Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 939
  • 876
  •   1
Отговори
# 15
Та, дълго се чудих къде да пусна темата. Първо си мислех към Семейни отношения, но там липсваше бутона ''нова тема''...не разбрах защо. Въпроса ми е какви домашни задължения възлагате на своите тинейджъри. Аз съм с дъщеря на 15 години и винаги съм се чудела какви задължения се възлагат на другите тинейджъри от страна на родителите им, защото с моята дъщеря имаме сериозни спорове относно това. Задълженията, които възлагам на моята дъщеря са: всеки ден да се мият чиниите и да се хвърля боклука, веднъж в седмицата да минава с прахосмукачка в стаята си, също така веднъж седмично да бърше праха по мебелите и да бърше пода, да къпе сестра си, да прибира прането и да го сгъва, когато има такова, да оправя леглата в стаята си, стаята й винаги да е прибрана/дрехи,принадлежности/, да приготвя закуска и обяд за себе си и сестра си всеки ден, да оправя масата и да приготви нещо за пиене всяка вечер, да ми помогне с готвенето. Да, но според мен трябва да започне да готви, защото за нейната възраст смятам, че другите тинейджърки са започнали да готвят. Какво мислите вие и ако имате тинейджър, какви задачи му възлагате?

Мисля, че изброеното от теб е достатъчно. Де моята да вършеше толкова. Май си максималистка.

# 16
Авторката, а ти през това време  Великолепния век ли гледаш?
Основното задължение на детето е да учи,  да си оправя стаята, от време на време да помогне нещо леко в кухнята.

newsm10

# 17
Ами като гледам ти всичко си прехвърлила на детето ! Mr. Green Ти какво правиш тогава ?  Crossing Arms Crossing Arms
Моята тинейджърка има за задача да учи  Naughty , да  си оправя леглото , да си мие чиниите ( когато е сама ) , да си подрежда личните вещи . Може и боклука да изхвърли , рядко да напазарува нещо .
  Peace

Пропуснала си да я научиш да шие, плете...  Mr. Green
Няма ли детенце хоби, с което да се занимава? Спортува ли? Кръжоци, школи? Театър?
Домакинската работа и отглеждане на деца няма да и "избяга".
Ако искаш да я научиш на труд, то нека през лятото да работи и така ще се почувства пълноценна.
/ По мое време имаше бригади./
За мен са много тези "задължения", клонящи към дом. помощница.

# 18

Ех, тези 15-годишни, бе...  Laughing
На колко години е малката сестра, че ми стана интересно?

# 19
  • София
Прекалено много задължения си ѝ прехвърлила. Доколкото разбирам сестрата е малка, но за теб и мъжа ти какво остава?

# 20
Горката жена, искаше да се оплаче, а Вие я подхванахте... Laughing

И аз така си помислих - кой знае какъв тийнейджър - търтей има жената вкъщи... А то се оказа дъщеря - мечта.

# 21
  • София
Пепеляшка ли се казва детето, или за разнообразие сте й дали друго име?
Много ме ядоса тази тема, аййй, как ме ядоса! Дано да е пързалка!

# 22
  • Sofia
Аз също нямам деца, но мисля, че по този начин няма да е много щастливо детето. Ако искаш да готви - научи я да прави лесни неща и гответе двете, като игра един вид, да прояви интерес и т.н, но да не е като задължение, защото така, както си го написала звучи като да искаш да и прехвърлиш част от твоята работа.

# 23
Еха, не съм очаквала такива отговори! Малката е на 8 години - за втори клас.
Аз въпреки всичко смятам, че тя твърдо трябва да се научи на тази възраст да готви!
Не е пързалка темата. Наистина върши всички тези неща.

# 24
Как така за мен какво остава? Та аз трябва да готвя вечеря, да бърша праха и пода на останалата част от апартамента, трябва да пускам прахосмукачката в останалата част от апартамента, трябва да прибирам разхвърлените дрехи от мен и мъжа ми, да чистя банята и тоалетната, да пускам пералнята и да простирам.

# 25
  • Пловдив
Като се върна назад във времето - на тази възраст със сестра ми миехме чинии 1-2 пъти седмично, боклука хвърляхме доста често, оправяхме си стаята, прибирали сме чистата посуда, пазарували сме някои по-основни неща.

Това, което ме озадачи най-много в поста на авторката, е, че каката трябва да къпе по-малката си сестра. Другите неща както и да е - повечето тинейджъри ги правят, макар и не толкова често, ама това къпане ме потресе мен.

# 26
  • Пловдив
Аз лично не смятам, че е задължително на тази възраст да може да готви. На тази възраст можех да си сваря яйца, да си изпържа яйце или картофи - изобщо неща, които не изискват голяма хамалогия

# 27
А осемгодишното какво участие взима в домакинската работа?  Twisted Evil

# 28
за къпането и аз не го разбирам
но със всичко останало съм напълно съгласна!
детето а по точно вече(15г) младата жена има достатъчно сили и енергия да върши тези неща!
да се забавляват 15 годишните по дискотеки могат да харчат пари могат да правят секс могат а да мият чиниите не могат така ли ! ха ха ха
вие ако искате разглезени некадърни деца егоисти аз не искам!
В тази възраст са млади здрави! нищо им няма ! В крайна сметка тези задължения които изброяваш ти не са нищо сложно и тежко!
никой не я кара да работи 8 часа на полето на 38 градуса жега или в градината или да бере плодове и зеленчуци пак казвам на жега кал дъжд и с зъл шеф на главата!
много хора на нейните години имат много по сериозни задължения!
А това момиче как ще научи цената на хляба? тя знае ли колко се работи(особено ако си на село или в малък град) за 1лв! Знае ли?
а що се отнася до 8 годишното дете То също вече не е малко и може лека полека да свиква с дребните домашни задължения, те не са нищо сложно и трудно!
примерно да полее цветята сгъне и прибере прането да не разхвърля излишно и др е напълно по силите на 8 годишното!

# 29
  • София
От това, което си написала досега, ми се струва, че мъжът ти определено може да се включи повече, а не тийнейджърката.

Общи условия

Активация на акаунт