Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 146
  • 876
  •   1
Отговори
# 390
....Колкото до гаджета и дискотеки - фактът, че не ходи по такива не значи, че ще се омъжи (ще го омъжат)  за първия срещнат. Дъщеря ми е на същата възраст и не ходи на дискотеки. И гадже няма. И какво от това?  Има си приятели и от двата пола, излиза с тях тук и там, радва се на свободно време за приятни за самата нея занимания. Не съм чула и приятелите й да ходят много по дискотеки, явно всички са загубеняци. Mr. Green..
Само да споделя, че и ние сме в категория неходещи на дискотеки.
Може пък тенденцията да се обърнала в посока низвергване на тези заведения, знам ли?

Поне в нашия град съотношението между ходещите и неходещите на дискотека е към 70/30 или 65/35,

# 391
аз я подкрепя да учи медицина, както и баща й, но хирург според мен няма шанс да стане - имам предвид добър хирург, защото съм ходила в болници в германия и не съм видяла една жена хирурх.

Сериозно?

# 392
аз я подкрепя да учи медицина, както и баща й, но хирург според мен няма шанс да стане - имам предвид добър хирург, защото съм ходила в болници в германия и не съм видяла една жена хирурх.
Whistling
Как така няма шанс????  Shocked Shocked Shocked
Ама вие добре ли сте бе хора, така и подбивате самочувствието Има жeни хирурзи и още как  Peace
И престанете със принципа една баба казала Mr. Green
Не знам в какви болници сте ходили в Германия, но знам че в турските сериали няма жени хирурзи Mr. Green

# 393
Утрепало се е от жени хирурзи. Хайде слезте на земята.

# 394
Абе вие с авторката нормални ли сте или се правите на толкова тъпи? #Shocked

# 395
слезли сме
и сме здраво стъпили
по твоята логика Мария Кюри трябваше да изживее живота си като гувернантката Склодовска
щото тогава  се утепало от жени учени

# 396
  • София
Whistling
Как така няма шанс????  Shocked Shocked Shocked
Ама вие добре ли сте бе хора, така и подбивате самочувствието Има жeни хирурзи и още как  Peace
И престанете със принципа една баба казала Mr. Green
Не знам в какви болници сте ходили в Германия, но знам че в турските сериали няма жени хирурзи Mr. Green

В турските сериали има само жени домакини и не го казвам във връзка с темата изобщо  Mr. Green Mr. Green

# 397
с малката разлика, че искането на майката е да стане детето слугиня, не домакиня...вменяват и слугинаж, Трябва манджи, иначе мъжа ти това...Трябва да переш, иначе мъжа ти онова, Трябва...Трябва....Дано не попадне на мъж като на авторката, аз освен да разхвърля и да мъмри детето си-за него друго не прочетох.Този мъж измил ли е той чиниите веднъж?Направил ли е на малката си дъщеря закуската веднъж?Изкъпал ли си е детето веднъж?

Тя може да иска да стане сладкар, ама родителите и се подиграват на това, каква иска да стане, това е тънкия момент.Няма значение към какво се стреми детето-има си цел, което е похвално.Де да имаше такава цел и родителката и...

# 398
Какво се хванахте за тоя хирург, все едно утре щерката трябва да зяви дали ще става хирург или не и й трябва подпис от родител...Първо да я приемат медицина, пък да избута колко бяха - май 5 години, после да си избере специализация, а и тя е примерно 2 години (изобщо не съм сигурна колко години се учи, докато станеш хирург, говоря наизуст. Като се заговорихме за "Анатомията на Грей", там от специализанти ставаха "истински доктори" след 5-тата година специализация.) Важното е, че я подкрепят да продължи образованието си след завършване на гимназия и то дори в чужд град. А и подбудите да я разубеждават да става хирург не са егоистични, доколкото разбирам, а за да я предпазят от разочарование.

# 399
  • София
Извинявай, но това е смешно. Дъщеря ти може да стане дори най-добрият хирург, стига само да я оставите първо сама да си повярва, че може, а след това и вие да повярвате в нея. Това, че ти, аз или някоя друга списваща съфорумка не сме видели нещо, не значи, че то не съществува

Точно така. Peace Авторке,  хвърли поглед на тази анкета, правена само сред жени - хирурзи в Германия и Австрия Wink Помоли дъщеря ти да ти я преведе. 93 % от анкетираните дами с тази професия  са казали, че  пак  биха избрали тази специалност. Което значи, че се считат за успели, реализирани и доволни от избора си, намерили своето място сред иначе  повечето на брой мъже-хирурзи. В една от графиките виж какъв процент от анкетираните са семейни или обвързани.Тоест работата и семейният живот при желание  си вървят ръка за ръка.

http://www.bdc.de/bdc/bdc.nsf/0/d9d212e2b0f4ce87c12573fc004e0dbb/$FILE/Chirurgin%20in%20Deutschland%20171008.pdf

Това го давам  като линк, не защото момичето задължително ще стане хирург един ден, може да промени сто пъти мнението си  дотогава. Давам го на авторката, за да се убеди, че има само полза да подкрепи мечтите на детето си, дори и да й се струват  трудни за сбъдване.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 15:44 от eine in Rente gegangene Nixe

# 400
И апропо, благодарности на една жена-хирург, оперирала детето ми преди месеци.Имена няма да споменавам. Grinning

# 401
  • Пловдив
Какво се хванахте за тоя хирург, все едно утре щерката трябва да зяви дали ще става хирург или не и й трябва подпис от родител...Първо да я приемат медицина, пък да избута колко бяха - май 5 години, после да си избере специализация, а и тя е примерно 2 години (изобщо не съм сигурна колко години се учи, докато станеш хирург, говоря наизуст. Като се заговорихме за "Анатомията на Грей", там от специализанти ставаха "истински доктори" след 5-тата година специализация.) Важното е, че я подкрепят да продължи образованието си след завършване на гимназия и то дори в чужд град. А и подбудите да я разубеждават да става хирург не са егоистични, доколкото разбирам, а за да я предпазят от разочарование.

Те и за сладкарството толкова я подкрепят. Щом няма да става слугиня, нищо друго не е подходящо. И ще учи толкова, колкото трябва, щом това иска

# 402
слезли сме
и сме здраво стъпили
по твоята логика Мария Кюри трябваше да изживее живота си като гувернантката Склодовска
щото тогава  се утепало от жени учени
Joy е, не разсипвате ме хора.
  newsm62 още малко и ще заридая.
На девойчето, което повечето смятат за хипотетично, вече му намерихме няколко кандидат съпрузи. Изучихме го детето, направихме го хирург, сложихме му хубава заплата. Сапунката продължава. Какво следва.
Апропо - бъдещите свекита какво мислят по въпроса за снахата-хирург? Май не са много съгласни. Кой ще върти баклавите вкъщи?

# 403
Нали и баклави не може.

# 404
  • София
или че ще врътне един хирургически на синчето  Wink

Общи условия

Активация на акаунт