Отговори
# 90
  • на земята
 loras,мерси че се включи ,и сега има ли ефект от приема на  феро фолгама ,колко време го пиеш?И аз затова не искам железни препарати не ми действат добре,гадене,повръщане абе гаднчко...)))

# 91
Там е работата,че не ми се яде месо и сладко не ям,не обичам,а откакто забременяхмни салам,ни луканка,ни месо,освен пилесха пържола само,не ми се яде това месо бе ..)))))Но е се налага да хапвам месо сега накупих си мръвки вчера и почвам..)))Няма лапад и спанак по това време,но доки каза брускелко зеле и брокли..и сок от цвекло започнах пия всеки ден по една голяма чаша,та да видим..))

Лаленце, а ти този сок от цвекло къде го намираш? Че по това време май цвекло няма, а и аз знам че е най-доброто за желязодефицитна анемия! Едва ли обаче е по-вкусен от гадното месо #Crazy

# 92
  • на земята
Ами има червено цвекло,намира се ,купих си от пазара,слагам го в хладилника и то държи доста време,желязото се усвоява с витамин С,и аз сега всяка сутрин правя фреш от цвеклото и портокал и така вкуса е хубав,пия по една чаша всеки ден,сурови ядки бадеми и мед..)))Тахан си бях направила но все забравям да го ям,преди ми е помагал,и така ще пия един мсец да пробвам и ще го излседвам пак да видим..)))А довечера на ЖК ще видм дали ще ми изпишат желязо,защото пия магнезий профилактично ,а те с желязото ме са съвместими и не се усвоява желязото като се приема магнезийй..)))

# 93
loras,мерси че се включи ,и сега има ли ефект от приема на  феро фолгама ,колко време го пиеш?И аз затова не искам железни препарати не ми действат добре,гадене,повръщане абе гаднчко...)))

ами аз го пия от 10 дни някъде - надявам се на следващия преглед да ми пусне пак изследване и да се види дали има резултат. Иначе не знам какво ще правя  newsm78. В началото на бременността ми беше 114, после 101 и сега пак е паднал на 95. По-добре от рано да се вземат мерки, както е сега при нас, че до раждането да се вдигне. Аз докато лежах в болницата преди това имаше една бременна в 8 месец, на която нищо не и бяха изписали за хемоглобина, а и беше станал 95 и доста време я държаха под наблюдение.
На мен доки ми каза от сега до края на бременността да го пия и ми каза. Аз пиех и Прегнакер витамини, но забравих да го питам дали да продължавам да ги пия с желязото и реших да ги спра-че май много става желязото, а и фолиевата киселина.

# 94
  • на земята
 loras ,пий си само желязото,защото в Прегнакер витамини има магнезий ,а той пречи за усвояването на желязото.т.е. ако пиеш и двете няма да има ефект,аз сега пия магнезий 3х1,но сега ще ми го спрат ако ми изпишат желязо тази вечер ще видм какво ще ми изпише..)))

# 95
  • София
И аз съм на феро фолгама , изписаха ми го въпреки че хемоглобина ми е 118. В него има съдържание на фолиева киселина, която спомага усвояването на желязото от организма. Иначе лекарката препоръча и да се похапва червено месце, повечко плодове и зеленчуци , абе все полезни за бременните неща. Иначе да ви се похваля ангината май ще я преборя и без антибиотици. Днес почти не ми е подута сливицата, и това само след прием на чайчета, витамин Ц и прополки  Peace .
Добре че нямам температура и зачервено гърло, а само тая подута сливица, че не знам  Grinning

# 96
Alexandra*, бързо да ти минава.  Hug

*лаленце*, доколкото знам може да се приемат магнезий и желязо, но поне с два часа разлика помежду им. Simple Smile

# 97
  • на земята
_Cinderella ,питах частния доки по телефона одеве,не може,нямало смисъл..)))

# 98
Mulan ,браво за хубавите новини..))Как първия БХС бил добър,втория не ,така ли  newsm78 ФМ нали правихте всичко при нея наред ли беше или съмнения..)))

Първия беше добре, имаше изключително малък риск, по препоръка на проф. Кременски направих втория БХС, за да се направи интегриран риск, както и ФМ. ФМ не показа нищо, всичко беше ок, нормален сърдечен ритъм без никакви показатели за каквото и да било, обаче БХС беше с много, много висок риск. И така се стигна до амниото. Голямата драма беше не толкова дали да го направя или не, все пак отчетохме всички рискове, драмата беше в чакането на резултатите и притеснението какво ще стане, ако не са добре. Но, слава Богу, нещата са ОК.

Много съжалявам, че няма да мога да се включа в срещата на 4-ти, макар че много ми се искаше, но почивката ме зовеше Simple Smile Надявам се, че до края все ще има още някоя и друга среща та и аз да дойда.

# 99
  • на земята
 Mulan ,заради сърчицето нещо значи..)))Важното е че всичко е наред,успокой се и се наслаждавай на бременноста си  Hug

# 100
  • София
За моя хемоглобин 117 казаха, че е напълно в граници за бременни! Ако така обаче пада по малко през месец-два, то може и аз да стигна до добавки! Но аз доста магнезий пих през периода м/у първото и второто изследване и за първи път чета че пречи за усвояването на желязото!
Сега не пия нищо, да видим др път как ще е Simple Smile

Среща на декемврийските мами в София на 04.08.2012г от 10:00 до езерото "Ариана" (спирката на автобусите). Ще се съберем за около 30мин всички и отиваме в някое кафе! Желаещите са:

1. sofyia
2. bubu_123
3. adito87
4. brayda
5. dream78m
6. krokodilkata
7. bubence
8. DDeli
9. malvi
10. say_me
11. Manhamanha
12. viki_7959

По коремите ще се познаем!!!

Който желае да дойде, но е сигурен че ще закъснее, може да ми пише на лични да му дам телефон, за да се чуем ако сме тръгнали към някое кафе, да кажа къде сме!

# 101
  • на земята
Brayda,пречи пречи.ако се взимат на едно...или като се пие магнезий със желязо..))).)))Дано не ти пада,и моят беше 114 преди месец и половина сега е 97..)))Доки каза че не ефатално но трпбва да се вземат мерки,за всеки случай ,че бавно се вдига,пък и аз ще раждам секцио(живот и здраве) не по моя молба естественно,така се налага,защото имам операций ..)))

# 102
*лаленце*, мерси за инфото, ще го имам предвид занапред, ако ми се наложи да взимам магнезий.  Hug

Този Малтофер наистина ли трябва да се дъвче, а не да се гълта направо? Sad

Brayda, а твоята госпожица колко е голяма, само ти не си споделяла?  Grinning

# 103
  • София
Сигурно и аз ще раждам секцио заради бъбреците на детето за сега, а и ме е страх заради плацентата ми, която е и задна и предна (разделена е), че да не стане грешка и да не ми я изчистят добре и да се инфектира....
Според мен е по-безопасно в моя случай да е секцио, макар че нямам право на избор, а и не искам да имам право, просто така се стичат нещата за сега Simple Smile

Но аз с тази моя плацента се побърках вече: В 13-та седмица беше задна, в 17-та при Славкова беше и предна и задна, в 21-ва при Славкова беше предна, в 21-ва при Марков беше предна и задна а вчера на ФЕКГ беше пак само предна....
Самия Марков ме предопреди да си имам едно на ум ако раждам нормално за плацентата!

Аз все си мисля, че не може така каквато си иска да е!?  newsm78

Аз споделих, че миналия понеделник беше 432 грама и с 2-3 дена вървеше назад от лентичката ми. Вчера също я измери, но не е написано на протокола, а аз напълно изключих да погледна на екрана, но каза че си е добре за седмиците... значи ще да е пораснала малко за 1 седмица Simple Smile
На 18-ти е следващия преглед да видим какво става и се надявам да е надхвърлила 600 грама Wink

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 17:54 от Brayda

# 104
Не съм ти видяла въпросното мнение, сори  Blush Е, естествено, че ще е пораснала, но все пак момиченцата са по-дребнички и така е редно, де, поне според мен.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт