Автоимунен тиреоидит на Хашимото (25)

• 88 780
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Преди 20 дни почнах да пия ел тироксин 50, след няколко дни ми се появи отгоре на небцето нещо като мехур и се пукна и много боли, не мога да хапна нищо от тази страна .След една седмица мъчение ми мина ,но след няколко дни пак на ново ,ми се появи даже поголямо .Днес след 4 дни мъки  отидох на зъболекар каза ми ,че е от някакво лекарство  newsm78 и че ми няма нищо на зъбите и венците. Как мислите дали може да е от ел тироксина ,на някоя  случвало ли и се е ?Много съм притеснена ,понеже зъболекъра ми каза ,че ако е от някое лекарство и продължавам да го пия, може да стигне тази рана до коста ама като не съм сигурна от какво е точно ,дали е от него ?

# 691
  • София
Ами спри го за месец да кажем, после пак го започни и ще стане ясно. Други лекарства пиеш ли?
Някакъв тест не може ли да се направи?

# 692
Ами спри го за месец да кажем, после пак го започни и ще стане ясно. Други лекарства пиеш ли?
Ами много искам да се излекувам ,от този хипотиреодизъм понеже очаквам до края на месеца да ми се обадят от фонда. На своя глава не ми се иска да спирам лекарството .Много искам бебче !

# 693
Ами много искам да се излекувам ,от този хипотиреодизъм понеже очаквам до края на месеца да ми се обадят от фонда. На своя глава не ми се иска да спирам лекарството .Много искам бебче !
Консултирай се с ендокринолога си, дали е възможна такава реакция от лекарството. Може да го смени евентуално с другото за хиперфункция.

# 694
Консултирай се с ендокринолога си, дали е възможна такава реакция от лекарството. Може да го смени евентуално с другото за хиперфункция.
Най добре така да направя ,ще му звънна по телефона ,понеже вече е късно .

# 695
  • SOFIA
Evvaa, честита ви радост! Да ви е жива и здрава!   bouquet
За килограмите аз силно препоръчвам 90 дневната диета, има и вариант за кърмачки. НО те съветвам да не се втурваш към режими веднага след раждането, защото и без тях и тялото и психиката ти още са стресирани след тази голяма промяна. Опитай се за сега да се ограничаваш, пък след месец два вече можеш да подхванеш нещо след като сте се напаснали с новия член на семейството.

Merelenda, по 3-4 капки чай от лайка във всяка ноздра много помага при хрема. Друго, което се сещам е да направиш промивка преди това. Купуваш си от аптеката физиологичен р-р и една спринцовка от най-малките (без игла) от аптеката, издухваш си хубаво носа, след това изпразваш по една спринцовка от разтвора във всяка ноздра, после издухваш пак хубаво и си готова за капките.

Аз пък да се оплача, че съм с изваден мъдрец. В понеделник ме оперираха, но все още много ме боли, а всяка сутрин се събуждам по-подута въпреки леда. Надявах се поне да сваля някой друг килограм, защото карам само на айрян и някоя друга пасирана супа, но не би  Close

О, мила  и аз от събота съм с изваден мъдрец.Но още  много ме боли - цялата старна ми е изтръпнала до ухото, даже не погледнах Хексалгина вреден ли е за пиене - ами давай. И така се психясах че реших че съм за скенер на главата да ми няма нещо.Абе луда работа.До сега съм била толкова земен и позитивен човек,а вече не мога да живея  и да спя спокойно откокто е този проблем с щитовидната.

# 696
  • София
На мен ми изписаха Далацин. Доколкото разбрах е нормално да боли до седмица след операцията, ще ни мине Simple Smile

# 697
Най добре така да направя ,ще му звънна по телефона ,понеже вече е късно .
Ох, сега видях, че съм писала хиперфункция, вместо хипофункция. Tired Ама ти ме разбра. Simple Smile

zoli, помага ли Хексалгина при такива болки? Питам, за да знам.
Аз съм с хиперфункция и при грип, освен АБ съм пила и хексалгин първите два-три дена, заедно с други температуропонижаващи, докато подейства АБ. Личната ми е казвала, че мога да го пия, но гледах сутрин и вечер само да пия по 20 капки, когато Т ми беше най-висока.

# 698
Здравейте , днес пуснах ТСХ , след обяд ще имам резултат.

# 699
  • SOFIA
Merelenda   - на мен ми помага, това всъщност е течен аналгин който много добре успокоява.По 20 капки преди да заспя, че иначе още ме боли.

# 700
Titanka защо си мислиш че е от Л-тироксина? Друг път пила ли си го? Аз нямам никакви странични действия от приема му.

Аз да ви се похваля че след 6 дневно закъснение ми дойде baby_neutral А си бях записала час за днес да се видя с док ....
Уф така ми олекна  Grinning

Я кажете зимата принципно намаляват или ви увеличават дозата  newsm78

Имам въпрос и към всички настоящи и бъдещи мами с Хашимото: вие при какви стойности на TSH забременяхте? Колко време ви коства да достигнете тези стойности?

# 701
deni-sta, благодаря ти много, поуспокои ме. Аз не трябва да ходя скоро по принцип, но ми се ще да се оправят нещата с кабинета, че винаги ми е неудобно да го притеснявам по тел. Но като наближи ще процедирам като теб - ще му се обадя и където каже - там ще ходя Simple Smile  Peace

Редактирам се, че със sun&clouds сме писали едновременно Simple Smile За дозата - зимата се увеличава по принцип, но първо се изчаква 45 дни да е било трайно студено и след това се пуска изследване и на базата на резултата се увеличава, защото зависи от индивидуалния случай, може и да не се налага при всеки. Но по принцип - лятото ТСХ спада, зимата от студа се увеличава. Така че за хипофункция - лятото е добре, за хипер - съответно зимата е по-благоприятния сезон Wink Това е което аз знам от др. Начев и каквото съм прочела в нета.

Иначе за ТСХ и забременяване - по принцип ТСХ не пречи на самото забременяване, а на износването след това /казвам го ако не става забременяване, да знаеш, че не е от ТСХ и да си изследваш и други неща, а не да чакаш като мен 1 година и дори с ниско ТСХ пак нищо дане става - при мен се оказа, че няма ову.. Sad/ Иначе когато се цели забременяване ТСХ трябва да е под 2 - около 1 и 1,5 - перфектна стойност Simple Smile За да няма проблеми с износването на плода Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 10:38 от lilly_aldrin

# 702
изтървала съм ви

# 703
  • София
Имам въпрос и към всички настоящи и бъдещи мами с Хашимото: вие при какви стойности на TSH забременяхте? Колко време ви коства да достигнете тези стойности?
Не знам колко е било по време на самото зачеване,но след +кръвен ТСХ беше паднало до 0.83. Коства ми поне 6 месеца да го смъкна от 3.63.

# 704
  • София

Забременях на ТСХ 2,7 и доза еутирокс 75 мгр. Вдигна ми я веднага на 125 мгр. и за 3 месеца е 0,8. Сега в края на месеца пак трябва да го изследвам.

Общи условия

Активация на акаунт