Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 40 124
  • 876
  •   1
Отговори
# 420
Нищо подобно няма, това е абсурдно просто.Нищичко....Детето, за което говоря замина без сертификати...Толкова мното програми има сега, че не е истина просто...След гимназия...дано будното ви дете остане все така будно покрай вас.

Не казвам, че не е заминало, казвам че е различно.

# 421
  newsm62 още малко и ще заридая.
Апропо - бъдещите свекита какво мислят по въпроса за снахата-хирург? Май не са много съгласни. Кой ще върти баклавите вкъщи?

ний баклави не ядем, манджи също, тъй че и хирург и космонавт -  'се ни устройва Mr. Green

Ели, аз не мисля, че ситуацията е реална, или ако е, че авторката има тези терзания, които декларира
темата е интересна, но мисле че малко се поизчерпа - всички декларирахме n-пъти, че децата трабва да се учат на това онова и да участват, съобразно възрастта си , в поддържането на домакинството.

# 422
Това последното беше върхът. От манджите към сертификатите.

# 423
Нищо подобно няма, това е абсурдно просто.Нищичко....Детето, за което говоря замина без сертификати...Толкова мното програми има сега, че не е истина просто...След гимназия...дано будното ви дете остане все така будно покрай вас.Или дано замине, не знам.Наистина няма значение какво сте му платили.Убедена съм, че един ден, може това да се обърне срещу него-ще и кажете-аааа, ама ние ти платихме курса-целувай ръка и ела ни гледай на старини, напусни да ни гледаш...Дано не стане.

ее, ти ще ни изкараш зверове още малко..

# 424
Нищо подобно няма, това е абсурдно просто.Нищичко....Детето, за което говоря замина без сертификати...Толкова мното програми има сега, че не е истина просто...След гимназия...дано будното ви дете остане все така будно покрай вас.

Различно, когато те наемат на работа.Понякога едни сертификати са повече от диплома, Но е смешно да пращаш детето да учи на база на сертификати, и че нямали да го вземат без тях, това е виц просто. Crazy
ПП. Писах-дано не стане, не казвам, че ще стане...

# 425

Различно, когато те наемат на работа.Понякога едни сертификати са повече от диплома, Но е смешно да пращаш детето да учи на база на сертификати, и че нямали да го вземат без тях, това е виц просто. Crazy
ПП. Писах-дано не стане, не казвам, че ще стане...

Е не съм казала, че няма да те вземат, но смятам, че имаш по-големи шансове със сертификат или евентуално ако спечелиш стипендия, както разбрахме в случая на момичето

# 426
А къде взимат без сертификати? Поне в университетите, където аз съм гледала, искат не само сертификати (че и претенции имат към конкретен резултат), ами и още много други работи.

И изобщо, много интересни виражи прави темата.  Laughing
Ако в описаната ситуация имаме от една страна родители, които са водили, плащали, осигурявали и т. н. всякакви спортни и интелектуални мероприятия на детето си и от друга страна някакви задръстени мухъли, замръзнали в родовообщинния строй, буди любопитство кой върху коя страна на кантара слага акцента.
Един родител, който е минал по този път, няма как да не оцени времето и финансите, жертвани от родителите за такъв вид постижения. И другата гледна точка - на детето и на тези, които още не са се сблъсквали с тези проблеми - за гадните експлоататори, които я карат да участва в домакинската работа.
Ако приемем, че в постиженията на детето няма нищо преувеличено, остава да са сгъстени краските в частта на родителските изисквания. И като прибавим многобройните противоречия и още един куп несъответствия, да попитам аз - кой пише? Майката или 15-годишната?  Mr. Green

ППП Има теми за кандидатстване в чужбина. Има много информация, за който се интересува.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 16:35 от Как` Сийка

# 427
А къде взимат без сертификати? Поне в университетите, където аз съм гледала, искат не само сертификати (че и претенции имат към конкретен резултат), ами и още много други работи.

ето че жиз ни посочи такъв случай
между другото какви други работи искат, че не съм запозната? ако има някой запознат какви документи трябват за кандидатстване в германия медицина да каже

# 428
Това последното беше върхът. От манджите към сертификатите.

Така стана да.

# 429
ariimeri, пусни отделна тема с въпроси за кандидатстването, така ще получиш повече отговори по този конкретен въпрос.

И аз не знам за университети в чужбина, които да нямат изискване за владеене на някакъв не-български език, доказуемо със съответните документи.

Сертификат може да се защити и без специален курс, ако обучението в училище и самоподготовката са достатъчни, само се явяваш на съответния изпит.

# 430
  • София

ето че жиз ни посочи такъв случай
между другото какви други работи искат, че не съм запозната? ако има някой запознат какви документи трябват за кандидатстване в германия медицина да каже

Твърде рано ви е за това, а и всеки университет си има свои конкретни изисквания. Но като цяло сертификат за владеене на езика на ниво С1 и висока диплома са достатъчни за университети в Германия.  Peace  За някои специалности, сред които и медицината, особено в престижните им университети, има  допълнително изпит, май  и интервю.  Успехът от нашата бг  диплома се обръща по тяхна скала в  оценка от немска диплома, при която  най-високият възможен успех  е 1. И даденият по-горе съвет за нова отделна  тема по въпроса с кандидатстването е много уместен.

# 431
Ако някой действително се интересува как става кандидатстването в чужбина, може вече да слезе от пързалката и да потърси съответните теми. В момента има кандидатстващи и приети  точно медицина в Германия деца и техните майки, както и те самите, могат да дадат много по-полезна информация, отколкото "една жена каза, че на стрина Пена унуката преди сто години..."

# 432
Ако някой действително се интересува как става кандидатстването в чужбина, може вече да слезе от пързалката и да потърси съответните теми.

ее, тъкмо заформихме сюжетната линия Mr. Green

# 433
Отказа се да пише сценарии и се ориентира към следването.

# 434

Няма проблем. Аз съм със средно образование, както и мъжа ми. Той е завършил спортно училище - много известен борец, а аз бившия механотехникум. В момента той работи като началник на строителна фирма, а аз ревизьор и счетоводител. Винаги е имало разправии с мъжа ми по въпроса, че той изобщо не помага ноо... кел файда. И двамата работим целодневно - той с няколко часа повече от мен.

Нещо не ми се вързва.За счетоводител не трябва ли да си с по голяма диплома от тази в техникум? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт