Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 043
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Много се радвам, че има такава полезна тема!
Моля специалистите, ако могат да ми помогнат.  Praynig
Майка ми / 75г / има шийна спонделоза с вертижен синдром. За това са и предписали Агапурин 600мг дневно. Има глаукома и слага капки за очи. Поради тези лекарства и пада кръвното и таблетките и дразнят стомаха. Тези лекарства и причиняват много силни болки в стомаха и и се гади. В момента отново не е добре. Възможно ли е хомеоптаията да помогне? Може ли да взима в допълнение на тези предписани лекарства и хомеопатични, които да намаляват стомашната болка?

Здравейте Simple Smile  Като хомеопат, естествено, че ще кажа, че хомеопатията е най-добрият избор. Но в случая на вашата майка не може да се отговори накратко. Има лекарства, които не могат да се спират, има такива, които могат. Има лечими случаи, има и нелечими, т.е. състоянието е преминало границата на обратимост. Тогава пак може да се помага с хомеопатия, но лечението е палиативно. Какъв е вашият случай, може да прецени специалист, след преглед (интервю).

# 211
  • София - Варна - Бургас
Майка ми / 75г / има шийна спонделоза с вертижен синдром. За това са и предписали Агапурин 600мг дневно. Има глаукома и слага капки за очи. Поради тези лекарства и пада кръвното и таблетките и дразнят стомаха. Тези лекарства и причиняват много силни болки в стомаха и и се гади. В момента отново не е добре. Възможно ли е хомеоптаията да помогне? Може ли да взима в допълнение на тези предписани лекарства и хомеопатични, които да намаляват стомашната болка?

Всички алопатични противовъзпалителни удрят стомаха и тук хомеопатията може да и помогне и то без т.н. странични ефекти. Капките за очи с-у глаукома са почти безвредни, но и тук хомеопатията има какво да каже.

# 212

Всички алопатични противовъзпалителни удрят стомаха и тук хомеопатията може да и помогне и то без т.н. странични ефекти. Капките за очи с-у глаукома са почти безвредни, но и тук хомеопатията има какво да каже.
само за малко, Alexander, благодаря Ви  за отговорите. Капките за очи единствено и смъкват кръвното налягане, а това допълнително влияе на замаеността.
Моля Ви, посъветвайте ме за специалист в София. Много ли е скъпо лечението? Колко приблизително трябва да си спестя, преди да започнем такова лечение? Знам че е некоректно такова питане, но не ми се иска да започнем нещо, което поради липса на средства няма да успеем да го поддържаме.
п.с. Баща ми е лекар, но като традиционалист не вярва, че може да помогне хомеопатията. Много ми се иска да го разубедя. 

# 213
Доколкото знам, цените в София се движат между 50 и 100 лв. за първоначално интервю и 20-40 за проследяване. Самите лекарства са по 3-4 лв., но обикновено хомеопатът Ви ги дава.

# 214
  • София - Варна - Бургас
residence
Цитат

Цитат
само за малко, Alexander, благодаря Ви  за отговорите. Капките за очи единствено и смъкват кръвното налягане, а това допълнително влияе на замаеността.
Моля Ви, посъветвайте ме за специалист в София. Много ли е скъпо лечението? Колко приблизително трябва да си спестя, преди да започнем такова лечение? Знам че е некоректно такова питане, но не ми се иска да започнем нещо, което поради липса на средства няма да успеем да го поддържаме.
п.с. Баща ми е лекар, но като традиционалист не вярва, че може да помогне хомеопатията. Много ми се иска да го разубедя.  

Капките не свалят кръвното налягане, а само вътреочното налягане и са задължителни, докато пробрема не се оправи трайно с помощта на хомеопатията. Тогава чак, по преценка на лекуващия Офталмолог, могат да бъдат постепенно спрени.
 Другия проблем, шийна спондилоза, както Ви казах е решим в голяма степен в смисъл че износването на шийните прешлени не може да се възстанови, но може да се забави и дори спре процеса, като същото се отнася и до шиповете. С помощта на хомеопатията обаче, може да се излекуват възпалените коренчета на нервите, които се търкат в прешлените и шиповете и то без никакви т.н. странични ефекти, от които при вас страда стомаха ( понякога панкреаса и черния дроб).

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 10:45 от Aleksander

# 215
Алексче, Александър, благодаря ви!   bouquet
Приблизително колко време се пие едно хомеопатично лекарство / може ли да кажете средно колко опаковки отиват на месец /?

п.с. съжалявам, знам че е мнго относително и индивидуално за всеки, но си правя изчисления.

# 216
  • София - Варна - Бургас
Приблизително колко време се пие едно хомеопатично лекарство / може ли да кажете средно колко опаковки отиват на месец /?

п.с. съжалявам, знам че е мнго относително и индивидуално за всеки, но си правя изчисления.

Лекарствата са м-у 3 и 10 лева и не се пият много често, което пък не се харесва на фармафията.  Laughing

# 217
Извинявам се,малко не по темата,но Александър ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН
Желая ви много здраве и все така да ни помагате.

# 218
  • София - Варна - Бургас
Извинявам се,малко не по темата,но Александър ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН
Желая ви много здраве и все така да ни помагате.

Благодаря Ви Мис Каприз!   bouquet

# 219

Една опаковка може да изкара години, но от друга страна, може да се наложи смяна на лекарствата в рамките на месеца. Обикновено не би трябвало да е честа смяната - най-малкото хомеопатът ще иска вероятно да мине известно време преди проследяването, та ако няма нещо, което да ви притеснява и да налага по-скорошна връзка с него, сигурно смяната да е най-много 2-3 пъти - като въобще, ама въобще не е задължително да се случи. Определено излиза по-евтин вариант, отколкото алопатичното лечение.. особено в по-дългосрочен план..

# 220
Честит Имен Ден на Александър и от мен, с пожелание най-вече за здраве и успехи  bouquet

# 221
  • София - Варна - Бургас
Благодаря ти Мече!  Hug

# 222
Усмихнатото, Александър, благодаря Ви!

Честит имен ден, Александър!   bouquet
Имате много хубаво име. Пожелавам Ви само с добро да се споменава и да Ви носи много късмет!

# 223
Добро утро на всички! Simple Smile

Имам питане във връзка с кандида (вагинално). Хомеопатията не се занимава с лекуването на гъбички, нали така? Миналият месец получих, но тъй като симптомите не бяха нетърпими и след цикъла изчезнаха, и тъй като хомеопатът ми не взе отношение като нещо, за което трябва нещо да се предприема, така и аз не се разбързах да правя нещо. Но този месец пак ми се появиха същите симптоми. Не са нетърпими, но не ми е приятно да ми пречат на сексуалния живот, най-малкото, а повече е притеснението ми във връзка с всеизвестното (традиционно) становище, че ако не се лекуват, хронифицират, и тогава лекарствата още по-трудно действат. Предния месец направих изследване и ми показа, че лечението трябва да е с нистатин съдържащи препарати (чувствителност към нистатин).

Моля, дайте ми съвет какво да правя - да се лекувам ли с конвенционални лекарства, някакви народни средства ли да пробвам - дайте идеи, моля и за такива! Засега само се мия с вода със сода в нея, но не зная какво трябва да е съотношението.

# 224
Деси, назрял е моментът явно. Кажи на хомеопата си и спри промивките. Не знам дали са директно вагинални (дамските душове), които нарушават естествената флора.

Общи условия

Активация на акаунт