Резултат при болест на Даун 1?

• 235 138
  • 1 373
  •   1
Отговори
# 105
Мили бъдещи майчета.Пиша ви със сълзи на очи и ви моля ако някоя е изживяла това да сподели.На 20.10. бях на фетална морфология при д-р Сигридов.В 20г.с съм и досега не бях ходила на фетална.След обстоен преглед той изрази съмнение за даун според меки маркери като спомена основно размера на крайниците на бебето, няколко пъти ме пита колко е висок таткото.Другият проблем беше червата и бъбреците на бебето.Каза ми амниоцентеза, аз го попитах може ли при него той каза да и продължи прегледа.Каза че има вероятност детето да е с моя ръст/ аз съм ниска/ и ми даде час за преглед идната събота.Спомена и за прекъсване на бременността ако при втория преглед показателите са под нормата.Моля ако има някоя майка при която резултатът от феталната морфология не е бил добър да пише.

# 106
  • Бургас
sama , в никакъв случай недей да разчиташ само на този лекар. Веднага потърси и второ мнение. Във Сф поне има избор на лекари и поне няколко наистина добри. При д-р Марков ходила ли си?
И  не трябва да се прекъсва бременността без амниоцентеза. Според мен. Само на ФМ и то само при един лекар не може да се разчита.
Успех и дано всичко се оправи  Hug

# 107
Нямам сили.Той не каза без амниоцентеза, ще изчакам прегледа в събота и ако резултатът е същият в понеделник амниоцентеза.Надявам се да е сбъркал , но е добър специалист и ме гледа обстойно поне час.Лошото е че при подобна фетална морфология шансът за добра амниоцентеза е 1/50 така каза той.А и късите крайници са явен признак за даун.

# 108
  • Бургас

Непростимо е да не чуеш второ мнение, според мен. Успех още веднъж, дано е сгрешил, понякога стават и такива неща.

# 109
Благодаря ти че ми пишеш.И аз мисля за второ мнение , лошото е че навсякъде се чака.А аз нямам много време.Мисълта че трябва да се откажа от бебчето си ме побърква.

# 110
  • Бургас
Звънни, обясни, че е спешно и нямаш време да чакаш, винаги може да те вмъкнат някъде. Не губи време, а действай. Така, каквото и да се случи, поне ще знаеш, че си направила всичко възможно.
Ето тук има телефоните на д-р Марков, звънни още сега: http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 60&Itemid=116

# 111
Благодаря ти че ми пишеш.И аз мисля за второ мнение , лошото е че навсякъде се чака.А аз нямам много време.Мисълта че трябва да се откажа от бебчето си ме побърква.
Миличка,не бързай да си мислиш такива неща,наистина поискай второ мнение и ако се наложи направи амниото.Самата процедура не е кой знае какво(и аз съм я правила) и до една седмица ще имаш резултат.
Тук във форума доста сме били като тебе и да ти кажа честно,аз доста поизчетох преди моето амнио,а се оказа,че само на една мацка и бяха открили наистина Даун.Иначе в повечето случаи докторите са си малко "цапнати" в устата и въобще не се съобрзяват какви ги плещят и колко може да ни разстрои казаното от тях.Така че-горе главата,трии сълзите,защото се тормози малкото човече в тебе!
Тук много хора ти стискаме палци,аз лично съм сигурна,че после ще се смеем над тези глупости!Успех  bouquet

# 112
sama, колко си висока?

# 113
160 съм , но таткото е 186.Ще се пръсна вече.Нямам спокоен ден от бременността си, таткото ме остави сама, два пъти лежах за задържане и повече от всичко си искам детенцето.На 35 години съм , бхс беше добро, а ето какво се случва.

# 114
sama, няма време за отчаяние. Всички тук сме минали по този път и за радост всички сме плакали от щастие след резултатите или раждането на децата ни. Наистина статистически погледнато тук във форума, само 1 мама имаше положителни резултати, за щастие и тя вече се радва на здраво бебче, макар и от следващ опит. Стегни се и отиди на второ мнение, при друг! Важно е да го направиш - за теб и за бебето! Обади се на Марков - много са разбрани, ще те вместят! Пред теб има толкова хубави неща, че няма място за отчаяние. С или без таткото, времето ще подреди нещата и после ще се обръщаш назад без съжаление! Стискам палци, пиши пак!

# 115
Много благодаря на всички за подкрепата, много сте мили наистина.Разбирате ме че няма да се успокоя скоро, но ще пиша тук .Благодаря ви още веднъж.

# 116
sama, първо - успокой се, засега нищо лошо със сигурност не се е случило! Знам, че е трудно, ние жените имаме склонност да се шашкаме и да си мислим винаги най-лошото, ама просто се опитай да не го мислиш, опитай се да се разсейваш с нещо до втория преглед, така или иначе, нищо не можеш да промениш в момента.
За второ мнение - виждам, че доста хора те съветват да го потърсиш. То няма лошо, но според мен с нищо не помага. Аз бях в същата ситуация, горе-долу в същите седмици и ходих при Марков за второ мнение. И какво? Той каза "Амииии...даааа....нищо не може да се каже, направете си амниоцентезата да сте спокойни". И аз точно това направих. Слава богу, всичко е наред. Но искам да кажа - дори да потърсиш второ мнение, сигурно измерванията няма да са кой знае колко по-различни и на кой ще вярваш? Аз реших да си направя амнио, за да не го мисля. Процедурата, както ти каза и Darklady_A не е толкова страшна. Прави я, пък после като ти дадат резултата ще решаваш какво да правиш. Но недей да си губиш времето, после и резултата излиза за поне 5 дни!
Стискам палци всичко да е наред! И сигурно ще е, щом БХС-то е било добро. А и тия размери на крайниците - аз пък попаднах на една английска статия, в която е правено изследване, че няма много връзка с размера на крайниците и изобщо тоя маркер е вятър и мъгла  Wink

# 117
Незнам  краставичке, хубаво е че ми го пишеш това, всички ме съветват за второ мнение , но нямам финансовата възможност  за това.Събирам пари за амниоцентеза.Докторът е специалист по инвитро и каза че на негови пациентки с такива ехографски показатели би правил.Аз не се колебая въобще за амнио, въпросът е защо не ми го назначи веднага.Самоубивам се така с чакане, знаете какво е.Няма как да не си мислиш най- лошото.

# 118
Бихте ли ми дали линк от предишната такава тема.Моля ви.

# 119
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=551686.0
Прочети я цялата и ще видиш, че няма място за отчаяние!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт