Бебешката количка - цяла наука за второ висше №18

• 50 433
  • 779
  •   1
Отговори
# 360

Да ви кажа за този Бритакс, една мама с която излизаме си поръча така, отделно поръчва борд и каза, че въпреки, че пише 8кг май е по-тежка и честно казано не върви особено леко, малко маневреността и куца сякаш.
Не съм съгласна за маневреността на Бритакса- много лека и маневрена количка е, дори с коша за новородено. Бутах я наскоро, стабилна, лека в същото  време и на много добра цена! към 600 -600 и нещо с двата коша. Ами те Бертонита и Чипоинота са по толкова.
Ами не знам и аз я бутах не си говоря наизуст. Не я бутах празна де, ами с една девойка на 1г. вътре. Както и да е. ДА цената е добра наистина, ама пък гледам, че се търсело нещо до 400 и това исках да кажа, че няма как да влезе в 400 с два коша.
И между другото мамата я смени за Плико Мини  Grinning (ама тя си е голяма вече девойката), просто реши, че не може да кара вече с нея.

# 361
Здравейте, мили, как се радвам, че ви открих в тази тема Simple Smile
Помогнете ми в избора на количка, понеже вече се омотах от модели, цени....
Като цяло се спрях на тези два модела, заради добрата им проходимост и маневреност по родните ни улици и тротоари.
http://kasida.bg/chicco-trio-s3-black-andromeda-2012-49-10876.html
http://bebelandia.bg/productv/6642/bebe-confort-detska-kolichka-high-trek.html
Първо харесах бебе конфорта, висока е, удобна ръчна спирачка, пълно легнало положение за детето в летния кош, обезопасяване с коланите в автомобила на зимния кош, което обезсмисля купуването на кошница за новородено и позволява детенцето да пътува по-дълго време в удобно положение. Сега обаче ми се струва, че летния кош е прекалено малък за едно детенце над годинка и ще му висят крачетата. Зимния кош също е само 62 см дълъг и явно също няма да се ползва много дълго време, но поне зимата ще изкараме. При Чикото обаче няма пълно легнало положение на летния кош, а мисля, че това е важно за комфорта на детето, а и за мен. Иначе чувам че Чико са здрави колички като цяло, а и сравнително леки.
Моля, момичетата, които са бутали да споделят какво им харесва и какво не и какво са ползвали най-много като екстра, а  друго им е било излишно.
Искам да вметна, че заглеждам и X-Lander XA - http://www.novobebe.com/X-lander-2012-Asia-kombinirana-bebeshka- … olichka-4019.html
Благодаря ви !

# 362
Да ви кажа за този Бритакс, една мама с която излизаме си поръча така, отделно поръчва борд и каза, че въпреки, че пише 8кг май е по-тежка и честно казано не върви особено леко, малко маневреността и куца сякаш.

Имам такава, борда влизаше в цената. Маневрена е за килограмите си, аз съм много доволна, за тежесттта не съм я мерила (по спецификация на произв. е 8 кг), но аз съм 58 кг. след раждането, съвсем спокойно я сгъвам (супер лесно) и я мятам в багажника на колата.

# 363
Бенджи, абе в къща сме, ама не винаги колата е на разположение да слизам с нея в града и понякога ще се налага да я влача по тролеите. А от опит знам, че 13кг количка с дете в нея по никакъв начин не мога да я вдигна сама. )

Столче за кола си имам 0-9кг, не ми трябва пак.
Кош за новородено искам, или порт бебе, но има марки, които изобщо нямат порт бебе.
За цената, склонна съм да дам и повече от цитираните 400лв. (макар в английските сайтове за тази цена да има добри колички, но не и в БГ). )

# 364
Бамбуча, ще се изкажа като ползвател на втората, за Чикото нищо не знам.
Да много е маневрена, поне по моите си критерии Grinning Минаваме от всякъде и по пясъка на плажа.
Коша за новородено Windoo (понеже има и друг Streety,,но с него не съм запозната) е много удобен, просторен и широк и го ползвахме до 6-тия месец, при това не само за разходка, ами и за приспиване у дома, защото моето диване не спеше в кошарата, а само там  Mr. Green Тъй че коша ми е една от най-полезните покупки.
Напълно легнало положение на гръбчето на лятната седалка Няма. Има 3 позиции, като най-легналата има някакъв наклон от порядъка на 15-30 градуса не съм сигурна, но като се има предвид, че е за деца над 6м. това е напълно достатъчно за сън и не е никакъв проблем (дори на бебета с рефлукс им надигат матрачетата под 30градуса да не връщат.
Сенника е Огромен наистина и пази много добре, дори без чадърче. Багажника също е Огромен и може да събереш 10000 глупости, другото което е хубаво, че седалката е на високо и не ти пречи на достъпа до багажника. Ръчната спирачка е удобна за убиване на скорост по големите баири, а също така хубаво, ч еможе да си застопориш предното колело пак от там в зависимост от терена.

Ето дете на 1г и 7м. в лятната седалка. не и висят крачетата според мен, а си стъпва добре.
Скрит текст:

Сега да кажа за недостатъците, които съм открила.

Обемиста и доста широка.
Ако един автобус на градски транспорт на средната врата не му е махнат пилона не можеш да влезеш. Можеш, ама трябва някой да помогне и да махнете едното странично колело  Mr. Green Това ми се случи наскоро, защото колата беше повредена и се наложи ползването на автобус. Обаче като гледам и Чикото е горе долу с такива габарити, та не знам.
Също така не можеш да влезеш в някой много тесен асансьор като едновремешните. Или може би ще влезеш, ама само ти без други пътници.
Заема доста място в колата като се сгъне, защото се сгъва на книга, а не на чадър, като се маха и седалката.
Вярно тежичка е 12кг., но пък е с помпащи гуми и вози меко. А и аз лично също съм в къща и стълби не качвам, та явно затова не ми е правило такова впечатление. (и ми е по-маневрена от онзи Бритакс, въпреки килограмите) Sunglasses
Иначе за толкова ползване пукнах гума един единствен път, но в гумаджийницата се справиха с проблема бързо и лесно  hahaha

# 365
  • София
Бенджолина - и на мен много ми харесва Хай Трека, но просто обичам повече четириколките, за това не взех нея!
Но новите модели 2012година имат пълно легнало положение - за това съм напълно сигурна!  Hug

# 366
Бенджолина - и на мен много ми харесва Хай Трека, но просто обичам повече четириколките, за това не взех нея!
Но новите модели 2012година имат пълно легнало положение - за това съм напълно сигурна!  Hug
А да възможно е за моделите 2012 да има иновация, ние вземахме 2010г и от тогава не съм следила. Извинявам се за подвеждащото инфо.
иначе аз точно на обратно на теб харесвам повече триколки и много държах на такава  Embarassed

Забравих да допълня още нещо. Височината е + когато е съвсем малко бебето, че не е на ниско, не влизат прахоляци от улицата и т.н. Обаче виждам, че някои мами търсят като отраснат децата нисички колички, за да може детето само да се качи и седне. Тогава височината ще е -, защото наистина е висока и дъщеря ми сама не може да се качи в количката, трябва аз да я надигна.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 10:31 от Бенджолина

# 367
Здравейте, мили, как се радвам, че ви открих в тази тема Simple Smile
Помогнете ми в избора на количка, понеже вече се омотах от модели, цени....
Като цяло се спрях на тези два модела, заради добрата им проходимост и маневреност по родните ни улици и тротоари.
http://kasida.bg/chicco-trio-s3-black-andromeda-2012-49-10876.html
http://bebelandia.bg/productv/6642/bebe-confort-detska-kolichka-high-trek.html
Първо харесах бебе конфорта, висока е, удобна ръчна спирачка, пълно легнало положение за детето в летния кош, обезопасяване с коланите в автомобила на зимния кош, което обезсмисля купуването на кошница за новородено и позволява детенцето да пътува по-дълго време в удобно положение. Сега обаче ми се струва, че летния кош е прекалено малък за едно детенце над годинка и ще му висят крачетата. Зимния кош също е само 62 см дълъг и явно също няма да се ползва много дълго време, но поне зимата ще изкараме. При Чикото обаче няма пълно легнало положение на летния кош, а мисля, че това е важно за комфорта на детето, а и за мен. Иначе чувам че Чико са здрави колички като цяло, а и сравнително леки.
Моля, момичетата, които са бутали да споделят какво им харесва и какво не и какво са ползвали най-много като екстра, а  друго им е било излишно.
Искам да вметна, че заглеждам и X-Lander XA - http://www.novobebe.com/X-lander-2012-Asia-kombinirana-bebeshka- … olichka-4019.html
Благодаря ви !

Bebe confort Hight trek това е количката!!!! Много добре направена и измислена количка. Въобще не е малък летния кош на бебеконфорта. И за деца над една година. Имам една съседка с дете колкото моето едричко момиченце на почти 3години  чат пат пак иска да излиза в количката и се вози с удоволствие и не изглежда странно. Изглежда си му по мярка. А летния кош си има пълно легнало положение и всякакви там покривала. Та дори и бързо на 2-3 месеца да му стане малък коша за новородено няма да е проблем да се вози в летния кош ( седалка) .

# 368
http://kasida.bg/bebeshka-kolichka-bebe-confort-high-trek-walnut … 2012-1-16252.html

Ето тук на ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ пише : 3 позиции на седалката  Peace, нашата лично е така.

# 369
Бенджолина, Brayda и Sinapovaaya, благодаря ви, по-спокойна съм като ви прочетох и се радвам, че количката е добра. Аз да си кажа първо като я видях я буташе една мама в мола и чак ми се прииска да я питам, толкова ми грабна окото  Mr. Green А пък понеже тук в Пловдив я нама в магазините (само с поръчка) и не съм я пипала дори Simple Smile Като се има предвид, че живеем в Стария град тези големи гуми с амортисьори ще са ми от голяма полза.
Е, все пак ако някой пише за Чикото ще се радвам, но мисля, че почти сме готови с тази тежка дилема.
Аз дори мислех от Продавалника нещо да видя, но мъжа е категоричен, иска да е нова.
Още веднъж благодаря   bouquet

# 370
  • София
Здравейте отново  Hug Чета какво пишете и все повече се обърквам  Tired

Има вариант да ми дадат една количка на Cangaroo, обаче не я намирам в Интернет, за да й видя габаритите и теглото. Видя ми се доста тромава и тежка, затова искам да я огледам внимателно и дано някой се сети за модела  Praynig С три колела с големи плътни гуми (предното се застопорява да не се върти), само седалка-кош без напълно легнала позиция (без лятна седалка), въпросният кош се вади, но няма дръжка за носене, с голям сенник, с цяла дръжка. Макар че сега като го написах, съвсем не ми звучи добре  newsm78

Фаворит продължава да ми бъде Enzo Evo 2012 - ESPIRO (http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=419) и благодаря на момичето, което потвърди моите подозрения, че тази количка е удобна  Hug

Но все пак ако имате идея за подобна на Ево, но в малко по-нисък ценови диапазон, ще съм ви благодарна!  Hug

От количката искам: да има кош за новородено (с дръжка) и лятна седалка (кош за кола не ми трябва, нямаме такава), да е с големи гуми (по-добре с четири, а не с три), маневрена и най-важното - лека, защото ще съм със секцио.

# 371
Да не би да е Кенгару Карера
ето снимки

Ако ти я подаряват я вземи. Ако е в добро състояние спокойно можеш да си я ползваш до към 5-6 месец и после да си вземеш някаква хубава лятна количка лекичка с падащо гръбче сгъване на чадър Има много симпатични козатковци и сайбекси които са леки удобни за лятна количка.
Така вместо да даваш 850 лв за количка ще минеш с 300-400 И честно казано количката, която си показала не е от най-леките верно маневрена е. Ама със сигурност по някое време ще ти се прииска лека лятна количка. Ама щом има кой да ти даде сносна "зимна" количка пък защо да не си спестиш този разход.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 14:14 от sinapovaaya

# 372
Аз днес видях 2такива колички из града и ми харесаха. )
Някоя от вас да има такава? да каже мнение

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/3_1468

# 373
  • София
Да не би да е Кенгару Карера
ето снимки
Ако ти я подаряват я вземи. Ако е в добро състояние спокойно можеш да си я ползваш до към 5-6 месец и после да си вземеш някаква хубава лятна количка лекичка с падащо гръбче сгъване на чадър Има много симпатични козатковци и сайбекси които са леки удобни за лятна количка.

Ооо, тази е хубава  Peace Но не е същата - дръжката е неподвижна, пада се от задната страна и кошчето не може да се завърти с лице към майката. И изглежда доста по-тромава и груба, отколкото тази на снимките Tired

# 374
Значи е кенгару Круизер
При него коша се върти и може да се постави по двата начина. То и на Карерата не и се върти дръжката, а коша.

То и за тази количка важи същото. Еспирото не е по-лека. Предполагам няма да я носиш по стълби. Определено, ако е в добро състояние ще ти свърши работа. Даже тази е по-удобна, защото гръбчето и пада и бебето спокойно може да спи в нея и навън.

Общи условия

Активация на акаунт