Автоимунен тиреоидит на Хашимото (25)

• 88 765
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Случайно попаднах на една от многото статии по въпроса и вижте какво пише в нея "съгласно българското законодателство страдащите от тази болест имат право на 3 месеца болнични."  newsm78 newsm78 newsm78? Някой чувал ли е за подобно нещо (дали има връзка с това, че се водим хронично болни?)  Blush

# 511
  • SOFIA
Момичета, не мога да не споделя :Пратих съпругът ми при личната да вземе направление за малката ни дъщеря за изследвания на TSH, тъй като и аз се лекувам с Хашимото, а наскоро  правихме изследвания на каката и се оказа със завишено TSH и ще я водя при Начев , та личната като разбрала доводите ми отговорила: вие насила искате да разболеете детето, нали нищо му няма , няма лаборатория която да му вземе кръв - дори да платиме, какво искаме от малко дете - още не му се били развили хормоните Shocked,  само дето не  ме е изкарала хипохондричка Rolling Eyes и т.н. и т.н.  

# 512
Момичета, не мога да не споделя :Пратих съпругът ми при личната да вземе направление за малката ни дъщеря за изследвания на TSH, тъй като и аз се лекувам с Хашимото, а наскоро  правихме изследвания на каката и се оказа със завишено TSH и ще я водя при Начев , та личната като разбрала доводите ми отговорила: вие насила искате да разболеете детето, нали нищо му няма , няма лаборатория която да му вземе кръв - дори да платиме, какво искаме от малко дете - още не му се били развили хормоните Shocked,  само дето не  ме е изкарала хипохондричка Rolling Eyes и т.н. и т.н.  
Не би трябвало да ви отказват, все пак личната ви не е ендокринолог нали? На колко е детето? Peace

# 513
  • SOFIA
Не би трябвало да ви отказват, все пак личната ви не е ендокринолог нали? На колко е детето? Peace

Голямата  е почти на 18 , а малката е почти на 6. Наистина се надявам и моля да е здрава и й няма нищо, но след като изчетох толкова за наследствеността  все пак исках да съм спокойна.......на 100 %.

# 514
Случайно попаднах на една от многото статии по въпроса и вижте какво пише в нея "съгласно българското законодателство страдащите от тази болест имат право на 3 месеца болнични."  newsm78 newsm78 newsm78? Някой чувал ли е за подобно нещо (дали има връзка с това, че се водим хронично болни?)  Blush

Честно казано не съм чувала, а като напиша в гугъл ми излиза само Вашият цитат и нищо друго Sad Къде го прочетохте това? Ако наистина има такова нещо, бих искала да се възползвам Simple Smile Въпреки че дълбоко ме съмнява...  newsm78

# 515
Вземете направление за детски ендокринолог, а не за кръв
Ако не ви даде направление...по-добре спестявайте ако трябва за няколко месеца сумата за преглед, вместо да го пропускате...лично мнение...все пак не е спешно, но е важно
Моят син също е на 6 и си му взеха кръв за изследване съвсем спокойно  Peace Но не съм се занимавала  с личната по въпроса, имаме допълнителна здравна осигуровка и ходим направо при лекарката

# 516
  • София
Ами има нещо вярно...след като родих и говорих с Начев, в общи линий каза ,че преди пубертета няма смисъл да се ровиме...

# 517
  • SOFIA
Вземете направление за детски ендокринолог, а не за кръв
Ако не ви даде направление...по-добре спестявайте ако трябва за няколко месеца сумата за преглед, вместо да го пропускате...лично мнение...все пак не е спешно, но е важно
Моят син също е на 6 и си му взеха кръв за изследване съвсем спокойно  Peace Но не съм се занимавала  с личната по въпроса, имаме допълнителна здравна осигуровка и ходим направо при лекарката

Съгласна съм. Моля те кажи само имаше ли някакви симптоми детето за да го заведте първоначално или .....

# 518
  • SOFIA
Ами има нещо вярно...след като родих и говорих с Начев, в общи линий каза ,че преди пубертета няма смисъл да се ровиме...

Ужас , вече съвсем се оплетох ...... ами тези дечица на по  6 , 7 годинки ? Колко майки споделят!
Но,magnet_for_happiness  благодаря ти, все пак тази нощ ще спя по-спокойна, че има подобно мнение .Утре отново ще го мисля. Peace

# 519
Абе не знам какво е казал Начев, но ти прочете ли при по-тежка хипофункция какви последствия има за развиващия се детски организъм и мозък?! Ами като няма смисъл преди пубертета, защо се тестват всички, абсолютно всички новородени?!
Иначе на него му го откриха след един ( доста подробен) профилактичен преглед, който се падна при Попова да е, която е детски ендокринолог. Мисля че съм казвала че ние си ходим в Токуда по принцип, и на диспансер за астмата, и за всичко останало, та докторите малко или много ни познават и ние тях. Аз съм с много добри впечатления от д-р Попова, профилактичния преглед протече изключително подробно, а изследването беше пуснато като част от нещата, които изскочиха при профилактичния преглед, другото беше преглед при детски кардиолог за едни шумове и смущения в кардиограмата, които той си има от бебе и от време на време проследяваме. Отделно тя взе предвид това че и двамата родители сме с автоимунни заболявания, дъщеря ми също в момента има автоимунни процеси, част от които засягат щитовидната жлеза, други преди време- ставите й. Това със ставите поотшумя, но явно с жлезата, веднъж увредена, няма да стане. Интересното е при нея хормонът е горе-долу добре, макар и на горна граница, и има доста антитела ( което очаквахме), но при него не се очакваше чак толкова завишен хормон. Но пък е възможно след "подпомагане " на жлезата тя да се възстанови до някаква степен.
И двамата имат изменения в жлезата, при преглед с ехограф.
Дали е излишно или не- всеки си преценява. Аз лично се радвам че го открихме, и съжалявам че не сме го направили по-рано, защото е трудно да се прецени от кога работи този процес в организма. Моите възли не са се променили от десетилетие, но с други хора не е така.
Писах ви че и изследването при алерголога съвпадна едно към едно при мен и сина ми ( е, имаме един показател различен)
За мен наследствеността играе голяма роля. Имам леля и баба с оперирана щитовидни жлези и много роднини с алергии. За мен определено тези заболявания имат фактор наследственост.

# 520
Знаете ли колко продължава един курс на пиене на Селен? Един месец чувам, но не съм сигурна. И когато го спре човек колко 'почива', за да започне отново? Доколкото знам не може да се пие нон-стоп, защото бил леко токсичен. Това вярно ли е? Rolling Eyes

# 521
  • София
Абе не знам какво е казал Начев, но ти прочете ли при по-тежка хипофункция какви последствия има за развиващия се детски организъм и мозък?! Ами като няма смисъл преди пубертета, защо се тестват всички, абсолютно всички новородени?!
Не искам да влизам в безмислен спор, всеки решава сам за себе си какво да прави. Peace Зрели хора сме все пак.
А на въпроса-не,не съм чела няма и да чета,писна ми да се филмирам постоянно с писаници в интернет,статии и прочее Stop Вярвам,че има лекари и се доверявам на тях предимно, благодарение на част от тези лекари имам малкия. На втория въпрос-че всички новородени се тестват- не знам извън БГ,но тук не е масова практика, в някои болници ИЗРИЧНО трябва да кажеш,че искаш такова изследване на бебето. В Тина Киркова например акушерка ми видя лтироксина до леглото вече след реанимация и каза-"а искате ли изследване на бебето,виждам че пиете лтироксин? Чакайте да запиша изрично....."
За наследствеността-ми в нашата рода няма никой/никоя с щитовидни и/или автоимунни проблеми, пък ей ме на мен. А за това кой какво може да развие- е Божа работа, никой не е застрахован от никоя болест през никой интервал от живота си. Бебета и деца и рак развиват,но и за това не искам да чета.Да ни пази Господ. Praynig

# 522
Здравейте, да ви представя и моя проблем и ако някой може да ми отговори.
През м. април правих операция на 2 възела на щитов.жлеза. Самата жлеза не е пипана. Изписаха ме с диагноза хашимото нодозен вариант. Два месеца по късно правих ТСН и беше в норма- каза ела след 4 мес. Преди 3 дена идваха в службата да ни правят профилактични прегледи на щитовидната. Ехографа каза че вс е наред и да си изследвам ТСН ФТ3 и ФТ4. Като отидох при ендокриноложката тя ми каза че ще изследва само ТСН и че др не са важни. Но аз си платих и ги изследвах. Резултатите бяха следните ТСН е на ръба на горната граница 4,17 при граница 4,20 , а ФТ4 е под мин граница 11,55 при мин граница 12. Изписа и Еутирокс 0,25 по 1 таблетка сутрин и Селен 100 по 2 таблетки на ден сутрин и вечер.
Въпроса ми е Селена не е ли много , защото навсякъде пише по 1 таблетка дневно и второ някъде четох че еутирокса се пие цял живот - вярно ли е това.

# 523
Разбира се че всеки си преценява   Peace Всъщност аз затова избягвам да споделям мнение, не знам защо ли и сега писах

# 524
Въпроса ми е Селена не е ли много , защото навсякъде пише по 1 таблетка дневно и второ някъде четох че еутирокса се пие цял живот - вярно ли е това.

За Селена, по преценка на доктор и според индивидуалния случай.
За Еутирокса - пак същото. Някои го пият до живот, други изпадат в ремисия и не пият лекарства.

Момичета, не се впрягайте така. Всеки е добре дошъл да споделя каквото знае и през каквото е преминал, а всеки сам си преценява как да процедира.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт