Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 841
  • 876
  •   1
Отговори
# 615
  • гр. София
То и темата не е за задълженията на родителите в къщи, а на тийновете, ама все едно  Simple Smile При нас има негласно споразумение кой какво върши - това за нас с мъж ми, а за щерката - каквото успея да я накарам. Макар че вчера ни изненада. Били в къщи с приятелка и правили пудинг /от полуготовите, но все е нещо/. Развихрили си фантазията - сложили вътре парченца банан, бисквитка, отгоре бита сметана..........въобще приказка  Simple Smile После решили да правят кекс  Shocked Напазарували каквото нямало в къщи, взели някаква рецепта от интернет и ето и кекс имаше в тава. Малко не се беше вдигнал, ама иначе беше хубав - с малко какао и кокосови стърготини.   chef Ставаше за ядене. И накрая понеже имали още време /имахме среща с нея/ решили, че ще направят и пицаааа................ Simple Smile Да, ама в къщи няма тестооооооооо..........И дъщерята решила, че може да омеси   #Crazy Правила го със сода, защото аз не меся и съответно в къщи няма мая. Каза, че май много станало ........ Пицата я видях чак вечерта - тестото беше доста сбито и особено, но важното е желанието  Heart Eyes Днес в къщи ще идва друга приятелка и ще опитват правените вчера неща. Аз се пошегувах, ако искат да сготвят и нещо основно и една салата и да имаме и вечеря направо  Laughing А тя веднага ми каза: "Аз да не съм ти готвачка!" Пък и трябвало да й плащам - за покупките ок. 5 лв/ пазеше и касовата бележка/ и за труда 3 лв, та 8 лв за пица, пудинг и кекс  Hug В края на седмицата ще ходи тя в приятелката й от вчера да готвят и там.  Joy 

# 616
То и темата не е за задълженията на родителите в къщи, а на тийновете, ама все едно  Simple Smile При нас има негласно споразумение кой какво върши - това за нас с мъж ми, а за щерката - каквото успея да я накарам. Макар че вчера ни изненада. Били в къщи с приятелка и правили пудинг /от полуготовите, но все е нещо/. Развихрили си фантазията - сложили вътре парченца банан, бисквитка, отгоре бита сметана..........въобще приказка  Simple Smile После решили да правят кекс  Shocked Напазарували каквото нямало в къщи, взели някаква рецепта от интернет и ето и кекс имаше в тава. Малко не се беше вдигнал, ама иначе беше хубав - с малко какао и кокосови стърготини.   chef Ставаше за ядене. И накрая понеже имали още време /имахме среща с нея/ решили, че ще направят и пицаааа................ Simple Smile Да, ама в къщи няма тестооооооооо..........И дъщерята решила, че може да омеси   #Crazy Правила го със сода, защото аз не меся и съответно в къщи няма мая. Каза, че май много станало ........ Пицата я видях чак вечерта - тестото беше доста сбито и особено, но важното е желанието  Heart Eyes Днес в къщи ще идва друга приятелка и ще опитват правените вчера неща. Аз се пошегувах, ако искат да сготвят и нещо основно и една салата и да имаме и вечеря направо  Laughing А тя веднага ми каза: "Аз да не съм ти готвачка!" Пък и трябвало да й плащам - за покупките ок. 5 лв/ пазеше и касовата бележка/ и за труда 3 лв, та 8 лв за пица, пудинг и кекс  Hug В края на седмицата ще ходи тя в приятелката й от вчера да готвят и там.  Joy 

Предложи и тази рецепта за пица, лесна е, дано останат доволни - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529331.0 - няма месене....

# 617

Супер! Не мисля, че има по-добър начин за научаване от личното желание.  newsm10

# 618
  • София
а измиха и изчистиха ли после? Защото аз съм навита да правят кулинарни експерименти, но да действат чисто, а не после да намирам кухнята като след Хирошима. Засега предпочитат да готвят с някого от нас, особено с баща си.

# 619
Абе хора...чистенето Не е Ремонт.К'ви пирони, к'ви пет лева... Crazy

Тъкмо и аз това щях да напиша.
Ако ще си делим работата на чистене и пирони, аз искам пироните  Mr. Green (и др. неща в тая категория), щото колко пирона се забиват за година? А чинии, миене на под, прах и т.н. поне едно от нещата е всеки ден.

Абе не е точно така. И аз в един момент в по-млада възраст си мислех - ми че то нищо работа да смениш 2 крушки за половин година. Ама после се оказа, че живяхме без мъж само женско царство няколко години. Е, няма такава мъка. То едно търсене на майстори, пък не всеки майстор си изпипва нещата. С единия направо си станахме семейни приятели - с чичо Жоро, нищо, че е на 75. В една къща постоянно има мъжка работа. Я фасунка изгори, я чешмата капе, я някоя друга глупост се счупи.
2 пирона - ама ето вчера се беше разковала раклата, нищо работа, ама аз кат се пробвах я попрецаках  Embarassed, та после се правих на света вода ненапита  Whistling
Сега, предполагам е друго, ако милият съпруг е с две леви ръце, заврени да не казвам къде. И независимо от присъствието му, пак се викат майстори да сменят фасунката, тогава и аз бих настояла да участва в чистенето, дет се вика иначе е като на хотел.
Но мен напълно ме устройва - той да поддържа къщата действаща, пък аз в сравнително чист вид.
И защото все пак темата е за тийнейджърите. Нашето момиче-тийнейджърче държа да помага, когато това се изисква от него. Пък ако прояви самоинициатива е добре дошло. Надявам се нероден Петко кат стане тинейджър някой ден да прояви интерес и да се научи да оправя елементарни неща от баща си, въпреки, че и него ще юркам да мие чинии и да си чисти стаята.

# 620
  • гр. София
а измиха и изчистиха ли после? Защото аз съм навита да правят кулинарни експерименти, но да действат чисто, а не после да намирам кухнята като след Хирошима. Засега предпочитат да готвят с някого от нас, особено с баща си.

Да. И аз това питах - какво ще намеря като се прибера. Но имаше само един съд оставен /в който беше месила тестото/, който беше накиснат с вода. По земята нямаше нищо. Другите неща бяха в миялната.  Peace
Много се учудих, че са изявили желание да готвят. Ако я помоля да ми помогне или недай си боже да свърши нещо - едва ли ще се получи. Та в тоя смисъл изненадата за мен беше ОГРОМНА.

# 621
  • София
като 3-годишни са, нищо че са на по тринайсет! Ни се водят - ни се карат! Чакам с нетърпение да минат през пубертета, че да се "очовечат", все едно съм се върнала десет години назад, само дето и мен започват да ме хващат някакви кризи на личността, та сме с един възрастен пубер допълнително.  Simple Smile

# 622
  • Там, където ме обичат
Абе не е точно така. И аз в един момент в по-млада възраст си мислех - ми че то нищо работа да смениш 2 крушки за половин година. Ама после се оказа, че живяхме без мъж само женско царство няколко години. Е, няма такава мъка. ...........  В една къща постоянно има мъжка работа. Я фасунка изгори, я чешмата капе, я някоя друга глупост се счупи.
2 пирона - ама ето вчера се беше разковала раклата, нищо работа, ама аз кат се пробвах я попрецаках  Embarassed, та после се правих на света вода ненапита  Whistling
[/quote]

Не, тези помисли не ми минават през младата главица, понеже имам достатъчно стаж зад гърба си. Ни пирони  ми се опират, ни отверки, ни шестограми. Последно оправях мелницата за отпадъци. Та, така. Знам колко често се случват такива  неща, а ако ми потрябва сериозен майстор, то и на половинката ще потрябва. Затова тези дребните неща изобщо не ги броя, искам мъжете да се включват в ежедневието, то ми тежи.
Но разбира се това е личното ми мнение.  Peace
По темата - Има периоди, в които си нося домашна работа в къщи и тогава тийновете ги ангажирам най-много, половинката по-малко, че и той яесто доработва. И изобщо не ми е съвестно. Както аз работя след работа, така и те ще се включват. Нали после с това, което изкараме ще ходим всички някъде на почивка.

# 623
Така, аз се завърнах! Благодаря невероятно много за съветите, защото промяна наистина има. Опростих задълженията, които казвате бяха излишни и й позволих да готви каквото пожелае. Досега е сготвила обикновени курабийки и шоколадови мъфини. Simple Smile

# 624
  • сф
какво й махна?

# 625
  • Пловдив
А как се справи в кухнята? Нека тръгва наистина от по-леки неща, а по-нататък ще започне и с манджите да се справя

# 626
А как се справи в кухнята? Нека тръгва наистина от по-леки неща, а по-нататък ще започне и с манджите да се справя

Доста добре. На курабийките малко им липсваше захар, но пък бяха мекички и вкусни, а шоколадовите мъфини бяха много вкусни отгоре ги беше украсила със сметана или нещо такова и шарени пръчици. На нея не й харесаха много поради причината че не е голям фен на шоколад, но на всички други им се сториха прекрасни, особено с едно топло кафенце.

# 627
А с миенето на чиниите какво стана?

# 628

През деня ги мие тя, вечерта - аз.

# 629

През деня ги мие тя, вечерта - аз.
Супер,
 мисля че и това е допринесло за положителния ефект Peace

Общи условия

Активация на акаунт