Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Хе-хе,Рая,голям майтап каза,остава да отидеш при юнките и да ни зарежеш Crossing Arms Joy Joy Joy
А пъшкането на малките гугутки може би наистина са си колики.Нали се засилват вечер и през нощта newsm78 Не знам,денем си спи напълно спокойно и не мърда по 2-3 часа,само нощем е това пуфтене Thinking
Ел7,и на мен ми текат и двете гърди като кърмя.Слагам подплънки за навън и нямам проблем,веднъж само ми протече върху една рокля,но беше черна и не се личеше. Иначе в къщи ходя без сутиен,не мога да го търпя,и навсякъде съм се оборудвала с кърпи за попиване.Кърма ми слиза почти на всеки час и стават течове  Mr. Green

Хоуп,моля те,прати и на мен линка за слинговете,че съм точно на тази вълна в момента.Чудя се какъв точно да си взема и тъй като не съм ползвала слинг,изобщо не мога да реша newsm78

Лека и спокойна нощ Heart Eyes

# 481
  • на брега на морето
Добро утро!
Ками, и аз ходех вкъщи без сутиен. Но като ми се запушиха каналите, акушерката ми каза, че трябвало и вкъщи да ходя със сутиен, затова вече не го свалям. Peace Иначе и аз мразя сутиени. Rolling Eyes

# 482
# 483
Здравейте, мами,

Ками,  Hug! Ами и аз така си мисля, че може би пикът на коликите е сутрин рано при нашите калпазанки. При Алексчо се активираха след 10 вечерта и татко му танцуваше с него! Аз вече спях!

Аз не ходя без сутиен, защото много се попотвам - ползвам си успешно както кърмаческите, така и тези от бременноста. Даже последните са ми по-удобни, защото нямат шев пред зърното.

За Вигантола/витамин Де, да ви кажа, че с Алекс пиехме от самото начало по една капчица всеки ден. Фонтанелката му беше доста голяма и като дишаше отгоре главичката му пулсираше - абе доста страшно. Но на Дария й е много мъничка фонтанелката и лекарите от Токуда и нашата Педи са категорични да не давам, а евентуално от септември - ще видим колко слънце ще има, ще давам по една капчица през два три дни! Така че според капуцинката и времето се дава това нещо  Stop

Хайде, милички! Аз отивам да доготвям!

Прекрасен ден!

# 484
Здравейте мами! Отдавна не съм писала тук, как сте, виждам, че доста от вас вече са родили. Моята Мартинка се роди 20 дена по-рано, на 16.06.2012г. в Дева Мария, гр.Бургас и все още се опитваме да влезем в някакъв режим. Относно коликите аз давам еспумизан и саб симплекс като ги редувам, инфакол също съм давала, но според мен не действа. Освен всичко това е нужно огромно търпение и много гушкане.
За течащите гърди си купих на чико подплънки за кърмачки и съм много доволна, дори навън си кърмя детето без да се притеснявам, че ще се намокря. Вкъщи си ходя без сутиен и съм постоянно с кърпички в ръце за да се подсушавам, когато потека, много е неприятно наистина...Същият ефект, но доста по-ефтин би имало ако се разреже дамска превръзка на две и си ги прикрепите към сутиена.
хайде чао засега от мен

# 485
Здравейте и от мен мамчета!
Новамама на всяко дете различни капки му действат - на Илиан му помага пък само Инфакол  Wink
Рая какви са тези приказки да се местиш при юнските мами?!  Rolling Eyes То тогава доста голяма част от мамите трябва да отидат там  #Crazy Не ви пускам  Heart Eyes За даването на Вигантола те подкрепям  Peace
За коликите - аз мисля дори че в момента или нямаме или са много малко!

Въпрос към ЛЛЛ
Илиан вече е на месец и 12 дни, кърмим се от самото раждане- по 8 до 10 кърмения максимум на денонощие имаме, не се дохранваме, вода не пием, не ползваме и залъгалка. Искам да попитам как мога да го откажа да ползва гърдите ми като залъгалка? Поне два пъти през деня се получава едно кърмене от около час, час и половина, в което първите 20 минути си хапва, после започва да смуче гърдата ми като залъгалка, вследствие на което зърната започват да ме болят и никакви кремове не могат. Когато се опитам да го отделя от гърдата и да го преместя в кошарката, той става неспокоен и започва да реве, оттам пак се слагаме на гърда и така цикъла се повтаря неколкократно. Опитвам се да му дам залъгалка, но не я иска! Бихте ли ми дали някакъв съвет и благодаря предварително!   bouquet

# 486
Здравейте и от мен мамчета!
Новамама на всяко дете различни капки му действат - на Илиан му помага пък само Инфакол  Wink
Рая какви са тези приказки да се местиш при юнските мами?!  Rolling Eyes То тогава доста голяма част от мамите трябва да отидат там  #Crazy Не ви пускам  Heart Eyes За даването на Вигантола те подкрепям  Peace
За коликите - аз мисля дори че в момента или нямаме или са много малко!

Въпрос към ЛЛЛ
Илиан вече е на месец и 12 дни, кърмим се от самото раждане- по 8 до 10 кърмения максимум на денонощие имаме, не се дохранваме, вода не пием, не ползваме и залъгалка. Искам да попитам как мога да го откажа да ползва гърдите ми като залъгалка? Поне два пъти през деня се получава едно кърмене от около час, час и половина, в което първите 20 минути си хапва, после започва да смуче гърдата ми като залъгалка, вследствие на което зърната започват да ме болят и никакви кремове не могат. Когато се опитам да го отделя от гърдата и да го преместя в кошарката, той става неспокоен и започва да реве, оттам пак се слагаме на гърда и така цикъла се повтаря неколкократно. Опитвам се да му дам залъгалка, но не я иска! Бихте ли ми дали някакъв съвет и благодаря предварително!   bouquet

и аз имам същия проблем, ако може да споделите вашите съвети

# 487
Здравейте момичета,
мама Рая - какви ги приказваш, не те пускаме да ходиш никъде  Naughty ще си стоиш тук при нас.... Само посмей да мръднеш от тук...  Hug
Ками и моят юнак само пъшка и пуфти - направо незнам вече, какво ли не му правя и не спира и това си е...
 Аз му давам на Алекс по 2 капки вигантол- така ми каза педито... Но пък и с баткото беше май по две капки - много ли ви се вижда....
Хайде ставам, че дългът ме зове..
Хубав ден...

# 488
въпрос към ЛЛЛ -кърмим се от изписването. От няколко дена обаче има проблем -като суче и се дави .Започва да кашля и трябва да го оригна и да спрем .Проблемът ,е че през това време тече и от двете гърди кърма и става чудно около мен .А проблем ли е че през деня ми прави паузи от 4-4.30 часа ,а през нощта суче на 3 часа -изобщо неможем да направим пауза от 5-6 часа както пише ,че е полезно.Благодаря предварително за отговорите !
Здравей, ell7 и поздравления за досегашния кърмачески стаж  Hug

Би ли споделила как е организирано храненето ви - колко често се кърмите за денонощие? Това давене, за което пишеш, кога се случва ( в началото на кърменето или след това)?
 Давенето с кърма е възможно да е признак на интензивна струя по време на кърмене. За да е по-комфортно на бебето, можеш също да изпробваш пози, в които главичката на бебето е малко по-високо от гърдата или биологичната поза, дали си пробвала до момента? Идеята е бебето да бъде по-високо спрямо гърдата и гравитацията да помага естествено за отслабването на струята. За изтичането на кърмата - би могла да притискаш леко с длан или чиста кърпа зърното, докато вдигаш бебето за оригване.

Относно паузата - добре е за денонощие да имате поне 8, често и повече кърмения (10-12) и  само една 4-часова пауза, за да бъде добре стимулирана лактацията.  Много майки споделят, че при тях най-често тя е нощем, но ако за вас е удобно да бъде през деня - не е проблем, стига през останалото време бебето да получава кърма на 2-2,5-3 часа  Peace

Поздрави   bouquet

Не съм броила колко е броя на кърменията .Но според теб трябва ли през деня да  го будя за да яде на 3 часа  newsm78.Относно позите не съм ги пробвала .Некомфортно ми е да лежа по гръб относно биологичната .От другите мога да пробвам някоя.Давенето не е само в началото.

# 489
Пепи, благодаря за отговора за кенгурото, а знаеш ли от кой месец може да се ползва спокойно?
А Алекс вече е добре, папка си и дебелее  Grinning благодаря, че попита  Hug
nikiiit, приравнителният болничен се издава от педиатърката на бебето  Simple Smile
Ema*08, на мен пък ми казаха, че февруари месец се подават тези документи за градини и ясли..  Thinking
мама Рая, а иначе хубави ли си?То всъщност се чудя дали въобще има смисъл да си купувам, той като цяло си кротува, папа и спинка, но като го свият коликите си мрънка...най - често е през ноща, но пък и леко ги караме, Инфлокола добре ни се отразява  Simple Smile а ти нямаш работа при юнките, не те даваме там  Grinning  Hug
На нас педиатърката ни каза да даваме по две капки Вигантол, но понякога пропускаме, дали е проблем....?  Embarassed

# 490
  • София
Здравейте  Hug
Наваксвам с четенето през няколко дни и тъкмо прочета няколко страници и реша да пиша и аз и някой ме привика с рев - я баткото я бебето
Имам се за спокоен човек. но на моментни с юнак на 3,5 години и бебе и като се нацелят и двамата не в настроение, и това се комбинира с редовно недоспиване, съм на прага да се развикам. Но днес баткото го няма, бебо спи и успях да се включа Grinning
pepina_79 - за излизането и плаченето на бебето- баткото ми беше така докато се возеше в количка. Голям рев, голямо нещо. Ако е на ръце ок, иначе рев. Заради него свикнах да возя количката като на съзтезание  - така карах и количките в магазините даже по навик). Не можех и да си представя бавно и лежерно побутване на количка. И нонстоп си носих един слинг в мен  - от 5 пъти сигурно 4 сме се прибирали аз бутам количката а него го нося. Пооправи се като започна да седи седнал, но да кажем от 5 пъти падна на 1-2 прибирането на ръце Simple Smile Сега с бебо бутам пак бързо, но защото тичаме след бати, иначе като сме сами - бавно и славно.
За пуфтенето  - и ние сме така  след храненто към 3-4 часа - спи и ръмжи, пуфти, пъшка - опитвам се да спя и аз, като го виждам че дреме и той но не е като да се наспиш добре. Не знам колики ли са какво - мисля си че като се наяде след по-дълга пауза - 4-5 часа и му става тежко, знам ли
За слинга - с баткото ползвах с халки и много добре му беше - ето така

Сега Наско не иска да стои по този начин изобщо. Имам и шал, но като се опитам да го сложа в поза кенгуро, която препоръчват, стои, но после сгъвката на крачетата където е бил слинга са зачервени - има ли някой който носи така, при вас как е положенито?
И последно за кърменето навън - и аз си кърмя без притеснение, ако е много шумно или много оживено само намятам лек шал, да не зяпат много бебето а и то да не се разсейва. Прави ми впечатление обаче че навън сякаш не изяжда толквоа много и огладнява по-бързо

# 491
Здравейте сладки Hug
Напоследък не ми остава време за нищо-такъв хаос е -никакъв режим,надявам се скоро да влезнем в ритъм Mr. GreenПри нас нищо ново-ядем,спим,разходки,вече и колики,които не са много изразени.
Честито на всички малки ангелчета,които навършиха цял 1месец!Да са живи и здрави и много щасливи деца,много да радват мама и тате!
Днес и ние навършваме цял един месец Heart Eyes-Да ми е жив и здрав малката шушенце Heart Eyes!
Да се почерпите по този случай

Имам чувство че времето лети....
П.С.Няма ли вече да се местим в родени newsm78

# 492
  • Варна
Най-накрая и аз да се включа  Laughing
Никак не ми остава време, както е и при вас де  Laughing Продължават и неуспешните ми опити да науча Яни да спи в леглото си  Rolling Eyes Не иска там и това е. Понякога, нощем, след хранене, го слагам в количката и там си спи, но най-обича до мен да е - заспива на минутата, когато е при мен #Crazy В неговото си легло спи единствено ако е заспал дълбоко на ръце и го сложа в леглото без да усети.        А иначе друго щях да ви питам. Вашите бебета стряскат ли се в съня си? Моето момченце много често се стряска, направо подскача, както спи, разперва ръчички и се ококорва  newsm78 Ако е в мен го гушкам и се успокоява. Според вас защо така?
А също да ви питам - как се слагат обиколници на тези кошарки, които са с три табли? Може и тъпо да ви прозвучи, ама аз наистина не мога да разбера как да ги вържа тези обиколници, като няма решетка къде се връзва  newsm78
Хайде изчезвам....

# 493
Snej_83- и моята бебка се стряска в съня си,будила ми се е с рев,сънуват някакви работи...ама аз веднага и казвам,че мама е при нея и няма страшно и тя си заспива бързичко... Hug Мъжът ми се базика,че сигурно сънува,че и взимат цицата и няма какво да яде...мъжки му работи  Laughing

# 494
ЕЛ честита ви месечинка и оттук, благодаря за почерпката  Hug
Латка именно, ако ме видиш как взимам отсечката от парка до вкъщи, има няма две минути Mr. Green! Явно ще трябва да се купува слинг, ако въобще и в него стои!
Нинче има кенгура за новородени, виж на Чико, а иначе другите са най-добре след 3-ия месец! Радвам се че вие сте добре, че доста стрес преживя и ти, и Алекс. Гушкам ви силно  Hug За Вигантола и това че пропускате, не мисля, че е проблем особено сега като излизате на разходки и времето е хубаво!
Снеж83 и твоята не е лесна мила с това спане при теб! Пробвай да му сложиш твоя дрешка в кошарката, да му мирише на теб!
Диденце те на мъжете им е лесно отстрани нали знаеш  Joy Пък възможно е, знае ли човек какво точно сънуват  hahaha

Аз ви оставям че трябва да простра една пералня докато кокоран е заспал, че после ще има голямото мъкнене пак  Mr. Green
Между другото да се похваля снощи открихме с мъжо сезона на  luvbed и вече съм доволна  Blush
Хайде до после ако успея поне още веднъж да се включа!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт