заявление. След около месец превеждат сумата. Таткото няма право на помощ. Изплаща се само ако майката е студента в редовна форма на обучение.

За кенгурата - вчера бяхме на ортопед и попитах. Казаха ми най-рано в 3 месец да се използва. Ама то така си и пише на повечето кенгурца. Аз не бих рискувала по-рано.
А за кошницата за кола и аз се чудех, но като е задължително да се ползва как да избегна поставянето в нея?  newsm78 На нас често ни се налага да пътуваме до лекарите и се возим с кошници иначе как да стане?
Поздрави на всички и се надявам да имам време поне да ви прочитам, а за писане само ще си мечтая май за сега  Laughing
 Hug Hug Hug

# 454
Ехооооооооо здравейте и от мен!
Честит рожден ден на НелиДи, да си жива и здрава и много щастлива с твоите мъже!  Hug
Ками,Диденце, и моето кроасанче е така от 2-3 вечери..уж спи а скимърца, издава си някакви звуци,присвива се и естествено аз немога да спя и  се чудя от коликите ли е всичко това.Давам Лефакс, чай, правя масаж на коремчето и от 3-4 дни е един рев през деня на моменти... спи по-малко.Вчера си поплаках с нея и аз  Sad а колко ми беше спокойна преди това. Снощи ходих да купя едни свещички за болки в коремчето, които акушерката ми беше казала и си мисля че като и сложа свещичката тя ще си стои вътре и ще я успокои...да ама не   Simple Smile слагам свещичката и на секундата се изака и за малко в ръката ми  Joy олеква и и пак плаче.
 Сега съм на тема че след едни притеснения, които имах и доста си поплаках, и се притеснявах нещо е станало с кърмата ми и от вчера дохранвам с ам.  Sad а тъкмо беше почнала да се наяжда за 20-30 мин и спеше по 3 часа...сама си беше направила режим а сега...добре че мама е тук Simple Smile сега се опитвам да съм спокойна, пия чай за кърма и ям много ядки дано се оправят нещата и да продължавам да си я кърмя. В понеделник сутрин акушерката ще идва и ще я питам, а следобед при  педиатър да чуем и той какво ще каже за рева и неспокойния сън.
Относно кърменето навън на мен ми се случва на всяко излизане и не съм срещала упрекващи погледи...приемат го нормално тук според мен.Кърмила съм на пейка на улицата, на пейка в двора на замъка Линдерхоф (там ме видяха хора от много националности  Laughing ) на паркинг на магазин, за мен си е нещо естествено и мъжо ме подкрепя.
За приема на витамин Д аз го давам всеки ден от 8 ден на раждането.Даде ми го педиатъра от болницата след като минахме прегледа при него преди да ни изпишат.
Това е от мен за сега,когато мога ще се включа пак, че нещо немога да влезна в час още, може би като си тръгнат нашите нещата ще си дойдат на мястото.  Simple Smile
Лека вечер и спокойни и спящи бебчета... Hug

# 455
Като гледам как редовно поствате разни кафенца... а аз още не смея да пийна, нали не е добре за бебка...  Tired

Да попитам майките, които са студентки, знаете ли нещо за тази еднократна помощ за майки студентки? Къде се подават документите? Кой изплаща сумата? Таткото, ако е студент може ли да я получи вместо майката?... Днес бяхме до общината да си вземем акта за раждане и питахме, ама там нищо не знаеха... Thinking

Днес подавах молба за тази помощ Simple Smile
Тъкмо щях да ти отговоря, но видях, че са ме изпревалили. Само ще ти дам линк на темата във форума, там пише всичко: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=670929.0

Нещо изведнъж се публикуваха много отговори в темата, май повечето бебоци са заспали сега и намерихме време да седнем и ние на компютъра Grinning

# 456
Момичета, на мен някой ми беше казал, че първия 1-2 месец, бебето не може да стои в кенгуро, ама като Ви чета, май не е така...мисля и аз да пробвам тогава  Grinning

Зависи от модела. Обикновенно тези, които стават за новородени са доста по-скъпички. Важно е краката на бебчето да са много разкрачени (нарича се поза "жабка") и тялото му да е плътно притиснато към твоето, крачетата да не се клатушкат като ходиш. Но е много важно, ако моделът не е такъв да не го слагаш, защото в обикновенното кенгуро цялата тежест пада  на дупето и слабините, а малките бебета още не са достатъчно укрепнали затова.

В слинга тези проблеми ги няма и е идеален за новородено. Наистина като сложа Макси в слинга и двамата се чувстваме все едно пак съм бременна, а той ми е в коремчето Grinning Заспива много бързо ако е изморен, а ако не е само се втренчва в мен и може да стои така с часове без гък да каже. А аз през това време, ям, седа на компютъра, разхождам се, простирам, мия разни неща и тнт. Обожава да танцуваме, докато е в слинга.
Единствения минус е, че ни става топло доста бързо и сме принудени да се разделим, че ще се изпотим целите. Grinning Ама за зимата ще е супер.

# 457
  • София
Благодаря ви за отговорите,момичета Hug
Явно не сме само ние така.Дано по-бързо да минава този период,че съм на ръба на изтощението вече.Чакам майка ми с голямо нетърпение,ще дойде за 2-3 седмици да помага,поне с баткото да се занимава,че и той много внимание иска.
Иначе много ми помага голямото ми момче,не мога да се оплача.Гледа бебка,за да вляза в банята,да взема това-онова от друга стая,пее й,говори й и постоянно иска да е при нея и да я пипа по ръчичките  Grinning Иска много да го гушкам Heart Eyes,но той си ми е такъв-много се гушка от съвсем мъничък Grinning Като се сетя,че наближава момента,в който няма да дава да го прегръщам и целувам,ми се свива сърцето.Растат децата Laughing

Относно кърменето-ние се кърмим постоянно.Особено днес си бихме рекордите,сигурно 30 пъти сука CrazyНаправо ми разказа играта.И спа адски неспокойно цял ден-по половин час и се буди кисела и недоспала естествено.Много се стряскаше следобед от гръмотевиците.Абе вече започва да усеща всичко.
А за кърменето навън,аз си кърмя постоянно.Излизам само с двете деца тази седмица,не мога да карам Калоян да търчим за вкъщи при всяко промъркване на беба.И я кърмя къде ли не-по пейки,в Макдоналдс няколко пъти   Mr. Green,права пред блока ни онзи ден,че не можа да издържи сто метра Crazy,в Кауфланд посред магазина я кърмих преди няколко дена hahaha Нямам никакви скруполи.Но имам и тренинг,де,баткото така го кърмих цяла година.

Лека и спокойна нощ и дано малките съкровища спинкат добре,та и ние покрай тях Grinning

# 458
ОТГОВОР ДО ЛЛЛ

Здравей Иви,

При мен нещата са така организиани, че се редуват дни, в които съм сама и дни, в които има някой, който основно обгрижва Алекс. Така че не мога да се оплача от помощ. От сряда - сутринта ходих на лекар, се лекувам за изранените зърна! Предписа ми крем на Абофарма с невен - Melkfret, а аз си напълних и две орехови черупки с пчелен восък. Издълбах дупка за зърното и поставям между кърменията. Лявото зърно е доста по-добре, но дясното още не.

Та моите наблюдения за засукването на Дария са, че тя невинаги си отваря и засуква с широко отворена уста. По-скоро се впива като пияваца така, че кара зърното и ареолата да се свият и набръчкат. Тези дни определено не чакам да зареве от глад. Само че, когато тя е нервна и се мъчи да заспи, ме действа като залъгалка и това допълнително разранява! Надявам се да съм от онези кърмачки, които просто по-дълго им свикват зърната с това механично въздействие и да дойде онзи период без болка.

Факт е, че все още съм доста напрегната, когато тя суче от дясната гърда и нетърпеливо чакам да приключи с нея, за да я доизцедя!

Благодаря ти много за съветите! Поискала съм ти пълномощно по скайпа и може и да направим един урок  Wink
След разговора в скайп пак искам да кажа, че се справяш чудесно и вероятно е нужно още малко, докато нещата се поуспокоят. Утре ще се видим. Heart Eyes

# 459
Здравейте мами и от мен! Бързам да ви драсня някой ред, преди ококорената ламя да се е събудила  Mr. Green
Нинс не ти препоръчвам кенгуро, ние го взехме не да стои по цял ден в него, а ако се наложи примерно да простра дрехите, да сляза набързо до магазина, т.е за ползване не повече от 15-20 мин. Нашето пише че е за новородено, но не вярвам честно казано, прекалено евтино е за новородено.
Иначе Арх.Мае е права, скъпите кенгура си струват, стига детето да стои в него. Нинче как е Алекс иначе, вече предполагам се поуспокоиха нещата  Hug!
А за слинговете харесах един, но все още се двоумя, тъй като незнам дали няма да са грешни пари  newsm78 и понеже не съм ползвала събирам мнения от майчетата които ползват. Ето така изглежда:
http://www.ibebe.bg/sling/thebabasling/thebabasling-turquoise.html
Ками пожелавам ти по-бързо и при вас да се нормализират нещата, да сте по-спокойни и по -спящи  Hug
Целувки на всички мамчета и на хубавите бебчета!
P.S Кога ще минаваме в "Родени"?

# 460
Stelxsen, arch.mae, благодаря ви за отговорите  Hug Аз я намерих темата, след като питах тук. Но благодаря за потвърждението. А и за IBAN-а не се бях сетила Simple Smile

# 461
  • Варна
pepina_79, случайно преди време бях попаднала на сайт в който има доста по-евтини варианти от това, което си харесала.  Simple Smile Поне може да пробваш и ако на кокоран не му хареса, то поне инвестицията да не е била голяма. Ако те интересува, ще ти пратя линка на лични, защото не ми позволява да го публикувам тук, приема го за реклама.

Между другото като чета постовете ти за твоя кокоран, все едно разказваш какво се случва в къщи  Laughing  с тази разлика, че ние и през ноща имаме по около 3 часа в които не спим, а ревем. Започнах да се питам къде бъркам ... и какво му има на детенцето ми. Не знам как е при другите мами, но когато не спи или не яде изобщо не е спокоен, плаче почти постоянно в будните си периоди, все сме на ръце и ако случайно се "объркам" да го сложа в шезлонга или в кошарката ... настава война  ooooh!

Хайде приятен ден от мен и спокойни бебенца, че мен пак ме призовават  Laughing

# 462
  • Някъде по Дунава
Хоуп и при нас е така. Отдавам го на коликите, защото в много редки случаи е буден и спокоен. Единственото ми спасение е навън в количката, когато кротува, но пък все навън неможе и у нас имам работа, а и имам нужда от почивка. За сега се справяме някак, тати е още отпуска, но после незнам.

# 463
Здравейте, момичета,

Ние май преминахме през един скок в растежа, по време на който бебока искаше да яде през час-час и половина и седеше на гърдата по минимум 40 минути и сега имам малко време да пиша. Направо ме изяде това дете.

Добре, че и захладня, та се чувствам почти като човек днес.

Виждам, че си говорите за слингове. Ние имаме два, един слинг шал и един слинг с халки. Със слинг шала се пробвахме веднъж, струваше ми се много сложно да го вържа, но се справихме, но тъй като бебето е много притиснато в мен и има много плат около него, му стана горещо почти веднага и се разсърди. Сега искам да се пробваме в слинга с халки, за да може вечер като е нервен, поне да не го носим на ръце. Обаче нещо не ми се получава. Изобщо не мога да го наглася, все ми виси, не мога да пристегна слинга.
Арх.мае ти какъв слинг имаш? Можеш ли да дадеш някакви съвети.

И един въпрос към ЛЛЛ
Преди три дена получих запушване в едната гърда (бях спала върху нея през нощта и на следващата нощ вдигнах температура). Температурата я преборих за един ден. Слагам си топли и студени компреси, зеле, цедя. Времето съвпадна и със скок в растежа на бебока и той сучеше много на често. СЕга поразреди - на два часа през деня и три до четири часа през нощта, но суче много продължително. Гърдата ми е мека, но бучката от запушването си стои. Не боли, вече няма зачервено, но е доста голяма. Не знам какво повече мога да направя, за да я махна. А ме притеснява да не се стигне до някакви сериозни възпаления. Моля за съвет.

# 464
Пепи, аз в момента имам точно такъв слинг, но съм го ползвала само 2 пъти, че бебка засега е кротушанка и си стои в количката! Иначе и двата пъти си кротуваше в него, като през повечето време сучеше. С другите ми деца съм ползвала съвсем обикновенни слингове(шал и с халки), които ми ги уши шивач и излизат доста евтино и на двете ми деца общо взето им харесваше в тях и мисля, че и Илианчо ще е доволен, щом обича да се гушка в теб и да си посуква!

Общи условия

Активация на акаунт