Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 963
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Може би нещо не разбирам и ще попитам с риск да се повторя. И след първото и след второто интервю с хомеопат ми бяха предписани по едно лекарство с голяма потенция, което да приемам един път на ден вечер (по-големи глобули) и второ - по-дребни гранули с по-ниска потенция (което хоемопата комбинира в кабинета си), което да приемам три пъти на ден. Това сега правилно ли е или не? Обърках се напълно .....

# 106
Ами... не е правилно, само първият прием може да е на гранули. И не се приема по повече от едно лекарство едновременно.

# 107
Няма да споделям име, само ще копирам представянето, което има за него и което натежа в моя избор:

"Дългогодишен преподавател по медицинска генетика  и генетичен консултант в Катедра по  Медицинска  Генетика към Медицинска Академия и  Медицински Университет – София. От десет години се занимава с класическа хомеопатия. Дипломиран хомеопат след завършване на  двугодишен курс към Лондонския колеж по класическа хомеопатия /ЕССН/. Поддържа квалификацията си  чрез  редовно посещение на курсове за следдипломна квалификация. Участва в курсовете на редица съвременни светила в областта на хомеопатията.
В своята медицинска практика прилага метода на Фол /Voll/, при който  чрез съчетаване на знанията от китайската медицина за енергийните меридиани и хомеопатия става възможно да се установи биологичния патоген, който е в основата на заболяването и последващо намиране на точното хомеопатично лекарство.
Прилага комплексно лечение: с хомеопатични лекарства, диетично хранене и включване на биологично активни продукти /хранителни добавки / на фирмата Тянши / Tiens /."

Какво да направя? Да търся друг специалист? До тук, това което си бяхме поставили за цел да бъде решено сме го решили .... може би трябва да се замисля.

# 108
Хайде, аз ще и напиша името тогава, защото ми омръзна от "един препоръчан", "друг още по-препоръчан" и пр. - д-р Мария Цанчева.

Едва ли някой в тази тема ще ти отговори, че е ок да се взимат ХЛ по описания от теб начин.

# 109
В своята медицинска практика прилага метода на Фол /Voll/, при който  чрез съчетаване на знанията от китайската медицина за енергийните меридиани и хомеопатия става възможно да се установи биологичния патоген, който е в основата на заболяването и последващо намиране на точното хомеопатично лекарство.
Прилага комплексно лечение: с хомеопатични лекарства, диетично хранене и включване на биологично активни продукти /хранителни добавки / на фирмата Тянши / Tiens /."

Мен това би ме смутило при избор на този хомеопат. Нямам нищо против да практикува китайска медицина, но съчетаването й с хомеопатията, както и включването на добавки, които могат да променят картината ще ме накарат да се замисля. Няма да стане ясно от кое пациентът се е подобрил/влошил.
Естествено това са мои разсъждения, но породени от изчетеното в темите тук  Peace

Скрит текст:
Метод на Фол
Mетода ЕАФ и  ХОМЕОПАТИЯТА
Изследвания, доказващи силата на хомеопатията:
1. Регистрирано е действието на някои хомеопатични препарати върху патогенни бактерии. Тези нежни и безвредни лекарства могат да преборват някои патогенни микроорганизми, резистентни към много антибиотици.
2. Изследвани са гъбични инфекции и тяхното хомеопатично лечение.
3. Открити са и доказани хомеопатични медикаменти за вирусни инфекции.
4. Намерени са хомеопатични лекарства (ХЛ) за балансиране на чревната флора.
5. Потвърден е ефектът на ХЛ при паразитни инфекции.

За мен това не е хомеопатия, освен ако не съм пропуснала нещо  Simple Smile
Къде е мястото на интервюто и всичко, което споделя човек в него?

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 12:26 от Palia

# 110
Хайде, аз ще и напиша името тогава, защото ми омръзна от "един препоръчан", "друг още по-препоръчан" и пр. - д-р Мария Цанчева.

Едва ли някой в тази тема ще ти отговори, че е ок да се взимат ХЛ по описания от теб начин.

Ако се чувствах уверена, в това което правя най-вероятно въпроси нямаше да задавам. Освен това не си спомням да съм препоръчвала или не когото и да било. Или пък да съм питала за препоръка. Написаното от мен е свързано с предишния пост, както и с някои други в темата.

# 111
Цитат
биологичния патоген, който е в основата на заболяването

Ок, и ако имаме едно дете, което е малтретирано в детството си и цял живот живее после малоценно, виновно, страхливо, къде имаме биологичен патоген? Моля ви, звучи несериозно.
Трябва да се познават законите на Хомеопатията и психодинамичните конструкции и процеси, това е напълно достатъчно за хомеопатично лечение. Всичко друго са помощни средства, които често могат да изиграят лоша шега на лечението. Респективно вижте Шолтън - лечение с химически хом лекарства само....?!?

# 112
  • Страната на приказките
И все пак, какво правим, когато са ни предписали многократно повторение на гранули? Предполага се, че тези хомеопати също са чели органона, нали са държали изпит? Или не?

# 113
По отношение на приемането на няколко хомеопатични лекарства едновременно много е изписано. Да си припомним, обаче, най-важното. Не може в един и същи момент жизнената сила да има нужда от няколко лекарства. Тя е една, болестта е една. Може да се появи нужда да се сменят лекарства в някои случи, когато картината на болестта се изменя. Но това става последователно, а не в един и същи момент. Т.е., не може сутринта да се пие едно л-во, на обяд друго, а вечерта трето. И утре наново. Ако някой ви предпише това, НЕ се лекувате хомеопатично, пък и като какъвто ще да се представя. Хомеопатията означава да се лекувате при хомеопат. А не при пулмолог за гастрит.

# 114
Здравейте,!Сестра ми е ходила при хомеопат защото от години се мъчи да забременее и той и е предписал тази схема
Thuya 15 CH- понеделник, сряда петък по 5 зрънца
Folliculinum 15 CH- 15 дни преди очакванатаменструация по 5 зрънца всяка сутрин. Начало на менструация- СТОП! И т.н.
Ленено семе има и в големите магазини и в сортови семена- смилате в ел. кафемелачка. По 1- 2 супени лъжици с вода, нектар, кисело мляко разбърквате да стане каша. Сутрин вместо закуска може.
Бял имел- 1 супена лъжица кипвате 5 минути в 300 г вода. Като поизстине, прецеждате, пиете сутрин, обед, вечер по 1 чашка, колкото дойде- 70- 80 г. Пиете 15 дни преди менструация. Начало на менструация- СТОП! И т.н.
Алое сок (на Абофарма)- 3 х 1-2 чаени лъж. Начало на менструация- СТОП! И т.н.
Клеева т- ра- 2 х 20- 30 капки с вода.
 newsm78

# 115
golanaA, не знам питаш ли нещо или не питаш  Confused но в поста над твоя е разяснено на прост, разбираем език какво не трябва да се прави. Кажи на сестра ти да не се занимава с глупости ooooh! да иде или на истински хомеопат или на билкар или на лекар!

# 116
именно - или, или , или! Като КЛАСИЧЕСКИ е задължително да допълва думата хомеопат

# 117
Здравейте, нова съм и незнам дали тука е мястото, за това което искам да питам.
Търсе добър хомеопат, става въпрос за лечение на депресия, нз дали хомеопатията би помогнала при тъкава диагноза. Ще бъда благодарна, ако ме посъветвате.
Извинявам се, ако въпроса ми не е за тука.

# 118
Фактът е, че стандартната медицина не се справя с лечението на депресивните състояния, защото се стреми към АНТИ лечение с антидепресанти и куп други боклуци, всеки със своите си допълнителни странични ефекти. Правилното хомеопатично лечение ще отстрани първопричината за това състояние - като минем през една камара потенциални причини. Добрият хомеопат ще открие причините за това ви състояние и ще ви лекува. Като да не забравя да вмъкна, че пациентът трябва да е АКТИВЕН участник в процеса на своето излекуване, а не да седи и да чака вълшебното хапче да му свърши самО работата, каквато е грешката на доста хора. Най-простият пример е лечение на зависимост към алкохола, ние лекуваме, пациентът си врътка чашките вечер вкъщи....

# 119
Фактът е, че стандартната медицина не се справя с лечението на депресивните състояния, защото се стреми към АНТИ лечение с антидепресанти и куп други боклуци, всеки със своите си допълнителни странични ефекти. Правилното хомеопатично лечение ще отстрани първопричината за това състояние - като минем през една камара потенциални причини. Добрият хомеопат ще открие причините за това ви състояние и ще ви лекува. Като да не забравя да вмъкна, че пациентът трябва да е АКТИВЕН участник в процеса на своето излекуване, а не да седи и да чака вълшебното хапче да му свърши самО работата, каквато е грешката на доста хора. Най-простият пример е лечение на зависимост към алкохола, ние лекуваме, пациентът си врътка чашките вечер вкъщи....

Благодаря, за бързото включване. Незнам дали тука тр да попитам, но може ли да ме насочите към добър хомеопат в София, наистина съм отчаяна, всички традиционни методи са опитани и нищо не помага.

Общи условия

Активация на акаунт