Резултат при болест на Даун 1?

• 235 101
  • 1 373
  •   1
Отговори
# 75
kalimbi1,разбира се,че те помним!Честита ти дъщеричка,много,много да те радва  bouquet
Анализиращ се,според мен много си се вързала на тоя доктор,от моя опит с три бременности вече мога да ти кажа,че те лекарите понякога говорят пълни глупости.Изчакай второ мнение и тогава се шашкай.Пиши непременно в понеделник какво е станало,тук доста хора ти стискаме палци Hug

# 76
Анализиращ се, стискаме палци всичко да е наред.  fingerscrossed Praynig
kalimbi1, честито и от мен! да ти е жива и здрава дъщеричката!  Two Hearts

# 77
Първо да се извиня че снощи хем писах,хем спях и съм си разтегнала почти на цяла страница отговора.
Анализиращ се всичко минава много леко и бързо.Отиваш сутринта в клиниката,ще те настанят в стая и ще ти сложат система да е спокойна матката и антибиотик.След това се взима биопсията със упойка,като цялата процедура трае около 5-10 минути.След това ще си полежиш още няколко часа и ще ти сложат пак система и антибиотик.На мен др.Сигридов ми каза че до 2,3 дни може да се появи кървене,но при мен нямаше никакво.Правих хорионбиопсията в понеделник и чак в петък получих леко кафеникаво зацапване,имало е малко кръв и се е изхвърлила.Няма нищо страшно,нито пък болезнено а и др.Сигридов е добър лекар и има голяма практика,така че спокойно и успех каквото и решение да вземеш.Ако нещо друго те интересува питай.
kalimbi1 честита ти рожба и от мен миличка,много да те радва малката ти сладурана,да расте здрава и щастлива!

# 78
Анализиращ ,и аз мисля че 11 г.с може да се е объркал лекаря .
Имаш едни стиснати палчета и от мен ,и чакаме добри новини в понеделник . Praynig
сигурна съм ,че всичко е наред с бебето.
 Hug

# 79
  • София
Благодаря ви за подкрепата,наистина страшно много оценявам загрижеността ви HugЩях да се почувствам много по-добре ако бяхме вече работни дни и мога да действам с второто мнение ooooh!Чакането ме съсипва.Утре много рано съм на втори преглед при същия лекар,който ще замери всичко,ще го запише на лсита,както си е редно и ще ме прави в МД за БХС.След това ще звъня на няколко места ако могат да ме вземат.Не ме е страх от самата хорионбиопсия,и по-страшни неща съм преживявала,страх ме е да не навредя на бебето и разбира се,най-ме е страх от резултата.Имам огромна нужда някой лекар да ми каже успокоителни думи,дори да е пак същото становище,поне начина на поднасяне на информацията да е друго,човешко ConfusedНе ме оставя на мира и мисълта,че ако нещо не е наред с бебо,може да се мъчи в момента.Ще ви пиша като разбера нещо утре,ще замоля в МД да ми извадят резултата възможно най-скоро,дано успея PraynigСамо да е здраво бебчо Praynig Praynig Praynig

# 80
  • В две мънички очи...
Анализиращ се, стиснати палчета и от мен. Може би е добре един преглед да направиш при друг специалист. Много пъти съм писала че кой какво е видял не е много ясно. Лично аз така постъпих и двамата лекари ми казаха едни и същи неща без втория да знае че съм била при първия. Чак накрая на прегледа споделих. След няколко седмици пак правих ФМ при същата лекарка и накрая за пълна сигурност пусна и преглед на сърцето беше се погрижила да уведоми колежката си и вместо по 1/2 час ми направиха едночасови прегледи.

# 81
kalimbi1, честито, миличка Heart Eyes

# 82
  • София
Момичета,много ви благодаря,че ми стискате палци,имам нужда,защото уикенда не съм мигнала и се скъсах да рева CryДнес сутринта бях на преглед при същия лекар от събота,трябваше да ме види отново,да измери всичко наново,да попълни листа,с който да ме прати на БХС.От установените проблеми от събота,нещата стоят така:
1.Нухална транслуценция 2,8мм (в събота я измери 3,4мм),каза,че е под критичния минимум от 3мм,но пак е повече и подлежи на наблюдение.
2.Бебето е почнало да уринира (в събота ми каза,че не забелязва въобще да му се пълни пик.мехур,което било много тревожно и белег за малоформация на бъбреците)
3.Първо каза,че не вижда,после каза,че вижда наченки на ностна кост.Все пак в листа написа,че не вижда такава.
Отидох на БХС и се примолих за бързо излизане на резултат, в следствие на което той беше готов към 3 следобяд.Рискът ми за Даун е 1 към 20,за Патау 1 към 160,за Едуардс 1 към 170,което си страшно високо,особено за Даун,но предполагам,че за това основна вина има историята ми,спонтанен аборт,ИКСИ и т.н.
Резултатите ми от свободния бЧХГ е 0.28,а на Алфафетопротеина е 0.35.За съжаление няма и помен от референтни граници и няма никава идея дали са ок.Но срещу тях няма буква,че са ниски или високи,докато за синдромите имаше,бяха означение с буква Н (висок риск).Изпратих резултатите си на доктора по мейла и чакам да се чуем.Той и денс на прегледа беше категоричен за хорионбиопсия ooooh!
Иначе успях с триста зора да си измоля по-ранен час за д-р Марков,за сряда и това е единственото,което ме крепи Praynig Praynig PraynigНадявам се силно той да ми вдъхне надежда и да разсее тревогите ми Praynig
Изивнявайте,че стана дълго,но исха да ви разкажа подробно деня си!

# 83
Миличка,не се измъчвай така.Напълно разбирам какво ти е и какво изживяваш.Знаеш,че по високия процент е съвкупност от много фактори,може и нищо притеснително да няма а само така да изглежда.Знам колко е жестоко след всичките надежди,но се опитай да се успокоиш,да поспиш и да погледнеш по ведро на нещата.Отиди на още един преглед за да се почувстваш по сигурна и не се отчайвай предварително,и при мен риска беше много голям,но се оказа че няма никакъв синдром.Крепеше  ме мисълта,че в цялата тази лоша история хубавото е че имам избор да проверя на 100% дали с бебо всичко е наред,ако има нещо е по добре да се знае още в началото а не не на по късен етап,за да можеш да избереш какво да направиш.Избора дали да направиш хорионбиопсия или амниоцентеза е личен и само препоръчителен от страна на лекарите,не е задължителен.Те са длъжни да те уведомят ако видят нещо притеснително и да ти обяснят какви са рисковете а ти сама преценяваш как ще постъпиш.Шока е голям,но имаме право на избор и можем да проверим,много е тежко но си представи,че 9 месеца ти казват как всичко е наред и бебето се развива нормално и изведнъж се окаже че не е така,защото и такива случай има и то не малко.

# 84
  • В две мънички очи...
gvenag, го е написала много правилно. Ето че сама виждаш два прегледа, два различни резултата. Аз бях с 1:30 за Даун и отказана амнио, единствено ФМ ме крепяха и вътрешната надежда че нося здраво дете. Е сега си имам една малка беличка в къщи Simple Smile , така че има голям шанс всичко да е наред. Мини на преглед при Марков занеси му и резултатите от БХС нека и той те посъветва след прегледа какво е добре да се направи.

# 85
  • Бургас
Все добри новини! Grinning

Честито на Калимби! Hug
Много добре те помня и се радвам от сърце за малката Анна. Hug

# 86
Калимби, честито, много се радвам  Hug  bouquet

Анализ, стиснати палчета, всичко ще е наред  Hug

# 87
Здравейте, моля ако някой знае да ми кажете какви изследвания трябва да си направят родителите, за да разберат дали са носители на хромозомни/генетични заболявания и да се избегне повторен стрес Sad, при втора бременност.

Хубав ден на всички:)

# 88
Благодаря на моите виртуални приятелки тук за хубавите пожелания и искрената радост! Не съм се съмнявала много, че ме помните, тук помним преживяването на всяка от нас. И всяка от нас в тази тема изминава "трънливия път" от ужаса към щастието. Пожелавам историята на всички разтревожени участнички в темата да завършва с добър резултат и прекрасен финал!

# 89
Току що прочетох въпроса на петилефи относно генетичните изследвания. След моята неуспешна бременност аз и съпругът ми направихме генетични изследвания за евентуални аномалии. Това стана в Майчин дом, без предварително записване, в генетичната лаборатория на 12 етаж при проф. Кременски.

Общи условия

Активация на акаунт