Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се определя рискът при биохимичен скрининг и какви са рисковете и ползите от него?
Какви изследвания се препоръчват по време на бременност с близнаци?
Какви са уебсайтовете на Националната генетична лаборатория и Форума на д-р Кременски?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се определя рискът при биохимичен скрининг и какви са рисковете и ползите от него?
Рискът при биохимичен скрининг се определя чрез вероятността за раждане на дете с генетични аномалии, като например синдром на Даун. Този скрининг може да предостави ценна информация за риска от генетични аномалии, което позволява допълнителни диагностични стъпки и подготовка за бъдещето, ако резултатите показват висок риск. Въпреки че носи рискове от фалшиви положителни или фалшиви отрицателни резултати, които могат да причинят стрес и безпокойство на бременната жена, предимствата надделяват поради потенциалното въздействие върху живота на детето и семейството.
-
Какви изследвания се препоръчват по време на бременност с близнаци?
-
Какви са уебсайтовете на Националната генетична лаборатория и Форума на д-р Кременски?
-
Какви са препоръките за бременността и генетичните изследвания?
-
Какви са резултатите от биопсията на хориона?

Аз бях в подобна ситуация и затова много исках да чуя как е минало. Д-р Сигридов също беше измерил обезпокоителни неща при моето бебе, които не се видяха след три дни при Марков. Но за тези три дни направо го бях прежалила бебето. Не се съмнявам и грам в компетентността на Сигридов, разбира се. Факт е, че имах снимка с неговите мерки и няма как да ги е измислил, просто явно някои неща са динамични и се случва да се променят, знам ли. В крайна сметка , не е толкова важно през какви перипети минаваме, важното е добрият краен резултат!
Аз пък си мисля,че е странно толкова бързо да се променят цифрите и въобще цялостната картина за 3 дни