Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 044
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София - Варна - Бургас
Усмихнатото, Александър, благодаря Ви!

Честит имен ден, Александър!   bouquet
Имате много хубаво име. Пожелавам Ви само с добро да се споменава и да Ви носи много късмет!

Благодаря Ви!

desi_sunshine С Хомеопатията се лекуват гъбички, конкретно и вагинални, и то много ефикасно, така че да няма рецидив, понеже се прави човека невъзприемчив към тях, като същевременно му се повдига имунитета. Гъбични заболявания е признак за много ниско ниво на имунната система. Ако твоя хомеопат не го знае, трябва да се замислиш...

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 09:53 от Aleksander

# 226
Да, с отслабена имунна система съм и с много ниска енергия. Опитвам се последните месеци да се възстановя и засега 3-4 седмици съм поставила рекорд да не се разболея, не се чувствам в добра форма, поради ниската енергия ми е по-студено, а и мозъкът ми работи зле (памет, концентрация), но поне се закрепих последните седмици да не се разболявам по-сериозно (от синузит и фарингит, или кашлица и от сорта), всъщност жегите ме спасяват, за разлика от останалите, които ви морят. Като се застуди сега и на мен веднага ще ми дойде в повече и много по-трудно ще оцелявам на теченията в колите като пътувам за работа с колегите и в офиса на климатика.
Ниският имунитет си го "придобих" поради системно твърде "екстремно" недоспиване, ако мога така да го нарека - когато човек е нещастен, има някакви демони, може наистина да се гаври сериозно с физическите си способности докато... не дойде ден, когато да разбере, че те не са неизчерпаеми, да се срещне лице в лице с новите проблеми, резултат от това и да съжалява, че не е знаел до какво може да доведе това безхаберие. Когато човек загуби здравето си, възможността да води нормален живот, да се радва на живота, така както другите хора, тогава всякакви други ядове губят абсолютно сила и смисъл. И се опитвам да се успокоявам, че все пак страданията са необходими, за да достигне човек до по-стойностни истини в живота си. Аз се промених в разни отношения и поне съм благодарна за това. Но съм много много объркана и безцелна - объркана в това какво искам, как искам да живея и защо...
Simple Smile
Откъде започнах и докъде стигнах, ще ми простите! Simple Smile

# 227
Здравей, Деси  Hug

Ако решиш да се лекуваш с хомеопатия, коментирай състоянието си с хомеопата си.
Ако не - мисля, че конвенционалните лекарства трябва да ги предпише лекар.
От народните средства ще споделя какво аз съм ползвала - бани с отвара от тетра или невен. На опаковките пише как се приготвят. Не знам обаче дали няма да са само с временен и облекчаващ ефект.
Откакто се лекувам с хомеопатия /три години/ само веднъж съм имала много остро и нетърпимо гъбичноподобно състояние. Справих се с хомеопатия. После съм имала още един/два пъти подобни симптоми, но минаваха бързо и леко. За сравнение - преди да се запозная с хомеопатията всяка година най-малко по два пъти получавах такива възпаления. Не искам да си спомням колко хапчета и глобули приех ...

Желая ти успех!

# 228
  • София - Варна - Бургас
desi_sunshine за съжаление, това което описваш е типичен пример за това, как бързо Психо-емоционалните ни проблеми могат да сринат имунната ни система и така да станем подходяща среда за... гъбички и бактерии и как официалната (от 150години ) медицина не познавайки или не интересувайки се от това, ни атакува с милиарди пъти по-мощни, спрямо първите, анти-био-тици!

# 229
Деси, сякаш описваш мен ... за първи път срещам човек с почти моите симптоми ... При мен нещата са малко по-кофти обаче. Ако измериш температурата, когато ти е студено, ще забележиш, че е 37 - 37,1. Горещо ти препоръчвам да отидеш на хомеопат!!!!! При мен гъбичките обаче са в устата заради хроничен фарингит.

# 230
  • София - Варна - Бургас
Да, с отслабена имунна система съм и с много ниска енергия. Опитвам се последните месеци да се възстановя и засега 3-4 седмици съм поставила рекорд да не се разболея, не се чувствам в добра форма, поради ниската енергия ми е по-студено, а и мозъкът ми работи зле (памет, концентрация), но поне се закрепих последните седмици да не се разболявам по-сериозно (от синузит и фарингит, или кашлица и от сорта), всъщност жегите ме спасяват, за разлика от останалите, които ви морят. Като се застуди сега и на мен веднага ще ми дойде в повече и много по-трудно ще оцелявам на теченията в колите като пътувам за работа с колегите и в офиса на климатика.
Ниският имунитет си го "придобих" поради системно твърде "екстремно" недоспиване, ако мога така да го нарека - когато човек е нещастен, има някакви демони, може наистина да се гаври сериозно с физическите си способности докато... не дойде ден, когато да разбере, че те не са неизчерпаеми, да се срещне лице в лице с новите проблеми, резултат от това и да съжалява, че не е знаел до какво може да доведе това безхаберие. Когато човек загуби здравето си, възможността да води нормален живот, да се радва на живота, така както другите хора, тогава всякакви други ядове губят абсолютно сила и смисъл. И се опитвам да се успокоявам, че все пак страданията са необходими, за да достигне човек до по-стойностни истини в живота си. Аз се промених в разни отношения и поне съм благодарна за това. Но съм много много объркана и безцелна - объркана в това какво искам, как искам да живея и защо...
Simple Smile
Откъде започнах и докъде стигнах, ще ми простите! Simple Smile

Та те са си пряко свързани тези неща.  Peace

# 231
# 232
Много се притеснявам за една приятелка която в момента е бременна и лекаря и е предписал
Шуслерови соли за бременни  newsm78№1,2,5,7 и 11, . Пие ги по 4 таблетки от всяка, разтворени в 200 мл. вряла вода през целия ден Този коктел не е ли опасен  newsm78 и то за бременна жена в начална бременност newsm78

# 233
Много се притеснявам за една приятелка която в момента е бременна и лекаря и е предписал
Шуслерови соли за бременни  newsm78№1,2,5,7 и 11, . Пие ги по 4 таблетки от всяка, разтворени в 200 мл. вряла вода през целия ден Този коктел не е ли опасен  newsm78 и то за бременна жена в начална бременност newsm78

Доста сме говорили на тази тема, но ще повторя най-важното, за да не търсите в темите. Шуслеровите соли всъщност са потенцирани хомеопатични препарати. Това означава, че трябва да се предписват единствено от класически хомеопат. Продължителното им приемане носи рискове от доказване. А фактът, че приема няколко соли едновременно, противоречи на принципите на хомеопатията. Не е нужно да бъде изплашена бременната, това няма да й е полезно. Добре е да спре да ги пие..

# 234
Като студент по класическа хомеопатия подкрепям с две ръце Само за малко!

# 235
Искам да попитам и аз специалистите какво мислят за пробиотиците? Повлияват ли добре нередовен стомах, подуване, запек?
Ползването на сена /майчин лист / като чай всеки ден вредно ли е и с какво може да се замести?

# 236
Не се имам за специалист, но разчитам на опита си.
По първи въпрос. Повлияват, но временно. Бих ги приемала СЛЕД антибиотично дълго лечение за възстановяване на нормалната бактериална флора.
По втори въпрос - решава временно проблемите, но пък рискувате съвсем ленивост на черва и прочие
И за пореден път! Не лекувайте следствията, търсете отстраняване на Първопричината.

# 237
Искам да попитам и аз специалистите какво мислят за пробиотиците? Повлияват ли добре нередовен стомах, подуване, запек?
Ползването на сена /майчин лист / като чай всеки ден вредно ли е и с какво може да се замести?
Ако не сте на хомеопатично лечение, пробиотиците може би са вариант. Билковите отвари също не са необходими, ако сте на хомеопатично лечение, защото хомеопатичното предписание отчита всички нужди на организма. Т.е., нямате нужда от нищо, ако сте на правилно хомеопатично лечение.  Ако то не е правилно или нямате ползотворна връзка с хомеопата си, фитотерапията все пак е холистичен лечебен метод. Но билките също трябва да се приемат според инструкциите на специалист, защото това са изходни субстанции и също има голям риск от доказване.

# 238
Истината е, че билката майчин лист сама я открих и много добре ми действа. Притеснявам се, че я пия от близо 4 години. Преди това съм взимала редовно бизалакс, но много ми се гадеше от него. Ходих на ехограф, гастроскопия и ми казаха, че ми няма нищо. Спортувам, ям плодове и зеленчуци. Обаче проблемът продължава. Притеснявам се, че при евентуална бременост билката сена ще е противопоказна. Можете ли да ми кажете хомеопатично лекарство / не мога в момента да отида на хомеопатичен лекар /, което да пробвам?

# 239
Истината е, че билката майчин лист сама я открих и много добре ми действа. Притеснявам се, че я пия от близо 4 години. Преди това съм взимала редовно бизалакс, но много ми се гадеше от него. Ходих на ехограф, гастроскопия и ми казаха, че ми няма нищо. Спортувам, ям плодове и зеленчуци. Обаче проблемът продължава. Притеснявам се, че при евентуална бременост билката сена ще е противопоказна. Можете ли да ми кажете хомеопатично лекарство / не мога в момента да отида на хомеопатичен лекар /, което да пробвам?
В хомеопатията предписанията са индивидуални, няма лекарство за това или онова. Извинете ме, не разбирам как нямате възможност да отидете на хомеопат?

Общи условия

Активация на акаунт