CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №23

• 35 592
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
jasmin_veni  Hug май е станало Св-то Simple Smile

# 496
Връщам се от интервюто. Бях притеснена, контролирах се колкото успях.
Най- тъпо ми стана като ме попитаха дали имам въпроси към тях, към работата на самта банка. Наистина не знаех какво да кажа.  Tired Tired Tired

Попитаха ме и колко време съм безработна, но успях да кажа, че от една седмица съм в изпитателен срок в една фирма. Попитаха ме какво точно работя, обясних и допълних, че не се виждам на тази позиция.
Зададоха и стандартните въпроси- какво съм работила, лични качества, какво съм научила при работата си и т.н. Обясниха ми колко е натоварена работата и дали си давам сметка за това.
До десет дни ще се обадят независимо от това какъв е отговора.

Момичета днеска е поредния ми провал. Отделих 3 часа / отиване и връщане / за 4-минутно интервю, на което да ми кажат ок, но не си работила в тази сфера.   Tired
Съжалявам!  Hug Много некоректно са постъпили.

Днес разбрах, че тъй като в сегашната фирма работим на смени, то се заплаща допълнително и нощен труд- работим втора смяна до 00:00 ч. Отделно се заплащат и съботите двойно. Натрупаха се плюсчета.

# 497
EliMery, somebody благодаря за мненията. Дано нещата да са се променили сега.
Все пак ще отида и после ще ви пиша за впечатления.
За съжаление август е 8-ия месец, който съм без работа и нямам право на голям избор.

Аз се включвам пак да попитам EliMery: впечатленията ти за тази фирма от скоро ли са?
Хванаха ме нещо нервите, не знам дали да отида. Веднъж като се опариш е много трудно да започнеш да вярваш на работодател отново. 

Да. В нашия град се познавам с управителя на Търговска лига, няколко фармацевти и сис. админа им. Всички вече бивши служители на тази мизерна фирма. Не могат да си намерят фармацевти за аптеките и назначават всякакви- мед. сестри, хора без никакво образование. Много лоши отзиви за тях. Мисля, че собственикът им е не безизвестна фигура често спрягана по новините в негативен план.

# 498
Как да си прехвърля СВ-то в ПДФ?

За слона, аз бих казала разтопен. Не знам защо, но си представям сладолед на клечка с формата на слон.

Инсталираш си PDFCreator. Това е програма, която симулира пдф принтер. Правиш файла в текстов формат, след това даваш принт, но избираш pdf принтера и той ти създава пдф файла.

От тук можеш да го свалиш http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 13:53 от Анонимен

# 499
Като си отвориш СВ-то в MS Word, горе вляво на поле File от падащото меню избираш Save as и после си избираш .pdf формат.

Shocked

Word не може да записва формат pdf!

# 500
  • България-Швейцария
Като си отвориш СВ-то в MS Word, горе вляво на поле File от падащото меню избираш Save as и после си избираш .pdf формат.
В стария офис не може по този начин, но има достатъчно pdf-конвертори, вкл. безплатни.
Аз работя с този - http://www.pdfmachine.com/genp/download.shtml

ПП. EliMery, новият офис може.
Другите дървета са толкова много обаче, че само заради тая екстра няма да започна да го ползвам.

# 501
Момичета, ще ме разплачете! Не очаквах такава подкрепа. Сега се чувствам по-добре .smile3521

# 502
  • Под кленовите дървета
jasmin_veni  Hug май е станало Св-то Simple Smile

Мдам, чакай, че хванах грешния цитат, докато четох за слоновете Laughing

# 503
В стария офис не може по този начин, но има достатъчно pdf-конвертори, вкл. безплатни.
Аз работя с този - http://www.pdfmachine.com/genp/download.shtml

ПП. EliMery, новият офис може.
Другите дървета са толкова много обаче, че само заради тая екстра няма да започна да го ползвам.

MS Offise 2007 НЕ за писва в PDF  формат, ако няма инсталиран конвертор за PDF.

# 504

Shocked

Може,може. В новия само. Аз ползвам новия, няма по-добър от него--всичко си прави сам.

# 505
 Моя МС Офис е нов и точно така, както съм описала си го направих  Party

# 506

Shocked

Може,може. В новия само. Аз ползвам новия, няма по-добър от него--всичко си прави сам.

Кой е този "новия"?  Имат си версии, кажете коя версия позлзвате, дето записва сама в pdf?

# 507
  • София
Аз ползвам "print" опцията, но вместо принтер, избираш PDF Creator  Peace

# 508
 Аз ползвам МС Офис 2007 (не чак последена версия ама е супер).
 Затова и снощи се психирах, че тия хора не могат да отворят .docx формат.
 Как може да изискваш компютърна грамотност и работа с МС Офис ако ти самия не можеш да работиш с тях?! Това към тиквите, с които си пиша.

# 509
  • България-Швейцария
Като стана дума за MS Office проблеми - споменаха се и тестове на Excell по интервютата.
Как се очаква кандидатът да се справи, при положение, че е на чужд компютър и на гол Excell без грам настройка?
Аз лично имам изнесен ред и отгоре към менюто с бързи клавиши, макроси, формули и т.н. и ако ми се наложи да работя без тях все едно за пръв път сядам пред компютър.

Крок, те може хората да не са виновни, който им поддържа компютрите да е заспал.
На мен първия път като ми възникна проблемът с нечетенето се занесох при админа и питах, той съответно мe насочи какво да си инсталирам допълнително, за да мога. На другите, от които не се изисква да разбират чак толкова ходи на място и сам го прави.

Общи условия

Активация на акаунт