Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 961
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Мечка Малинарка,
Благодаря за отговора! И на мен никак не ми се иска да прелитаме от лекар на лекар, детенцето е на 4 г. и 22 дни (вижда се от лентичката), изразява се когато не е притеснена, на интервюто той я наблюдава как се държи. Мисля, че съм узряла за да лекувам децата си с хомеопатия (времето ще покаже дали) при положение, че не давам нищо при температура, сополи и кашлица. Притесни ме единствено повтарянето на ХЛ с еднаква потенция след като прочетох този цитат.

В Органон пише:
§ 247.  Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство, без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата (и в кратки интервали, с намерението да не се забави лечението). Жизненият принцип не приема такива неизменни дози без съпротива, т.е. без да се проявят други симптоми на лекарството, извън тези, които са подобни на подлежащата на лечение болест, защото първата доза вече е довела до очакваната промяна в жизнения принцип, и втората, динамично напълно подобна, неизменена доза на същото лекарство вече няма да намери същото състояние на жизнената сила. В резултат на получената друга такава неизменна доза, пациентът може наистина да се разболее от друга, дори по-силна болест, понеже сега остават активни само тези симптоми на дадения медикамент, които не са били хомеопатични на изходната болест, следователно не може да се постигне дори една крачка към излекуването, а може да настъпи само реално влошаване състоянието на пациента. Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени, а именно потенцирани в малко по-голяма степен (§§  269-270), то жизненият принцип може без усилие да бъде изменен от същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването.

# 91
Не съм видяла подписа Blush
Параграфът е напълно резонен. Просто повтарям, че е извън компетенцията ми (все още) да определя дали тези 20 дни са достатъчно отстояние за повторен сух прием. И пак е индивидуално.

# 92
Не съм видяла подписа Blush
Параграфът е напълно резонен. Просто повтарям, че е извън компетенцията ми (все още) да определя дали тези 20 дни са достатъчно отстояние за повторен сух прием. И пак е индивидуално.
20 дни може и да са достатъчно, а може и да не са. Трябва да оценим как и за колко време жизнената сила реагира. Не е без значение и дали първият прием е бил в подходяща потенция. Отново стигаме до там, че всяко предписание е индивидуално. Е, да, аз бих препоръчала разтваряне. Simple Smile

# 93
Здравейте,
Започвам да пиша, колкото и да съм объркана какво точно бих искала да попитам. Най-вече имам нужда от съвет за наистина добър класически хомеопат, за да не подлагам детето си на поредния експеримент. Тъй като не зная как да подбера такъв, освен от мнения на близки и от хора с повече знания в тази област, затова пиша тук. Не ми се иска да продължавам по метода проба - грешка.
Това е моят опит: детето ми - на 4г. и 4 мес. от едно здраво, неболедуващо, калено дете започва да се превръща в дете с все повече проблеми, повечето от които от психологичен характер (мисля). До 3г. и половина тя почти не боледуваше, като изключим дългата жълтеница, която прекара и се опитвахме да преборим с Ликоподиум 30CH. След това ходихме при личния й лекар само за редовните консултации. Предписваше й ХЛ по схема (напр. 3х3-5 дни, винаги само 1 ХЛ в потенция 30CH, но на няколко приема в продължение на няколко дни), при никнене на зъби, преди ваксина и при първата ни гнойна ангина при започване на ясла. Бързо се възстановяваше, бях доволна. Както казва един симпатичен психотерапевт – как бихме се учили, ако не беше невежеството ни.....В един момент личната й лекарка започна да предписва само Шуслерови соли в различни комбинации за справяне с някакво неразположение. Приемахме непрекъснато по минимум 6 броя соли от 1 вид, а понякога и комбинация между 2 вида на ден и детето ми беше цяла зима с 1 постоянна сутрешна в най-добрия случай кашлица. Продължавахме с ШС - така  9-10 месеца. Няколко пъти попитах не е ли прекалено дълъг този прием - отговорът беше в посока на това, че са имуноукрепващи (Шуслерова сол №3) и още колко положителни ефекти могат да се търсят. Докато се стигна до момент, в който не можех да позная детето си. Премина през период, в който имаше халюцинации и силен страх, сериозен запек, който продължава. Най-после и на мен ми светна лампата, че има нещо сбъркано в лечението й и отидох на класически хомеопат. Проведохме първото интервю, но след него продължавам да си задавам въпроси. Симптомите, които проявява след първия прием на гранулка също не са окуражителни от моята гледна точка на майка, въпреки че не се чувствам компетентна да ги коментирам дали са добри, или не.
Тъй като Lavander беше споменала, че е виждала доказване на ШС, бих искала да я помоля  да опише картината и дали е възможно състоянието на детето ми да е резултат от доказване на ШС.
П.С. Научих много от постовете на Lavander и много съжалявам, че все по-рядко ги виждам тук и не в този вид, в който ги четях в началото.

# 94
И аз очаквам отговор ,и ние преминахме през подобен период.
И не само с ШС а и с безумни схеми с ниски потенции.

# 95
  • Cyprus, Пловдив
Запис   bouquet  bouquet  bouquet

# 96
mira_max, личния  лекар е провеждал "хомеопатично" лечение, правилно ли разбрах newsm78

# 97
Да,за съжаление. Един от многото,изкарали хомеопатичен курс и практикуващ смело!

# 98
mira_max , здравейте и се надявам да получите отговора, който очаквате. До тогава ще ви кажа, че доказването на шуслеровите соли няма единна картина. Шуслеровите соли всъщност са потенцирани препарати, което ги прави хомеопатични.  Т.е. пиенето им продължително време и редуването им носят същите рискове, както редуването и несъобразеното с хомеопатичните принципи приемане  на хомеопатични лекарства.   Картината на доказването отговаря на картината на конкретния препарат. Твърде е вероятно състоянието на детето ви да се дължи на това, но не бих искала да се изказвам категорично, защото не разполагам с всички детайли. Ако имате други въпроси, на които бихте желали да получите отговор от мен, заповядайте. Simple Smile

# 99
  • somewhere over the rainbow
Здравейте,! Дъщеря ми приема Калкареа Карбоника от 5 дни. Това е конституционалното й лекарство. Взима го заради хъркане /вероятно уголемена 3-та сливица/. От събота започна да вдига температура без видима причина - 38-39 гр. А преди час получи обриви под мишниците, зад ушите, по целия врат, около устата и на хълбоците. Не са пъпки, а седи на петна, които я сърбят. Не е шарка.
Какво да правим? За температурата да давам ли нещо? Да променим ли потенцията - сега е 9 CH? Или пък всичко е съвсем нормално?

# 100
Нан, кажете това на хомеопата си. Само той следи динамиката при пациента и може да каже какво точно се случва.

# 101
„само за малко”,
Благодаря Ви! Както предполагах, опасенията ми са резонни.
Имам много въпроси, повечето от които най-вероятно трябва да задам на хомеопата, при който бяхме на интервю, тъй като той е най-запознат със състоянието на детето. Бих искала да попитам, дали в определени случаи един проявен симптом  (повтарящ се) след приемане на предписаното ХЛ, може да бъде индикатор дали лекарството е правилно избрано или е необходимо да бъде сменено. Симптомът не е свързан с подобрение на сегашното състояние, нито пък е проявяван преди. Седем дни след приемането на ХЛ се повтаря 2 пъти. Препоръката на хомеопата беше да следя състоянието 30 дни и да отидем на преглед. Разбирам, че въпросът ми е с много неизвестни.

# 102
  • Страната на приказките
Отново, за пореден път се записах на поредния хомеопат. Класически, дългогодишен, препоръчан. Предписа ми гранулки, два пъти дневно, в продължение на месец, после ще се видим. Тук пишете, че е абсурдно да се предписва повторение на гранулки. Да, ама на мен ми омръзна, какво, просто да приема, че тия 80 лв. съм ги хвърлила на улицата, да приемам лекарството, както ми е назначено, да се доверя на форума или ....? Не мога да й кажа - защо ми предписваш сухо лекарство, когато в бегемама пише, че не е правилно? Нали не мога да й държа сметка, аз съм отишла при нея, не е дошла тя да ме лекува насила. Вземам го трети ден вече, естествено нищо не се случва, както и при другите хомеопати. Направо ми омръзна от тия хомеопатии и дивотии, със същия успех мога да отида да ми развалят магия, да ми разплетат червен конец и всичко да ми мине и да се излекувам. #Crazy Никъде във форума не прочетох - този дава течно лекарство, онзи на гранули, та да си избера предварително "този с течното".

# 103
Напиши поне кой е този "класически" хомеопат.

# 104
  • София - Варна - Бургас
Не защото го пише в Бгмама, а защото го пише в основният труд на Ханеман: "Органон на лечебното изкуство": "§ 247.  Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство..."

Общи условия

Активация на акаунт