Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 887
  • 876
  •   1
Отговори
# 30
за къпането и аз не го разбирам
но със всичко останало съм напълно съгласна!
детето а по точно вече(15г) младата жена има достатъчно сили и енергия да върши тези неща!
да се забавляват 15 годишните по дискотеки могат да харчат пари могат да правят секс могат а да мият чиниите не могат така ли ! ха ха ха
вие ако искате разглезени некадърни деца егоисти аз не искам!
В тази възраст са млади здрави! нищо им няма ! В крайна сметка тези задължения които изброяваш ти не са нищо сложно и тежко!
никой не я кара да работи 8 часа на полето на 38 градуса жега или в градината или да бере плодове и зеленчуци пак казвам на жега кал дъжд и с зъл шеф на главата!
много хора на нейните години имат много по сериозни задължения!
А това момиче как ще научи цената на хляба? тя знае ли колко се работи(особено ако си на село или в малък град) за 1лв! Знае ли?
а що се отнася до 8 годишното дете То също вече не е малко и може лека полека да свиква с дребните домашни задължения, те не са нищо сложно и трудно!
примерно да полее цветята сгъне и прибере прането да не разхвърля излишно и др е напълно по силите на 8 годишното!
Всъщност живеем в малък град. Изглежда, че ти нямаш тинейджъри/деца, защото ако имаше, предполагам щеше да знаеш колко е трудно да накараш един тинейджър да върши всичко това.
Изглежда имаме една и съща гледна точка по въпроса с работата на полето, защото аз винаги й давам това за пример и как аз съм вършила това и много повече на нейните години. Но изглежда времената са се променили, защото повечето майки вече имат съвременно мислене и олекотяват задълженията.

# 31
  • Пловдив
Темата се дублира и в Нашият дом. Вече писах там, но не е проблем да пиша и тук. Макар и да е било доста по-рядко, 1-2 пъти седмично, и аз съм мила чинии у дома като ученичка. Боклукът не ми е бил проблем да го хвърля - отивам до магазина, тръгвам за училище или някъде другаде, и хващам торбичката. Беше ми кеф да събирам и да сгъвам прането, а с пералнята се оправях доста преди да стана на 15

# 32
То/осемгодишното/ прибира играчките, които е разхвърлило и това е. Най-много да прибере част от масата някой път и това е.

# 33
То/осемгодишното/ прибира играчките, които е разхвърлило и това е. Най-много да прибере част от масата някой път и това е.

Ако и малкото е момиче, май доста неравно се разпределят задълженията.

# 34
А, супер! Значи осемгодишното спокойно може да поеме готвенето, бърсането на праха, прахосмукачката и събиране дрехите на мама и татко. Ехааа! Направо ти завидях!  Hug
Чудя се само, какво ще правиш, когато изгледаш всички сериали? Те, не че се помайват, бълват нови и нови, ама дали ще успеят да ти насмогнат?  newsm78

ПП Не съм подстрекател, ама... Синът ми от 14-годишен се глади сам.  Flutter

# 35
Нещо ми убягват задълженията на таткото. Поне един боклук му оставете на човека  Joy

# 36
Е, сега... Неговите задължения са в спалнята.  Mr. Green

# 37
  • Пловдив
А всички задължения по къщата са само за жените

# 38
  • Там, където ме обичат
А аз помислих, че темата е сериозна.  ooooh!
Иначе - и аз имам двама тийнейджъри, които също впрягам в домашна работа - прах, прахосмучене, чинии. Смятам го за нормално.
Не гледам сериали, но следя новините докато готвя или работя извънредно.

# 39
  • Пловдив
Не е лошо да се включват и децата, обаче ми се струва, че тук авторката иска да си прехвърли цялата работа върху детето, което за мен не е много нормално

# 40
Ти затова ли искаше дете, за да ти помага в домакинството? Аз също съм от строгите хора, които не обичат много глезотии, но това е прекалено. Да, може да научиш детето на някакви неща, които да му бъдат в помощ, но на мен ми се вижда, че искаш да помогнеш повече на себе си, а не на него. И тези мъже за какво са ви?

# 41
Темата е сериозна, и не, не гледам сериали, гледа ги сестра ми, която няма компютър и често идва да спи в нас и ползва нашия компютър!

# 42
  • Пловдив
И сестра ти да гледа сериали, пак продължавам да мисля, че гледаш да си прехвърлиш отговорностите върху децата. Колкото и да помагат, не може да се изисква от тях да правят абсолютно всичко

# 43
  • На небето
Ами като гледам ти всичко си прехвърлила на детето ! Mr. Green Ти какво правиш тогава ?  Crossing Arms Crossing Arms

И аз си мислех да пиша същото. Наистина е прекалено. Под задължения разбирам освен че да има грижа за собствената си стая, да си слага чинията в мивката след храна, да изхвърля от време на време боклука или да отиде до магазина понякога. Все пак цял живот ще слугува на мъжа си и децата си, защо да не е до някъде свободна сега, ами трябва да върши това което е твое задължение. А къпането на сестричето като задължение е прекалено. Майка ми е изгледала леля ми и най лошите и спомени от детството и са, че е трябвало да къпе (гледа) сестра си докато другите деца са играли.

Ти затова ли искаше дете, за да ти помага в домакинството? Аз също съм от строгите хора, които не обичат много глезотии, но това е прекалено. Да, може да научиш детето на някакви неща, които да му бъдат в помощ, но на мен ми се вижда, че искаш да помогнеш повече на себе си, а не на него. И тези мъже за какво са ви?

Да, и аз съм на мнение, че е по добре мъжа да помага, вместо детето да върши всичко. принципно съм ЗА, децата да имат домашни задължения, но не да поемат всички функции на домакини и детегледачки.
Ако детето има мерак да готви остави го, но не и да го караш на сила, по задължение. Аз винаги съм обичала да готвя и съм помагала на майка ми в готвенето и в другите домакински задължения, като миене на чинии, пускане на прахосмукачка, бърсане на праха, но не е очаквала от мен да го правя всеки ден. В смисъл това не ми е било всекидневно задължение. Това е работата на майката все пак. Но си правиш и на себе си и на децата си лоша услуга като задължаваш по голямата да гледа или къпе по малката и то като задължение. Така голямата ще се почувства не толкова обичана колкото малката и ще се изгради една ревност и вражда между децата. Да помага с гледането на сестра си понякога е едно, но съвсем друго е да е задължена всяка вечер примерно да къпе сестра си.  Naughty

# 44
  • Пловдив
Именно - всички сме имали като деца задължения вкъщи, и сегашните деца имат, но всичко трябва да е с мярка все пак. Обаче няма ли модератор да се намеси, защото същата тема я има и в Деца в училищна възраст?

Общи условия

Активация на акаунт