Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 482
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Остава ни една - МПР - Приорикс. Без нея не може да тръгне на ясла.. реално трябваше да се бие преди повече от година. Та ще се наложи да я бием, нямам как да се скатая...
Нататък мисля да взема нещата в свои ръце вече...
А как ще вземете нещата в свои ръце по-нататък?
Ако се случи нещо необратимо?
Не се заяждам и не съм по принцип така груба, но и аз от доста време чета историята на детенцето ви, и като потърпевша майка  ще ви посъветвам да размислите кое е по-добро, здравето или ваксината, за да тръгне на ясла

Това го очаквах като коментар...знам, че не се заяждате. Обаче около мен никой не смята така. Т.е. не са навлизали по-надълбоко в "проблема" ваксини. Аз започнах да се настройвам срещу тях, но вече съвсем ще ме приемат за луда (едно дългото кърмене, две - хомеопатията (не че не я харесват, ама да давам и друго!  Crazy ), три високата Т, която не свалям и т.н.).
Да, моето дете е, но то има и баща, който мисли друго.
С хомеопата бяхме говорили - какво да дам преди и какво след ваксина. С цел да се поизчистят гадориите.
Сега нито мога да смена докторката, нито нищо. Ако имате идея, споделете. Или как вие сте се справили с това изискване на системата. Ще съм благодарна! Разбира се, на лични Simple Smile

# 361
Малини, влизам ти в положение...
Не искам допълнително да усложнявам нещата. Знам, че не е редно да се дават съвети, но е добре да изясните ситуацията първо между вас, големите. И от горчив опит - с конфронтация рядко става. Иска културно самоотстояване и твърдост в решенията. За съжаление е много гадничко, когато няма с кой да споделиш отговорността от тип "Ами ако...". Товар си е...
Важното е да чувстваш подкрепа от най-важния за теб човек.
Успех каквото и да решите.   bouquet

# 362
  • София - Варна - Бургас
   Постваксинален синдром
списание „Класическа хомеопатия“.Д-р Емилия Янева

(Ето едно Независимо, обективно мнение от един доктор )

...Ваксинирането, приемано от медицината като начин за справяне с тежките инфекци­озни болести на човечеството, е нож с две остриета. Не трябва повече да се пренебрегва фактът,че усложненията от ваксините са много повече от допустимото, а глобализираното и масово прилагане на многобройни имунизации още от периода на новороденото е заплаха за световната популация, поради снижаване на общата защита и повишаване възприемчивостта към всевъзможни инфек­ции. От една страна се публикуват много съобщения за тежки странични реакции след ваксини (анафилактични реакции. SIDS-синдром на внезапна детска смърт“-, енпефа-лопатия, менингит, болест на Crohn,синдром на Guillain-Barre[1], тромбоцитопения и др.). а от друга – се убеждава обществеността, че ползата от ваксините превишава рисковете от усложнения след тях. Т.е. ние трябва да приемем за нормално известен процент от децата да останат увредени за цял живот или дори да умрат, радвайки се, че известна част от останалите ще имат имунитет срещу ин­фекциозни заболявания, от които може би никога не биха се
разболели. А какво да ка­жат родителите, чиито деца са от този про­цент на увредените – за тях рискът от ваксини остава 100%...

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 09:59 от Aleksander

# 363
  • София - Варна - Бургас
продължение:

...Според Dr. Tinus Smits ваксините засилват хуморалната защита (осъществявана с по­мощта на антителата) и отслабват клетъчната зашита (с участието на белите кръвни клетки). И когато това става при деца, които са само на няколкомесечна възраст и техният клетъчен имунитет току що е започнал да се изгражда, се появява сериозна загуба на ес­тествената защита с последваща повишена възприемчивост към инфекции. Johan Е. Sprietsma е на мнението, че имунната система е много по-малко ефективна при премества­нето на имунните реакции от клетъчно към хуморално ниво и в резултат на това заболя­ванията  добиват хроничен характер.
 СЗО (Женева, април 1977) също потвър­ждава огромното нарастване на случаите с инфекциозни заболявания. Все по-трудна се оказва борбата с туберкулозата и маларията и те се завръщат в много страни на света. Нараства заболяемостта от чума, жълта треска, дифтерия и холера, независимо от съществуващите ваксини за тях. И това едва ли е само във връзка с влошаване условията на живот, тъй като в много страни те не са се променили съществено през последните ня­колко десетилетия, а подобрените условия на живот в богатите страни не изглежда да во­дят до намалена податливост към инфекции,
дори обратното – инфекциозните заболява­ния там също нарастват. Популациите от бо­гатите и бедните страни проявяват еднакво намалена защита с повишена възприемчи­вост към инфекции.
 Ваксините могат да причинят както ост­ри, така и хронични страдания. За първи път се говори за болестни прояви от имунизация през седемдесетте години на 19 век, когато са били обявени данни за страничните ефекти на ваксината срещу едра шарка. Тогава хомеопатите са използвали термина „ваксиноза“ за описване на постваксиналните симптоми. В продължение на много години Thuja е била признавана и прилагана от хомеопатичната общност като   лекарство с доказан ефект вър­ху тези усложнения...

# 364
  • София - Варна - Бургас
... И сега някои хомеопати препоръчват и все още дават Thuja. В продъл­жение на няколко години Dr. Yvon Pernet -педиатърка, е препоръчвала на родителите на всички деца, които е
  имунизирала, да да­ват Thuja ЗОС Резултатите били безспорни – имало много   по-малко странични реакции от ваксините – вероятно поради това, че всъщ­ност енергийното ниво остава защитено и ваксината не може да го наруши. Сякаш ор­ганизмът е предупреден за наближаването на изкуствената болест и по-добре успява да се задържи в равновесие.
 Понастощем сред хомеопатите се говори за постваксинален синдром (ПВС), който включва симптомите, явили се след прилагането на дадена ваксина и изчезващи след прилагане на същата потенцирана ваксина. Съществуват редица публикации, отразява­щи опита на хомеопатите за диагностицира­не, лечение и профилактика на ПВС.
 В книгата си „The Post-Vaccination Syndrom“ д-р Tinus Smits споделя своя и на екипа си опит:
 „ПВС може да бъде остър и хроничен. Главните прояви на острия ПВС са:
темпера­тура, гърчове, загуба на съзнание, енцефалит и/или менингит, подуване на крайника около мястото на убождане, кашлица тип „мага­решка“, бронхит, диария, необичайна сънли­вост,чест и неутешим плач, пронизващ пи­сък (cri encephalique), припадък/шок, пнев­мония,смърт, смърт в креватчето (синдром на внезапна детска смърт). След внимателно проучване и записване на случаите ние стиг­нахме до следния списък на хронични  пост-ваксинални симптоми: настинки, зелени храчки, очни възпаления, възпаление   на средното ухо, бронхит, храчки, кашлица, аст­ма, екзема, алергии, ставни   възпаления, уморяемост и липса на жизненост, подчертана жажда, диабет, диария, запек, главоболие, на­рушение на съня с периоди на будуване и плач,
епилепсия,вратна ригидност, мускулни крампи, липса на концентрация, загуба на
паметта, нарушения в растежа, липса на ко­ординация, нарушено развитие,
поведенчес­ки проблеми като агресивност, раздразни­телност, липса на настроение, емоционална нестабилност, объркване, загуба на воля, ум­ствена торпидност. Този списък не може да бъде пълен, тъй като симптомите на постваксиналната болест могат да са безкрайно раз­нообразни. Диагнозата се основава не толко­ва на наличните симптоми, колкото на точ­ката на появата им във времето. В рамките на ПВС не е възможно да се разграничат специфични симптоми за отделните ваксини – ДТК(дифтерия, тетанус, коклюш), МПР (морбили, паротит, рубеола) или HIB[3] (Хемо-филус инфлуенце). На практика трябва да се приеме, че всяка ваксина може   да бъде виновна за възникване на някои от изброените симптоми, както и за   допълнителни такива, които не са били спо­менати. Също така няма ясна граница между острите и хронични усложнения, тъй като острите състояния често дават начало на хро­ничния проблем. Това, че някой не е изявил пряка или остра реакция на ваксината, не изключва възможността тя да е причина за хроничните оплаквания. Тези оплаквания обикновено стават ясни след 1, 2 или дори повече седмици и да се отхвърля диагнозата ПВС поради наличието на „светъл“ период във времето между причината (ваксиниране­то) и появата на
оплакванията е основна грешка. Често проблемът възниква извед­нъж след второто, третото или четвъртото прилагане на ваксината.
 ...

Източник: http://www.bg.dr-emilia-ianeva.com/10501083107210891080109510771 … 109010801103.html

# 365
Aleksander,   bouquet!

# 366
Aleksander, благодаря и аз.

Остава да имат и избор родителите да не поставят ваксини и това да не се отразява в бъдещето на децата им - имам предвид неприемане в ясли, детски градини и т.н.

# 367
  • Пловдив
Само дето в сайта на докторката не е обновен календара на ваксините Mr. Green Иначе на мен лично ми харесва така...да я няма тая на 6г. Whistling

# 368
здравейте, искам да попитам (сетих се покрай антидотирането от предните страници) дали паста за зъби Supirvicky ,която е билкова може да антидотира ХЛ (Terminalia chebula Garcinia cambogia Eugenia caryophyllata Cinnamomum zeylanicum Glycirrhiza glabra Tephrosia purpurea Piper nigrum Mimisops elengi -това са съставките) , ползвах Билка но в нея има парабени ,а ми се иска да ги отбягвам,правя си и сама паста за зъби с карамфил, но не знам дали и той не е антидот заради силния си и натрапчив мирис  Peace

# 369
  • Добрич

Това го очаквах като коментар...знам, че не се заяждате. Обаче около мен никой не смята така. Т.е. не са навлизали по-надълбоко в "проблема" ваксини. Аз започнах да се настройвам срещу тях, но вече съвсем ще ме приемат за луда (едно дългото кърмене, две - хомеопатията (не че не я харесват, ама да давам и друго!  Crazy ), три високата Т, която не свалям и т.н.).
Да, моето дете е, но то има и баща, който мисли друго.
С хомеопата бяхме говорили - какво да дам преди и какво след ваксина. С цел да се поизчистят гадориите.
Сега нито мога да смена докторката, нито нищо. Ако имате идея, споделете. Или как вие сте се справили с това изискване на системата. Ще съм благодарна! Разбира се, на лични Simple Smile
Да напълно ви разбирам, че членовете на семейството са с различно мнение по тези въпроси, аз също водя такава "битка" и им се чудя на тях как продължават да настояват да ваксинирам малката, за да ходи на ясла, след като виждат в какво състояние е брат й  Confused Не съм се справила още със системата, търся начини, на все още без успех, и на мен ми тежи, че няма да може да посещава ДЯ и ДГ
 Hug

# 370
здравейте, искам да попитам (сетих се покрай антидотирането от предните страници) дали паста за зъби Supirvicky ,която е билкова може да антидотира ХЛ (Terminalia chebula Garcinia cambogia Eugenia caryophyllata Cinnamomum zeylanicum Glycirrhiza glabra Tephrosia purpurea Piper nigrum Mimisops elengi -това са съставките) , ползвах Билка но в нея има парабени ,а ми се иска да ги отбягвам,правя си и сама паста за зъби с карамфил, но не знам дали и той не е антидот заради силния си и натрапчив мирис  Peace

И на мен пастата за зъби ми е болна тема, омръзна ми от тази Билка, друго обаче каквото съм взимала без мента е с още по-неприятен вкус, обикновено на анасон, като мастика.

# 371
Ако имате малки деца може да ползвате тяхната паста за зъби. Аз така правя  Mr. Green На Nenedent пастите стават  Peace
Скрит текст:

# 372
  • Добрич
Тъкмо и аз щях да ви предлагам пастата на Ненедент, ние я ползваме

# 373

Съншайн, не се "самообиждай". Написах го, защото болшинството хора очакват истински чудеса от хомеопатията. Има неща, които няма да се променят, ако човек САМ не го направи. Просто понякога е много кофти да дойде някой човек, да изисква всякаква помощ от теб, а после ти да си бездарен. Като например да лекуваш някой хроничен бронхит и задух при заклет пушач. Ти да си блъскаш мозъка, той да си пафка и да разчита на вълшебната капка ( гранула)... Та в този аспект го вмъкнах, вероятно не съобразих, че си нов човек тук, другите си ме знаят...
Така е, има неща които ние трябва да променим и всичко иска мнгоо усилия, старание но и ясна цел и как да постигнем каквото искаме. Simple Smile Да, така е съгласна съм с теб.   bouquet

Ако искате да се лекувате с хомеопатия, по-прекият път е да се поинтересувате как работи тя, а не да търсите доказателства. Разбира се, че имате прево и на това, но аз го разбирам като не ми се вярва, ама, хайде, кажете.
Добре, казвам. Пред очите ми, щитовидна жлеза с размерите и твърдостта на мобилен телефо е с размерите на лешник и мека за месец и половина.
Жена на 33 години, която никога не е имала цикъл от поликистозни яйчници, за 2 месеца има цикъл и почни никакви кисти. Още много примери има в хомеопатичната практика.
Хайде сега кажете какво още да споделим с вас?
При кой и с какво са лекувани щитовидна жлеза? Скоро мисля да посетя хомеопат, но ми се иска поне малко да съм запозната с ефекта и препаратите. Peace Благодаря за отговорите, точно това ме интересуваше.  bouquet

И не всичко може да бъде споделено във форум. Така че, за да получите правилен отговор, трябва да зададете правилен въпрос.
Така е, опитам се за задавам точни въпроси но не винаги ми се отдава за жалост. Peace

# 374
Само дето в сайта на докторката не е обновен календара на ваксините Mr. Green Иначе на мен лично ми харесва така...да я няма тая на 6г. Whistling

Защото е нейна статия, публикувана в списание „Класическа хомеопатия“ някъде 2003 - 2004г. Помня, че я четох навремето и бях особено впечатлена, защото за тези неща никой не говореше открито. Та схемата за ваксиниране е от оня период. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт