Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Рокси едва ли някоя от нас ще те помисли за луда, аз си мислех скоро за същото нещо, как изживяхме всеки един момент заедно, как се смяхме и плакахме заедно, радвахме се и бяхме съпричастни една на друга.  Hug Не че и сега не сме така, но вече всяка от нас е по-ангажирана! А за възпитанието сигурна съм че всяка от нас ще даде всичко от себе си, за да възпита достойни и добри децата си!  Hug
Ема става, но навън ще е вече по-хладно! Аз едва ли ще имам много време след 14 мила, защото каката ми тръгва на училище, но ще се видим непременно!  Hug А ти защо ще идваш без малката?

# 661
Вече си имаме люлкааааааааааааа  Laughing как ще ми е от полза като си тръгне мама,дано само свикне да стои в нея.  Simple Smile сега си спинка там  Simple Smile
Пепи, налага ми се да дохранвам понякога няма как да не давам АМ немога да я оставя да плаче като не стига млякото... Sad а и доктора каза че няма проблем, много жени гледали така децата си, даже каза следобед и вечер да и давам АМ а през останалото време кърма,но аз и давам само като усетя че е останала гладна.
За чувалчетата, на мен ми е удобно и спокойно.Още в болницата като ни качиха от родилното в стаята ни и подариха на Маги едно чувалче за спане и казаха да спи само в него никакви одеяла, и само по гръб. И оттогава двама педиатри и акушерката дето идва вкъщи ме питат как спи Маги и пак ми повтарят за чувалчето и спането по гръб.Тук май доста се страхуват от внезапната детска смърт-задушаване.Ама то си е за страх както рита и тя като нищо може да си завие главата с одеялото...а веднъж както я бях оставила да спи на една страна и се обърна по корем добре че бях до нея.  ooooh! и не че не съм я оставяла да спи по корем,но без да мръдна я гледам постоянно. Така че на мен лично ми е удобно чувалчето.  Hug

# 662
при нас е адска жега   ooooh! и затова не слагаме дълги ръкави или ританки, имаше 2 по-хладни дни и тогава само сложих . Иначе вечерта боди с къс  ръкав и чорапки / но ако е завит с тензухче и това не слагаме/ Peace

# 663
Черната перла, почти сигурна съм, че соденият разтвор ще ти помогне и няма да имаш нужда от друго лечение за гърдите, само мажи по честичко и оставяй гърдите на въздух след това, за дрехите аз ги сменях веднъж на ден!
Роксана, съвсем нормални са си тези чуства и аз съм на подобна вълна!

# 664
ДО ЛЛЛ

Иви, здравей, Hug

Почнах да намазвам всеки път след кърмене зърната и цялата ареола с кърма и наистина неразположението отшумява до следващото засукване! Но продължавам да намазвам с Лансинох или Пурелан 100 след това, защото зърната остава корави и сухи, особено на върха. Обаче виждам, че Дария както си суче и в момента, в който почне да цъка вече е захапала само зърното. Отделям я и отново я приближавам, но тя го всмуква, при което ми причинява болка. Галя горната устна, погалвам и нослето, за да я накарам да вдигне глава и уста, за да засуче, обаче тя пак засмуква и така няколко пъти, докато ревне. Опитвам се да я накърмвам, докато спи и тогава успяваме. Но доста често вече тя будува до следващото ядене и тогава се почва това даване-отделяне и накрая се примирявам и я накърмвам както ме захапе. Ще се опитваме правилно да засукваме, дотогава ще лекувам и неразположенията си от неправилното!

За биогаята - днес бяхме по-добре.
Благодаря ти!  bouquet

Здравейте, мацки,

Сузи1, браво на малката бонбонка. Не виждам как няма да ака десет дни, но съм чела, че може да направи няколко дни до седмица пауза без дриси. Все пак, ако бебка е нервна или се пъне, пък не може да се изака, си е за помощ. Добре, че сте й дали кашата, та да си изчисти чревцето малката душичка!

Ема08, ние сме същите - риткаме и търпим завивката тези последни дни и то само нощем, защото е по-хладно. Но иначе си изритваме пеленката. Но пък като започне да хълца и усетя, че са й судени ръчичките и краченцата, си я завивам и я гушвам, за да се постопли.

Пепи, взе ми думите от устата за дългото ръкавче. Точно си мислех да ви споделя, че през деня обличам Дария по-топличко, а като стане 12 я поразсъбличам, но не много. А през нощта Дария е облечена с боди с къс ръкав и гащеризонче - тези две нощи са тънички памучни, но имаше две нощи, когато я облякох с памучни, но плюшени. А от банята как трепери, направо се изпъва като спица и стиска юмручета и трепери и мрънка. На две-на три правя масажчето и после я увивам като бубка, докато се стопли, че и цица давам, да затопли душата морна! Така че и при нас е същата ситуация. Аз като излизам, винаги си нося една лека жилетчица за грациелка, както и две пелени - една лека и една по-плътна!

Мелина, нашите умалели дрешки са двечки! Като гъбки са! Да не ти разправям, че бодитата от Алекс, които са размер 3-6 месеца, едва й се закопчават и в скоро време ще ги махам, щото като се напиша много пампата й се врязват в дупето!

Пепи, и ние сме дрислички!

Рокси, аз по същия начин се чувствам от няколко дни. Даже, не знам дали се навивам само, но искам отново да съм бременна. Още повече че имам поръчка от Алексчо за две бебета - да се чете близнаци!
Чета непрекъснато в августовсата тема. А снощи четох в майската, но стигнах до втора страница, че доста ми се спеше. Минавам и през априлсака. Мислех си, че септември ще трябва да правим тема за юлчета 2013 и да предадем щафетата! Аз съм много щастлива, че тук намерих сродни души и най-важното, някак си много си паснахме - все едно сме един организъм, сплотен и дишащ само за едно - това, което всяка една от нас вече  гушка! Всяка със своите идеи и мисли, настроения и преживявания дава рамо и помага на другите. Минахме през много тежки моменти, после през светли дни и най-важното - никога не съм се съмнявала, че тук ще намеря разбиране и подкрепа! Така, че ако ти си луда, то и аз май съм, но пък те нормалните не оцеляват  - имаше една песничка  Hug

Пепи,  Hug

Лека нощ, красавици!

Спокойни сънища!

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 22:21 от мама Рая

# 665
Добро утро мами,
Да поседна и аз малко на спокойствие, докато не се събудят момчетата. Вчера ме изкара извън релсите този момък, само хленчи, реве и няма спирка. Не беше акал два дни и вече бях се притеснила, но успя да свърши работата вечерта.
Пепи стимулирам гърдите за кърма с изцеждане и по-често слагане да го кърмя, но няма много голям ефект, май ще се разделяме скоро с кърмата  Cry Като няма -няма какво да направя. Даже бях се притеснила  яко и викам на мъжа  ми -"не можах да родя нормално децата си, не мога  и да ги нахраня като хората- каква майка съм" А пък той милия - "Ами като няма кърма има мляко така че споко детето няма да е гладно....а ти си прекрасна майка..." Малко ми даде кураж, ще я караме някак си.
Нашите дрешки също са умаляли - ще купуваме нови, нали затова ги гледаме да растат.
Хайде лек и спокоен ден...  Hug на всички

# 666
Пепи и при нас е много топло още е с къси ръкави .Е не е както големите жеги ама .Като гледам прогнозата за следващата седмица пак 38-39 градуса и свят ми се завива .До 32 се ядва ,но над това ми идва в повечко .Но нали е лято по-добре топло ,че като завее и зафучи не можеш да излезеш.
Какво друго да ви кажа при нас ходенето по голяма нужда е предимно по нощите .Снощи съм го мила в 3.30 .Ама и голям смях беше -представих си какво им е било едно време без памперси .
Сега будува от 8 и не го лови съня .
Хайде ставам ,че се нерви нещо.
Лек ден !

# 667
Добро утро мами  Hug
Да ви почерпя днес ставаме на 1 месец пожелавам си да ми е жив и здрав и много послушен  Simple Smile.
Нямам време сега да ви чета ,че ще имаме  питка днес и гости .
Лек ден мамчета и много целувки и преградки на вашите прекрасни бебчета  Hug

# 668
Здравейте сладурки!
kapkatr Честита Ви месечинка! Да е жив и здрав, и много енергичен и по- малко послушен  Laughing  Hug
Мога да се похваля, че сами започнахме да пропускаме по едно хапване през нощта и от 9, 10 ч си имаме пауза до 4,5 ч сутринта, за което й Благодаря, че ме оставя дитето така да се наспинка мама.
Днес спинкахме до 10 ч, будувахме, мрънкахме и сега блажено си спинкаме. Това носене на ръце от баба й, ми изигра шегичка, докато сме самички, но сега отново я приучих, та бабата като си дойде, ще дам едни наставления, че така не може. Егати и мускулите направихме  Joy
Да Ви се похваля, днес ми дойде цикъла! Момичета, много ми е странно, 9 месеца ми беше добре , нищо. А сега сякаш ми идва за първи път  Laughing
Вчера и днес сутринта, Сиси имаше кръв в акото си и ни се налага да сменим млякото, педито ни сподели, че вероятно нещо не й понася  ще трябва да взема Фризо, за да може да се нормализират нещата. На консултацията отново ще говоря с нея, надявам се да има промяна.
Ние също се от отбора на дрислите, така се омазваме понякога, че ни задминава пуканката  hahaha посока пъпче, но нещо все успява да спре  Joy Но се радвам, че пък я има и др. крайност да не ака и да се чудя и мая какво му има на мъничето ми.
Сега като Ви прочетох, явно доста от бебчовците ни будуват  и мрънкотят, но да са ни живи и здрави!  Heart Eyes
Нашите дрешки, половината не Ни стават и ме е яд мъничко, защото расте като пумпалче. Повечета са ни подаръци, та доста ще подарявам, та Сис някои дори не ги е помирисала  Heart Eyes Тези дни ще ходя да  й взема някои дрешки, че срамота. Излизаме и няма какво да й сложа  Laughing
Отивам да си допия кафенцето, докато мъничето спинка, че след малко ще ме привика отново  hahaha
П.С. По колко пъти на ден мажете телцето на бебковците Ви с лосион или олио?  newsm78
Хубав ден от мен Hug

# 669
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Честита месечинка на Капкатр! Hug
Тази нощ пак изцеждах от дясната, че лявата му стигна, а дясната до сутринта да не втаса. Изцедих около 20 мл, до облекчение, гледах да не прекалявам, че да не предизвикам свръхлактация. Вие колко успявате да изцедите на едно цедене от една пълна гърда, горе-долу?
Хайде, че ме вика...

# 670
Мелина да не си искала да напишеш 200 -20 е малко ?

# 671
  • на брега на морето
Ел7, 20 мл.  Rolling EyesТо имах още, ама не посмях да цедя повече като за начало. Затова питам по колко изцеждате горе-долу? Или май трябва да се допитам до ЛЛЛ. newsm78
ЛЛЛ
По колко мл може да се изцеди от пълна гърда, за едно цедене, за облекчение, за да е безопасно(без да е напълно изцедена или?), горе-долу?

# 672
И аз имам въпрос към ЛЛЛ, който може би ще ви се стори малко странен, нооо да си попитам аз! Може ли да се плува в басейн или море, когато една жена е кърмачка! Ние имаме басейн пред блока, където живеем  и нещо не смея да вляза, знам ли бактерии, гъбички, вие как мислите???

# 673
Здравейте, момичета!
Днес се завърнахме след 1 месец на море, хубаво беше, ама свърши Sad От цялата работа аз успях да отида само 2 пъти на плаж да се окъпя, че лохиите ми и този път текоха 50 дни. Това ако не е карък, не знам кое е Confused
Иначе дечка е добре, хапва, спинка, е, обича да я гушкат и носят повечко, но то кой ли не обича?!?
Отивам да пускам перални, че колко работа имам у дома сега...Ще ви чета и ще ви пиша повече утре.

# 674
  • Варна
Мелина, за цеденето няма правило. Със сигурност, ако цедиш по-дълго ще изцедиш повече. Зависи с какво цедиш - помпа или на ръка. Зависи дали изчакваш да слезе млякото или просто цедиш предното...
Няма как да втаса  Laughing в гърдите. /Представям си как движим с мини хладилничета пред гърдите си за постоянно охлаждане  Crazy./   bouquet
Ако цедя за облекчение - 20-30гр. са ми ОК. Ако цедя с друга цел изчаквам да слезе млякото и стигам до 80 мл.  

Общи условия

Активация на акаунт