Отговори
# 510
  • София
vesta_78,вероятно е така-не съм имала подобно преживяване в болница(дано и да нямам)

Наистина съм чувала подобни страшни истории за болниците в малките градове,но това което съм видяла и изпитала в тукашните болници е коренно различно.Никой дори дума не ми е обелвал за пари или пък да ме обижда по какъвто и да било начин.И двата пъти,в които лежах в Шейново всички са били много мили с мен,а не съм дала и стотинка.Други мои приятелки също са раждали там и впечатленията са им същите като моите Rolling Eyes
Може би заради това имам добро мнение за болниците newsm78

Ако бях на твоето място,по всяка вероятност щях да дам пари,за да не рискувам моят,а и на бебето живота.....

# 511
Ами аз съм си харесала докторка в Шейново, то при нея и ходя на допълн. консултации, та сигурно ще си платя за да ми е тя на раждането  Simple Smile
Иначе когато лежах за missed-миналата година и тази за задържане - никой никъде не ми е искал абс. никакви пари Simple Smile

# 512
  • София
Явно нашата държава никога няма да се оправи в това отношение!
Използват това, че този момент за хората е един от най-важните моменти в живота, за да искат облаги!
То това го има и за всяка друга болнична манипулация и дори във всяка почти болница - независимо дали е обществена или частна!

Аз само пожелавам на всички нас и нашите бебета декемврийчета да нямаме подобен случай и всеки да запази един прекрасен спомен Simple Smile

# 513
Vesta_78,

сигурно съм много наивна, ама все си мислех че така описаното от теб преживяване е вече отживелица, съжалявам че ти се е наложило да изживееш  Hug
Не съм го изживяла аз на мен това ми е първа бременност - моя почти сестра го изживя преди няколко месеца и ми е най-прясно. Но за АГ Хасково подобни примери са безброй. Много малко хора вече раждат тук. Всеки бяга в Пловдив или Стара Загора, та дори и в Кърджали иииии плащаш това е!

# 514
Гледам сте зачекнали темата за плащането! Аз също ще раждам във Вита, просто защото лекарката ми израждаше там, ако работеше в Майчин дом, например, там щях да раждам. Просто при тази лекарка се чувствам сигурна и ще плащам заради нея, а не заради стаята, заради манджата или нещо подобно.
А по въпроса за това какво се случва в болниците - моя приятелка роди в Русе (незнам там колко болници има и в коя точно) януари месец тази година. Сега септември месец ще й правят реконструктивна операция заради "добре" извършена епизотомия и после зашиване. Правете сметка за какво става дума щом до там се е стигнало.
Кумата като раждаше преди две години никой не си беше направил труда да й премери таза, била достатъчно дебела. Знаете, че кг нямат нищо общо със широчината на таза. Е след 14 часа раждане и след като й скачаха на корема, защото тоновете на бебето бяха паднали роди детенце с прекъснати връзки на рамото просто, защото нямало как да излезне милото. Благодарение на прекрасна рехабилитаторка сега детето почти няма проблеми вече. Та кумата преди беше на мнение, че плащането е излишен разход, за какво е избор на екип. Сега само ми повтаря "Плащай си всичко, намирай свестен лекар и само при него!".
Та всеки си пречупва нещата през своите лични преживявания и тези на близките около него.  Аз искам да знам, че мога да имам доверие на лекаря до мен и като каже, че нещо е нужно, то наистина да е нужно, а да не го прави само защото видиш ли така му е по-лесно или защото смяната му свършва. Както казах - аз съм решила да плащам за лекар, крайно не ме вълнува има ли ТВ в стаята, дали пердетата отиват на завивките и какво ще ми да ват да ям  Peace

# 515
  • София
Добро утро мамита   bouquet
_Cinderella, нали ти ми беше адашка? И аз съм се "запътила" към ОБ в София, със сигурност ще съм от първите от глупата с термин 29.12.12, който най-вероятно ще се премести още десетина дни по-рано  Wink
Vasilia, San4es, aneg - благодаря за споделеното! Наистина при всички всичко е индивидуално! А това за хранене на новородено с лъжичка и аз го прочетох и чух на лекциите вече. Но не знам доколко има такава практика в Бг болниците, май изобщо? Т.е въпроса пак опира до нашата възможност да го направим по този начин, като предварително сме се преборили с акушерки и доктори?
adito87 желая ти хубав и спокоен ден без карантина иии прекрасни преживявания на ФМ! И чакаме да се похвалиш после  Hug

# 516
Здравейте и от мен Simple Smile
Ужасни истории за АГ-тата извън София. Направо се плаша, като знам и аз за няколко такива случая. Но наистина има някаква разлика с големите болници в София, защото аз познавам жени, родили в Шейново, Тика Киркова и Майчин дом без да дадат и 1 лв и получили прекрасно отношение. Циганките се слагат в отделни стаи според тях, аз даже питах един доктор от Шейново и той каза, естествено, че е така Simple Smile Аз пак да кажа, че не съм нито за, нито против плащането ако си имаш доктор, на който вярваш и искаш той да се погрижи за тебе, да, защо не. Но аз както вече казах си нямам такъв за съжаление, а и с термин по коледа мисля да разчитам на късмет и чудо всичко да е наред Simple Smile
Прохладен ден ви пожелавам   bouquet

# 517
  • София
Здравейте и от мене  Hug,
Вече с нетърпение чакам да дойде утре да отидеме на ФМ  и да видиме бебо Heart Eyes .
Иначе по въпроса за болниците и аз се колебах доста , но в крайна сметка реших че ще раждам в Токуда. Тази година сме по допълнителен здравен фонд "Токуда" и раждането се поема изцяло от фонда, като се дава и възможност ако избереш друга болница също да ти заплатят раждането до определена сума. Реших за себи си, че е по-добре да отида там да родя, при лекар избран от мен, поне там парите са регламентирани, а не после някакви си лекари да се опитват да ме манипулират в труден момент , само и само да изкарат някои лев, както беше миналата година в Тина Киркова със на мъжа ми братовчедката. Лекаря, уж приятел на семейството им , цялата бременност и следи, накрая милата искаше нормално раждане, но беба се беше извъртяла неправилно и се наложи спешно секцио след 8 часа мъки. Та въпросния лекар вика мъжа й между етажите да му доплащат пари, иначе няма да я оперира  Shocked . И такива други истории...
Еми на мене тия неща нещо не ми излеждат нормални ,  но за жалост в бг това е практика.

Дано при нас няма такива случки   bouquet
Хайде хубав ден от мен и дано да е малко прохладен поне  Crazy

# 518
Здравейте  Simple Smile

sofyia, аз съм, да.  Laughing Моят термин беше 10.12, ама на ФМ преди две седмици се поизмести на 4   Flutter Но си мисля, че ще излезе в края на ноември, иска ми се на 24.11, ама да видим.  Sunglasses Важното е всички да сме живи и здрави.   Peace

Имаш ли предвид при кого ще раждаш, или на случаен принцип? Аз съм с препоръки от познати за Дачева, та май към нея съм се ориентирала.  newsm78

В крайна сметка, не виждам какво лошо има човек да се възползва от преференциите на ВИП стая. Аз искам да си платя и за лекар, и за условия, и не на последно място - за епидурална, ако реша да използвам. Разбира се, че самото изживяване е в раждането, но защо после да не ми е по-комфортно, при положение, че се предлагат някои удобства? Пари се изкарват, пък и да не раждаме всеки ден? Wink

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 11:07 от _Cinderella

# 519
  • София
мами, аз дне съм болничен до края на седмицата... и стоя и ми е много хубаво  Crazy

Жалко само, че няма топла вода... ама карай! Утре ще правя почистване, а днес само ще си лежа май май Simple Smile

# 520
  • Разград
Аз затова си плащам на лекарка, на която имам пълно доверие. Защото след секциото ми донесе бебето, вкара съпругът ми в реанимация да ме види, обгрижваше ме и когато направих кръвоизлив вдигна болницата на крака. Всеки лев, даден на тази жена, си струва. Защото тя ме дари с най-прекрайсният дар на Света - Пресиянка.
Ох, сега да ви се оплача. Преди 1 час припаднах на центъра. От много ниско кръвно, а и вероятно все още нисък хемоглобин. Добре че едни познати ме бяха срещнали и седнах на ръба на един магазин и те ме държаха, а от един магазин изкараха вода и ме плискаха, но един миг ми се губи и съм изгубила съзнание, но седнала, държаща от двама души. Не знам какво щеше да стане ако не ги бях видяла, можеше да падна лошо, да се ударя и да стане нещо на бебето. От магазина извикаха линейка и една страхотна лекарка ми даде хапче за кръвно, което не вредяло на бебето и беше много любезна. Докараха ме в нас, където майка ми гледаше Пресито за 1 час. Добре че детето не се уплаши. Искам само да кажа че познатите, които срещнах и магазинерката и съпругът и са турци. Пиша го, защото в България българинът гледа сеир, аз това отдавна го знам, но сега си мисля че в такива моменти Бог ни праща само душевно чисти хора. Това семейство, което срещнах са възрастни хора, които ни правиха инсталацията на къщата и мъжът не ни взе и стотинка като това беше подарък за сватбата ни, на която те присъстваха, а на самата такава ни дадоха и пари. Даже не знам как човек може да се отблагодари на някого за човечността, защото от това по-важно няма. Звъннах на моята лекарка и тя много се притесни и ме праща да си проверя хемоглобина и ще се чуем евентуално за прием на още ампули Тотема.
Извинявайте ако ви притеснявам или товаря, но аз всъщност съм трогната от достойнствата, които някои хора притежават. Тези продавачи от магазина секунди преди това влязох да попитам за чаршафчета, които те внасят от Турция и са много хубави и сега твърдо реших че от тях ще си купя, а и те и шият по размер. Точно пък те извикаха линейката и през цялото време се чудеха как да ми помогнат. Дано всички срещаме такива хора в живота си.
Пазете се момичета и гледайте никога да не сте сами на разходка като мен. От днес имам изрична забрана да излизам сама, вече!!! ooooh!

# 521
Милата, сигурно много си се уплашила  Hug Важното е, че е имало наистина кой да помогне, успяла си да се съвземеш, а и лекарите са се погрижили за тебе. Много е неприятно с ниското кръвно, особено в тези жеги, на мен днес също ми се вие свят от сутринта. Почивай си сега и внимавай повече занапред  Hug Дано всичко е наред и с изследванията.

# 522
  • Разград
Милата, сигурно много си се уплашила  Hug Важното е, че е имало наистина кой да помогне, успяла си да се съвземеш, а и лекарите са се погрижили за тебе. Много е неприятно с ниското кръвно, особено в тези жеги, на мен днес също ми се вие свят от сутринта. Почивай си сега и внимавай повече занапред  Hug Дано всичко е наред и с изследванията.

Тук, даже си беше прохладно и аз затова излязох. Не бях слизала от повече от месец надолу, но днес трябваше да пусна нещо по Еконт. Аз се пазя в жегите, но явно кръвното ми изигра лоша шега!  #Crazy

# 523
maia_a, пийвай по едно кафенце сутрин, аз не пропускам, откакто миналата седмица щях да колабирам с онова 70/50, особено пък тия дни като се налага да шофирам на по-дълго разстояние и съм сама.  Rolling Eyes

# 524
  • Разград
maia_a, пийвай по едно кафенце сутрин, аз не пропускам, откакто миналата седмица щях да колабирам с онова 70/50, особено пък тия дни като се налага да шофирам на по-дълго разстояние и съм сама.  Rolling Eyes
Права си, мила, аз с тази бременност почти не пия кафе, уж заради бебето, но няма да стане така моята работа. Оф, и ти какво си преживяла. Кошмар!!! С такова ниско кръвно е ужасно, преживяла съм почти колапс с 50/55. Преди много години бях на системи, ама то моето беше от слаботия и много работа лятото и не ядене.

Общи условия

Активация на акаунт