Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се определя рискът при биохимичен скрининг и какви са рисковете и ползите от него?
Какви изследвания се препоръчват по време на бременност с близнаци?
Какви са уебсайтовете на Националната генетична лаборатория и Форума на д-р Кременски?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се определя рискът при биохимичен скрининг и какви са рисковете и ползите от него?
Рискът при биохимичен скрининг се определя чрез вероятността за раждане на дете с генетични аномалии, като например синдром на Даун. Този скрининг може да предостави ценна информация за риска от генетични аномалии, което позволява допълнителни диагностични стъпки и подготовка за бъдещето, ако резултатите показват висок риск. Въпреки че носи рискове от фалшиви положителни или фалшиви отрицателни резултати, които могат да причинят стрес и безпокойство на бременната жена, предимствата надделяват поради потенциалното въздействие върху живота на детето и семейството.
-
Какви изследвания се препоръчват по време на бременност с близнаци?
-
Какви са уебсайтовете на Националната генетична лаборатория и Форума на д-р Кременски?
-
Какви са препоръките за бременността и генетичните изследвания?
-
Какви са резултатите от биопсията на хориона?

Чакането ме съсипва.Утре много рано съм на втори преглед при същия лекар,който ще замери всичко,ще го запише на лсита,както си е редно и ще ме прави в МД за БХС.След това ще звъня на няколко места ако могат да ме вземат.Не ме е страх от самата хорионбиопсия,и по-страшни неща съм преживявала,страх ме е да не навредя на бебето и разбира се,най-ме е страх от резултата.Имам огромна нужда някой лекар да ми каже успокоителни думи,дори да е пак същото становище,поне начина на поднасяне на информацията да е друго,човешко
Днес сутринта бях на преглед при същия лекар от събота,трябваше да ме види отново,да измери всичко наново,да попълни листа,с който да ме прати на БХС.От установените проблеми от събота,нещата стоят така:
, така че има голям шанс всичко да е наред. Мини на преглед при Марков занеси му и резултатите от БХС нека и той те посъветва след прегледа какво е добре да се направи.

, при втора бременност.