Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 124
  • 876
  •   1
Отговори
# 435
Не, може и с диплома от механотехникум.  Laughing

# 436
Не е задължително. Тя не казва, че е главен счетоводител. В едновремешните икономически техникуми имаше специалност счетоводство и контрол. Няма пречка да се работи и със средно образование.

# 437
  • Пловдив

Няма проблем. Аз съм със средно образование, както и мъжа ми. Той е завършил спортно училище - много известен борец, а аз бившия механотехникум. В момента той работи като началник на строителна фирма, а аз ревизьор и счетоводител. Винаги е имало разправии с мъжа ми по въпроса, че той изобщо не помага ноо... кел файда. И двамата работим целодневно - той с няколко часа повече от мен.

Нещо не ми се вързва.За счетоводител не трябва ли да си с по голяма диплома от тази в техникум? newsm78

Може и с техникум, ако е икономически - или Търговска гимназия, както се нарича сега

# 438
  • София
За какво и е сертификат от Кеймбидж в Германски университет?

# 439
ДА, ама от машинен техник до счетоводител нишката верно е много тънка

# 440
Механотехникум ли е завършила авторката?  newsm78

# 441
  • Пловдив
Да, Хърмаяни - механотехникум, погледни по-горе в мнението, което съм цитирала, там пише

# 442
Благодаря, пропуснала съм го.

# 443
Това последното беше върхът. От манджите към сертификатите.

Eдна идея е по-добре, нека излезнем от турския сериал поне за малко, не връщай темата на мусаката, моля те. Praynig

# 444
За какво и е сертификат от Кеймбидж в Германски университет?
Уф, жената написа, че е покрила ниво по английски, а сега учи немски. Ето го, но не мога да го цитирам като мнение:
Цитат
Всъщност тя набляга достатъчно над учебниците - през последните две години ходи на пет национални олимпиади, национално състезание по бг, ключови компетентности /национално състезание/ по природни науки, и я наградиха за Ученик на годината в областта в природоматематически профил, има шест медала от худ. гимнастика, в момента тренира волейбол, и миналото лято взе с много висок резултат английски изпит на кеймбридж  FCE, в момента учи немски.

# 445
Добре де аз да ви попитам нещо друго. На каква възраст според вас трябва момичетата да се учат да готвят. Ето детето на авторката е на 15 години. На 19 най-вероятно ще отиде да учи в друг град. В коя от тези 4 години трябва да започне да се учи да готви?
Ще ви кажа защо питам. Моята майка почти на нищо не ме е научила. Много рядко сме били двете заедно в кухнята например защото винаги казваше, че и е по-лесно да си свърши всичко сама вместо да ми обяснява и да ме чака да го направя по-бавно. Учила съм се да готвя по обяснения по телефона - тя на работа - диктува ми за 10-15 минути какво да правя в подробности и аз после изпълнявам, но живия пример винаги липсваше. Също не ме е учила да шия, да плета и разни други женски работи. Не са ме юркали много и за домакинските задължения, защото ученето беше по-важно от всичко.
 Какъв е резултата - не съм и добра домакиня- нямам създадени навици за това. Не готвя вкусно и доста елементарни неща не мога да ги правя и не ги знам. Уча се от интернет, разни блогове и т.н, когато обаче имам време. По същия начин се уча да плета и шия - за удоволствие. Обаче ми е много тъпо - имам чувството, че трябва всеки път да откривам топлата вода, а майка ми това го знае, защото нейната майка и го е показвала, на нея - баба и и т.н. А при мен тази наследственост е прекъсната.
Сега от дистанцията на годините виждам, че това не е било правилно и често казвам на майка си директно, че на нищо не ме е научила.
Ясно, че авторката много изисква от дъщеря си, но пък е похвално според мен, че се опитва да я научи на нещо. А тези, на които аргумента им е, че после щял живот ще готви и чисти - така е, но все пак трябва да има някаква основа, а не като мен - първото ми съвсем самостоятелно ядене беше грах с фиде (еми няма такава гадост  chef Embarassed)

# 446
На никаква.Моженето не е задължително.Едни могат едно, други-друго.Може да ги научим да се самообслужват, да се грижат за себе си, в частност-да се нахранят-дали ще си купи/работи-изкарва пари/ или само ще си готви е без значение.Когато дойде време човек и сам се учи на точно тези неща.Днес.Грешката е в твоя телевизор, че чакаш някой да те учи.А желание имаш.Щом имаш-яхваш го и си щастлива.После има и друго-ти си искала тогава-твоите родители не са го отразили, пренебрегнали са те, така, както авторката пренебрегва реалните желания днес на нейното момиче.

# 447
  • Пловдив
Мен баба ми ме учеше да плета - няма такава скука, защото аз не мога да седя прекалено много на едно място, а плетенето ми идваше прекалено много. Дребни шевове мога да правя - показали са ми, научила съм се.

# 448
  • София
Моите деца се учат покрай мен. Синът ми много обича да се мотае в кухнята като готвя, все иска да помага и ме пита за разни неща, все като види нещо по телевизията или прочете и иска да го пробваме. Има интерес - не го спирам.
Ама ако нямаше - изобщо нямаше да му давам зор. Няма човек да не се е научил.

Да, и мен баба ми ме е учила да плета и да шия - еми  Sick Нито ме влече, нито нищо.

# 449
  • Пловдив
Аз мога да си зашия нещо скъсано и не смятам, че ми трябва да мога повече от това. Готвенето не ме влече, но се оправям

Общи условия

Активация на акаунт