Отговори
# 75
  • на земята
_Cinderella ,твоят е супер за бременна жена,защо ти е изписала това желязо,аз не искам да пия желязо и ще направя всичко възможно да го вдигна с храната,или ако ще пия ако се наложи ще пия витамини,но желязо не сикам не ми понася добре..)))  ПРГНАКЕАР ПЛЮС такива ще си взема.. с омега 3 вътре,имат и Б12,И ЖЕЛЯЗО И ФОЛИЕВА..доки каза че много действат на хемоглобина..плюс храната може и да се получи ще ги пия един месец и ще направя ново излседване на 1 другия месец,може и да е от лабораторията изследвах ги в различни..))

# 76
Здравейте и от мен,
като ви слушам за този нисък хемоглобин, аз още едни кръвни не съм пускала. Не се и очертава да пусна скоро, че съм на преглед чак в края на месеца.. Но се чувствам много добре, предполагам че момичетата с нисък хемоглобин усещат някакво замайване или неразположение?
Иначе за ревността като са по-малки по-лесно ми се струва, че се получава приемането на новия член на семейството. Малчо за сега приема средно добре идеята за бебе. Честно казано не мисля че особено много разбира какво го чака  Grinning. И все пак си има резерви. Иска да му пее песнички, да го люшка на люлката, но не иска да го гушка и тати не може да го гушка. Та ще има със сигурност ревност. Иначе тръшкания и сцени според мен всяко дете прави или се опитва да прави. Има периоди в които много повече киселее и други в които е супер послушен. Ние уж не променяме особено начина на държание, предполагам че с израстването си преминава през различни периоди.
Моята ФМ е чак на 15.08 при Томова, а вече нямам търпение.
Честито за добрите резултати и лек ден на всички  Hug

Малко е рано, но попаднах на не лошо клипче за кърменето:
http://www.youtube.com/watch?v=0EJ7pZuSlZI&feature=share

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 14:53 от Shushino

# 77
  • на земята
Незнам за другите ,но аз нямам никъкви симптоми за нисък хемоглобин,ям си нормално,спа си нормално,абе нищо..)))

# 78
Скок, подскок най-после и аз в новата тема, след още едно продължително отсъствие.

Вече официално можем да се похвалим, че очакваме девойка. Simple Smile Нашият батко е много щастлив. Всъщност той от самото начало беше убеден, че ще има сестричка и вече няма търпение да я види на живо. Току ме милва по коремчето. Говори и пее песнички на бебето. Даже като беше при баба си и дядо си и като си говорихме по телефона искаше да оставям слушалката на корема, че да кажел нещо на бебето Simple Smile с думите "на батко момиченцето" Simple Smile

Иначе имахме доста притеснения покрай бебето. След много лош втори БХС се наложи амниоцентеза. От вчера обаче всички притеснения бяха разсеяни и съм много щастлива.
А от днес ще се наслаждавам на една истинска почивка при мама и тати, с моя щастлив син.

Добре дошли на всички нови мами!

И леко бременеене, с по-малко неприятности.

# 79
Аз също по никакъв начин не можех да разбера че имам нисък хемоглобин.Аз съм с ниско кръвно по принцип и ако ми се замота главата е от кръвното,но пък през бременоста нямах проблем с кръвното беше ми 110 на 80.Бях с висок холестерол.Общо взето нищо нямах в норма....Simple Smile Mulan Честита ви мома радвам се че всички съмнения са разсеяни,дано всичко вече върви по вода.

# 80
  • на земята
 Mulan ,браво за хубавите новини..))Как първия БХС бил добър,втория не ,така ли  newsm78 ФМ нали правихте всичко при нея наред ли беше или съмнения..)))

# 81
  • София
Мулан - Браво, че всичко е минало и сега те очаква едно щастливо добременеене!!

Браво и на всички други за големите бебоковци  Hug  Heart Eyes

Среща на декемврийските мами в София на 04.08.2012г от 10:00 до езерото "Ариана" (спирката на автобусите). Ще се съберем за около 30мин всички и отиваме в някое кафе! Желаещите са:

1. sofyia
2. bubu_123
3. adito87
4. brayda
5. dream78m
6. krokodilkata
7. bubence
8. DDeli
9. malvi
10. say_me
11. Manhamanha
12. viki_7959

По коремите ще се познаем!!!

Който желае да дойде, но е сигурен че ще закъснее, може да ми пише на лични да му дам телефон, за да се чуем ако сме тръгнали към някое кафе, да кажа къде сме
!

# 82
*лаленце* и аз се учудих, но той ми го изписа, за да предотврати по-нататъшно смъкване на стойността. Поне така разбрах и затова ми каза да го пия през ден х1 хапче. Бебето си взимало каквото му трябва, пък то не се възстановява, та за да не се налага да си го набавям после..  newsm78  Поне ми каза да не взимам магнезия, особено в тая висока доза, която доки на ФМ ми изписа.. Само ако повече от 4-5 пъти на ден ме стегне коремът, тогава и то по 1 хапче. Пък аз оплаквания нямам засега, нито съм имала.  Praynig

Радвам се, че не ми изписа витамини - всички мои познати, които приемаха такива по време на бременността си, качиха доста килограми и смятат, че е от въпросните витамини.

# 83
  • на земята
 _Cinderella ,ми щом ти го е изписал ще го пиеш,а магнезия и профилактично да си го пиеш не може да ти навреди,но желязото е гадничко,особенно ако предозираш,изписват желязо за нисък хемоглобин,но хич не са наясно дали е лиспа на желязо,може да е на б 12,може да не е желязодефецит..)))

# 84
  • Sofia
Patio, тя Брайда ти е отговорила, че Велковски е в НКБ в 3та градска.

# 85
Да си пия профилактично магнезий, ама 3х2 не ми звучи добре, при положение, че нямам никакви оплаквания.  Crossing Arms Засега него няма да го пия, ако не ми се наложи.  ooooh!

# 86

Brayda, DDeli мерси Simple Smile Записах си час за Спасов вече и другата сряда съм там, че вчера на ФМ Димитрова три пъти я питах за сърчицето и отговора все беше един уклончив "не виждам проблем", а не няма проблем!

# 87
_Cinderella, аз бях на магнезий близо месец, ама съм "чиста" от около седмица и да ти кажа към момента не съм усетила да има някаква промяна Simple Smile А го спрях защото се чувствам добре, нямам оплаквания и ... ами така си прецених Simple Smile

# 88
Valleriana, аз го почнах преди 4 дни 2х2 на своя глава, обаче снощи забравих да го пия и днес вече получих зелена светлина въобще да не го ползвам.  Laughing

# 89
Браво за хубавите новини от прегледите,нашата принцеса е вече 450 гр.дунда ще е май,вчера бях на ЖК хемоглобина пак нисък,от 114 ,сега 97,все забравям да си хапвам сместа от тахана..)))Отивам за болничен тази вечер на ЖК и сигурно ще ми изпише желязо или витамин ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС ОМЕГА ,някой пил ли е нещо за нисък хемоглобин,не съм привърженик и незнам дали ще пип нещо ,май по добре да наблщгам на храната ама .....)))Лек ден на всички!

Лаленце, браво на малката дунда! Моят хемоглобин също беше паднал на 95 и ми изписаха феро фолгама 3по1 и витамин ц за по-добро усвояване, което на мен ми се струваше доста, но храненето само не помага-поне при мен. А и така намразих месото-че не наблягам много на него. От желязото обаче ми се гади и дори повръщах - задължително се пие сред хранене  Sad Лошото е, че уж желязото не трябва да се приема наведнъж с млечни продукти и все така организирам приема на мляко, че да не съвпада с основното хранене newsm78

Забравих да отбележа колко хубава темичка е направила отново Клерет и да поздравя за хубавите резултати всички мамчета, които вчера и днес са били на преглед! Дано с всички ни да е така до края на бременността  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт