Отговори
# 480
  • Разград
Дори и храненто от шише с кърма е хиляди пъти по-добре от адаптираното мляко. Предполгам, че повечето се надяваме да можем да кърмим, но не винаги се получава. Никой не може да каже на кой ще му е леко без значение как ше раждаме. Имам приятелка, която роди нормално с ужасно много шевове, но няколко часа след това правеше обиколко на градината. Всякакви случаи има, остава да се надяваме, че всичко ще мине благополучно  Hug
Така е, да, много си права, но аз определено съм върл враг на секциото, особено по желание. Не защото ме боли след самата операция. Аз и двата пъти отказвах обезболяващите, но после раната си боли и възстановяването е по-дълго. Аз още на 12-ия час мога да си стана, но не знам какво става след това, но от втория ден нататък не се оправям а ставам по-зле. Нещо съм объркана явно. В къщи си се възстановявам много бързо после, но това е след 7-ия ден. А и там са бабите и половинката. Никой не ми е гледал бебето през нощта и не ми я е носил на ръцете, но все пак съм имала помощ когато съм имала нужда, а след секцио аз не отказвам помощта която ми се предлага. На 20-ия ден вече можех абсолютно сама да се оправям, но дотогава си е трудно. Поне на мен ми беше. Важното е, че след тези дни идва истинското майчинство, идват многото прекрасни емоции с бебето и болката се забравя. Тя е един миг от целия живот, който ще прекараме с тези невинни създания.

# 481
Аз също съм айде да не казвам враг, но противник на секциото по желание. Но както дойде, четох историята на една мама, която при първото раждане е искала нормално, но са станали усложнения и се е наложило секцио. После с второто е искала секцио, имала си е дата, но е тръгнала да ражда много по-рано и е родила нормално. Не винаги може да се избира Simple Smile Да са ни живи и здрави бебоците само  Hug
Да не говорим аз с моя термин по коледа  Laughing

# 482
patito аз раждах в АГ Стара Загора,нормално,и след като мина раждането бях много доволна,че съм успяла да родя така.Докато лежах 2ч на масата се обадих на 100човека да кажа,че съм родила,след това искаха да ме закарат до стаята с инвалидна количка,но аз не пожелах станах и отидох.Санитарката ми даде съвет да отида до тоалетната,докато мястото е претръпнало,че после си боли,изкъпах се,майка ми ми донесе за хапване,че от вечерта до другия ден следобяд не бях хапвала нищо.Хапнах и ми донесоха бебето.И така още 3 денонощия без да се отлепя от него.
Била съм оперирана от киста на яйчника и апандесит и знам какво е коремна операция и като направя сравнение с нормалното раждане съм за нормално.Ако всичко е наред и мине както трябва,голямата болка е няколко часа докато се получи пълно разкритие,след като родиш поне при мен беше така си ок.
Brayda  това за бъбреците го написах за теб.Да ти дам моя пример,че може да не е нищо страшно.Аз го разбрах след 30г живот,а се успокоих днес и за сина ми,че го проследявахме периодично.Но и при него се откри случайно,към 2г,а сега е на 4г и не е имал оплаквания

# 483
Здравейте, мами! Laughing

Честито на тези с хубавите резултати и успех на тези, на които им предстоят прегледи, изследвания и т.н.  Hug  Praynig

По въпроса за раждането - аз също съм противник на секциото по собствено желание. Природата е казала как трябва да се случват нещата, но ако се налага по медицински причини - едва ли някой би бил против.

Няма ли някоя софийска майчица, избрала да ражда в Окръжна, само аз ли ще съм?  Thinking

И сега и аз да се оплача. Сутринта закарах мъжа ми на вилата, а аз се върнах, защото там има режим на водата - няма такава от 7 сутрин до 8 вечер, та без вода не мога. Не стига, че, както винаги, се натъкнах на 87836875368736 кретени шофьори по пътя, а като се прибрах - О! Каква изненада!  От 1 седмица в квартала няма топла вода, а сега спрели и студената, поради ремонт в блока. Долу има бележка, че до 14.00ч. ще е така, но уви - още няма и капка.  #Cussing out Направо откачам, когато нещо не зависи от мен.  #2gunfire

Хубавото, което ми държи настроението в норми, е утрешното захлаждане.  Praynig

# 484
  • София
Oтносно секциото и кърменето:
   тъй като нямам опит, ще ви кажа каквото ми казаха от болницата и хората раждали наскоро там. След операцията те слагат в стаята ти, след което ти може когато искаш да си поискаш бебето, дори и още на 1-вия час. Ако имаш някой до теб постоянно - майка, баща те могат да ти помагат за него, да ти го дават да го гушнеш и т.н.т. Ако нямаш постоянно някой до теб, то пак може да е при теб, а акушерките да идват да го взимат за хранене и преобуване, а могат да го правят и пред теб.
Чак на другия ден след раздвижването малко по малко може да си в състояние да се мръднеш и да застанеш на удобна поза за кърмене и да ти помогнат ако имаш нужда да го сложиш. Дори и да нямаш кърма, тя така се стимулира или с помпа примерно за да потръгне. т.е. излиза, че ако имаш сили и желание можеш да закърмиш още на 2-3 ден от раждането.
По принцип аз за сега искам да направя всичко възможно бебето да е колкото се може повече до мен и да си го гледам и да ми го дават в ръцете да го галя... няма да мога да се грижа за него веднага след операцията, но защо да не го гледам и да не го чувствам до мен?

А ако стане чудо и раждам нормално, още 1-2 часа след раждането ще съм го сложила на гърда!

# 485
  • на земята
 _Cinderella ,и тук нямаме вода от сутринта рано ,рано,и аз се точа за утрешното захлаждане и дано повече жеги няма  ooooh!     За секциото,какво да кажа, всеки си решава как иска да ражда,това е личен избор..))))     За кърменето ,то май всички искат да кърмят,ноо не зависи само от нас, то много лесно да те убеждават да кърмиш и да ти показват и учат,но не зависи от теб ще имаш ли кърма ,мяма ли и ред други причини..)))Аз също смятам да кърмя ,но не на вяка цена,в смисъл,ако имам кърма ,ще раждам секцио, не по желание, живот и здраве,така че каквото дойде,да сме живи и здрави,планове не правя,че все излизат криви  Laughing..)))  Тук си е адска жега и не се диша..)))Лек следобед момичета   bouquet

# 486
  • Разград
Brayda, това че в избраната от теб болница ти носят бебето и позволяват на някой да стои до теб, то в болшинството болници не е така, така че това е плюс за теб, но не и за многото избрали други болници.

# 487
  • София
_Cinderella - в квартала ни ще я пуснат другата седмица водата някъде в сряда, но ние имаме студена вода Simple Smile Ние миналата седмица тук много обсъждахме този ад без топла вода, а и доста предупреждаваха по новини и навсякъде, че няма да има!
Захлаждане и днес трябваше да има ама никакво го няма... та на мен ми се струва, че и утре няма да има.... само така говорят и лъжат хората!

kat-bati - знам за много такива случаи. Явно при теб щом си се родила са спрели да се уголемяват. Това са по-големия процент от случаите. Има обаче и процент при който се нуждаят от терапия или операция. Аз никога не съм си правила ехография на бъбреците... кой знае какво ще ми открият, защото майка ми разказа, че почти 24часа след като съм се родила аз не съм се изпишкала и после всичко се оправило!

maia_a - да това е плюс, който аз разбрах вчера и за това ви го споделям сега. Аз незнаех, че така се процедира там и не съм избрала болницата заради това. Ако аз все още се колебаех за раждането си и прочета подобно мнение бих се замислила, затова го споделих!
А познавам и много майки, на които са им дали децата 2 дни след секциото и кърменето е потръгнало лесно! Всичко е до желание и тактика и физическо състояние, така че независимо кой къде е избрал, то ако има късмет ще успее Simple Smile

# 488
Brayda, аз не говоря за топлата, за мен не е голяма драма през лятото, къпя си се и със студена вода.  Twisted Evil  Но като няма ни студена, ни топла, тогава имам проблем. Аз не останах на вилата точно заради липсата на вода от сутрин до вечер, пък то какво стана.  ooooh! Само дето си изоставих мъжа и тая вечер ще спя сама.  Crossing Arms  Tired

# 489
  • Разград
Brayda, в София може и да имате избор, но в провинцията не е точно така!  Thinking
Тук си имат едно правило, което въобще не е в полза на бебето или кърменето! Доста съм видяла от няколко болници и съм и раждала. Така че, това е положението. В АГ Варна във ВИП етажа само има условията за които ти пишеш, но не всяка родилка има 1100 лева за този лукс. Аз пък давам толкова, но за лекар, който не допускат на този етаж. Доста са условията и според мен не е до желанието на родилката. Трети път ще раждам и мисля, че имам опит и поглед над въпроса. А съм лежала и в Разградската болница, където няма ВИП, няма нищо и бебетата са в другото крило, поне бяха преди 6 години, когато аз лежах за болничен.

# 490
  • София
В крайна сметка, важното е да ги родим! А какви ще са условията - всеки сам си преценя и плюсовете и минусите. Ето - ти си избрала лекар, на който имаш доверие. Ако бях на теб и аз щеше да се доверя на лекар, на който вярвам за сметка на кърменето. А и също така май беше споменавала, че ще е с пълна упойка при теб, нормално е да ти дадат бебето по-късно! Също така за желанието бях написала, че е важно да го имаме за да си помогнем да закърмим независимо кога ни дадат бебето!

# 491
В София в държавните болници с избор на екип раждането отива към 1000, в частните към 2000 и нагоре. Да, имаш избор, но само до някъде. За мен избора е дали да ида в голяма болница с може би най-добрите специалисти или в по-малка, където да получа по-добро отношение. Но това си е мое мнение и впечатление Simple Smile
Все пак не мисля, че трябва да се делим по този принцип, кой ще е с ВИП, кой не, дали можеш да си го позволиш и дали го искаш. Всеки сам си решава.
Аз лично за себе си стигнах до извода, че с термин 25 декември няма да си плащам на конкретен доктор, защото ще ми излезе прекалено скъпо с допълнителните стимули заради датата и пак няма да съм сигурна дали ще се появи въпросния ако наистина я уцеля. Ще разчитам на късмет. Но може и да си променя мнението до декември, кой знае  newsm78
И да, важното е да ги родим живи и здрави Simple Smile
Хубава вечер на всички пожелавам  Hug

# 492
Какви допълнителни стимули?

# 493
Ами повечето доктори искат по нещо допълнително на ръка освен обявените в болниците тарифи, а за такъв термин искат още повече Simple Smile И аз понеже си нямам конкретен, на който да вярвам или при който да ходя от години и т.н. като повечето от вас (за съжаление), съвсем не виждам смисъл да давам толкова пари на някой случайно избран.

# 494
Така и така си с нагласа да даваш, защо поне не идеш в клиника където това е регламентирано?

Общи условия

Активация на акаунт