Юли месец отмина - оБЕБИ се цялата ЮЛСКА дружина!

• 34 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
          pepina_79, ами вечер, някоя вечер спи, друга не, ама иначе се кърмим през 2-3 часа посреднощ, и към 5 сутринта като се укокори край със съня, ужас. За шевовете все си мисля, че трябваше вече да са паднали, защо не падат? Thinking
Не се притеснявай ще паднат, ако пък се притесняваш звънни си на гинеколога той ще ти каже!
А след 5 сутринта не може ли да заспи пак или си будувате? Ние също се будим в 5 да се кърмим но после заспива до към 8 часа. 

# 601
Би ли споделила отново какво е това със спирта, което Тери е казала, защото съм го пропуснала? Благодаря Simple Smile

С клечка за уши топваш в 70 процента спирт, онзи за пъпчето и тушираш пъпчиците. Нашите са доста на гъсто и направо туширам с много добре изцеден тампон мястото!

# 602
Не се притеснявай ще паднат, ако пък се притесняваш звънни си на гинеколога той ще ти каже!
А след 5 сутринта не може ли да заспи пак или си будувате? Ние също се будим в 5 да се кърмим но после заспива до към 8 часа.  

Не ние след 5 часа сутринта вече не спим, носим се на ръчички. Hug Когато има колики си личи, рита с крачета, маха с ръчички и много плаче, а иначе иска да го друсаш и спира да плаче.

# 603

Не ние след 5 часа сутринта вече не спим, носим се на ръчички. Hug Когато има колики си личи, рита с крачета, маха с ръчички и много плаче, а иначе иска да го друсаш и спира да плаче.

Ние правим така и когато сме гладни! Аз винаги първо предлагам цица!

# 604
bebe87, и на мен ми излизат такива пъпчици там долу и аз мисля че са от превръзките. Мажа се с Бочко и минават-пробвай. Hug
Ох ние още не сме се изакали какво е това чудо незнам ще се побъркам вече, като почне да реве и да се напъва няма спирачки...укротява  се само на цица, идва и много после повръща по малко пак яде и така цяяяял ден.  ooooh!
Отивам да се изкъпя докато спинка.  Simple Smile

# 605
         Мерси Сузи1, ще пробвам!

# 606
Невидимо дете, благодаря ти - значи да не се притеснявам за тази кашлица. В крайна сметка бебковците само лежат и е нормално да се прокашлят чат-пат.

Цанкова, добре че не сте се ударили лошо и е било само уплах. Мен много ме е страх от такива падания.

В този ред на мисли бих искала да предупредя всички мами, особено много да внимават, защото наближава момента, в който бебковците ще почнат да се обръщат. Аз съм имала много страшни моменти на повивалника, за щастие хванати навреме и без инцидент.

За секциото и болчиците - вече като че ли нямам такива оплаквания, но преди няколко поста помня, че и аз имах такива притеснения. Приболваше ме над операцията - отделно имах, а и още имам много неприятни усещания в стомашно.чревния тракт.

Пепи, не знам защо така е решила вашата педи. Моята тък настоява за Колифа  и то по четири пъти на ден, и Биогая. Аз обаче днес не издържах - горката Дария от 1 часа на обяд е с колики. Дадох Колиф, след два часа Биогая и към 19 часа тряснах и една доза Инфакол и малко гуши, та още спинка. Яко цокаше - ама не помогна, само дето коремчето и стана като барабанче и сега още й държи сито!
За дядо ти - така стояха нещата и с баба, но в друг ред. Първо се обездвижи и накрая мозъка отказа и така си угасна като свещичка! Тази жена беше висока като мен, а накрая се губеше  стола!  Cry
Но стига с това, да си гледаме децата, пък и ние, че да сме здрави да си ги отгледаме  Heart Eyes

Лека нощ, момичета! НЕка тя да е спокойна и за бебчовците, и за нас!  Hug

# 607
Момичета, не знам как успявате да сте толкова активни, аз едва се добирам до лаптопа и хем сега съм при майка ми и тя ми помага, а другата седмица, мъжа ми, като дойде да си ни прибере от Шумен, не знам  Rolling Eyes Laughing
Иначе ние сме добре, днес бяхме на консултация, станали сме 56 см, 4,800кг. Да не ми е на уроки, ама супер наддава и си папка мн хубаво, само на кърма, през 3 часа, включително и през нощта Simple Smile
Иначе виждам, че всички ви мъчат пъпчиците и Йоан има и аз пробвах да го мия с лайка, смрадлика, да го мажа с крем Бочко и нищо не помага! Днес на консултацията слушах една мама да обясняа и тя за 70% спирт също, като Тери, но мен ме е страх да го мажа със спирт, все пак кожата им е много нежна! Сега последно ми препоръчаха да му обтривам лицето със сребърна вода, някой има ли отзиви???
Хайде ще се възползвам, че малкият спи и аз да се погледна малко, че съм заприличала на нищо  Embarassed
Лека вечер на всички   bouquet

# 608
Скъпа Атракция, обмисляме и слинга като вариант с моя мъж, само не сме сигурни дали ще иска да стои в него, купихме кенгуро, определено не върши работа дори и за 5-10 минути. Решихме първо да пробваме от приятели и ако му хареса на сладкия кокоран, ще си вземем!
Благодаря отново за подкрепата и помощта!  bouquet
Привет Пепина,
Чудесно сте избрали първо да опитате дали на сладкия кокоран ще му хареса слинга, преди да си вземете. Надявам се да му хареса и двамата да се почувствате по-спокойни!
Hug

Мами, имам още един  въпрос към вас, ако консултантите от ЛЛЛ имат наблюдения, моля да споделят и те!
Забелязали ли сте, че мазилата като Лансинох, Пурелан и др.под. без отмиване при интензивна употреба, т.е. след всяко кърмене, увеличават коликите?
Привет мама Рая, няма такива данни. Ако все пак те притеснява, може да пробваш да спреш крема за няколко дни и да опиташ да мажеш с малко изцедена кърма след храненето да речем.    bouquet

ПП: Видях, че даваш Биогая. Някои майки са споделяли, че бебетата им не се чувстват добре от нея. Това са пробиотици, които реално Дария получава с кърмата и се смята, че може да не са особено удачни за толкова ранна възраст при кърмените бебета. Може да обърнеш внимание дали при вас има подобна връзка и да обсъдиш с лекар временно да спрете предлагането и как ще се чувства детето без този прием.

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 22:26 от Ivy

# 609
Привет мамчета,
Използвам намалението, че двамата ми юнаци спинкат по времето, когато трябваше да се къпем, че и аз да драсна някой ред.

Райче, радвам се, че си по-добре със зърната. Hug

Пепинка, Райче и ние загубихме нашта баба преди седмица, мир на праха и, та се чудя дали е редно да правя погача. Може би трябва да изчакам извесно време? newsm78

Bebe87, понеже се работя в мед. фирма и продавам хирургични конци, да те успокоя, че конците имат различен срок на резорбция и зависи с какво са те зашили, но до 40я ден трябва да изчезнат. За пъпчиците около раната - от превръзката са, трябва да внимаваш да не се възпали. Най-добре ако ходиш да ти сменят превръзката там където си раждала. Иначе и ние се храним нощем и не се спи, с тази разлика, че при нас са двама сладурите и когато се нахрани единия се събужда другия и така откарваме по 2-3 часа понякога докато се накърмим и сменим памперсите. Shocked Има надежда все пак, защото започнаха да правят малко по-големи паузи между храненията.  Mr. Green

Момичета, да ви питам знаете ли до кога се смята едната година майчинство - до датата на раждане или ...?

Аз също си купих слинг, подариха ни и едно кенгуру и така ще излизаме смъжо той с единия аз с другия. Mr. Green Не съм пробвала още да кърмя в слинга но утре ще пробвам. Мисля да си купя и дрехи за кърмене, че да ми е по-удобно.

Лека вечер на всички мами и бебчета, целувам ви и ви пожелавам сладки сънища, уют и топлина! Heart Eyes Hug Hug Hug

# 610
Здравейте Hug
От ходене по улици и спане не ми остава време да пиша,иначе ви следя де Wink
Аз съм с двете деца,баткото уж мислих да го пускам на ЦДГ,но тъй като е послушен му дадох отпуск тъкмо да прекарва и малко повече време с братчето си. Ние се кърмим,днес бяхме на консулт и общо за месец е наддал 1610 гр и е пораснал с 6,5 см Party Спокоен засега,коликтите ни оставиха намира тези дни и дори снощи го кърмих в 22 ч,после се събудих в 3,но той спеше блажено.Събуди се чак в 5:30.Та си поспах  Whistling Като се сетя с баткото какво беше  ooooh!
Димитрова,напълно те разбирам за спирта,с баткото също не смеех,но така му беше пламнало лицето с пъпки чак педито,която беше препоръчала туширането,ми се скара какво съм чакала.След второто минаване с тампона със спирт кожата му веднага се успокои,а иначе на пипане беше станала като шкурка буквално ooooh!Сребърна вода не съм ползвала,но съм чела много добри отзиви...става за всичко,аз за промивки на нослето мисля да я ползвам;-)
Лека нощ и дано да е без колики за всички ни Hug

# 611
  • София
Здравейте,милички Hug
Аз по традиция по нощите се включвам,но беба заспа към 10.00 часа,имах малко работа и сега имам време Laughing Майка ми много ми помага,но с две деца си има много занимавка.Сега се е заела да къпе баткото и да го оправя за лягане.Учи с него през деня,решават задачи,четат,на мен не ми остава никакво време и за такива занимания.Направо не знам като си тръгне,какво ще правим ooooh!

Рая,и Калина се дави,покашля и прави такива примлясквания доста често,връща по малко пресечено мляко,което явно дразни както киселините #2gunfireСлед това се мръщи и имитира дъвчене.Доста често след кърмене хълца,от напъването заради коликите пък,понякога повръща.Абе,не е лесна и тяхната,горките малки душички Grinning

Днес бяхме на консултация при педиатърката.Калина е пораснала доста-с 4 см.по-висока в станала от раждането и с 1300 гр. по-тежка Grinning Вече е 4100 гр.
Ваксина не ни сложиха,защото има леко обривче по бузките и отложихме за следващата седмица да поотмине.Имаме още съвсем лека жълтеница и ни изписаха глюкоза,но едва ли ще давам.Като не използваме шишета,ще е трудна работа,пък и глюкозата отдавна се отрича за бебета.При баткото жълтеницата мина много бързо и сега ми е много странно newsm78 .Интересното е,че още от началото е в много лека форма,но много бавно избледнява беба.А ака по 6-7 пъти на ден и пишка много Naughty Доста будно бебе е и изобщо не е поспалива,както казват,че са бебетата със жълтеница.Не знам.Дано  да минава по-бързо Praynig
Пепи,Нелина ,много съжалявам за загубата ви SadИ аз наскоро загубих любимата си баба,която ме е отгледала и още ми се доплаква,когато се сетя,че я няма вече Sad Няма как,такъв е живота Confused

Лека вечер и спокойни сънища без колики Hug

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 23:36 от Ками

# 612
Мамита на принцески искам да ви питам, вие почиствате ли областта между големите и малките срамни устнички, че там се събира и от кремчето и нещо друго? Моята педиатърка каза да го третирам с памуче напоено в бебешко олио, но откакто започнах да го правя наблюдавам едни пъпчици да се появяват и това ме притеснява. Педито каза, че не било от почистването, а просто запушени мастни каналчета, но аз не съм много убедена, защото появата им съвпадна с почистването. Вие как решавате проблема в тази зона?
Ние още не можем да се оправим с това кърмене. Всеки път си мисля, че нямам достатъчно кърма и тя е недохранена. Сега целта ни е да се храним една идея по-често за да докараме 8 хранения за 24 часа, че моята кукла по принцип я приспивам около час, но заспи ли си откарва около три и половина, четири часа сън. Иска ми се да направя всичко възможно да имам повече кърма и затова сега спи не спи ще я слагам на около 2 часа на гърда пък да видим дали ще се стимулираме достатъчно.
Моите конци паднаха преди 20тия ден, но пък аз се обелих отдолу. Отдадох го на това, че толкова време по цял ден и то в жегите бях с превръзка. Ползвах и антибиотична пудра препоръчана от лекарите от родилното "Цикатридина" или "Оксикорд". Сега обаче имам много неприятен дискомфорт, изразяващ се в неприятен сърбеж. Чудя се дали нещо не се е получило от дългото и редовно използване на антибиотична пудра. Никога досега не съм имала гъбички и не зная какво е, но от това което съм чела ми прилича на такова. Много тъпо. Май другата седмица ще бягам до гинеколожката, че е доста неприятно.
И мен малко ме е страх да третирам личицето със спирт, но пък щом има ефект...
Поздрави за всички мамит и мъничета и без много колики да я карате!

# 613
Здравейте, дружина!

Как спаха бебчовците ви? Ние имахме поносими колики, но в 4:30 татко ме отмени, та поспах нашироко на спалнята с Алекс.

Димитрова, аз съм забелязала, че с малки изключение, се организирам по-добре, когато съм сама или когато идва някой да направи нещо извън децата, напр. да сготви. Иначе, ако идва някой да помага за Алекс, настава суматоха - баба му казва едно, а той тича да ме пита дали да го прави и е ужасно хаотично това. Иначе казвам, ако гледаш Дария, докато ти направя това и това, работи, или пък - моля те пази тишина, за да поспи Дария, така ще мога да бъда с теб и да си играем или да се гушкаме, и става като мушичка! Ще дойде време, когато ще въдвориш ред в стереотипа ти за деня, но смятам, че това ще стане, когато останеш само с бебето! За сребърната вода, трябва да се добави и преварена - и трябва да се внимава, че среброто не е безобидно. Аз съм избърсвала очичките на Алекс, но той беше вече на годинки. За крем Бочко, не бих третирала лицето - твърде тежък, а и една мама като мазала пъпките на лицето, беше станало по-лошо. Аз обтривам със спирта един път следобяд, когато са се ефектирали пъпките, а сутрин след измиване с водичка, преварена, мажа бузките и челцето със Себамед за чувствителна кожа.

Нелка, би ли споделила и твоя слинг и откъде си го купи, мери ли го с някое от бебенцата или просто на око? Благодаря!

Ками, браво на Калина - наистина чудесно е пораснала! Кърмаческата жълтеничка се изявава с добро състояние на детето, но пък е по-дълга, може до втория-третия месец. Ние също имаме, но като я видят Дария казват- леле какъв хубав тен има  Wink и аз си мълча!
Ками,  Hug! Тези дни все някой е загубил скъп човек! Се ля ви! Мир на праха им на нашите близки и нека вярваме, че сега са по-добре! Аз не ходих на опелото на моята баба - само ще отида някой ден до урната й да й отдам почитта си!

Дъ Флауър, на нас една акушерка каза с олио, но другите ни казаха с преварена водичка. Аз изчиствам с преварената водичка, но тези пъпчици са от претоплянето и като добавиш и олиото става нещо такова. Може би да редуваш!

Дария ме вика, до после, момичета   bouquet

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 08:41 от мама Рая

# 614
Иви, здравей,

Много ти благодаря, че ми обърна внимание за биогаята. Ще я спра за три-четири и ще споделя наблюдениятя си.

Мазилата нанасям върху вече нанесена и засъхнала кърма. Кълмата дали има ефекта да прави зърнала еластични и меки? Защото аз я нанасям за заздравяване и туширане на раздразнението и зачервяването.

Благодаря ти много, че се включи!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт