Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте !
И аз не съм се включвала отдавна -но знаете как е с бебетата .Честито на всички обебили се !Да са здрави дечицата !
въпрос към ЛЛЛ -кърмим се от изписването .От няколко дена обаче има проблем -като суче и се дави .Започва да кашля и трябва да го оригна и да спрем .Проблемът ,е че през това време тече и от двете гърди кърма и става чудно около мен .А проблем ли е че през деня ми прави паузи от 4-4.30 часа ,а през нощта суче на 3 часа -изобщо неможем да направим пауза от 5-6 часа както пише ,че е полезно.Благодаря предварително за отговорите !
Навън не виждам как бих могла да го кърмя -докато яде от едната другата гърда тече -при вас не е ли така момичета ?
За сега не ни е изписан вит Д .

# 466
  • Варна
Пепи, и аз като Звездичка ползвам слинг с халки, който си уших сама. Идеален е за лятото, защото е от страхотен памучен шал. Когато излизам някъде за по-дълго го взимам с мен и има мултифункции - завивка, слинг, сенник /мятам го върху количката да пази сянка на бебо докато спи/. Имах фабричен слинг с халки, но етърва ми докато беше в БГ миналата година го ползваше и го отнесе в САЩ. Сега свеки ще ходи и се надявам да ми го върне. Иначе имам и на премакс, но е дебел за лятото и се оказа не толкова удобен. Купих го от продавалника за 25 лв.
Витамин Д не давам, защото сме всеки ден навън, че и по два пъти. Вадя го от количката на шарена сянка, или след 19 ч. направо го пека на слънце.
Елл,, просто малчо е нощна птица.  Laughing. Струва ми се, че ако ползваш сутиен и подплънки, няма да те притесняват течовете. И моят човек се дави, кашля... вдигам го и аз. Също тека, но не е обилно и нося сутиен когато се движа след хора, не че не остават мокри петна, но на трикотажните рокли не личи много като изсъхне  Joy.
П.П. Елл, ако пробваш да увеличиш кърменетата през деня, през нощта да сте на тъмно и тихо... знам ли с нещо да му подсказваш, че е време за сън. А пък за "полезната" пауза от 5-6 часа, не го мисли. Кърмата се усвоява бързичко - около 30 мин. От там нататък все си е почивка за стомаха. Привечерите правя следния номер: кърмя, но не позволявам на малко да заспива, вдигам го, въртя си го из ръцете и така... като дойде ред за сън към 9 - 10 заспива до към 1-2-3ч.

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 16:36 от tsankova

# 467
tsankova не съм смъквала сутиена и подплънките още от 5 мес през бременноста.Не съм пробвала навън ама ми се струва ,че няма да ме спаси подплънката .

# 468
Майчета, кой трябваше да ми издаде изравнителния болничен - наблюдаващия гинеколог ли? 45 дневния беше до 1, родих на 3-ти и ми трябва и болничен за втори. Този от болницата си е от 3-ти...

# 469
Привет дружина Simple Smile
Моята прелестница май я почват коликите, че през деня от към 11-12 до към 16ч. е ужас, не може да заспи за повече от 15мин. след което се буди и иска пак да суче и свива кръченца и ръчички...педито каза Биогая един път дневно и Еспумизан 3 пъти дневно...дано помогнат.
Иначе от както сме излезли от болницата до сега, т.е. 7 дена, малката е наддала около 300-400гр. Simple Smile Лакомничката ми тя  Heart Eyes
ell7 ( ЛЛЛ ) и аз имам такъв проблем - постоянно тека. В къщи не искам да слагам сутиен с подплънки, защото зърното ми ще е почти постоянно мокро. Ходя с широки тениски и постоянно имам кърпа в ръцете си, за да се подсушавам. На ден опустошавам по 2-3 кърпи, всичко подгизва. Кога мога да очаквам да се регулира кърмата, за да спре този постоянен теч?
Като суче Вики също много и тече от устичката - дали това е от неправилно захапване или от лакомия? ама целите ставаме в кърма...
Също така искам да попитам, понеже напоследък активното и сукане е около 15мин., дали се наяжда за това време?

Днес излизахме на първата си по-голяма разходка - около 3часа. Ходихме до морската градина, тъкмо и аз малко да си взема въздух Simple Smile Беше много хубаво! Вики спинка през цялото време  Party

Ох, още нещо исках да казвам, но какво беше...  ooooh! аз ви чета редовно, докато кърмя, но не ми е удобно да пиша, понеже съм в леглото  Laughing

# 470
Здравейте момичета,
Ние днес се сарандисахме  ooooh! най-после...мина и това. Алекс през цялото време докато попа пееше молитвата ме гледаше право в  очите- много странно, едва ли не не мигна това дете.
И моят бебок е нощна птица, спи до 23 часа и след това се започва- ядене, акане, мрънкане и какво ли още не. На няколко пъти се усещам как кърмя и заспивам...
Хайде до утре... Спокойна вечер на всички  Hug

# 471
 nevidimoto dete Още докато бях бременна си купих слинг с халки, но и аз като теб нещо не успявам да наместя бебето вътре. Започвам да си мисля, че е за по-големи деца. Та като се отчаях от този с халките сестра ми ми подари еластичен слинг шал и с него е супер. Но и на нас ни става много топло Rolling Eyes

Ох и нашето сега скок в растежа ли е, какво е не знам, но се получава ядене на 1, най-много 2 часа. И онази хубава 4- 5 часова пауза през нощта вече я няма. Ето и сега заспива с гърда в устата, като го преместя започва рев, докато не му дам пак. И после пак така...

# 472
Здравейте мамчета и беборанчета! Ние с моята красавица Бел сме ден добре, ден не чак до там. И аз често си мисля, че все нещо не правя както трябва, но определено се опитвам да гоня тези мисли от главата си.
Отговор към ЛЛЛ:
Здравей Иви,
Мина доста време откакто ти ми описа така подробно съветите ти, но аз отговарям чак сега, защото дори след така дългото ти и изчерпателно обяснение бях все още доста объркана. Имах нужда да мине време, да ми се понаместят нещата, да пробвам други нови и най-вече да избия от главата си някой насадени предварително правила и страхове. Наистина много ти благодаря за милия и ненатрапчив тон с който не само ти, но и всички вие, консултантите на ЛЛЛ, давате вашите съвети и сте се посветили с време и търпение да обгрижвате нас несигурните мамита!
Сега по същество. Донесоха ми ел. везна. Първоначално бях много против, защото не исках да се втренчвам в цифри и грамове, но от психологическа гледна точка тя оказа много добър ефект. След като премерих бебка и установих, че не е спаднала на килограми, а даже има качени грамове се поуспокоих и нещата потръгнаха по-добре, макар и все още много експериментаторски. Обещала съм си и го спазвам, че ще тегля Белослава най-много един път в седмицата.
Най-важното е, че не дохранвам с АМ. Тя има: наакани пелени около 2 средно (смятам тези в които количеството изглежда колкото кръга, който образуват палеца и показалеца ми), добър тургор на кожата, прави си балончета с устичката, не иска вода-не давам, жизнена и енергична е. На лекар сме в понеделник и ще разбера дали я мисли за здрава.
Опитвам се да не давам и биберон залъгалка, но понякога, когато все още след хранене показва силния си сукателен рефлекс и плаче И го давам, за да се успокои. Тя заспива и си го плюе. Това се случва един път на ден или даже не всеки ден.
Сега понеже чувам и чета различна информация ми се иска да ме насочиш или по-скоро да преговорим нещата. 1. Белослава понякога спи повече от 3 часа през деня-тогава трябва да я будя, нали, за да е по-често яденето. 2. Ако ми се струва, че не е задоволена само от едната гърда след продължително сукане от нея (20-30мин.), мога да я поставям и на другата докато тя си пожелае, нали?(правя малка пауза за да И сменя памперса, преди да я поставя на др. гърда, за да може като се унесе на гърдата да не я разбуждам отново) 3. След като съм кърмила по този начин и от двете гърди, ги изцеждам и двете или само тази  от която е сукала първо? 4. Трябва ли да се притеснявам, ако виждам, че след такова сукане при изцеждането излиза много малко кърма близо 20-30 мл. общо от двете гърди. 5. След събуждане при сън, който е бил повече от два часа, пак ли да дам за хранене същата гърда с която е започнато предишното или да сменя и да дам другата?
Прилагам компресия доста често.

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 17:58 от The Flower

# 473
въпрос към ЛЛЛ -кърмим се от изписването. От няколко дена обаче има проблем -като суче и се дави .Започва да кашля и трябва да го оригна и да спрем .Проблемът ,е че през това време тече и от двете гърди кърма и става чудно около мен .А проблем ли е че през деня ми прави паузи от 4-4.30 часа ,а през нощта суче на 3 часа -изобщо неможем да направим пауза от 5-6 часа както пише ,че е полезно.Благодаря предварително за отговорите !
Здравей, ell7 и поздравления за досегашния кърмачески стаж  Hug

Би ли споделила как е организирано храненето ви - колко често се кърмите за денонощие? Това давене, за което пишеш, кога се случва ( в началото на кърменето или след това)?
 Давенето с кърма е възможно да е признак на интензивна струя по време на кърмене. За да е по-комфортно на бебето, можеш също да изпробваш пози, в които главичката на бебето е малко по-високо от гърдата или биологичната поза, дали си пробвала до момента? Идеята е бебето да бъде по-високо спрямо гърдата и гравитацията да помага естествено за отслабването на струята. За изтичането на кърмата - би могла да притискаш леко с длан или чиста кърпа зърното, докато вдигаш бебето за оригване.

Относно паузата - добре е за денонощие да имате поне 8, често и повече кърмения (10-12) и  само една 4-часова пауза, за да бъде добре стимулирана лактацията.  Много майки споделят, че при тях най-често тя е нощем, но ако за вас е удобно да бъде през деня - не е проблем, стига през останалото време бебето да получава кърма на 2-2,5-3 часа  Peace

Поздрави   bouquet

# 474
ell7 ( ЛЛЛ ) и аз имам такъв проблем - постоянно тека. В къщи не искам да слагам сутиен с подплънки, защото зърното ми ще е почти постоянно мокро. Ходя с широки тениски и постоянно имам кърпа в ръцете си, за да се подсушавам. На ден опустошавам по 2-3 кърпи, всичко подгизва. Кога мога да очаквам да се регулира кърмата, за да спре този постоянен теч?
Като суче Вики също много и тече от устичката - дали това е от неправилно захапване или от лакомия? ама целите ставаме в кърма...
Също така искам да попитам, понеже напоследък активното и сукане е около 15мин., дали се наяжда за това време?
Привет, jelly,
Всяко бебе е различно – едно може да суче 30-40 и повече минути ,  друго да успява да се нахрани за 5-10 минути.
Разбирам, че това спонтанно изтичане на кърмата понякога може да кара майката да се чувства некомфортно. Ако сменяш по-често подложки, когато си със сутиен, вариантът зърното да е мокро намалява. Другия начин сама си го открила - притискане с кърпа/ длан, за да спре първоначалната струя на потичане. Обикновено около 6-8 седмица след раждането лактацията се регулира, но е индивидуално за всяка майка и организъм.

За изтичането на мляко от устичката на Вики - ако нямаш дискомфорт при засукването, вероятно всичко е както трябва. Както писах и на ell7 по-горе, това вероятно е по-силна струя по време на кърмене - би могла да опиташ същите пози , които предложих и на нея. Ще чакам да споделиш дали сработват при вас  Peace

Поздрави   bouquet

# 475
Здравейте майчета и от нас!  Hug
Не се включвам много, но грижите около малката ми отнема цялото време и мога само вечер преди да съм се тропясала да Ви прочета. Laughing
Майчета от София, Вие регистрирахте ли се в саита на общината за градина. Някох може ли да даде пожече инфо, че успях само да добавя мен и детето, но за др. критерии които чета,че трябва да добава не ги откривам ooooh! Ще се радвам, някой ако откликне на питането ми.
Радвам се, че всички бебковци са добре и растат с мин. Hug
Пожелавам Ви хубава и спокойна вечер!

# 476
Здравете мамита, чета ви редовно докато кърмя или люшкам малкия на люлката. Въобще времето е като при всички ограничено, луда работа. Тоз малкия ми разказва играта, баткото колкото беше спокоен, тоз е в другата крайност. От известно време през деня почти не спи, по 20-40 мин. между храненията, докато го приспя и сложа в леглото и се буди, но като чета и други бебчета са така. Уж нямаме колики, ака си нормално, иначе от време на време доста си пъшка и пуфти.
И при мен изтича от другата гърда докато гърмя от едната, но аз си го събирам в едно шишенче и после му го давам, така или иначе не му стига кърмата и го дохранам с АМ и всичко си събирам  Rolling Eyes  Joy. Храня го от девет гърди, малко се поувеличи кърмата, преценям по това колко изцеждам, защото повечето хранения вече изцеждам и му давам от шише, защото едно хранене ни отива в един час и повече, заспива и това -колокото и да го будя по какъвто и да е начин, слагам го на гърдата и пак заспива на 10-тата секунда.Въобще не ми е приятно по този начин, но пак е някакво решение, пък и така се изцеждам по начесто на 2ч.  някъде и се надявам да се увеличи още кърмата.
Сега пиша, хапвам и люшкам дребния в люлката. Спа докато пишех и се ококори, тамън си мислех да го местя..... Лека вечер.......

# 477
  • София, св. Троица

И един въпрос към ЛЛЛ
Преди три дена получих запушване в едната гърда (бях спала върху нея през нощта и на следващата нощ вдигнах температура). Температурата я преборих за един ден. Слагам си топли и студени компреси, зеле, цедя. Времето съвпадна и със скок в растежа на бебока и той сучеше много на често. СЕга поразреди - на два часа през деня и три до четири часа през нощта, но суче много продължително. Гърдата ми е мека, но бучката от запушването си стои. Не боли, вече няма зачервено, но е доста голяма. Не знам какво повече мога да направя, за да я махна. А ме притеснява да не се стигне до някакви сериозни възпаления. Моля за съвет.

Здравей nevidimoto dete,
Прекрасно си се ориентирала какво да направиш, за да разрешиш проблема със запушената гърда.  HugПовечето от нещата вече си направила и вероятно все още правиш. На запушването обикновено му трябват няколко дни, за да отшуми напълно. Добре е през това време да се изцежда гърдата максимално(често кърмене, като е добре да се предлага първо засегнатата гърда и след това изцеждане). Освен топлите компреси преди кърмене, може да е добра идея е докато бебето суче, да се правят масажи с кръгови движения и по посока на зърното. Обикновено бебетата се справят най-добре, когато мама има запушване, за това може да е добра идея да го оставиш да суче колкото може по-дълго от засегната гърда. Така би имал възможност да издърпа затлачилото се мляко. Можеш да обсъдиш вземането на Лецитин с твоя лекуващ лекар. Много майки споделят, че вземането на Лецитин под формата хранителна добавка помага в такива случаи. Ето и статия за него http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136347.0 . В статията Инфекции на гърдата и запушени канали има още идеи за справяне в такива ситуaции.

Надявам се някои от идеите от статиите или информацията, която споделих да имат ефект при теб. Ако имаш въпроси не се колебай да пишеш отново. Желая ти бързо излекуване.

bouquet

# 478
  • на брега на морето
Невидимо дете, яко мачкане му е майката. Mr. Green Мен акушерката така силно ми размачка бучката още на 2рия ден, докато ми изпомваха гърдата с авт. помпа, чак се удивих, че толкова силно може да се мачка гърда.  Shocked Доста болеше, но стисках зъби. Каза да продължа така силно да я мачкам. Ама аз се осмелих да я мачкам горе-долу толкова силно само 1-я ден след това, след това по-лекичко масажирах, но с всеки ден усещах как бучката е все по-малка. Явно имаше ефект. Чак днес обаче изчезна напълно, пу-пу. Това прави 7 дена от мин събота. Отделно и награвях-колкото можеш да търпиш, така ми каза акушерката, и компреси правех с зел. листа, но не много редовно. От 2 дена не правех нищо, освен лекичко да масажирам по време на кърмене. Иначе и аз нямах темп. от 3тия ден. От днес вече не давам дясната с приоритет.

# 479
Здравейте, момичета,

Онзи ден си мислех, че когато се преместим в родени 2012 година, аз май ще трябва да се присъединя към мамите от юни  Cry освен ако не ми позволите да продължа в темата за юлските бебоци  Rolling Eyes, а?

По въпроса за кенгуруто, Нинс, има едни, които са с легнала поза и те са удачни и за новородени. Друг е въпросът, че днес във Вис Виталис пробвахме две и нещо не се хареса на Дария. Супер много се изнерви от това подмятане от едното та в другото и по този повод се накърмихме и в магазина. Така, че не си купихме кенгуру! И двете й бяха адски широки и като че ли се губеше в тях и май не се чувстваше никак сигурно.

Сузи, за ядките не прекалявай. Можеш да включиш и жито, хапвай повечко хляб, овесени ядки с кисело мляко, сирене, супи, пий вода повечко. Дано си възстановиш нещата - най-вече трябва да сеуспокоиш.  Hug

Хоуп, моля те прати ми и на мен този линк за слинговете - благодаря! Ние пък с Дария си имаме един буден час към 2 - 3 часа и тогава се разхождаме!

Ками, ние сме същите - след храненето към 1 часа се почва едно пуфтене. Аз мисля, че са колики!

Ел7, като си сложиш подплънка за кърмачки в сутиена или само една кърпичка отново в сутиена, не тече. Иначе без това, си тече дори да не суче бебето!

Лека нощ, мамеси. Спокойна и безз колики да е!

Общи условия

Активация на акаунт