Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 439
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
По повод на последните постове за антидотирането аз мисля така: Изобщо не е задължително кафе, мента, шоколад и ред други често споменавани неща да са антидот. Ето аз например пия кафе само веднъж на ден(сутрин), но мисълта, че мога да го пропусна поради някаква причина веднага ме изкарва от душевен комфорт. През деня не пия кафе, но пък ми е страшно приятно когато някой колега си е купил и ми замирише на хубаво кафе. Мента - обожавам чай от мента. В този ред на мисли, кафето и ментата според мен няма как да са ми антодот.
Миризмата на белина - не понасям Sick, чак ми се гади от нея, ясно е какво може да направи. Но пък ако на някой му харесва.....
Детето ми сладко не обича много, но шоколад си хапва с удоволствие...Ако той в момента много иска да яде шоколад, а аз го огранича, все си мисля, че моето насилствено ограничаване ще е по-солен антидот от парченца шоколад.
Насилието върху психиката, ми се струва най-силният антидот, поне аз така възприемам нещата.

Peace Мда,да...Мен лично ме е яд понякога като го правя несъзнателно-напр. огроничаването или забраняването на нещо,което иска детето.От тук и от още много неща заключвам,че и аз съм За хом.лечение Crazy Whistling

# 391
  • София - Варна - Бургас
По повод на последните постове за антидотирането аз мисля така: Изобщо не е задължително кафе, мента, шоколад и ред други често споменавани неща да са антидот. Ето аз например пия кафе само веднъж на ден(сутрин), но мисълта, че мога да го пропусна поради някаква причина веднага ме изкарва от душевен комфорт. През деня не пия кафе, но пък ми е страшно приятно когато някой колега си е купил и ми замирише на хубаво кафе. Мента - обожавам чай от мента. В този ред на мисли, кафето и ментата според мен няма как да са ми антодот.
Миризмата на белина - не понасям Sick, чак ми се гади от нея, ясно е какво може да направи. Но пък ако на някой му харесва.....
Детето ми сладко не обича много, но шоколад си хапва с удоволствие...Ако той в момента много иска да яде шоколад, а аз го огранича, все си мисля, че моето насилствено ограничаване ще е по-солен антидот от парченца шоколад.
Насилието върху психиката, ми се струва най-силният антидот, поне аз така възприемам нещата.

Това е и моето мнение от години. Но силно кафе - сорт Индонизийска робуста, т.н. "Енергийни напитки" , Ментол, Ацетон и др. разредители да се избягват!  Хората са с различна чувствителност към споменатите антидоти и ако не са наясно с това, по-добреда не рискуват, а да си спазват "диетата". Но хора които си пият от години по кафе сутрин и това НЕ им вреди, е ок.  Въпроса е и малко хумористичен: - защо никъде и нищо не се споменава за Никотина, цигарите като антидот?...

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 10:33 от Aleksander

# 392
  • София - Варна - Бургас
tandonova

Цитат
Peace Мда,да...Мен лично ме е яд понякога като го правя несъзнателно-напр. огроничаването или забраняването на нещо,което иска детето.От тук и от още много неща заключвам,че и аз съм За хом.лечение Crazy Whistling

Е, шоколад вечер,преди сън не е добра идея.

# 393
Разговорът беше много полезен и ви благодаря за него.

А така или иначе вечер парче шоколад не е добра идея, мисля дори и за възрастни без да са на лечение в момента Simple Smile

# 394
  • Пловдив
Разговорът беше много полезен и ви благодаря за него.

А така или иначе вечер парче шоколад не е добра идея, мисля дори и за възрастни без да са на лечение в момента Simple Smile
Що бе...., казват, че е добър афродизиак Mr. Green

# 395
mamaden  Joy ако можеш да се спреш на разумната големина на парчето  Joy

# 396
  • София - Варна - Бургас
mamaden  Joy ако можеш да се спреш на разумната големина на парчето  Joy
Joy

# 397
  • в матрицата
Здравейте, имам въпрос към англоговорящите хомеопати - как е потенция на английски?
Благодаря!

# 398
Ханеман май е бил страстен пушач, какви антидоти, какво чудо Laughing
(мен кафе 1 на ден също не ме антидотира. Мразя мента, но си мия зъбите с нормална паста, съдържаща мента, също не ме антидотира. Тъй че потвърждаваме индивидуалността. Но следвайте съветите)

Суза,  potency

# 399
  • в матрицата
Мече, благодаря за бързия отговор   bouquet

# 400
Здравейте, бих искала да споделя, че моят хомеопат ме посъветва да пия само кафе Арабика до половин час преди или след приема на хомеопатичното лекарство. Така че пия по 2-4 кафета дневно /с ниско кръвно съм/, но само Арабика и смея да твърдя, че за 2 години съм успяла да "преборя" няколко здравословни проблема - два от които сериозни. Така че - моето кафе не пречи на лечението ми.

# 401
И като им четеш състава, какво? Ако ти кажа например, че твоята болест ще мине само с лекарство, направено от каверна на умрял от туберкулоза? Ще го пиеш ли? Или от лигавицата на черво на сиво искърско говедо? Laughing
Спрете се малко, хора.
Не ще намеря информация за нещата но не от бг. Peace Както и да е всеки си има своя гледна точка.

Аз бях така - четях всичко, което намеря за изписаното ми лекарство. Исках да знам какво пия, от какво е направено, любопитно ми беше. Признавам си, че разбирах около 20% от това, което четях  Simple Smile Повече от година хич, ама хич и не се ровя вече.
Така че разбирам Съншайн  Peace
Не, само има и други неща които ме интресуват...някой от тях ги разбирам. Благодаря за подкрепата.  bouquet

мила, майка ми одавна иска да закара баща ми при хомеопата ни, но той казва че няма какво да лекува...хомеопата пък каза на майка ми, че човек отива когато е готов...щом търсиш информация, явно още не си готова за този метод на лечение...няма за какво да четеш състав и дозировки...ако ще се съмняваш в хомеопата си, няма смисъл да започваш...

Това е ваше мнение, аз не вярвам на лекари по принцип. Не, че няма лекари на които вярвам но  се броят и на една ръка. Трудно е да вярваш на някой който те лекува грешно или просто не му пука за теб защото не той е болен. Благодаря за съвета все пак. Peace

П.П. Искам да помоля да не пишете в розово, просто е трудно за четене. Simple Smile

# 402
Съншайн, няма как да се лекуваш успешно при хомеопат, ако му нямаш доверие. Хомеопатът не е лекар, при когото отиваш, казваш: "Боли ме това и това." и той ти казва: "Вземи еди-кое си лекарство." С хомеопата си трябва да споделиш най-личните си емоции, страхове, преживявания (като например, че не си правил секс от години или че мразиш родителите си), ако искаш да получиш правилно лечение. В този смисъл четенето на състава и картините на лекарствата няма да ти донесе никаква информация относно правилността на лечението ти.

# 403
"Не вярвам на лекари...", "Искам да знам какво съдържат лекарствата...."Съншайн, ти наистина си слънчице Laughing

# 404
Здравейте Aleksander,
Синът ми е на 4г и 2 месеца. Откриха му Enterococcus faccalis с микробно число 10.5 в стерилна урина.
Не съм привърженик на АБ.
Моля да ме посъветвате какво да му давам. Попрегледах темата, но бих искала да попитам конкретно за неговият случай.
Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт