Отговори
# 465
  • София
kat-bati - представям си, щом на мойто бебе бъбречетата са и двете разширени, то сигурно и моите ще са...
аз до сега не съм си правила  такава ехография!

# 466
Аз да си кажа честно, даже ме е страх ако още от началото бебето е при мен непрекъснато-идея си нямам какво да правя с него  Embarassed

А представяш ли си какво ще прави то без теб затворено в някаква стая  newsm78

На мен тази практика с носенето само за кърмене не ми харесва, аз да не съм дойна крава, майка ще бъда да му се невиди, искам си бебето при мен  Heart Eyes

kat-bati ти в шейново ли си раждала първия път?

# 467
ами аз в понеделник съм на преглед в Шейново, може да попитам сега каква е практиката с бебетата Simple Smile
нооо си ме е страх за мъничето и мисля че това е съвсем нормално! Все пак първо детенце е и нямам абс. никакъв опит-дори не зная как се къпе бебе Sad

# 468
Със сигурност бебетата не стоят при майките постоянно, това ни го казаха при разходката там. Тогава ги срещнахме на връщане от посещението при майките им и всичките спяха като ангелчета Simple Smile А за опита мисля, че в някакъв момент като ни се наложи да се справяме с всичко сами ще се получи от самосебе си Simple Smile

# 469
даа, на това и разчитам, някакви инстинкти да се пробудят в мен и да налучкам верния път Simple Smile
е все пак и от мама ще очаквам изв. помощ в началото Simple Smile

# 470
Valleriana, опитът сам ще си дойде. . Акушерките ще ти дата съвети, ще гледаш как те го къпат и т.н. и после и ти така. Поне аз така си представям нещата. Куражът сам ще си дойде. Аз нямам търпение да остана сама с тати и бебето smile3508 Дори няма да искам някой да ми се бърка, ако поискам помощ - тогава. Иначе със сигурност ще будуваме дълго време, надвесили се над бебешките легълца  newsm07

# 471
  • Разград
Аз отново ще раждам в АГ Варна, където след секцио дават бебето на майката най-рано на 3-4-ия ден.
И, повярвайте, но тези на които им предстои секцио като мен, изобщо няма да им е лесно, за да искат бебето при тях постоянно. Аз на 5-ия ден едвам я вдигах, с нейните 2400кг., болеше ме операцията, бебето беше гладно, а не му даваха мляко през нощта, а аз нямах кърма. Изкарах две ужасни нощи и едвам когато се прибрахме успяхме да влезем в някакъв ритъм и изобщо да се опознаем и да се гледаме. Така че, която си мисли че от болницата ще се справя сама явно е много сигурна в себе си. На мен ще ми е трето секцио и ме предупредиха за още по-трудно възстановяване, но няма друг начин. Та, не мисля да се правя на героиня и да си искам бебето, когато аз самата едвам ставам от леглото. Не знам как е след нормално раждане, но мисля че е по-добре. Радвам се на всяка жена, която успява да изживее този миг и да прегърне рожбата си веднага, но при мен не се случиха нещата и по спешност си ме срязаха и заради този първи път сега ще има и трети. Аз съм от жените, които винаги са искали да родят нормално, но уви. Та, ако след раждането се възстановявате и имате сили за бебчетата от това по-хубаво няма да са си до вас, но при мен за съжаление бебето ще е след 4-ия ден.

# 472
И аз мисля, че в началото ще имам нужда от малко време да се възстановя, за да мога да се грижа после за бебчо. Надявам се да мога да родя нормално, но както и да е ще е добре да мога да поспя и да знам, че има кой да помогне. Знам, че е най-добре малкия да е при мен и сигурно ще страдам много, но пък после ще мога да му се отдам напълно  newsm53

# 473
При секцио определено ще е доста трудно да полагаме грижи са бебчовците. Все пак това си е операция. Това е и причината да си държа на естественото раждане - освен ако няма истинска причина да е секцио. Лошото е, че в нашата болница има лекари, които практикуват секцио в повечето случаи - по лесно йм е, не йм се чака, а и вземат допълнително пари за това.

Иначе не знаех, че бебетата стоят през цялото време при майките дори и като са раждали естествено. Мислех си, че ги държат в обща стая през 3-дни престой и от време на време ги носят при майките newsm78

# 474
  • София
maia_a най-много въпросителни имам точно със секцио и кърменето на бебето! Всички обясняват, че за успешното кърмене е най-важно бебчето веднага, т.е 1-2-3 часа след раждането  да бъде сложено на гърда. Но практически как ще се случат нещата? И ако наистина до 3-4 ден го хранят с биберон, дали след това ще можем да се преборим и да кърмим?  newsm78 Rolling Eyes
От друга страна и естественото раждане е много индивидуално! Познавам мама, която каза "Благодаря за естественото ми раждане, тези със секцио станаха и тръгнаха на втория ден, а аз с по 10-15 вътрешни и външни шева не мога изобщо да мръдна..."

# 475
  • Разград
sofyia, аз се провалих с кърменето, точно защото Пресито беше на шише 4 дни и на адаптирано мляко. На всичкото отгоре нямах кърма изобщо. Много майки след секцио просто се отказват от опитите, но аз цедих и пих чайове и разни храни и на 10-ия ден се появи коластрата, но за съжаление бебето не засука. Затова и се цедих и и давах от шише. Моят опит със секцио и кърмене е просто провал, но аз не съм избирала такъв вариант, на мен ми се налага принудително. И сега изобщо не си и мечтая за бебе, което от раз ще засуче, ако изобщо това стане на 5-ия ден. Така бебетата свикват на лесно, защото от биберона им тече по-бързо и те стават мързеливи. Раждайте си нормално ако нямате медицински показатели, които да изискват секцио и се надявайте на лесно привикване с бебето. Това ми беше мечтата, която никога няма да се сбъдне, но съм щастлива че мога да бъда майка на детето си през другото време.

# 476
  • София
Аз имах нормално раждане с 4 шева,но много ме боляха.
След като ме свалиха в родилно отделение се чувствах ужасно уморена и без капчица сила.Исках само да поспя.Сина ми го донесоха след няколко часа за кърмене,но ми се виеше свят и едвам станах да го взема.След това раздвижване се чувствах чудесно,но като мина действието на лидокаина..... Confused Не можех да седна,да стана,да ходя....Дори когато се смеех ме болеше .....
Бебетата в Шейново ги носят на 3 часа за кърмене,като ги оставят за по 1 час-т.е. раздялата с бебето е не повече от 2 часа,през които имах време да отида до тоалетната,да се изкъпя и да се погрижа за раната отдолу и евентуално да хапна.Докато успея да си почина пак или да се видя с роднините-то пак дошло време за кърмене.През нощта бебетата са в детската стая,като последното кърмене беше в 21 часа,взимаха ги в 22,а сутрин ги носеха в 6ч.

По въпроса с кърменето-на мен НЯКАКВА кърма ми слезе точно в деня на изписването.То даже не беше кърма,а коластра понеже беше много малко като количество.

# 477
  • София
Така е, maia_a ! Ама консултантите по кърмене така лесно ги представят нещата, а действителността се оказва съвсем различна! Ами ще положим усилия, пък както дойде! И аз имам около мен доста примери на неуспешно кърмене, но мамите се цедят и дават кърмата от шише и така! Много по-изморително и трудоемко е това, но важното е, че все пак бебчетата получават ценната манджа  Laughing

# 478
Дори и храненто от шише с кърма е хиляди пъти по-добре от адаптираното мляко. Предполгам, че повечето се надяваме да можем да кърмим, но не винаги се получава. Никой не може да каже на кой ще му е леко без значение как ше раждаме. Имам приятелка, която роди нормално с ужасно много шевове, но няколко часа след това правеше обиколко на градината. Всякакви случаи има, остава да се надяваме, че всичко ще мине благополучно  Hug

# 479
.... А и съм на мнението че е по-добре да се ражда в някоя от АГ болниците, защото колкото и помия да се излива върху тях в пресата, да не забравяме, че всички АГ специалисти излизат от там, а и ако не дай си боже настъпи усложнение при раждане в частан клиника ги пренасочват по спешност в една от тези болници.
.....
Напълно съгласна Peace Аз както и с каката, така и сега (живот и здраве) съм решила да раждам в Майчин дом. Доволна останах предния път, докторът ми е там, най-близо ми е.Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт