Как се измрели динозаврите според вас?

• 2 914
  • 36
  •   1
Отговори
От метеорит или от нещо друго като това - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4783871
Според мен е абсурдно да се причинили глобално затопляне именно по този начин, ама знае ли човек?

Според някои учени дори не е и от метериорит - http://www.factor-news.net/index_.php?cm=4&id=18994

ето и някои странни теории

http://bg73.net/dino/4.htm, поне на мен свръхнова и черна дупка ми се виждат не странни, ами направо абсурдни.

# 1
Много ме кефят темите ти напоследък  Sunglasses

# 2
  • Варна
Според мен само по-големите видове са изчезнали и сега се случва често да изчезват видове животни. Останалите са еволюирали. Не мисля, че е било в резултат на някакъв свръхкатаклизъм.

П.П. Точно днес имаше новина: Намериха кратера от метеорита, убил динозаврите

Laughing

# 3
Аме така е, като съм научно-ориентирана, това ме интересува, това пиша.Да и аз я прочетох тази тема.
Просто това със свръхновата издиша от астрофизична гледна точка, ако тогава са видяли динозаврите свръхнова, то тя е избухнала много по-рано /в зависимост от това колко далече е била звездата/. Те ще видят само идващата от новата светлина, гама лъчите се разпространяват пак със скоростта на светлината, но не вярвам те са причина за измирането им.
Черна дупка-трябва да има много масивна звезда, за да се образува черна дупка, ами го черна дупка ги е унищожила, земята също нямаше да я има.
Смяна на полюсите-и друг път е ставало, но не са изчезвали масово видове, лошото е, че в този случай земята остава без защита от УВ лъчите и е подложена на висока радиация, тъй че може и мутация да е причината Thinking

Има едно много изтересно схващане за черните дупки, че те самите проектират холограма.Т.е. около повърхността им остава информация за всичко, което дупката е погълнала.Така че е възможно нашата вселена, дори самите ние да сме част от такава холограма.Сори за офтопика, но това ми се видя интересно и го споделих с вас.

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 12:21 от gitadam

# 4
  • n/a
Изключително ме радва версията за самоубийството поради газове.
Толкова много, че в тесен кръг го разказвам като виц. Предизвиква
(всеки път) бурна радост и смях през сълзи... В по-широки кръгове
не смея да разказвам, че не се знае кой как би разбрал хумореската ...

# 5
Ако цялата тази теория е вярна, представете си каква агония е било за динозаврите да умрат в п-нята си. JoyИ вероятно Земята е била най-смръдливото място в цялата Слънчева система.
Въпреки че и на газовите планети и на титан има метан- Sick

# 6
Какъвто и катаклизъм да е сполетял Земята, той е причина за промяна на климата.Това води до промяна в растителността - щом тревопасните няма с какво да се хранят започват да изчезват.За месоядните храната намалява и последват участта на тревопасните. Такива са били условията, че с малко количество храна не могат да се изхранват такива гиганти.Които видове са могли са се приспособили, които не могли измрели.Еволюция. Все пак не са съвсем изчезнали - крокодилите и птиците все пак са техни наследници.

# 7
Да има нещо вярно в това, което казва Цецунка76, просто нещата са навързани в природата за съжаление.

# 8
  • Galaxy 13197853088
Изяли са ги мангалите.
Метеорита иначе ми звучи правдиво.

# 9
Записвам се, че тази тема ме тормозеше като малка, що енциклопедии за динозаври изчетох...  Peace

# 10
Не се бях сетила за мангалите Embarassed

А знаете ли, че освен динозаврите е имало и други масови измирания в историята на земята, дори учените алармират, че ние на прага на такова, най-напред са заплашени обитателите на океаните.

http://krisi.info/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0 … 0%BD%D0%B8%D1%8F/

# 11
# 12
  • Варна
Да, да, прочетох.  Peace
Все пак учените не могат да определят времевия диапазон в който се е случвало това изчезване, може да са били хиляди или милиони години.

# 13
  • Galaxy 13197853088
Океана се затопля, рибата намалява, пчелите си заминават, водата намалява ... време е земята да изтръска въшките, упс хората.

# 14
Глупости на търкалета...
Всеки, чел Пътеводителя знае, че динозаври не е имало, а кости са заложени в земята, че да се заблудят хомо сапиенсите....  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт