Резултат при болест на Даун 1?

• 235 154
  • 1 373
  •   1
Отговори
# 120
Незнам  краставичке, хубаво е че ми го пишеш това, всички ме съветват за второ мнение , но нямам финансовата възможност  за това.Събирам пари за амниоцентеза.Докторът е специалист по инвитро и каза че на негови пациентки с такива ехографски показатели би правил.Аз не се колебая въобще за амнио, въпросът е защо не ми го назначи веднага.Самоубивам се така с чакане, знаете какво е.Няма как да не си мислиш най- лошото.
А защо не отидеш в МД?Там е безплатно...Вярно-мизерно е доста,ама пък в такъв момент не би трябвало да ти пука...

# 121
Незнам  краставичке, хубаво е че ми го пишеш това, всички ме съветват за второ мнение , но нямам финансовата възможност  за това.Събирам пари за амниоцентеза.Докторът е специалист по инвитро и каза че на негови пациентки с такива ехографски показатели би правил.Аз не се колебая въобще за амнио, въпросът е защо не ми го назначи веднага.Самоубивам се така с чакане, знаете какво е.Няма как да не си мислиш най- лошото.
Хм, амниоцентезата се покрива от здравната каса? Т.е. ти държиш да е на частно и затова събираш пари, така ли? Защото в Майчин дом, където всеки ден правят амниоцентези и има много добри специалисти, при определени показатели ти е безплатна, ако си здравноосигурена де.
Май показателите бяха - лош резултат от БХС (което при теб не важи), но може би и при лош резултат от ФМ също се поема? А също и при възраст над 35 години мисля.
Просто ти казвам да го знаеш, да не се набуташ да плащаш без да има нужда...

# 122
Ами аз ще я правя в клиника Малинов заради това.

# 123
Кое е безплатно в МД? Извинете ме за неадекватните въпроси  , но и аз самата съм така.

# 124
Кое е безплатно в МД? Извинете ме за неадекватните въпроси  , но и аз самата съм така.
Споко! Всички сме така  Grinning
Амниото е безплатно ако си без избор на екип, т.е. ако ти го прави доктора, който е на смяна.
Аз така направих, защото времето ме притискаше. Исках да ми я прави д-р Димитрова, понеже бях чела много добри отзиви за нея, но тя беше отпуска. Така че направо отидох с направление от личния лекар (което пък ми го издадоха въз основа на резултата от БХС) и ме приеха.
То има клинична пътека за тая процедура, но забравих коя точно е.

# 125
Абе момиче,как може така да разсъждаваш?На 35 г. ,а разсъждаваш и си се отчаяла като 20 годишна.Стегни се и веднага отиди в МД за амниоцентеза.Не си губи времето и парите с още ФМ.До другият понеделник,даже и резултата от амниото ще ти е излязъл.Защо да удължаваш агонията си с още 2 седмици.?За жени на и над 35 амниото е безплатно,дори и да нямаш БХС направено.
Аз без да съм правила БХС,защото лекарката ми го счете за ненужно,без някакви  показатели на ФМ се подложих на амнио.Заради годините най-вече-аз също съм на 35.Нищо страшно няма,това неведение е 1000 пъти по страшно.
Когато бях на амнио с мен имаше 2 жени на 42 и 43 год. с лош БХС. 1 към 16 едната,а другата 1 към 20 и нещо.Чухме се след резултатите и на двете нямаше Даун.
Така че изобщо няма какво да го мислиш-ходиш и правиш.Пък каквото сабя покаже.Ако е лошо(много се надявам да не е)..,да,гадно е,тежко е,но млада си,ще си имаш пак.

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 19:40 от Анонимен

# 126
  • В две мънички очи...
Наистина е безплатно в МД когато си без избор на екип. Просто наблюдаващия трябва да ти даде направление и ще полежиш 3 дни при тях. Освен това можеш да се консултираш и с генетиците там. Няма място за отчаяние когато носиш най-голямата радост.

# 127
  • София
sama, преди 10 месеца, бях в същото положение- добър резултат от БХС и маркери за Даун на втората ФМ в 23с. Поради късната седмица, реших амниото да бъде последен вариант. Посетих специалист- кардиолог за преглед на сърчицето и второ мнение за ФМ при лекар, на който се доверих. Имаш опции, както са писали и момичетата и стиснати палчета  от нас! Успех baby_neutral!

# 128
Знаете ли след колко време отговаря проф.Кременски.Зададох му въпрос във форума, който намерих в първата тема.Малко ме поуспокоихте , но продължавам да си мисля най- лошото.

# 129
Пишете ми моля ви.Нито съм в състояние да работя нито нищо.Ще се побъркам до събота.

# 130
Проф. Кременски отговаря супер бързо, та имай търпение малко!  Peace Другия вариант е се дигнеш до МД - генетичната лаборатория утре сутрин и да говориш с него или друг генетик, ако го няма. Предполагам, обаче че ще те посътве да направиш амниоцентеза, за изясняване на случая и твое спокойствие.

# 131
sama, имаш 2 варианта Simple Smile
Или правиш амнио или не, нали така? Ти щом така и така си решила да го правиш, защо не отидеш сега в Майчин дом, на 2-я етаж до кабинета, където вземат кръв за БХС, има кабинет с генетичка, която ще ти каже какво точно ти трябва като документи за амниото и ще ти запише дата. Датата обикновено е за след 1-2 дена, така че може още тая седмица да ти го направят.
Разбери се с нея, след това си отиди при личния лекар да ти издаде направлението и така, почвай да си действаш по тоя въпрос. Ако междувременно проф. Кременски ти отговори и то абсолютно категорично, че нямаш нужда от амнио (и ти решиш, че това е достатъчно за тебе и до края на бременността няма да се притесняваш) - обаждаш се в Майчин дом, отказваш се от амниото и точка.
А там специалистите са добри, не знам за тази клиника където искаш да ходиш, но в Майчин дом правят най-много амниоцентези за година, има статистика.
Обаче ако ще ходиш днеска - мисля, че до 14:00 часа приемат, така че побързай.
Успех!

# 132
Здравей, sama! Аз съм майката, която момичетата във форума споменават с положителния резултат за Даун при предишната ми бременност. Прекрасно разбирам как се чувстваш в момента, но отчаянието не е добър съветник. Аз лично преди хорионната биопсия, която ми направиха, бях събрала четири мнения предвид риска от маниулацията и необходимостта да я направя. Но при амниоцентезата риска е сведен до минимум и все пак щом е оправдан, трябва да се направи. Прави са момичетата в съветите си да не чакаш дълго, все пак 20 г.с. не е малко време. И аз напълно подкрепям всички, че най-добре е да се ориентираш към Майчин дом, дори и с избор на екип цената ще е по-малка от частните клиники. По-важен е и опита на специалистите там. Не изпадай в паника, колкото и трудно да ти е в момента! Най-важно и ценно сега е времето, което не бива да губиш в отчаяние.

# 133
Благодаря ти че си ми писала и честито момиченце. Аз се  доверих на този лекар , незнам защо имам усещането че е добър.Той ми каза че при всички случаи ще се прави амниоцентеза.Даде ми две седмици и аз незнам защо.Имам лошо предчувствие и аз като теб.При мен основният проблем са къси кости на краката на бебето като той допуска че може да е взел и моя ръст.Наистина живея в някакъв ад в момента, но той не спомена да направя амниоцентезата по- рано.

# 134
Здравей sama, аз също правих амниоцентеза заради ехографски маркери, които бяха потвърдени от двама специалисти. Но влязох и направих амниоито няколко дни след прегледа, защото не се издържа на напрежението от чакането. Избора на екип в МД струва 150лв., но може да се мине и без това. Специалистите са добри и правят стотици манипулации на година.
И моят съвет е да не се измъчваш, а да я направиш възможно най-скоро и да се успокоиш Peace И чакаме добри новини!

Общи условия

Активация на акаунт