Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 076
  • 876
  •   1
Отговори
# 225
Дори да сте мюсулмани, това не е оправдание да не спазвате законите в страната в която живеете.Сигурна съм, че наистина ще я ожените преди пълнолетие, а това е незаконно.
Да не говорим според новия Закон за детето колко сте я загазили Twisted Evil

хайде да не влизаме в зоната на здрача - темата не лежи на тази плоскост
Нека учи сега, пък после ще готви, чисти, пере и т.н.

или няма - животът си е неин Peace
Ако пък намери някой, който да го върши, ще съм още по-радостна за това дете. Сега ми е жал за него!

# 226
Никога не се подигравайте на Мечтите на децата си.Никога.Какви хора сте? ooooh!Авторката, съвсем съм в потрес.Детето ви има амбиция,има мечти, знае какво иска, вие и се смеете.Пародия.... Tired

# 227
  • при късмета
Дори да сте мюсулмани, това не е оправдание да не спазвате законите в страната в която живеете.Сигурна съм, че наистина ще я ожените преди пълнолетие, а това е незаконно.
Да не говорим според новия Закон за детето колко сте я загазили Twisted Evil

хайде да не влизаме в зоната на здрача - темата не лежи на тази плоскост

Вярно е, извинявам се!
Просто ми се наби в очите

# 228
Към авторката:
като иска момичето да приготвя сладкиши защо не и позволявате??? Мързеливите не им се приготвят сладкиши   Thinking Мързеливите не мият мивки  Mr. Green  А безработната сестра да си спести коментарите кой ще го върнат  hahaha че тя не е цъфнала и вързала

Защото съм убедена, че ще оплеска всичко

Значи сладкишите ще ги оплеска, а манджите не? Да ви имам логиката и убежденията
Съпругът без сладкиш ще оцелее, ама без манджа надали..

Ти сериозно ли?Ела тази вечер у нас, да видиш какво ще сложа на мъжа ми.Нищо.Утре ще ти докладвам дали е оцелял.Аз смятам да си хапна половин бурканче течен шоколад и бих взела дъщеря ти съвсем сериозно, ако беше възможно-да ми прави сладкиши.

# 229
  • София
Всичко това все повече ми заприличва на пързалка.  Thinking Макар че съм виждала подобно нещо преди години в Албания. И не е задължително семейството да е просто, необразовано и от село. Просто – "културни" традиции... Първата шокираща гледка след границата: върви жена, натоварена с огромен кош с дърва върху гърба и води магаре, върху което се вози негово величество мъжът, пушейки гордо цигара.  Crazy Тази картинка още доста пъти я видях, както и някои други неща. Бяхме група българи една вечер на гости в едно албанско семейство , интелигентни хора, мъжът с 2 висши образования, живеят в Шкодра – вторият по големина град в Албания. Имаха 2 деца: момиче на 12 години и момче на 8. Хлапето с огромно самочувствие, демонстрираше поведение на бей и се държеше с майка си и сестра си като със слугини. Там жените нямат (или поне нямаха) право да седят на една маса с мъжа. Докато мъжът яде, жената стои права зад него и чака нареждания. Главата на семейството беше идвал няколко пъти в България и знаеше как стоят нещата тук, а и българските мъже настояха, че им е неудобно така и трябва да покани и жена си на масата. Та той склони тя да седне за малко с гостите и мъжа си на една маса. Женицата поседна за десетина минути в едно ъгълче на масата, но не посмя нито да хапне, нито да пийне нещо. Отидох нещо да взема от кухнята (нали и аз съм жена Wink) и видях момиченцето, седнало на едно столче, а на друго столче майката му беше сервирала вечеря и си ядеше там само, свряно в един ъгъл. Shocked Всъщност момичето беше единственото в семейството, което наистина говореше чужди езици (доста добре френски и малко италиански) и служеше и за нещо като преводачка. Не знам дали бяха мюсюлмани или католици, при албанците има така или иначе други закони, които са нещо като религия и на практика са по-силни от религия. Имат си една книга, Канун се казва, с правила от 16-ти век и по тях си живеят. Не знам доколко нещата са се променили последните 15 години, те от 16-ти век не се бяха много променили … Извинявам се за лиричното отклонение, налегнаха ме албански спомени. Sick

# 230
Всъщност тя набляга достатъчно над учебниците - през последните две години ходи на пет национални олимпиади, национално състезание по бг, ключови компетентности /национално състезание/ по природни науки, и я наградиха за Ученик на годината в областта в природоматематически профил, има шест медала от худ. гимнастика, в момента тренира волейбол, и миналото лято взе с много висок резултат английски изпит на кеймбридж  FCE, в момента учи немски.
това го видях чак сега - явно е било в другия форум , та...
какви манджи, бе булка - под покрива ти расте бъдещ нобелов лауреат
и на това момиче цялата ви рода казва, че е мързеливо
6 медала по худ.гимнастика,  ученик на годината природомат.профил и ...манджи...
недейте така бе, хора

или наистина темата е от типа 'имаше ли Гюро глава или нямаше' Mr. Green

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 19:06 от pergola

# 231
  • Там, където ме обичат
За детето не знам, но авторката е гений! нерукотворний!
Ако знаете колко преводи е направила... Е, на диалози от сапунки, ама кой ти гледа такива подробности.  Mr. Green

# 232
За детето не знам, но авторката е гений! нерукотворний!
Ако знаете колко преводи е направила... Е, на диалози от сапунки, ама кой ти гледа такива подробности.  Mr. Green

Е, това го знаем от самото начало. Но нали се твърди, че е въпросната сестра.

mamamilk, не сме много далеко от това, което описваш. И у нас има райони, където съществува нещо доста подобно.

# 233
  • София
Преди време в ДИС се пишеше подобна сапунка, чието развитие зависеше от зададените от другите въпроси и историята се пишеше в движение, но там беше от мацка която ревнуваше от жената на брат си и т.н и достигна до невиждани обрати преди да я заключат./То тогава забраниха новорегистрирани да пишат и пускат теми там/

# 234
  • Там, където ме обичат
Преди време в ДИС се пишеше подобна сапунка, чието развитие зависеше от зададените от другите въпроси и историята се пишеше в движение, но там беше от мацка която ревнуваше от жената на брат си и т.н и достигна до невиждани обрати преди да я заключат./То тогава забраниха новорегистрирани да пишат и пускат теми там/
Искам линк Praynig Praynig Praynig

# 235
  • Пловдив
Не знам дали говорим за едно и също, но ето нещо интересно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564076.msg17833750#msg17833750
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588340.0

Това са последните теми с подобно съдържание, иначе преди това имаше и други, но сега не ми се рови назад в СО, за да ги търся

# 236
  • Gone with the wind
Хваля я за успехите й в училище по-скоро на околните, но за домакинските задължения не, тъй като винаги аз или бащата намирам кусур,примерно измила чиниите ама после пак сложила една в мивката без да я измие.,защото вече била измила цялата мивка/говоря за мивката, не за съдовете/. А иначе цялата рода я смята по-скоро за мързелива, отколкото за много работлива. Всеки ден проверявам кои задължения за деня са извършени и смятам бележките за излишни, защото тя трябва да се научи да помни. Все пак един ден тя ще е стопанката на дома...тя е момичето у дома, както някой беше каза.
А какво мисли тя по въпроса - това са вечните спорове, тя винаги казва, че не забелязваме дори когато се е постарала, че всеки ден й натякваме колко е мързелива. Дори онзи ден моята сестра й каза нещо, от което тя много се обидила:"Ама теб сега ако те оженим, на втория ден ще те върнат като видят колко си мързелива и нищо не правиш!". Голяма разправия падна, как тя вършела толкова работа пък ние сме й викали мързелива само защото не може да готви.Иначе тя обича да готви сладкиши, но не обича да готви манджи. Но аз не й позволявам да готви сладкиши, а я карам да се научи на манджи.

А смяташ ли, че това отношение към детето е здравословно? Едно браво да чуе няма да я разглези, постоянното критикуване и намиране на кусури какво самочувствие ще й изградят?
пс - а това да позволиш на някой външен (пък било то и сестра ти) да критикува така детето ти и да го обижда така - аз за къде къде по-малко ще припаля и от сестра ми ще остане само пушилката, от ритникът, който съм й теглила да ми се маха от къщата час по-скоро!

# 237
  • София
Искам линк Praynig Praynig Praynig
Беше преди около година може би аз заради простотиите и сценария в нея реших да се регистрирам за да мога да пиша не само да чета, но се оказа че немога, а малко след това я заключиха.
Беше нещо за това, че брат и живее с родителите си в малък град и се е оженил, не за нейна разведена приятелка с дете( които те с майка и много харесвали), а за колежка от друг град на която целувал краката на градския басейн и който не слушал какво му говорят мама и кака и от там отиде до страхотни висоти.
Сори за спама в тази тема, но ако има някой по паметлив може да я намери. Просто и в нея сценария се развиваше в зависимост от конкретни въпроси, както тук на 13 страница изжеднъж авторката стана мюсулманка.

# 238
  • София
Не знам дали говорим за едно и също, но ето нещо интересно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=564076.msg17833750#msg17833750
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588340.0

Това са последните теми с подобно съдържание, иначе преди това имаше и други, но сега не ми се рови назад в СО, за да ги търся
И двете. Имаше подобна и в друг форум, но там я заключиха преди да се развие подобаващо.

# 239
  • Пловдив
Тези теми, в които се пуска на час по лъжичка, са много интересни, но някак се губи интерес към тях

Общи условия

Активация на акаунт