Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 451
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Весси, не знам какво се е случило на по-голямото ти дете, но ако е от ваксина (в смисъл имате съмнения, че е  от това), рисковете за другото дете нарастват. Гол факт.

И за Бога, не лежете на тази кълка за туя-та. Не е единствена, нито всеки път помага. Иска си индивидуален подход, иначе няма да е хомеопатия.

Съншайн, може да ти се каже при кого, но не и с какво. Пък дори да се каже, това не значи, че при друг човек същите лекарства ще помогнат, вероятно ще са други.

# 376

Съншайн, може да ти се каже при кого, но не и с какво. Пък дори да се каже, това не значи, че при друг човек същите лекарства ще помогнат, вероятно ще са други.
С това съм съгласна. Peace Знам, че дозировката е важна за правилно лечение. Но наистина ми се иска да знам с какво, защото им чета състава. Simple Smile И при кого?  bouquet

# 377
И като им четеш състава, какво? Ако ти кажа например, че твоята болест ще мине само с лекарство, направено от каверна на умрял от туберкулоза? Ще го пиеш ли? Или от лигавицата на черво на сиво искърско говедо? Laughing
Спрете се малко, хора.

# 378
И като им четеш състава, какво? Ако ти кажа например, че твоята болест ще мине само с лекарство, направено от каверна на умрял от туберкулоза? Ще го пиеш ли? Или от лигавицата на черво на сиво искърско говедо? Laughing
Спрете се малко, хора.
Дамата явно никак не е наясно с хомеопатията, щом им чете състава  Crazy

Уф нашата кашлица намаля - днес съвсем се понася  Crazy дано не изкара пак някоя криза, че снощи се чудех тва дете как диша преди да заспи  Tired

# 379
здравейте, искам да попитам (сетих се покрай антидотирането от предните страници) дали паста за зъби Supirvicky ,която е билкова може да антидотира ХЛ (Terminalia chebula Garcinia cambogia Eugenia caryophyllata Cinnamomum zeylanicum Glycirrhiza glabra Tephrosia purpurea Piper nigrum Mimisops elengi -това са съставките) , ползвах Билка но в нея има парабени ,а ми се иска да ги отбягвам,правя си и сама паста за зъби с карамфил, но не знам дали и той не е антидот заради силния си и натрапчив мирис  Peace

Ако те притеснява карамфила, то тази паста съдържа масло от карамфил.
Скоро пих хомеопатично лекарство и сега си мия зъбите със сода. Веднъж ползвах на Веледа хомеопатичната. В момента съм с тази, но спрях да я ползвам заради копърът и смирната  - не знам дали не са антидот за мен.

Спрете се малко, хора.

Аз бях така - четях всичко, което намеря за изписаното ми лекарство. Исках да знам какво пия, от какво е направено, любопитно ми беше. Признавам си, че разбирах около 20% от това, което четях  Simple Smile Повече от година хич, ама хич и не се ровя вече.
Така че разбирам Съншайн  Peace

# 380
Покрай разговорите за антидотирането и пастите за зъби ми се появиха въпроси.

Приемаме, че пациентът е на хомеопатично лечение и спазва основните правила (без мента, кафе, ползва съответната паста за зъби и т.н.). Обаче как може да е сигурен, че нещо друго не андитодира лечението му? Например - в офиса тоалетната се почиства с доместос (може да е тъп примера, обаче малко по-горе коментирате доместоса като антидот). Или че пък конкретно при него нещо друго е дало антидотирането?

Нали след като приключи съответното лечение (по преценка на хомеопата и във връзка с оздравяване) всички ограничения (мента, кафе и т.н.) вече не е необходимо да бъдат в сила?

# 381
  • Добрич
Мече, с аутизъм е, съмнявам се във ваксините, регресът беше плавен, и не мога да кажа точно от коя

# 382
Палиа, аз също разбирам Съншайн! Повярвай ми! Просто й задавам въпрос. То това си е характерна черта и на мен също хич, ама хич не ми е чужда Grinning

# 383
Спрете се малко, хора.
Не ще намеря информация за нещата но не от бг. Peace Както и да е всеки си има своя гледна точка.

Аз бях така - четях всичко, което намеря за изписаното ми лекарство. Исках да знам какво пия, от какво е направено, любопитно ми беше. Признавам си, че разбирах около 20% от това, което четях  Simple Smile Повече от година хич, ама хич и не се ровя вече.
Не, само има и други неща които ме интресуват...някой от тях ги разбирам. Благодаря за подкрепата.  bouquet

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 23:04 от Съншайн

# 384
Спрете се малко, хора.
Не ще намеря информация за нещата но не от бг. Peace Както и да е всеки си има своя гледна точка.

Не, само има и други неща които ме интресуват...някой от тях ги разбирам. Благодаря за подкрепата.  bouquet

мила, майка ми одавна иска да закара баща ми при хомеопата ни, но той казва че няма какво да лекува...хомеопата пък каза на майка ми, че човек отива когато е готов...щом търсиш информация, явно още не си готова за този метод на лечение...няма за какво да четеш състав и дозировки...ако ще се съмняваш в хомеопата си, няма смисъл да започваш...

# 385
Покрай разговорите за антидотирането и пастите за зъби ми се появиха въпроси.

Приемаме, че пациентът е на хомеопатично лечение и спазва основните правила (без мента, кафе, ползва съответната паста за зъби и т.н.). Обаче как може да е сигурен, че нещо друго не андитодира лечението му? Например - в офиса тоалетната се почиства с доместос (може да е тъп примера, обаче малко по-горе коментирате доместоса като антидот). Или че пък конкретно при него нещо друго е дало антидотирането?

Нали след като приключи съответното лечение (по преценка на хомеопата и във връзка с оздравяване) всички ограничения (мента, кафе и т.н.) вече не е необходимо да бъдат в сила?

Не е нужно чак толкова да се притеснявате за нещата, които антидотират. Дори и да спазвате всички неща, едно емоционално събитие може да промени картината ви. Освен това хомеопатът би трябвало да знае как да разбере дали има антидотиране или не.
Ограниченията , освен това, не е нужно да се спазват завинаги. Необходимо е да се дадат 3-4 дни на лекарството и след това няма проблем. Много хора казват, че не пият кафе от не-знам-колко-си-години, защото се лекували с хомеопатия. Излишни ограничения. Просто 3-4 дни след прием следвайте препоръките за ограничение на хомеопата си, защото той може би знае какви ограничения са правилни за вас. Доместосът, обаче, антидотира винаги и всичко, изпитано Simple Smile
По въпроса за пастата за зъби, мое лично мнение е, че не е проблем всеки да си мие зъбите с каквото си е свикнал. Зъбите се мият всеки ден, поне по един път. Тази всекидневна доза мента е станала нормална за организма и не се възприема като антидот.

# 386
Само за малко, много ми беше полезен последният пост  Peace Накара ме да се замисля дали белината, по-точно миризмата на хлор антидотира?

# 387
Само за малко, много ми беше полезен последният пост  Peace Накара ме да се замисля дали белината, по-точно миризмата на хлор антидотира?
Ако е хлора - значи не мога да го пускам на плуване  Rolling Eyes Там басейна си мирише на хлор...

# 388
Това, което антидотира е силната миризма. Ако смъркате изпаренията на белината с нос в шишето, може и да ви се антидотира лекарството. Ама все пак трябва са мием баните Simple Smile По тази логика и боята за коса може да антидотира Simple Smile  По-добре  измийте  банята преди да си изпиете лекарството. А детето да си ходи на плуване колкото си иска.

# 389
  • Пловдив
По повод на последните постове за антидотирането аз мисля така: Изобщо не е задължително кафе, мента, шоколад и ред други често споменавани неща да са антидот. Ето аз например пия кафе само веднъж на ден(сутрин), но мисълта, че мога да го пропусна поради някаква причина веднага ме изкарва от душевен комфорт. През деня не пия кафе, но пък ми е страшно приятно когато някой колега си е купил и ми замирише на хубаво кафе. Мента - обожавам чай от мента. В този ред на мисли, кафето и ментата според мен няма как да са ми антодот.
Миризмата на белина - не понасям Sick, чак ми се гади от нея, ясно е какво може да направи. Но пък ако на някой му харесва.....
Детето ми сладко не обича много, но шоколад си хапва с удоволствие...Ако той в момента много иска да яде шоколад, а аз го огранича, все си мисля, че моето насилствено ограничаване ще е по-солен антидот от парченца шоколад.
Насилието върху психиката, ми се струва най-силният антидот, поне аз така възприемам нещата.

Общи условия

Активация на акаунт