Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 418
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте Aleksander,
Синът ми е на 4г и 2 месеца. Откриха му Enterococcus faccalis с микробно число 10.5 в стерилна урина.
Не съм привърженик на АБ.
Моля да ме посъветвате какво да му давам. Попрегледах темата, но бих искала да попитам конкретно за неговият случай.
Благодаря Ви предварително!
Повторете изследването по-добре. Може и в друга лаборатория.

А хомеоптията няма лекарства срещу една или друга бактерия... не се работи така...

# 406
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Aleksander,
Синът ми е на 4г и 2 месеца. Откриха му Enterococcus faccalis с микробно число 10.5 в стерилна урина.
Не съм привърженик на АБ.
Моля да ме посъветвате какво да му давам. Попрегледах темата, но бих искала да попитам конкретно за неговият случай.
Благодаря Ви предварително!

Здравейте,

Предполагам, че са му поставили и диагноза Цистит, но не диагнозата е важна за хомеопатията, а индивидуалните особености и реакции на сина Ви. Хомеопатията с лекота лекува подобни проблеми и то без последващи рецидиви. Успех.

# 407
  • Canada
Много моля за координати на добър хомеопат във Варна. Ако е възможно на ЛС...

А дали някой може да ми каже дали хомеопатията помага в случаите на варикозна болест, тоест разширени вени?
Цитирам си поста още веднъж... Embarassed

# 408
Не знам за Варна, но на 50 км в Добрич е Румен Стойчев!

# 409
Здравейте! Много съм объркана, защото двама класически хомеопати (така се случи) изписаха съвсем различна рецепта за дъщеричката ми. Може ли помощ, не зная как да постъпя! Случеят е следният: дъщеря ми на 3.6 м, преди два месеца си счупи на дясната ръка и двете кости, между лакът и китката. Наложи се да й сложат игла по голямата кост. Чак при сваляне на гипса се разбра, че при слагането на иглата са травмирали РАДИАЛНИЯ НЕРВ. Нерва е травмиран, не е скъсан. ЕМГ не сме правили, но според ортопеда не се налага. Китката се изправя самостоятрелно , ръката вече е малко по-силна, но пръстите все още не могат да се изпъват и да се изправят самостоятелно. Няма болка в пръстите, детето усеща по-скоро вялост и леко изтръпване , защото сама си извива китката и непрекъснато си разтрива пръстчета (дори и през нощта.) Единият хомеопат ни предписа  ХИПЕРИКУМ ПЕРФОРАТУМ 15 СН - 1 по 5 гранули, а другият БЕЛИС ПЕРЕНИС 5 CH. Хомеопата, който предписа белис перенис , аз съм го посещавала няколко пъти, но срещата с дъщеря ми мина много бързо. Бяха дублирали часове и си тръгнах с въпроси от кабинета. Това наложи да се допитам до второ мение, което ме объка още повече. Може ли съвет? Само да допълня, че дъщеря ми е здрава. Посещава детска ясла от както навърши 1,7 м. Не боледува - много рядко, не сме пили АБ, само вентолин 1 път.  Спокойна, самостоятелна. Много топлокръвна. Имам и втори въпрос:  всъщност ние ходим всеки ден на електростимулации, те няма ли да отслабят действието на което и да е хомеопатично? Предвартелно ви благодаря! Мерси много Simple Smile Със здраве!

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 00:18 от Nat+

# 410
Съншайн, няма как да се лекуваш успешно при хомеопат, ако му нямаш доверие. Хомеопатът не е лекар, при когото отиваш, казваш: "Боли ме това и това." и той ти казва: "Вземи еди-кое си лекарство." С хомеопата си трябва да споделиш най-личните си емоции, страхове, преживявания (като например, че не си правил секс от години или че мразиш родителите си), ако искаш да получиш правилно лечение. В този смисъл четенето на състава и картините на лекарствата няма да ти донесе никаква информация относно правилността на лечението ти.
Благодаря.  bouquet

"Не вярвам на лекари...", "Искам да знам какво съдържат лекарствата...."Съншайн, ти наистина си слънчице Laughing
Благодаря.   Wink

# 411
  • И аз не знам къде...
Да, не може да се лекуваш при хомеопат на когото нямаш доверие!
За съжаление поредния ми опит да сменя хомеопата отново излезе неуспешен. Разочарована съм и ядосана, защото докато ровех и раницата да намеря портомонето си, а тя си говореше с детето, чувам как му казва "отвори си устата" и докато реагирам му беше дала лекарство  #Cussing out!
На въпроса ми защо му го е дала, тя отговори с учудения въпрос не е ли правил така и другия хомеопат!
Не знам дали да антидотирам, но никога повече няма да и се обадя!
Знам, че ще ми кажете че отговорността за действията си е моя и сте прави, но явно достъпа до истински хомеоптаи става все по-труден и даже невъзможен!
Избрания от мен хомеопат не ми вдигна телефона и не ми върна обаждане три дена! Отказах се, разбира се! И то не защото не можех да продължа да нахалствам, а защото си зададох въпроса ако сега не мога да се свъжа с него как ли бих успяла ако имам проблем!
Не знам какво да правя! Честно!

# 412
Какъв е проблемът, че му е дала лекарство?  newsm78

# 413
  • И аз не знам къде...
Как какъв?
Аз нямам ли право на глас? Това че не я отрязох категорично, да обявя че не можа да ми вдъхне доверие и да си тръгна, причина ли е да дава лекарство на детето?
Още повече, че ми е търгашко да иска да и плащам по 5 лева за три капки лекрство! Не съм за парите, но да ми обяснява че няма начин сама да си ги набавя не ми харесва!
Смятам, че трябва да имам право да реша ще дам ли ХЛ което е решила или не!
В този случай не бих го дала! Не зашото не виждам проблемите на детето, а защото не съм на мнение, че тя знае какво да му даде!

# 414
Явно е станало недоразумение и тя е разбрала, че детето ще се лекува при нея. Не знаех, че има хомеопати, които искат да им се плаща и дозата лекарство.

# 415
Защо не се казват имената на тези хомеопати или поне в кой град практикуват?

# 416
Защо не се казват имената на тези хомеопати или поне в кой град практикуват?

И аз това питам от време на време...

# 417
Аз също познавам човек, който дава лекарство бързичко, без да пита. Също не съм съгласна. Бих отсипвала лекарство, а най-добрият вариант е самият пациент да си го набави (ако е възможно).

# 418
Хубаво де, защо не се говори с имена?
Както има черен и бял списък на лекари какъв е проблема да има и същото за хомеопати  newsm78

# 419
  • София - Варна - Бургас
От семинара воден от Ерик ван Вьонсел, който се занимава с хомеопатия от 1977 г. Практикува от 1982. От 1990 е преподавал в различни училища. В момента редовно преподава в Международната Академия по Класическа хомеопатия на остров Алонисос (Гърция) и е лектор на различни международни семинари. Той супервизира случаи с различни групи от начинащи и практикуващи хомеопати. Автор е на “Характеристики и особености. Пълна Материя медика – Ключови симптоми към РАДАР” и на “Класическа хомеопатия – медицина, основана на факти”. От единадесет години съветва и асистира екипа, който разработва реперториум Synthesis. Той е асистент и на носителя на Алтернативна Нобелова награда професор Витулкас, с когото заедно са написали книгата “Нивата на здраве”. Модератор е на E-learning програмата на Витулкас.

мога да ви споделя следното казано от него: Приемането на комбинирани хомеопатични лекарства може да направи болестта неличима! в смисъл - да не може да се излекува.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 19:14 от Aleksander

Общи условия

Активация на акаунт