Отговори
# 495
Бебетата в Шейново ги носят на 3 часа за кърмене,като ги оставят за по 1 час-т.е. раздялата с бебето е не повече от 2 часа,през които имах време да отида до тоалетната,да се изкъпя и да се погрижа за раната отдолу и евентуално да хапна.Докато успея да си почина пак или да се видя с роднините-то пак дошло време за кърмене.През нощта бебетата са в детската стая,като последното кърмене беше в 21 часа,взимаха ги в 22,а сутрин ги носеха в 6ч.

По въпроса с кърменето-на мен НЯКАКВА кърма ми слезе точно в деня на изписването.То даже не беше кърма,а коластра понеже беше много малко като количество.

Преди малко се връщам от ден на отворените врати в Шйново и наистина е точно така както го казваш. Сега казаха, че вече ако майката иска може бебето да остане през по-голямата част от времето при майката, т.е. повече от колкото при другите майки.  Но за през нощта няма как да остане, взимат го в 22 и го носят в 6.
Казаха че ще има и ремонти от септември. Като цяло бяха много любезни хората които ни развеждаха. Стори ми се малко кратко, пък и аз си знам какво се случва, но останах с приятни чувства от там.
Между другото в Шейново има безплатен курс за бъдещи майки: http://www.sheynovo-ag.eu/

За кърменето, наистина супер бързо минава времето между храненията. Аз раждах в Токуда и там първите 2 дни също ги носиха на 3 часа за по 1 час при нас. После ги оставиха при нас за по цял ден., но те си спинкат доста между храненията. Там страшно много ми помогнаха с кърменето, изписаха ни само на кърма, въпреки че е имало 3 дни само на адаптирано. Аз бях секцио и лежах 6 дни. Донесоха ми го чак на следващият ден следобеда, но наистина нямах сили да се оправя с бебето по-рано. Така че свикват си после  от гърдата въпреки бибероните в началото.
Дано сега да успея да родя нормално  Wink
Това което видях в Шейново е че в родилната зала раждащите майки са в една стая, освен тези които са във ВИП родилно. Малко плашещо ми се струва няколко майки наведнъж да раждат и всичко да се чува и вижда. Може и навсякъде да е така и да е нормално...

# 496
Изобщо не съм с нагласа да давам. Просто няколко познати се опитаха да ми обяснят как ако не си платя за екип може да не се отнесат достатъчно добре и аз затова реших да поразпитам. За всеки случай. А и то по принцип във всички болници е регламентирана цената за избор на екип, просто някои доктори искат допълнително. Но в крайна сметка наистина не виждам нито смисъл, нито имам желание да си плащам, така че ще разчитам на късмет както казах вече Simple Smile

# 497
  • California
maia_a най-много въпросителни имам точно със секцио и кърменето на бебето! Всички обясняват, че за успешното кърмене е най-важно бебчето веднага, т.е 1-2-3 часа след раждането  да бъде сложено на гърда. Но практически как ще се случат нещата? И ако наистина до 3-4 ден го хранят с биберон, дали след това ще можем да се преборим и да кърмим?  newsm78 Rolling Eyes
От друга страна и естественото раждане е много индивидуално! Познавам мама, която каза "Благодаря за естественото ми раждане, тези със секцио станаха и тръгнаха на втория ден, а аз с по 10-15 вътрешни и външни шева не мога изобщо да мръдна..."

Здравейте!
Аз пак зачезнах много, но се приготвяме за местене на ново място и е лудница!
Искам да кажа за моя опит с кърменето веднага след раждане. Тука бебетата са от първата секунда на раждането с мама. Това колкото е добре, толкова и не е.... Аз лично исках малко да поспя след раждането, но никой не ме остави - едно, че бебето беше с мен - то не че ми е пречило милото, спеше си кротко. Проблема беше в огромната върволица персонал за каквото се сетиш! Неонатолози, други разни лекари бебешки, после сестрите за мене идваха всеки час, мерят температури, прегледи, на бебето кръв взимаха поне 4-5 пъти заради жълтеницата, и това всичкото в мойта стая! Направо се побърках да го слушам как пищи Sad Накрая изпаднах в истерия от преумора и недоспиване и ги помолих ако имат да взимат кръв на бебето още, да го взимат в лабораторията, а не в стаята при мен!
Абе яко си поревах първите дни - къде от стрес, къде от болка и от страх за бебчо и т.н....
Сега за кърменето да кажа - въпреки че бебето беше с мене, почти нон стоп на гърдата ми, мляко не се появи през времето докато бяхме там - 3 дена, а то горкото почна да се дере от глад. Ами дадохме АМ, няма да го умориме от глад я Simple Smile
За да не свикне от шише, му го давахме с лъжичка Simple Smile Верно малко бавно става, но детето учудващо добре се справяше. То и на едно хранене изпиваше едва по 10-15 мл, и така изкарваше цял час и половина и после всичко отначало Simple Smile Добре че мъжа ми беше с нас през цялото време, иначе нямаше да оцелея!
Та това е , после малкия си пиеше кърма от шише и беше кърмен година и 3 месеца. Никога не се е обърквал между шише и цица или пък да има претенции само към едно от двете! Но знам, че не всички бебета са така.

# 498
И аз нямам вече търпение да дойде утре и да си видя бебочето.Май само аз останах в неведение за цвета на гащите.Дано утре да разберем най-накрая.
Ади, и аз не зная още какво ще е бебчето, а ФМ ми е чак на 23 Август  Simple Smile Ама да са здрави, пък каквото ни се паднало такова  Wink

# 499
Привет момичета, мноооого отдавна не съм писала, но просто голям "късмет" извадих Sunglasses  С мен и бебенце всичко е наред слава богу, но колежката ми ненадейно напусна и се наложи да бачкам за 3ма последните 2 месеца...... просто ужас!!!!

По темата за пола.... Май май ще е юначе!!  Тъй-каза моята АГ, но само на 80 %... Аз малко бях изненадана, но най-важното е да е живо и здраво бебочето. Моята щерчица иска сестричка, но мисля, че ще справи успешно и с тормозенето на братче Laughing Laughing

За секциото и кърменето - не бойте се, като им огладнее гъзенцето на малките пиявички и се закърмят, само трябва да имате търпение и да не поддавате на жалостивия рев Wink  Аз родих секцио поради медицински причини първия път и си е кофти работа операцията, ама незнам какво е нормалното раждане. Сега съм на 38 и най-вероятно пак ще съм секцио. Аз ще изтърпя каквото и да е, искам само да е с най-малък риск за бебчо и за мен, че трябва да си ги гледкам двенките Grinning
Дълго стана ама отдвана не съм писала и незнам скоро дали ще се включа пак, че още не са ми застъпили новите колеги на 100% и бачкането е на пълна пара.....  #Crazy Направо това лято ми се "отели вола"....
Поздрави на всички!!

# 500
Връщам се от ФМ! Всичко с нашата бебка е наред и вече тежи 480гр.  Heart Eyes Живот и здраве доцента ме вика пак в 30г.с.
sofyia Аз бях от тези мами с трудно нормално раждане и много разкъсвания и шевове.. но въпреки всичко ако е възможно и сега така ще искам да родя! Родих сина ми 19:30ч и ми го дадоха чак на другия ден защото в болницата, която раждах ако родиш след 19:00ч бебето остава в бокс!

# 501
В МБАЛ Бургас пък ти дават бебето веднага след раждането да го гушнеш малко, после го вземат за да го изтеглят, да го почистят и да го прегледа неонатолог. В момента в който се качиш в стаята бебето е при теб. Преобличат го и му правят му тоалет в стая съседна на родилките, която е с голям прозорец към нашата стая, така че виждаш всичко. Честно казано имаше моменти в които много ми се щеше някой да я вземе поне за момент  Embarassed Раждах от предния следобед до обед на следващия ден, просто се задъхвах от умора когато говорех, а дъщеря ми се дереше от рев цяла нощ  Sad

# 502
 Привет  мацки!  Simple Smile Как сте?  Гледам, че коментирате темата раждане. искам да споделя и аз нещо.  PeaceКакто вече съм писала раждах секцио синът ми  в началото на 37 седмица  защото бях с прееклампсия и се роди 50 см 3.350. Без да му вливат никакви лекарства ...Раждах в МД. В  9 сутринта ми беше операцията вечета в седем бях на крак. Слагат обезболяващи които дейстяват около два дена  и на третият ден когато започне да те боли същинската болка е минала.Аз не съм имала проблеми с изправяне , вървене,  е да боли но не е толкова страшно. А моята кърма се качи на вторият ден така, че каквото и да ви се казва всичко е много, много,  индивидуално. Wink Аз  бях в вип стая и бебето ми го донесоха на 3 ден.  Остана при мен  бях най-щастливата на света  Crazy  bouquet   

# 503
  • California
3 дена без бебето?  Shocked По каква причина?

# 504
  • София
Добро утро на всички!

Въпроса беше, че независимо кой къде е решил да ражда, трябва да е запознат с процедурата с бебетата и ако някой все още не е решил къде ще ражда може от разказите тук да реши. Няма значение частна или нечастна е болницата.

Аз също съм имала познати, които са раждали в нечастна болница и едва ли не са ги изнудили да си платят малко, че да получат повече грижи.... "иначе ей там с ромките в стаята трябва да си" - така са им казвали. Колкото и да не се случва често наистина това, тази моя позната/приятелка наистина не си е прекарала много добре, т.е. хем от раждането я боляло, хем мислила за ромки, хем бебето не й дали - един тридневен кошмар! Надявам сега всичко да е наред с тези болници и това да не се повтаря на никоя от нас! Но аз ако знам със сигурност, че ако си платя ще получа аз и бебето ми повече грижи и по-добро отношение - ще си платя! Защото нито аз ще мога да променя тази ужасна практика, нито нищо, само ще ми е било гадно и раждането ще е един лош спомен, какъвто не трябва да е!

В краен случай не е важно кога ти дават бебето, важно е всичко да е наред и след толкова изтощително нещо като едно раждане майките да са спокойни, обстановката да е приятна, да могат да се отпуснат и че те и бебетата са ОК, а не някой да ти натяква - там във вип залите какво било!

Извода от всички мнения, който си направих е: нито е хубаво за майката и за бебето веднага да го оставят при мен да се грижа за него, нито е хубаво чак на изписването да го дадат. Ще имам нужда от време да се възстановя и след това остатъка от времето ми в болницата да прекарам с бебето. Ако това мога да го поискам - ще го направя. Ако не ми го разрешат - ами това е, не мога да се тръшна там и да рева Simple Smile

Нооо, айде да поразведрим малко темата с болниците!
Браво на двете ФМ за здравите бебчета!! Wink

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 08:29 от Brayda

# 505
  • София
Добро утро и от мен!

Сутринта съм се събудила в 6.30 от вълнение заради ФМ.Цяла нощ сънувам разни сънища,свързани с нея(слава богу хубави Grinning)
Наблюдавах как спи синчето-все още си ми прилича на бебе,особено като сложи ръчичка под главата си,направо ангелче Heart Eyes Даже нещо сънуваше и се смя с глас насън.Това го правеше и като бебе и още е така сладко Laughing

За Шейново и аз бях чула нещо такова,че бебетата вече имат възможност да са при майките,но не бях проучила въпроса.
Както каза Брайда-важното е да ги родим живи и здрави,ние също да сме добре,пък кой във ВИП,кой-не няма значение.Всеки си прави сметка как ще му е спокойно.За мен лично даването на 1000 или 2000 лв е излишен разход.Независимо как,къде и в каква стая ще бъда-за мен раждането ще бъде специален и незабравим момент.

# 506
Добро утрооо,

дано днес го има наистина обещаваното от синоптиците захлаждане, че вчера докат се прибера бях кат парцал Simple Smile
Adito, аз винаги се вълнувам преди преглед - даже и рутинните и винаги съм с полож. нагласа Simple Smile Успех днес на ФМ, а после кажи как е минала Simple Smile

# 507

За мен лично даването на 1000 или 2000 лв е излишен разход.
Незнам дали така би мислила ако ти се налага да родиш в АГ Хасково. Да се отнасят с теб все едно си куче, след секцио точно 12 часа да не влезе никой да види поне дали си жива, като дойде някой и попиташ за бебето никой да не ти казва нищо, да те оставят 2 дни /докато се раздвижиш/ с мокра /напикана и окървавена нощница/. А преди да ти направят секцио да те обиждат - да ти казват "лигла кво се лигавиш, ти не можеш да напъваш и цялото отделение да мине да види коя е лиглата. Накрая като се установи, че вината не е в лиглата, а на бебето главата е подвита и че се налага спешно секцио започва пазарлък за пари. Обещаваш не само на доктора, но и на акушерката. След секциото мъжът ти трябва да е на разположение да им донесе вечеря на екипа, който "бил умрял от глад". В резултат на всичко това - реанимирано и обдишвано бебе. Не мерси. Хляб и сол ще ям ама пак ще платя!!!!

# 508
Vesta_78,

сигурно съм много наивна, ама все си мислех че така описаното от теб преживяване е вече отживелица, съжалявам че ти се е наложило да изживееш  Hug

# 509
Vesta_78, това което си написала е ужасно. Аз също си платих и видях каква е разликата в отношението към мен и към циганката, която раждаше след мен. Затова сега пак ще си избера лекар и ще платя - не желая в момент, в който се измъчвам и ме разкъсва болката някой да се отнася с мен като с улично псе. А и после след раждането ме обгрижваха и ми даваха съвети.

Общи условия

Активация на акаунт