Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 239
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Хе-хе, момичета, как ми вдигнахте настроението - много ви благодаря. Аз също не се виждам другаде, освен в юлската група - толкова готини и умни момичета, не че другите не са, но с вас съм преминала през много силни моменти, и мои, и ваши, че просто не мога да си представя да споделям толкова открито пред други!  Hug

Новамама1, чудесна идея за превръзките. Аз вчера си мислех подобно нещо за памперса, обаче ще трябва да се сменя номера на Цунтиена. Така че, ако ги закърша за подплънки, ето ти решението! Благодаря!

Пепи, аз също мисля, че коликите не са ни вече толкова чести, имаме ги по-рядко и с редки изключения са поносими! Очаквам с интерес отговора на въпроса ти от консултантите на ЛЛЛ, че и мен много ме интересува. да т се похваля, че направихме второ хранене с кърма от шише - първо давам 60 г в шише и после да ме цица  Laughing. Обаче Дария си е супер неспокойна, въпреки че е доволно нахранена, защото явно й липсва дъвченето. Като я видях, че ме забибва  Laughing- нещо ей такова   passifier, я махнах и след десетина минутки пак я сложих, за да суче и така няколко пъти. Тая малка пръцла вече се сърди като я гушкам - иска и гушки, и бибка, ама мамина! А аз плача от болка вече! Sad

Анчелоти,  Hug. За вигантола не мога да те посъветвам - нашето педи каза, че може да се предозира и затова е важно да се прецени според времето и условията - климатични, колко пъти излиза, излиза ли и т.н. и най-вече фонтанелката. Може би следва да се види и резултата от прегледа при ортопед?

Нинс87, на мен с Алекс не ми беше необходимо кенгуру, от гл.т. на детето - супер спокойно, заспиваше само, а като беше буден, си стоеше в хола при мен в коша за кола. Когато обаче ни се наводни асансьора и повече от месец нямахме асансьор, си го извеждах в кенгуруто, защото сме на 11-тия етаж, а още нямахме кола, за да оставям количката в нея!!! Ами не ми допаднаха кенгурутата там - гледх чикото за 120 кинта с трите пози и едно друго . оранжево, за 30 лв, защото просто Дария не се чувстваше добре, а оттам и аз! Това от 30 лв много зееше, докато чикото беше по-сигурно, но Дария пак се губеше в него, макар че 3800 г.

Ел2000, честита ви месечинка и на вас! Да расте здрав и спокоен малкия Алекс и много радост да ви носи!

Дария много често се стряска!

Оф, пак се ревна! Ще се застрелям вече ....

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 16:42 от мама Рая

# 496

Вашите бебета стряскат ли се в съня си? Моето момченце много често се стряска, направо подскача, както спи, разперва ръчички и се ококорва  newsm78 Ако е в мен го гушкам и се успокоява. Според вас защо така?

това е естествен рефлекс на бебето  Peace  абсолютно нормално за всички бебета. Казва се "Рефлекс на Моро" и отшумява от само себе си до към 6 месец.  Wink

# 497
Отговор до ЛЛЛ
Atrakcia, много благодаря за отговора Simple Smile Явно теча е явление при всички в началото, с който ще трябва да свикнем докато се регулира кърмата.
За изтичането на млякото от устата на Вики - забелязах, че го прави най-вече към края на кърменето. Може би тя заспива, а струята на гърдата ми е силна и от там се получава. На няколко пъти когато ставаше виждах, че от гърдата продължава да тече доста кърма, а само леко като я натисна излиза на силна струя (пръска). Позата на Вики почти винаги е главата по-високо от тялото, именно заради изтичането на млякото и заради давенето и понякога.
Не мога още да разбера защо към средата или края на кърменето (след 10тата мин. примерно) Вики започва трескаво да си върти главата, пуска ми гърдата, пак се опитва да я захапе, ядосва се все едно много. И плаче през това време...и продължава да върти главичка, все едно търси гърдата, аз я слагам в устата и, тя все едно не разбира и си продължава плача и въртенето. След малко се успокоява и засуква добре. Дали отново е свързано нещо със струята на кърмата или има и друга причина?

latka от снимката, която си постнала ми се струва, че и аз имам същия слинг като твоя. Взех си го от https://www.facebook.com/pages/Happy-baby-and-Happy-mama/330918513619932
обаче не мога да се справя със слагането му. Имам чувството, че отпред ще се изтърси бебето. Има ли някакъв трик за слагането? Той не е точно като другите типове с халки, заради тези меки части.  Дано скоро го оправя това слагане, за да се носим там. Имам и тип шал, но още не съм го пробвала.

ЕЛ2000 и на другите мами, чиито слънчица имат месечинка - да ви е честито!!! Много усмивки и незабравими моменти да ви носят  lovekiss

Snej_83 и моето бебоче се стряска в съня си. Бях чела, че е нормално. Разперва краченца и ръчички, все едно пада....после се успокоява.

pepina_79 ако искаш мога да ти дам да пробваш и двата ми слинга да видиш дали ще са ти удобни. Въпреки, че този с халките, както казах по-горе и аз не мога да оправя как се слага точно, защото имам чувството че нещо не му е в ред...ама накрая ще се окаже, че на мен не ми в в ред, хаха Simple Smile Писах даже на ххората от които го купих ако може да се видим и да ми покажат нагледно с бебето как да го поставям, че само теорията им не ми свърши работа. Другият ми е тип шал, който и аз не съм пробвала още, защото по-сложно се увива около теб, но тези дни мисля да го пробвам. Ако решиш да ги пробваш, ще си уговорим една срещичка Simple Smile Ние вече излизаме до морската сутрин.

# 498
относно слинговете на сайтът "бейби слингбг" има подробно описание за видовете,начините на носене ,правилата за носене

# 499
  • София
За слинга - и аз гледам от сайтовете и връзвам ама нещо не е като на живо да ти го покаже някой:) Този с халките ми една мама преди ми го сложи и след това ми се видя много просто, ама..
jelly - пробвай да сложиш бебо в различни посоки главата - примерно препоръчват в сайта който гледах краката да са към халките, но ние обичахме с главата натам. Трябва някак да "хлътне" бебето в самия плат, а дунапрена да го обхване в страни. И да е стегнат плътно, инче усещането че все едно ще се изсули бебчо Hug

# 500
  • Сливен
Здравейте, момичета  Hug
Не съм писала от няколко дни - при нас с Ивайла нещата засега са добре, общо взето когато не е гладна е най-спокойното бебе, обаче огладнее ли  става много нервна и плаче, такова нещо с Алекс нямаше  Simple Smile Но аз се радвам на апетита и, защото така имам и достатъчно кърма. Не изсисквам почти нищо след кърмене и рядко давам и двете гърди, редувам ги едно кърмене-едната гърда, на другото - давам другата. За вит. Д и на мен ми казаха, че ще преценим според времето и ситуацията, засега сме без него, защото е лято и защото фонтанелкаа е малка. Сестрата ми каза, че има риск да се предозира и фонтанелата да се затвори прекалено бързо, което не е хубаво. Преди два дни ни падна и пъпчето, което много ме успокои, защото много ме притесняваше, Алекс си го прибрахме от родилното без пъп. Та това е от нас, приятна и спокойна вечер ви пожелавам  Hug

# 501
Не съм броила колко е броя на кърменията .Но според теб трябва ли през деня да  го будя за да яде на 3 часа  newsm78.Относно позите не съм ги пробвала .Некомфортно ми е да лежа по гръб относно биологичната .От другите мога да пробвам някоя.Давенето не е само в началото.
ell7, да, добра идея е бебетата, които са по-сънливи, да бъдат будени на 2,5-3 часа за хранене, за да получава така нужните му калории да расте и от друга страна, за да се стимулира адекватно лактацията. Добре е да засичаш паузата от началото на предното сукане, а не от края (например, ако започнете да го кърмите в 2:00 и свършите в 2:45, пак трябва да предложиш гърда в 4:00)  Peace

След като биологичната поза не ти е удобна, би могла да изпробваш другите или да си модифицираш ваша си, удобна и за двамата, но все пак да следиш при кърмене тя да е по-изправена, щом давенето е през цялото сукане.

Поздрави   bouquet

# 502
Зная, че не съм получила още отговор, но ми изникнаха нови въпроси към ЛЛЛ консултантите тъй като положението от вчера се промени рязко. Мислех, че е нещо временно или случайност, но се оказа повтарящо се. Определено от 2 дни почти не изцеждам нищо след кърмене - по няколко капки, а днес Белослава определено си остана гладна след хранене и от двете гърди с разстояние около половин час. Също вече не усещам така напрегнати гърдите си както преди.Това са знац, че ми е намаляла или почти спряла кърмата, нали? Какво да правя в този случай? Никак не ми се иска да дохранвам с АМ, даже не зная с какво и как, но май може и да се наложи. Има ли такова нещо като "възвръщане" на кърмата след правилни стъпки? Не се сещам нещо сериозно да ме е стресирало тези дни и не зная на какво се дължи тази промяна. Единственото на което мога да го отдам е, че два дена наистина не се цедях. После започнах пък след абсолютно всяко хранене и двете гърди да цедя (като и самото хранене прилагах от двете гърди). И още един въпрос: ако храня само от едната гърда само нея ли трябва да изцедя или и двете отново? Трябва ли да правя проба на хранене? В смисъл да изцедя кърмата предварително за да видя всъщност количеството и. Не съм го направила досега, защото не искам допълнително да се стресирам

# 503
  • София, св. Троица
Отговор към ЛЛЛ:
Здравей Иви,
Мина доста време откакто ти ми описа така подробно съветите ти, но аз отговарям чак сега, защото дори след така дългото ти и изчерпателно обяснение бях все още доста объркана. Имах нужда да мине време, да ми се понаместят нещата, да пробвам други нови и най-вече да избия от главата си някой насадени предварително правила и страхове. Наистина много ти благодаря за милия и ненатрапчив тон с който не само ти, но и всички вие, консултантите на ЛЛЛ, давате вашите съвети и сте се посветили с време и търпение да обгрижвате нас несигурните мамита!
Сега по същество. Донесоха ми ел. везна. Първоначално бях много против, защото не исках да се втренчвам в цифри и грамове, но от психологическа гледна точка тя оказа много добър ефект. След като премерих бебка и установих, че не е спаднала на килограми, а даже има качени грамове се поуспокоих и нещата потръгнаха по-добре, макар и все още много експериментаторски. Обещала съм си и го спазвам, че ще тегля Белослава най-много един път в седмицата.
Най-важното е, че не дохранвам с АМ. Тя има: наакани пелени около 2 средно (смятам тези в които количеството изглежда колкото кръга, който образуват палеца и показалеца ми), добър тургор на кожата, прави си балончета с устичката, не иска вода-не давам, жизнена и енергична е. На лекар сме в понеделник и ще разбера дали я мисли за здрава.
Опитвам се да не давам и биберон залъгалка, но понякога, когато все още след хранене показва силния си сукателен рефлекс и плаче И го давам, за да се успокои. Тя заспива и си го плюе. Това се случва един път на ден или даже не всеки ден.
Сега понеже чувам и чета различна информация ми се иска да ме насочиш или по-скоро да преговорим нещата. 1. Белослава понякога спи повече от 3 часа през деня-тогава трябва да я будя, нали, за да е по-често яденето. 2. Ако ми се струва, че не е задоволена само от едната гърда след продължително сукане от нея (20-30мин.), мога да я поставям и на другата докато тя си пожелае, нали?(правя малка пауза за да И сменя памперса, преди да я поставя на др. гърда, за да може като се унесе на гърдата да не я разбуждам отново) 3. След като съм кърмила по този начин и от двете гърди, ги изцеждам и двете или само тази  от която е сукала първо? 4. Трябва ли да се притеснявам, ако виждам, че след такова сукане при изцеждането излиза много малко кърма близо 20-30 мл. общо от двете гърди. 5. След събуждане при сън, който е бил повече от два часа, пак ли да дам за хранене същата гърда с която е започнато предишното или да сменя и да дам другата?
Прилагам компресия доста често.

Здравей The Flower
Надявам се нямаш нищо против да отговоря вместо Иви, тъй като тя в момента не може да пише. Чудесно е, че си отделила време, за да се “понаместят нещата “ както ти казваш. Наистина случва се така, че понякога сме заобиколени от стереотипи, които не винаги са полезни.
Електронната везна, ако се ползва “правилно” може да помогне и ти много правилно се преценила, че повече от веднъж на седмица не е необходимо да се тегли бебето. Много е дообре, че не дохранваш с АМ. Всяка допълнителна течност може да окаже негативно влияние върху млекопроизводството. А без допълнителни течности, бебето би могло да суче по-често. Честото и неограничено кърмене е това, което е от значение за образуването на достатъчна кърма, а също така дава възможност на бебето да получи адекватно количество мляко за денонощие.
Добре правиш, че се стараеш да ограничиш залъгалката. Даването на залъгалка може да отложи кърменето във времето, а за едно новородено бебе, честото и неограничено кърмене е важно, особено ако има съмнение за недостиг на мляко.

А сега конкретно на въпросите ти:
1) Добре е бебето да има не повече от една 4 часова пауза от сън. Във всички останали случай може да е добра идея бебето да се буди по-честичко. През първите 6 седмици е добре майката да поеме инициативата за хранене, в случай че бебето не се събужда самичко.
2) Ако една гърда не е достатъчна винаги можеш да предложиш втората. Бебето може да засуче или да откаже ако вече се заситило. Добра идея може да е да се прави компресия, за да помогнеш на Белослава да приеме повече порции мляко. Ако и втората гърда не е достатъчна можеш да върнеш отново на първата, за да изсуче междувременно събралото се количество мляко.
 3) изцеждане може да е необходимо в случай на недостиг на кърма. Ако това е така(на пример малко напишкани и наакани пелени, слабо наддаване, бебето е видимо нервно и неспокойно след кърмене), тогава може да е добра идея да след гореописаното кърмене да се изцедят хубаво и двете гърди. Така хем ще се стимулират за повече мляко, хем ще имаш мляко за следващо хранене ако се налага дохранване, разбира се.
4)Количеството изцедена кърма преди или след кърмене не е адекватен показател за това колко кърма могат да произвеждат гърдите, защото: помпата не може да изцеди толкова колкото едно добре сучещо бебе и второ кърма се образува най-вече по време на кърмене. Целта на изцеждането е преди всичко да се стимулират гърдите за повече мляко.
5) Обичайно, когато се предлагат и двете гърди, майките предпочитат да започнат кърменето от гърдата, от която бебето е сукало последно. Така се получава сравнително еднакво стимулиране на двете гърди.

Тъй като малко преди да пусна горния пост видях, че имаш още въпроси, ще се постарая да отговоря и на тях отделно.

Зная, че не съм получила още отговор, но ми изникнаха нови въпроси към ЛЛЛ консултантите тъй като положението от вчера се промени рязко. Мислех, че е нещо временно или случайност, но се оказа повтарящо се. Определено от 2 дни почти не изцеждам нищо след кърмене - по няколко капки, а днес Белослава определено си остана гладна след хранене и от двете гърди с разстояние около половин час. Също вече не усещам така напрегнати гърдите си както преди.Това са знац, че ми е намаляла или почти спряла кърмата, нали? Какво да правя в този случай? Никак не ми се иска да дохранвам с АМ, даже не зная с какво и как, но май може и да се наложи. Има ли такова нещо като "възвръщане" на кърмата след правилни стъпки? Не се сещам нещо сериозно да ме е стресирало тези дни и не зная на какво се дължи тази промяна. Единственото на което мога да го отдам е, че два дена наистина не се цедях. После започнах пък след абсолютно всяко хранене и двете гърди да цедя (като и самото хранене прилагах от двете гърди). И още един въпрос: ако храня само от едната гърда само нея ли трябва да изцедя или и двете отново? Трябва ли да правя проба на хранене? В смисъл да изцедя кърмата предварително за да видя всъщност количеството и. Не съм го направила досега, защото не искам допълнително да се стресирам

Това, че не изцеждаш след кърмене, както и по-горе споменах не е показател за количеството кърма. Peace Омекналите гърди – спокойните и ненапрегнати гърди може да означават, че количеството кърма се е регулирало според нуждите на бебето. Всъщност естественото състояние на гърдите е те да са спокойни и меки. Именно спокойните и “празни” гърди са тези които произвеждат мляко. Колкото по-често се изпразват гърдите толкова повече мляко те ще правят, защото празната гърда веднага би трябвало да даде сигнал на организма, че има нужда от още мляко. Обратното, когато в гърдата се задържа мляко това дава сигнал, че млякото не е желано, ненужно и съответно производството намалява. Някои майки сравняват млекопроизводството с поточна линия – когато на края на лентата стои някои, който своевременно да я освобождава от млякото, тогава и производството върви.

Кое те наведе на мисълта че Белослава е останала гладна?

Прекрасно е, че си така мотивирана да кърмиш. Обикновено силната мотивация и позитивната нагласа могат да са от голяма полза. Ако бебето суче често и неограничено във времето и като брой пъти за денонощие(оптимално около 10-12 пъти), не ползва залъгалка, не пие вода или други течности е много малко вероятно кърмата да намалее от само себе си. Дори поради някакви причини кърмата да намалее, разбира се че има мерки, които могат да подпомогнат нейното “възвръщане”. Обикновено често кърмене и изцеждане помагат.

Когато има съмнения за недостиг на мляко е добре да се предлагат и двете гърди и съответно да се изцеждат и двете гърди. Ако бебето се засища само с една гърда вероятно няма необходимост от увеличаване на кърмата, тъй като ако в даден момент едната гърда не му е достатъчна винаги може да се предложи и втората. Обикновено самото бебе може да регулира количествата кърма според това колко често и/или продължително суче. За това може да е добре бебето да не се ограничава и да не се следва точно определен график.

Пробното кърмене, когато бебето се мери преди и след кърмене не дава адекватна информация за това колко кърма има и дали бебето суче добре. Това е така, защото бебетата, които се кърмят се хранят като възрастните – различно всеки път – когато, каквото количество пожелаят и имат нужда.

За изцеждането споделих по-горе.

Благодаря за ти милите думи.  HugНадявам се информацията да ти е полезна. Ако имаш въпроси или искаш да обсъдим нещо по написаното от мен, аз съм насреща. Естествено е да сме несигурни понякога или да се тревожим за това дали всичко с бебето е наред и правилно. Така ни е устроила природата. В противен случай бихме били нехайни и неспособни родители. За щастие пак природата ни е снабдила с могъщо средство за разрешаване на проблеми, а именно майчинския инстинкт. Просто трябва да го следваме, както следваме бебето. Може би ако се опиташ да си спокойна и уверена в себе си, да следваш майчинските си инстинкти преди всичко, а ти имаш силен майчински инстинкт, нещата биха се подредили, както ги искаш.

# 504
Добро утро   Nature Sunny  Nature Sunny
Използвам малкото свободно време да ви прегледам и да си изпия кафенцето.
Едно кафенце от мене с хубаво послание  Mr. Green
Нели Ди Честит рожден ден!Бъди все така позитивна,весела и щастлива!Пожелавам ти още-много здраве и да те радват и слушат дечицата. (малко със закъснение,но от сърце  Hug )
Рокси честита първа разходка  Hug
Пепи така се смях с тази "мисирка"...ама колко си права  Joy И аз редовно ям на крак или над главата на малкия и все нещо набързо...А как душичката ми копнее за манджичка  hahaha
Мелина и аз така практикувам,но докато изпълня всички точки и то останало 1 час за разходка  Mr. Green
И моя мишелин е от пъшкащите...Напъва,пъшка,ръмжи и за капак накрая повръща  Laughing Луда работа, и всичко това докато спи  ooooh! Тая сутрин само го преоблякох 4 пъти  Tired Напъни-повърни и мама преоблича...след 5 мин пак,еееее АМАН  Mr. Green Рекламации на мляко не приемам  Laughing
Елл и аз съм от течащите...лошото е,че не е само в началото.Понякога когато изяде едната гърда и го прехвърля на другата след 2-3 мин първата пак потича....ужасноо е,все мириша на сирене  Mr. Green
Снеж и моето диване предпочита да спи при мен,но все ое го лъжа да спи и в кошарата.Като го сложа при мен (слагам го с лице към мен) си навира муцунката в гърдите ми и заспива  hahaha като прасенце в "тикви"....мъжка му работа  Joy
Аз да ви се оплача още малко  Mr. Green Преди няколко дни споделих,че ми се спука гумата на количката....Е,в събота си получих новата гума,НО ми се спука друга  smile3532 Е може ли да съм такъв карък ми кажете...Направо позеленях,добре че още същия ден пускаха куриер,че си пратих гумата и сега чакам нова.И при това,това беше последния куриер...излизали били в отпуска до края на септември.Щях да видя и гума и количка на "Бабин ден"  ooooh! Сега си стоим затворени  Crazy Почнах да съжалявам,че си взех количка с помпащи гуми,казах си,че ако се спука още някоя я продавам.Няма да седя вкъщи и да си чакам гумите все.А като я купувах продавачката ми вика "Толкова колички с помпащи гуми съм продала...те не се пукат така лесно" , ела душо да видиш как ги пукам  hahaha
Ау,времето ми изтече  Laughing Бягам,че мишелин ме вика   breastfeeding
 Kissing Heart

# 505
  • София
Здравейте,здравейте Laughing
Аз днес си чакам мама да дойде и съм в добро настроение от сутринта Grinning

Дребка поспа малко повече тази нощ.Чак след 4 часа се разпъшка,ама беше пъшкане като за световно Mr. GreenНе спря до преди малко и сега спи омаломощена Laughing
Ха-хо,мерси за кафенцето.Аз не пия все още,но така ми се пиееее Crossing Arms И моята госпожица повръща много често,когато се напъва.Особено ако се е наяла скоро,става страшно.Преобличам по няколко пъти на ден Outta JointНеприятно е,но ще мине.И батко й беше по същия начин.
Освен това хълца на почти всяко оригване,дави се в началото на всяко кърмене,защото суче като невидяла   Mr. Green Абе,интересно е при нас Joy
Много неприятно това с гумите на количката Whistling Не би трябвало да се пукат толкова лесно.И моята количка е с помпащи гуми,вече и през начупени стъкла няколко пъти ми се наложи да мина,засега няма проблем.Дано и да няма,че не ми се виси в къщи.Аз за такива евентуални случаи съм решила да си взема и слинг,де.
Хоуп,благодаря ти за сайта за слинговете Hug Харесах си слинг-шал и мисля да си поръчам.

Хайде,оставям ви засега,че малко да поработя докато дребната спи,а батко й играе на лаптопа Laughing

# 506
Здравейте мамета  Hug
Аз си чета редовно, но все не мога да се наканя да пиша.  Mr. Green
Пак да питам, няма ли да се местим в РОДЕНИ?
Момичета с яденето и аз съм същата, добре че мъжо ми е добричък, та се грижи поне за вечерята милия. Но и тогава не мога да се нахраня като хората, Краси само докато усети, че слагаме масата и се почва едно мрънкане, ревове, ужас направо. В мига в който посегна да хапна и той се сеща, че е мнооого гладен.  ooooh!
А за звуците, е няма такива звуци, хахахха. То не е църкане, мяукане, пъшкане и напъване, особено нощем. Но някак си успявам да спя докато Краси си пъшка, усещам го кога е за манджа и кога просто се напъва.  Crazy
И за течовете се присъединявам с пълна сила. Почна ли да го храня особено задължително и другата гърда почва да тече. Винаги съм със сутиен и подплънки, колкото и да не обичам сутиени, иначе трябва все със салфетки или кърпи да се разхождам.   ooooh! Mr. Green
За слинговете, аз имам и кенгуро – ергономично за новородени на чико, имам и слинг с халки- шит от една позната. Но нещо не са ми удобни да ви кажа. Слинга не мога да го наглася изобщо, а кенгурото нещо не ми е удобно. Излизахме с него два пъти и втория път нещо сигурно не можах да го наглася, защото се прибрах на бегом, Краси се скъса да реве.  newsm78
jelly и Краси понякога се държи точно, както си описала, не мога да разбера защо, ще чакам отговора на ЛЛЛ с интерес.
Райче и аз се чудих дали не трябва да се преместя в юнската група, но толкова време сме заедно, нещо не мога да си представя сега да се преместя… Whistling
За Вигантола, аз редовно го забравям…но се успокоявам, че сме всеки ден навън.  Embarassed
И последно за коликите да ви кажа, давах всякакви капки и сякаш Еспумизана най-помагаше, но реших да пробвам да ги спра. И да ви кажа имам чувството, че от както не давам никакви капки, Краси е по-добре. Почти няма кризи, пу-пу-пу.  Peace
Айде спирам, прекрасен ден на всички!   bouquet

# 507
Добро утро мами  Hug
Малкия сега спинка и аз да драсна някой ред .
И ние пуфтим , пъшкаме абе всичко което и вие описвате и като се нахраним се започва пуфтене и за капак на края и хълцане надявам се скоро да мине и този етап .
И аз нямам никакво време добре  че е мама тук за да готви иначе ще останем всички гладни  Hug Миличката ми майка ако не тя незнам какво щях да правя  Simple Smile
ho ho благодаря за кафенцето сега ще си направя едно  Simple Smile
Лек ден мамчета пожелавам на всички усмихнат ден с малките съкровища и без колики  Praynig

# 508
Ох,като ви слушам как има кой да ви помага и ми се реве.....Моя мъж много ми помагаше,но започнаха с татко да поправят  покрива на къщата и от сутрин до вечер никакъв го няма и аз с какво се справя с какво не...лудницата е пълна....свекито я няма да ми помага,ама е заета с майсторите,сестра ми и зълва ми са на работа и....Ох,нямам търпение да се свършва с тоя покрив и нещата да си дойдат по местата..поне малката е срванително кротичка...свикнах на това пъшкане и напъване и си спя през нощта нормално...от няколко дни като я сложа след баня и кърмене към 9,спи до 4ри и нещо и направо съм свежарка  Laughing

# 509
Здравейте момичета и от мен!
ha-ho благодаря ти мила за кафето, имам нужда днес! Нещо не можах да се наспя тази нощ, а Илиан тотално си промени режима, сутрешното ни спане от 9 до към 10 се измести от 10.30 и досега все още спи! Кой знае какво ме чака след това  Mr. Green
Много лошо това с гумите, чак се притесних сега, че ако моите се пукнат ми ние сме за никъде, яко трябва да чакам да пращат....ужас  #Crazy Ти нямаш ли вариант да излизаш със слинг или кенгуро мила?  newsm78
Капче направо ти завидях за мамчето  Hug Наслаждавай и се докато е тук!
Диденце радвай се мила, че ти е спокойна душичката, тя помощна пак ще си дойде  Hug
Момичета ние пък що не пуфтих и пръхтим, чак се замислих, но за сметка на това пък можем да ревем и то много  Joy. За гърдите, аз не мога да си позволя въобще да ходя без сутиен и подплънки дори и вкъщи, не за друго ами не ми е комфортно като ми се търкат зърната в дрехите първо, и после като почна да кърмя от другата гърда си теква, и затова предпочитам да съм обезопасена така да се каже  Joy
jelly благодаря ти мила за предложението за слинга, ама и аз не съм слагала така че като се видим трябва да даваш инструкции, ще ви звънна тези дни да направим една морска градина!
Кате никакво местене, вие сте си част от юлските мами и винаги ще си останете такива, нищо че сте родили юни месец!  Hug
Сега ви оставям, после пак ще се включа че трябва да видя и мусаката която сложих да се готви!
До после мамчета и целувки на всички ви!

Общи условия

Активация на акаунт