Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 748
  • 876
  •   1
Отговори
# 855
Като няма време и желание за готвене - 3-4 порции от кулинарния магазин и готово! Ма не от гумените неща на Кенар, а топла кухня, сготвена преди малко.................
Още ли има хора, които вярват , че храната от топлите витрини е сготвена ей сега, преди да влязат в магазина?    Laughing
Сигурно има.  Sad  Но сготвената храна от витрините, и на кучето си не бих я дала  ooooh!

# 856
  • гр. София
От тогава ( била съм на около 20 години ) гладя всичко !  bowuu
Няма такова удоволствие ! Heart Eyes

С готвенето и до сега съм на Вие и няма земна сила , която да ме убеди , че е смислено ! Crazy
Ако се навиеш да гладиш всичко у нас, аз ще ти готвя.    Laughing
Ама трябва да си донесеш и ютията, че изобщо не помня моята къде е завряна....не е ползвана поне година-две...    Mr. Green
Няма сила, която да ме накара доброволно да ползвам ютия....трябва да е въпрос на живот или смърт.    Laughing

Joy

Може ли и на мен да готвиш?  Laughing Аз ще ти гладя.  Laughing

# 857
  • Там, където ме обичат
Фокси, дори да не е добре казвай "Браво , браво , по- добре от мен го правиш!
Ааааа, аз това го знам.  Grinning

Същото казвам и на мъжа ми, ако реши да готви: "Браво , браво , по- добре от мен го правиш!
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 858
Още ли има хора, които вярват , че храната от топлите витрини е сготвена ей сега, преди да влязат в магазина?    Laughing

Защо не? Лично аз познавам отблизо собствениците на магазина до нас и с ръка на сърцето мога да заявя, че храна се съхранява максимум 2 часа след приготвянето й. Това със старите претоплени манджи си го позволяват "големите", а при "малките" хем риска е много голям (отвсякъде погледнато), хем им пука дали клиента ще се върне пак... Защо да го няма това?

# 859
То тя темата май се обърна на "Родителите и домашните задължения"  Mr. Green
Плюем по децата че не помагат, а ние самите се чудим от кой магазин да си купим готова храна! Или се чудим къде сме си скрили ютията!  smile3501

# 860
Плюем по децата че не помагат, а ние самите се чудим от кой магазин да си купим готова храна! Или се чудим къде сме си скрили ютията!  smile3501

Малко са несравними нещата, които сравняваш. В единия случай говорим за умения, които децата трябва да придобият, за да оцеляват в ежедневието без чужда помощ, а в другия - за неща, без които няма да свърши света. Всеки може да си изглади риза, ако му се наложи и не е необходимо това да е домашно задължение на когото и да било. Няма нужда и да се учи да готви гювеч или капама, а просто да може да си изпържи яйца или да си свари супа. Естествено, всеки търси леснини, които да облекчат ежедневието и не виждам нищо осъдително в това. То по твоята логика, ако дадеш костюм на химическо, си е чиста проба мързел.

# 861

И още един фактор, който не отчетен- освен, че сме родители , трябва да се трудим и да се грижим за дома си. И многоръкия Шиева не би се справил с всички задължения перфектно. За това най - приемливо за едно семейство е да се разпределят задълженията. И тук става въпрос кое може да свърши един тийн.

# 862
  • Там, където ме обичат
То тя темата май се обърна на "Родителите и домашните задължения"  Mr. Green
Плюем по децата че не помагат, а ние самите се чудим от кой магазин да си купим готова храна! Или се чудим къде сме си скрили ютията!  smile3501

И още един фактор, който не отчетен- освен, че сме родители , трябва да се трудим и да се грижим за дома си. И многоръкия Шиева не би се справил с всички задължения перфектно. За това най - приемливо за едно семейство е да се разпределят задълженията. И тук става въпрос кое може да свърши един тийн.
+1  Peace
Но не само за дома и за децата.
И за мъжа, че там вниманието и грижите трябва да са по-различни  Mr. Green

# 863
  • гр. София
То тя темата май се обърна на "Родителите и домашните задължения"  Mr. Green
Плюем по децата че не помагат, а ние самите се чудим от кой магазин да си купим готова храна! Или се чудим къде сме си скрили ютията!  smile3501

+1  Peace

Направо за всичко що се движи в къщата  Mr. Green

# 864

+1  Peace

Направо за всичко що се движи в къщата  Mr. Green
Авторката вече сигурно си мисли за заглавие на нова тема

# 865

Направо за всичко що се движи в къщата  Mr. Green
А не е ли така? Дори да не върша всичко - контролирам! А и това си е енергия...

# 866
  • гр. София

Абсолютно съм съгласна  Peace. И аз така. А това изморява. Да следя като се каже нещо дали е направено, макар и по-късно.........Да повторя /както обикновено се налага ooooh!/ или потретя..........

# 867
Не само изморява, но и носи отговорност.
Не може 5 човека да мърлят, а един само да чисти,
а ежедневното подсигуряване на храна,пазар и пр. няма да коментирам.
Всеки трябва да отговаря за своите вещи и да може от наличните
продукти у дома да се нахрани и съответно да почисти.
Мисля,че едно 10 - 15 годишно дете може да се справи,останалото е мързел.

# 868
Не само изморява, но и носи отговорност.
Не може 5 човека да мърлят, а един само да чисти,
а ежедневното подсигуряване на храна,пазар и пр. няма да коментирам.
Всеки трябва да отговаря за своите вещи и да може от наличните
продукти у дома да се нахрани и съответно да почисти.
Мисля,че едно 10 - 15 годишно дете може да се справи,останалото е мързел.
newsm10

# 869
  • Там, където ме обичат

Абсолютно съм съгласна  Peace. И аз така. А това изморява. Да следя като се каже нещо дали е направено, макар и по-късно.........Да повторя /както обикновено се налага ooooh!/ или потретя..........
И аз, и аз.
Направо съм се вживяла в ролята на диспечер! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт