Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 807
  • 876
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Аз пък точно вещите открай време обичам да си ги оправям и подреждам. И много се дразня на майка ми, която иска да е наредено по нейния начин

# 646
 Това дете наистина е златно, шапка му свалям! Не го искам за дъщеря, ами направо искам аз да се превъплътя в него! Браво и на мамата, която е съумяла да се промени в по-добра насока... Аз, каквото се сещам от моя тийн период, беше, че имах задължението да приготвям обяд за мен и брат ми, който е по-голям от мен с 1,3г. Той пък трябваше да ме води по разни места-нито аз съм си вършила задълженията, нито той! Mr. Green До ден днешен мразя да готвя и мисля, че това е именно, защото в по-ранен период от време ми беше наложено да го правя...
 Аз нямам тийнейджър вкъщи, ама си мисля, че дъщеря ми ще е коренно различна от твоята. В момента единствено нещо, което прави с кеф е, че си подрежда играчки по 20 пъти на ден, ама и това е нещо-не се оплаквам! Mr. Green

# 647
  • Пловдив
Да, прави ми впечатление, че нещата, които са ни ги налагали на всяка цена да ги вършим, сега са ни най-омразните

# 648
 Ако щеш ми вярвай, съдбата ме обича. Бившият ми мъж беше ресторантьор, на сегашния готвене му е хоби. Не съм ли късметлийка? Mr. Green

# 649
  • Пловдив
Едната ми леля така се е уредила

# 650
  • Там, където ме обичат
Ако щеш ми вярвай, съдбата ме обича. Бившият ми мъж беше ресторантьор, на сегашния готвене му е хоби. Не съм ли късметлийка? Mr. Green
Ей такива сладурковци е трябвало да търся на времето, а пък аз любоФ, пфуу. Освен да дадеш бившия, че много мразя да готвя.  Wink

# 651
А аз мразя да чистя за това пък мъжа ми с прахосмукачка разтоварва. И да мие и да трие. Дето викат Господ си знае работата Mr. Green И малкия е като него, а с големият беше ужасно, та майка ми ми викаше да не му се карам , а да си спомня моята стая. А тя бешеееее, само ако ще ми идват гости натиквах всичко по гардероби и ракли....

Вярно е това за детските години, имахме една стена с тия секции с тъмен лак, дето всяка прашинка личи и с големите витрини с разни кристални чаши пр. и пр. И мен ме караше да ги чистя. И след като съм трудила, вместо да ме похвали тя прокарваше пръст по касата на вратата и сочейки ми прахта ме питаше "А тук Кой ще изтрие? На- вся - къде!' От тогава за мен няма по- омразно нещо!

# 652
 foxysilver, то да ги бях търсила нямаше да ги намеря... Два пъти съм се срамувала много през живота си-и двата пъти, когато ми видяха кулинарните способности. Ама набързо се примириха-дето викаш...любов, а аз така и не се научих да готвя... не ми е в кръвта явно! Mr. Green
А аз мразя да чистя за това пък мъжа ми с прахосмукачка разтоварва. И да мие и да трие. Дето викат Господ си знае работата Mr. Green И малкия е като него, а с големият беше ужасно, та майка ми ми викаше да не му се карам , а да си спомня моята стая.
Бреййй, дай единия за зет... недей се стиска. Дядо ми беше до сущ като майка ти! Едно дете трябва да се почувства поласкано, полезно с работата, която е свършило, ама едно време кой ти ги гледаше тия работи...

# 653
Ъхм... Едно време все повтряха , че децата се милвали когато спят. Не цитирам точно, но много погрешно виждане... И тъпо!

# 654
Да, прави ми впечатление, че нещата, които са ни ги налагали на всяка цена да ги вършим, сега са ни най-омразните

Имах задължение да бърша листата на един фикус, то тогава беше задължителен за всяка къща. Фикус да не видя сега.

# 655
Ъхм... Едно време все повтряха , че децата се милвали когато спят. Не цитирам точно, но много погрешно виждане... И тъпо!
Съгласна
 Peace

# 656
  • Пловдив

Имах задължение да бърша листата на един фикус, то тогава беше задължителен за всяка къща. Фикус да не видя сега.

Ние фикуси май не сме имали, други ни бяха цветята, но бяха с големи листа и бършенето ставаше лесно

# 657
  • София
май се казваха филодендрони, едни огромни, с нарязани листа.

# 658
  • Пловдив
Не помня нарязани ли бяха, ама бяха с дълги дръжки и големи листа

# 659
Така , след като оправих проблемите с дъщерите си, и след като ми казахте, че мъжа трябва повече да помага, реших да пусна нова тема в ''татковци'' относно тяхната роля в домакинството, тъй като не знам какви точно неща трябва да вършат мъжете... вкъщи май работата е разпределена само между жените, така че ако оставите мнението си в темата ще съм благодарна. Надявам се както тази дилема завърши с успешен край, така да стане и с онази, но едва ли...

ето линк към темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=673423.new#new

Общи условия

Активация на акаунт