Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 001
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Мами, по-добре се обучете как да действате, когато нямате връзка с хомеопата си, отколко да допускате грешки или да разчитате на това "кой какво мисли".  Ще отделите малко време, но пък ще се чуствате много по-уверени и спокойни.

Какво имате предвид? Имаше едно обучение - хомеопатия за майки или нещо от сорта.. За това ли говорите или..?

# 166
Здравейте, нова съм тук...преди съм чела, но нямам много време и познания и затова само наминавам...

но сега имам върпос...

Имам си хомеопат класически - Иларион Ванков...много съм доволна, водя дъщеря ми при него около две години вече, част от семейството ми също се лекува при него...както и аз де...

бременна съм в 8м и съм с анемия...хемоглобина ми е доста под нормата...сега приемам магнезиев сулфат, за запълването на различни липси в организма ми, както се изрази доктора ми...както ида не се притеснявам за ХБ, че ще се вдигне...но тъй като нямам много време до самото раждане съм малко притеснена...

прди около два месеца хемоглобина ми беше 86, вдигна се на 89 и сега пак е нисък...питането ми е в това, дали някой е имал подобен проблем и дали с правилно хранене и само хомеопатията ще се закрепят нещата...

всъщност не съм толкова притеснена за себе си, колкото от това, че като отида да раждам и като ми видят изследванията ще ме нарпавят луда...още повече като разберат за хомеопатията...не че трябва да казвам...но пък не искам да ме натъпчат с железни препарати като родя...

# 167
  • Пловдив

Вината и отговорността поема родителя, точно за това е добре да сме добре информирани преди да предприемем нещо(особено свързано с децата ни) Peace.
[/quote]

Ето тук не съм съгласна с Вас! Вината поемам аз то е ясно - че съм направила погрешен избор, че съм завела детето точно при определен хомеопат, че съм дала предписаното ХЛ. Но отговорността за погрешно избрано ХЛ и последствията от въздействието му би следвало да носи хомеопата , който го е изписал! Иначе ако аз самопредпиша нещо на детето си тогава и отговорността си е моя.

пп. Промяната може да се изразява в нещо невидимо за Вас Peace.

[/quote]

Имате право да не сте съгласна с мен, виждаме нещата по различен начин Peace. Хората сме различни.

Моето мнение, е че имате нужда от още базисни знания за хомеопатията Hug. Тогава вероятно ще може да отговорите на  въпроса си... "Несъмнено, но след като аз не я виждам при положение, че съм ежедневно с нея, как ще я види хомеопата, който я вижда веднъж на месец?".

# 168
  • София - Варна - Бургас
Не те ще те направят луда, ти не мислиш ли че му доставяш малко кислород на бебето? А да не би и да пушиш?!
 Ако имаш възможност отиди на някой средно висок, до 1000 м. планински курорт и се движи повече.

# 169
Извинете, че се намесвам в чужд разговор, но момичето е консултант по кърмене и ако съдя по подписа  newsm78 - все още кърмачка.Абсурд е да пуши.  Stop Аз също кърмя и не мога да си представя жена, която е приела за отговорност да кърми толкова дълго - да пуши  Naughty

# 170
  • София - Варна - Бургас
...не го видях, ако не пуши - моите извинения!
                                        ... но пък според статистиката около 60% от бременните в Бг пушат.

# 171
lorini, а желязото ти как е?

# 172
не пуша...никога не съм пушила...
във 2м ХБ ми беше 128, към 5м беше 86, след прием на ферум фосфорикум беше 89, и сега пак е паднал на 82...
желязо нямам в показателите...правила съм ПКК, а там няма желязо...хематокрита също е под нормата...

явно ще трябва някакъв прием на желязо...хич не ми се иска...но пък е по-добре, отколкото след евентуално усложнено раждане се стигне до кръвопреливане...

та сега ще чета за кое е по-добре, за вливания, инжекции или хапчета...

# 173
Задължително си пусни изследване на желязо, преди да пиеш каквито и да е препарати. Не всички анемии са причинени от недостатъчен прием на желязо.

# 174
ок, мерси...сега като чета противопоказнията и съдържанието на железните препарати не съм много сигурно колко е добре да взимам...лягам, че малкото ме ръга в ребрата, пък утре ще чета пак...благодаря ви за съветите...

чудя се, ако пак си взимам ферус фосфорикума дали ще иам ефект...в понеделник май ще си ходя при хомеопата...

# 175
Здравейте и от мен!От скоро започнах да се запознавам с хомеопатията и съответно да се лекувам с нея...и имам питане:Моят син два дни е с температура.Снощи вдигна 40 градуса,дадох Беладона 30 два пъти и температурата спадна до към 38-38.5 ...сутринта се събуди без температура,но все още кашля и има хрема.Гърлото е много червено.Мога ли да дам капки "Умкалор"? четох добри отзиви за тях.Страх ме е кашлицата да не слезне надолу ,а и гърлото....Благодаря ви!

# 176
Ако ферумът е назначен по картина, бива...Но на риск не бих го приемала, еле пък като знам в "какво е най-силен", и това определено не е повишаване на хемоглобина. По другото не съм сведуща. Успех на финала!

Люляков вятър, привет, от скоро с кой се запознавате? С хомеопатията или с хомеопат? Дано и с двете, защото самоизписана беладона ми звучи зле!

# 177
lorini, след като имате хомеопат, по-добре не правете нищо. Говорете с него, щом сте доволна и да се надяваме, че ще получите добър съвет. Но във всички случаи е по-добре да не правите нищо, отколкото излишни неща. И отсейте съветите Simple Smile

# 178
Люляков вятър, след правилния съвет на Мечка Малинарка, само да добавя да не вземате Умкалор Simple Smile

# 179
  • София - Варна - Бургас
Здравейте и от мен!От скоро започнах да се запознавам с хомеопатията и съответно да се лекувам с нея...и имам питане:Моят син два дни е с температура.Снощи вдигна 40 градуса,дадох Беладона 30 два пъти и температурата спадна до към 38-38.5 ...сутринта се събуди без температура,но все още кашля и има хрема.Гърлото е много червено.Мога ли да дам капки "Умкалор"? четох добри отзиви за тях.Страх ме е кашлицата да не слезне надолу ,а и гърлото....Благодаря ви!

Паниката на майката, проектирана върху детето, не е най-добрия съвет, напротив. Кашлицата слиза надолу и навътре, именно при потискане, чрез самолекуване, дори и с хомеопатични л-ва. Вие си мислите че я гоните от гърлото навън, да ама тя слиза в белите дробове. Консултирайте се с класическия си хомеопат, ако е такъв.
   Това което пишете е типичен пример за масова ЗАБЛУДА на майките, че като спадне температурата и болестта си отива!
  Това дали да спадне или да се вдигне Т. дори и след Беладона, го решава Жизнената сила, понеже тя, в лицето на т.н. "изпълнителен директор" Хипофизата командва нивото на Т.-рата, като защитна бариера пред размножаването на вирусите и бактериите.

Грип! – План за действие на Жизнената ни сила. Високата Т.: възможни причини    

Общи условия

Активация на акаунт