Резултат при болест на Даун 1?

• 235 193
  • 1 373
  •   1
Отговори
# 165
Мили момичета .Идва ми да ви разцелувам всичките.Вчера бях на преглед при Сигридов- и според него всичко е наред.Има много по- добри показатели в сравнение с миналия път и категорично няма нужда от амниоцентеза.Питах го няколко пъти да направя ли , но той каза че е риск за бебето и се прави ако има нужда а според него няма.Благодаря ви че бяхте с мен.

# 166
  • Бургас
Много се радвам за теб, спокойна бременност занапред и прекрасен финал  Hug

# 167
Благодаря ви много момичета.И все пак повечето от вас са направили амнио, за да са спокойни.Лекарят каза че според него няма никакво основание за това и само мога да навредя на бебето.Какво мислите.

# 168
Благодаря ви много момичета.И все пак повечето от вас са направили амнио, за да са спокойни.Лекарят каза че според него няма никакво основание за това и само мога да навредя на бебето.Какво мислите.
Здрасти и честито за хубавия резултат от втората ФМ! Много се радвам!   bouquet
Относно питането - няма еднозначен отговор, всичко зависи от ТЕБ. Ако мислиш, че добрия резултат от ФМ е достатъчен да си спокойна цялата бременност - не прави амнио; ако мислиш, че искаш 100 % сигурност - направи. Това е, никой нищо повече не може да ти каже, никой не може да се постави на твое място и да оцени какви рискове можеш да поемеш конкретно ти и какви не.  Peace

# 169
БЛАГОДАРЯ ТИ краставичке.Ти много ми помогна.Лекарят ми каза че няма нужда от амнио и че е опасно.Аз съм вече в 22 седмица.Няма как да ми е спокойно честно казано но не ми се рискува живота на бебето.Аз съм доста неспокойна по принцип.Ако я направя на своя глава незнам.

# 170
Всъщност риска не е толкова голям пред опасността все пак бебето да е болно,аз доколкото знам на ФМ резултата не е 100%,единственото качествено изследване си остава амниото.Аз не бих издържала още толкова месеци в страх и затова си го направих,макар че моя риск беше 1/130.Както ти е казала и Кисела краставичка-никой не може да се постави на твое място.
През цялото време докато ми правеха амниото(а то е около 5 мин)си мислех за братчето на една колежка,което е с Даун-сладур голям е,ама е на 28 години,а си играе в пясъка с децата...
Изборът си е само твой!

# 171
Мили бъдещи майчета.Пиша ви със сълзи на очи и ви моля ако някоя е изживяла това да сподели.На 20.10. бях на фетална морфология при д-р Сигридов.В 20г.с съм и досега не бях ходила на фетална.След обстоен преглед той изрази съмнение за даун според меки маркери като спомена основно размера на крайниците на бебето, няколко пъти ме пита колко е висок таткото.Другият проблем беше червата и бъбреците на бебето.Каза ми амниоцентеза, аз го попитах може ли при него той каза да и продължи прегледа.Каза че има вероятност детето да е с моя ръст/ аз съм ниска/ и ми даде час за преглед идната събота.Спомена и за прекъсване на бременността ако при втория преглед показателите са под нормата.Моля ако има някоя майка при която резултатът от феталната морфология не е бил добър да пише.

Това са пълни глупости, как така ще се прекъсне бременност заради някакви "меки маркери", не се поддавай на такава манипулация.  Ужасно е, как може лекар да ти каже такова нещо. Ако е необходимо, в предвид втората ФМ отиди на второ мнение при д- р Марков или д-р Димитрова ако си в София, за Пловдив със сигурност мога да ти кажа д-р Даскалов.

# 172
Мили бъдещи майчета.Пиша ви със сълзи на очи и ви моля ако някоя е изживяла това да сподели.На 20.10. бях на фетална морфология при д-р Сигридов.В 20г.с съм и досега не бях ходила на фетална.След обстоен преглед той изрази съмнение за даун според меки маркери като спомена основно размера на крайниците на бебето, няколко пъти ме пита колко е висок таткото.Другият проблем беше червата и бъбреците на бебето.Каза ми амниоцентеза, аз го попитах може ли при него той каза да и продължи прегледа.Каза че има вероятност детето да е с моя ръст/ аз съм ниска/ и ми даде час за преглед идната събота.Спомена и за прекъсване на бременността ако при втория преглед показателите са под нормата.Моля ако има някоя майка при която резултатът от феталната морфология не е бил добър да пише.

Това са пълни глупости, как така ще се прекъсне бременност заради някакви "меки маркери", не се поддавай на такава манипулация.  Ужасно е, как може лекар да ти каже такова нещо. Ако е необходимо, в предвид втората ФМ отиди на второ мнение при д- р Марков или д-р Димитрова ако си в София, за Пловдив със сигурност мога да ти кажа д-р Даскалов.

deep  в друг пост тя бе уточнила ,че д-р Сигридов и е казал след втората контролна ФМ ако показателите не са се променили ,че препоръчвА амниоцентеза и едва след това - взависимост от резултата потенциална възможност за прекъсване на бремененността  Peace .Момичето пише различни постове и като не се четат последователно всички оставят в заблуда ..
Ето:

... лекарят директно ми каза за амниоцентеза, аз го попитах може ли при него , каза да и ми насрочи този час за събота за преглед.Незнам какви са му доводите , може би това че се обърнах към него , за да следи нещата.Така процедира най- вероятно и каза че трябва да се спази законовия срок за прекъсване на бременността ако се наложи...
и
..Той не каза без амниоцентеза, ще изчакам прегледа в събота и ако резултатът е същият в понеделник амниоцентеза...
Поискал е контролен втори преглед две седмици след първия /за контролен преглед ФМ препоръка и даде и проф.Кременски само че на друго място/  ,ако няма промяна в показателите ,препоръчва амниоцентеза и чак тогава след резултата евентуално за прекъсване на бременноста.Споменал е прекъсването,защото не бива да се протакат във времето тези прегледи и пр. защото ако при неблагоприятен развой се стигне до амнио и след това до премахване на бременноста има законови срокове .В тази връзка и го е споменал!!.
Втория преглед вече мина и док смята ,че изобщо няма нужда от амнио ,че бебето е ок.Показателите са били втория път явно добри.Simple Smile
Но тя се притеснява /съмнението си е вътре в душата и вече/ дали постъпва правилно и дали не е по-добре да направи амнио.За съжаление това е решение което може само тя да вземе !
Всеки може да разкаже как е постъпил ,когато го е касаело него,но това няма да е обективен съвет.
Аз и казах ,ако ще се чуства по-спокойна да иде на още 1-2 и пр лекари /аз така направих някога ,но от това не ми стана по-спокойно ,а напратив/  ,ако реши може и амнио да направи.Но винаги е редно да се гледат рискове и ползи .В този смисъл и Кременски е споменал риск от амнио 1:300,  е ако нейния е 1:500  струва ли си да рискува с амниото ?Това може да реши сама , защото последиците от решението -каквото и да е то- ще са само за нейна сметка .

Всъщност риска не е толкова голям пред опасността все пак бебето да е болно,аз доколкото знам на ФМ резултата не е 100%,единственото качествено изследване си остава амниото.Аз не бих издържала още толкова месеци в страх и затова си го направих,макар че моя риск беше 1/130.Както ти е казала и Кисела краставичка-никой не може да се постави на твое място.

Във вашия алучай амниото е показано риск 1:130 от увреда спрямо риск 1:200 от спонтанен вследсвие амнио /или 1:300 както е казал Кременски/  ,по-голям е риска от увреда в този случай и е логично да се избере амниото . Peace
Но сте права - никой не може да се постави на нейно място и никой незнае всички фактори които се претеглят , за да се вземеме решение.
Абсолятно съм съгласна с това изказване на Кисела Краставичка , моят съвет е и ще бъде винаги този -довери се на интуицията и сърцето си.Те показват верния път.Спокойствието също е важно.
Но ако бебето е с добри показатели /тя не споменава цифри/ и както казах риска от спонтанен е доста по-голям ,помислете какво би се случило ако направи амнио ,ей така за да е спокойна /щото е паникьосана/ ,и направи спонтанен ,пък като си излезе резултата и види че е ок ..какъв шок би било това само..
Затова трябва самичка да си претегли за и против , и да направи избор съзнавайки че всеки избор носи някакви последствия ,които невинаги са ни известни .

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 16:17 от katia13

# 173
sama, предполагам д-р Сигридов ти е дал снимки или видео от двете ФМ, с което да потвърди наличието на  т.н. "меки маркери"?

# 174
На втория преглед не каза нищо за тях.Притеснява ме че и аз не му споменах какво ми е казал миналия път.Според него всичко беше наред, но мисля да направя и амниоцентеза.Иначе няа да се успокоя.

# 175
На втория преглед не каза нищо за тях.Притеснява ме че и аз не му споменах какво ми е казал миналия път.Според него всичко беше наред, но мисля да направя и амниоцентеза.Иначе няа да се успокоя.
Ако това ти подсказва сърцето - действай . Hug

# 176
sama, от написаното разбирам, че нямаш никакви снимки от УЗИ изследването. Направи  извод за себе си дали д-р Сигридов е точният лекар за теб. Още повече, че на втория преглед очевидно не се е сетил за какво става въпрос. Има прекрасни специалисти, които биха ти дали второ мнение.

Съжалявам, че ти се е случило всичко това... много добре зная как се чувстваш.

Съвет в при такива обстоятелства никой не може да даде, трябва сама да прецениш риска и ползите от амниото... Успех каквото и решение да вземеш!

# 177

Е ти защо не му спомена,нали за това отиде на повторна ФМ?
 А за амниото,няма защо да се страхуваш.В МД всеки ден правят по няколко такива,а плюс това първо гледат на видеозон  и тогава преценяват, дали има смисъл да правиш,пък накрая ти си решаваш.Аз като бях,от 7 жени изпратени за амнио ,на 3 им казаха,че не виждат причина за да се подлагат.Една след друга минахме през ултразвука.Де факто, ще имаш още едно мнение.

# 178

А за амниото,няма защо да се страхуваш.В МД всеки ден правят по няколко такива,а плюс това първо гледат на видеозон  и тогава преценяват, дали има смисъл да правиш,пък накрая ти си решаваш.Аз като бях,от 7 жени изпратени за амнио ,на 3 им казаха,че не виждат причина за да се подлагат.Една след друга минахме през ултразвука.Де факто, ще имаш още едно мнение.
И аз това се чудех  Simple Smile ,но реших да не задълбавам. Още повече като си спомня нашите тревоги и немога да си представя как ей така ще излезеш без да попиташ .. ,но хора различни.
Това мение на Евана  е полезно наистина. Ето ти второто лекарско мнение ,без да губиш време и средства.Пък ако и те не видят проблем ще те върнат доколкото разбирам ,а те по цял ден гледат само това, предполагам на тях ще повярваш ..

# 179

[/quote]

[/quote]

Ми явно не всеки път преглеждат с ултразвук преди амниото в МД,мен ми искаха актуален ултразвук от ЖК и никой нито го погледна нито нищо,направо ми направиха амниото.Поне така беше на 25 юни т.г.,ако сте го правили след това,незнам,може нещата да са се променили.И ако ходиш там искам само да ти кажа,че трябва да се запасиш с доста здрави нерви,лекарите са добри,но са човечни колкото табуретка и очаквай внимание само ако си си платила.Аз лично се радвам,че няма да ражрдам пак там,нямам повече нерви...

Общи условия

Активация на акаунт