Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 162
  • 876
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Жиз, майката поема чистенето и подреждането на останалата част от къщата - детето се грижи за стаята, която обитава заедно със сестра си. Това стана ясно още в началото, ама поговорката за чукча я знаем. Както и да е, не се заяждам

A, ама разбира се.Също прочетох, че:хвърля боклук, юрка се да готви, приготвя питиета, мие чинии, къпе сестра си, готви и, грижи се за нея.Тези действия се разиграват само в детската стая мей би.Да, Чукчата знам какви ги върши иначе.Майката поема да пусне прахосмуча в нейната стая.И заедно с нея да сготви, пак не сама.И да разтреби разхвърляните от мъжа и дрехи.Стига и толкоз.

Да, това подреждане и мен ми е трън в очите, защото б*х му, ама гардеробите отвън ли седят? Даже моята шестгодишна племенничка може да си подрежда и прибира нещата

# 346
Мда, множко са здаълженията на момичето - още повече, че има идея да се увеличат, а натоварването в у-ще последните години е най-много. И не че детето няма да се справи, но време за себе си няма да има. Още повече, че иска да кандидатства медицина - и подготовката по химия и биология обикновено е две години, т.е. от другата учебна година. Развиването на социалните умения в тази възраст е също толкова важно, колкото и всички други - даже много повече от дамакинските, които цял живот ще усъвършенства.

Като тийнейджър моите задължения също бяха - мойта стая, прах навсякъде и чиниите, но не винаги. Чинии миеха всички вкъщи, все пак всички ядат, всеки ден и то по няколко пъти.

Това, което изобщо не одобрявам в случая, са грижите по сестрата - да, може да помага, но да я къпе всеки ден и да й приготвя обяд и закуска - това са си задължения на майката. Да не говорим, че 8-годишно спокойно може да се обслужва само. Да има готов обяд и закуска и каката само да помогне с притоплянето, разбирам, но иначе - всеки да си гледа децата.

Чиниите също за мен са най-неблагодарната домакинска работа, ако ще ги мие детето, поне му купете миялна.

# 347
  • София
Ама малко сме гадни и ние. Тази жена са я възпитали по този начин. Едно време и тя го е правила в къщи при мама. Хубаво е ако наистина си вземе поука и започне да не я кара толкова да чисти 

ако беше правила същото при мама, значи и нейната майка щеше да е такава калпазанка. Моите наблюдения са доста по различни, доколкото познавам семейства с толкова патриархален начин на живот - майките са много работливи и го правят заедно с дъщерите си, а не да стоварват всичко на детето, а те да вършат само леката работа. Това е някакво извратено семейство, в което майките тормозят дъщерите си така, както те самите са били тормозени и смятат това за редно, защото то е атрибут на властта на жената в къщата - да командва по-слабите от нея, защото тя няма никаква власт върху мъжете. Нещо много не е наред тук. Много.

# 348
  • София
Съгласна съм с Химикал, затова и по-назад писах, че в умереното участие на 15 годишно момиче в работата вкъщи няма нищо лошо. Peace Стига да не се преминават границите. И за другото съм съгласна - детето е читаво, умно, постигнало е успехи, значи все пак  е имало родителски контрол и отговорност, насоки и помощ при формиране на позитивна нагласа към ученето още в ранна детска възраст.

Андариел, сега намесихме и крадени самоличности.. Laughing Жената се е регистрирала още през януари във форума, а  никът й като гледам съдържа името на детето/децата. Едва ли преди 7 месеца е запланувала отварянето на тази тема, краденето на успехи на чуждо дете от нета и приписването им на нейното. Много мнителност също ми се струва  излишна. Thinking

Към авторката, съвсем естествено е отношенията ви да се  развалят. И без натиск за вършене на доста домашни задължения,както е във вашия случай, тийновете са във възраст, в която са много  дръпнати в отношенията си с родителите и се чувстват все  неоправдани. Като добавиш и факта, че май недооценявате постигнатото от нея дотук и не подкрепяте плановете й за бъдещето, нещата се наслагват и отношенията почват да куцат.Дано наистина вземете мерки!

# 349
Моите наблюдения са доста по различни, доколкото познавам семейства с толкова патриархален начин на живот - майките са много работливи и го правят заедно с дъщерите си, а не да стоварват всичко на детето, а те да вършат само леката работа.

newsm10
Точно това не се връзва.

# 350
Детето е успяло не благодарение на "родителите си", а ВЪПРЕКИ тях.  Naughty

Моите наблюдения са доста по различни, доколкото познавам семейства с толкова патриархален начин на живот - майките са много работливи и го правят заедно с дъщерите си, а не да стоварват всичко на детето, а те да вършат само леката работа.

newsm10
Точно това не се връзва.

Абсолютно! Авторката да си размърда селския дирник и да свърши и тя нещо, вместо само да се блещи, и да се  чуди и мае когато скоро не ще охладнеят отношенията им, а никакви отношения няма да имат. Имам  много такива примери пред себе си, убедена съм, че и тук ще има подобно развитие.   #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 351
И аз съм на това мнение.Та те и се подиграват на Мечтите, за бога.... Tired и и обясняват, че нищо няма да стане от нея, защото е...жена...затова-над манджите...

# 352
Не вярвам изведнъж от темата в сапунките изведнъж да се насочи към тази тема.  Thinking

Мда, до какво водят турските сериали. Някои заживяват в тях.

ма то има и други сериали - ей Анатомията на Грей - точно по темата за хирургията
там не си спомням някоя от доФториците да готвеше. Не и Кристина Янг, във всеки случай Mr. Green
Изи се отчиташе с едни мъфини и толкоз

# 353
  • София
при тях има МкДоналдс и всякакви денонощни ресторанти да ги хранят, не ги мисли тях!  Wink

# 354
Те затова все не могат да си хванат мъж.

# 355
девойката след 2г като си хване куфарите в една ръка и стипендията в другата, пак при МакД и китайските ресторанти ще акостира Mr. Green

ама да си хванеш мъж не е заветната мечта на жените в третото 'илядолетие
то е една от възможностите

# 356
  • София
Детето е успяло не благодарение на "родителите си", а ВЪПРЕКИ тях.  Naughty

Хайде да се опитаме да бъдем поне малко  обективни. Peace Поискало е да играе художествена гимнастика, записали са го. Уважили са желанието на момичето. До сертификат от Кембридж само със самоподготовка и без финансовата подкрепа на родителите си не е стигнало, в това съм убедена.Тоест отделени са средства за курсове и сертификатен изпит. За участие в  национални кръгове на олимпиади, които както знаем, не се провеждат в Търговище,  се налагат пътувания.  От хора, които плануват за детето си единствено и само стоене зад печката, ученето и успехите не се отчитат. Тоест детето не би ходило по олимпиади  и участия извън родния си град, не би спортувало и т.н. Може самото дете да е много амбициозно и ученолюбиво, но БЕЗ известна подкрепа от родителите си не би могло да стигне дотук. Peace

Което не означава, че оправдавам по какъвто и да е начин натиска над момичето.

# 357
Или, ако си хванат, той не оцелява.  Mr. Green
Ми така де, на едни мъфини живее ли се?

# 358
Оооо, я не ми говорете за подкрепа.  Stop
Нямало да стане хирург, защото била жена! Няма какво повече да кажа, вие продължавайте да се възхищавате на възпитанието, което е дала тази простовата женица.

# 359
  • Пловдив
Анонимните ме е изпреварила вече. Родителите може да са я подпомагали във всички начинания, ама точно това за избора на професия ми се наби като страшен трън в очите

Общи условия

Активация на акаунт