Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 052
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Аз нямах предвид доказване, а точно че може да се развие патология  Hug както е писала valin - прекалено често вземане на високи потенции от не добре подбран симилиум хич не е безопасно.

Написах това, защото се сетих, че точно в тази тема съм срещала споделено от майки как хомеопата им казал, ако стане еди какво си и не може да се чуем, дай конституционалното л-во. Да, ама конст.л-ва обикновено се дават във висока потенция и ако не е подбран най-точния симилиум и ако честичко с повод и без особен повод си хапваме по една конституционална гранулка.......
Предимно Ви чета,но тук просто не се въздържам да отбележа,че народът масово си хапва,според мен,антибиотичета и подобни,та едни гранулки тук... Tired

# 451
Аз нямах предвид доказване, а точно че може да се развие патология  Hug както е писала valin - прекалено често вземане на високи потенции от не добре подбран симилиум хич не е безопасно.

Написах това, защото се сетих, че точно в тази тема съм срещала споделено от майки как хомеопата им казал, ако стане еди какво си и не може да се чуем, дай конституционалното л-во. Да, ама конст.л-ва обикновено се дават във висока потенция и ако не е подбран най-точния симилиум и ако честичко с повод и без особен повод си хапваме по една конституционална гранулка.......
Нищо вярно почти няма в целия пост...
1* Изобщо не е вярно, че конституционалното се взима обикновено във висока потенция- напротив, особено при хронични пациенти, каквито сме повечето.
2* Ако системно доказваме лекарство, и изявяваме съответните физически симптоми, абсолютно нищо не им пречи те да станат постоянни.
3* Няма добре подбран и недобре подбран симилимум. Симилимум означава най-близко подобие. Има един симилимум и близки и далечни симилета. Симилето е по-малко подобие (така да се изразя). Относно потенциите. Ако лекарството е симилимум, тоест най-подходящото, но потенцията е несъобразено висока, може да направи много по-голяма беля, нищо че е точното лекарство, отколкото ако се даде несъобразена потенция от симиле.
4* Доказването си е патология. Може и да е временна, но си е патология. И нищо не й пречи да стане постоянна, вече зависи от куп фактори.
5* "ако стане еди какво си и не може да се чуем, дай конституционалното л-во" - тук все пак имаме идея, че хомеопатът е изброил точно при какви условия да се даде конституционалното. Впрочем според мен ситуациите, които изискват конституционално, не са толкова спешни, колкото острите състояния, които пък остри състояния доста по-рядко изискват конституционално лекарство, а си изискват остро лечение.

# 452

Предимно Ви чета,но тук просто не се въздържам да отбележа,че народът масово си хапва,според мен,антибиотичета и подобни,та едни гранулки тук... Tired
За пореден път казвам, че по-добре да си хапна антибиотик, отколкото да ме лекува некадърен хомеопат. Много по-безобидно ще е за мен. Изобщо всяко неправилно лечение, което е системно, си носи последствията - и антибиотичното, и хомеопатичното, и ....точковия масаж Crazy Crazy Crazy

# 453
  • И аз не знам къде...

За пореден път казвам, че по-добре да си хапна антибиотик, отколкото да ме лекува некадърен хомеопат.

Мече,  Peace!

# 454
Моля Мечка Малинарка да ме извини, ако повтарям нещо, което вече е казала, но "запалих" и  може да повторя нещо.
Това, което е прочела Кокошчица е вярно. Неправилното хомеопатично лечение може да доведе до всякакви последици. Но трябва да е ясно защо.
Въпросът въобще не опира до честотата на приемите и избора на потенция. Това може да попречи на жизнената сила. До споменатите последствия води неправилното хомеопатично лечение.
Няма добре и зле подбран симилимум. Или е симилимум или е симиле, или няма нищо общо.
Да няма нищо общо е по-добре, отколкото симилимум във висока потенция.
Конституционално лекарство не се дава във висока потенция, а в правилната.И не само конституционално, а всяко.
До това, за което говори Кокошчица се стига, когато лечението в дългосрочен план е потискащо. Защото дори и да ви дават единствено лекарство, дори и да ви го дават в течна форма, няма как да разберете дали лечението е правилно.Ако са ви правили неправилни предписание, след един обрив, макар и много години по-късно, може да се окажете с тежко заболяване.

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 01:45 от само за малко

# 455
че ХЛ не само може да предизвика патология - то може да предизвика смърт.
сигурно има и други фактори, но аз се сетих за :
"§ 276. Поради тази причина, едно лекарствено средство, дори да е хомеопатично подходящо за болестния случай, причинява вреда при всяка прекалено голяма доза, а при силни дози то нанася толкова по-голяма вреда, колкото по-голяма е неговата хомеопатичност и колкото по-висока е подбраната потенция, и вредата е много по-голяма, отколкото от една също толкова голяма доза медикамент, който не е хомеопатичен и няма никакво отношение към болестното състояние (алопатичен).
Прекалено големите дози от точно подбраното хомеопатично лекарство и особено често повтаряните, донасят като правило много неприятности. Те нерядко поставят пациента в положение опасно за живота и правят болестта му почти неизлечима. Наистина, те унищожават естествената болест що се отнася до усещанията на жизнения принцип и пациентът повече не страда от първоначалната болест, след като прекалено силната доза хомеопатично лекарствено средство е подействало върху него, но в следствие на това пациентът се разболява по-сериозно от подобната, но по-силна лекарствена болест, която е по-трудна за лечение. "

# 456
Оставам с впечатление, че без да е основната цел (поне не и за пациента) постигането на вътрешна промяна (в мислите, нагласите, реакциите) то тя най-често се случва след правилното прилагане на хомеопатично лекарство. Правилно ли вървят мислите ми?

И още - щом има приложение върху животни, то има ли такова и върху растения?

Ще повторя, тъй като само върху част от въпросите се получи диалог. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезен!

"неправилно определено хомеопатично лекарство", като пациент разбирам - неправилен вид, неправилна потенция, неправилна доза - т.е. всичко, което вие описвате със специалните термини.

Какво да направи пациентът, след като вече е прилагал може би неправилно ХЛ? Най-малкото доста хора преди да се ограмотят (както и аз самата) са считали, за по-безвредно приемането на боаронски комбинации или пък са попаднали на некласически хомеопат.

# 457
В цитирания параграф от Органон става въпрос за това, как прекалено честият прием и прекалено високата потенция на симилимума могат така да потиснат жизнената сила, щото тя да не може да действа и да изведе болестта навън.  И така болестта става нелечима.
А в това, което е прочела Кокошчица става дума за това, как неправиният подход към лечението, неотчитането на миазмичния терен и други фактори, може да въведе болестта навътре, към по-жизнено важни органи и системи, т.е. става потискане на болестта. И когато тя отиде в жизнено важни органи и системи, може да се стигне до там, до където казва тя.

# 458
Хубава дискусия се е заформила  Peace Дано е полезна за четящите.

# 459
На мен ми е много полезна!

# 460
Сетих се за една индийска притча за слона, как всеки опипвал различна част от тялото на животното и описвал това, което хванал... Simple Smile. Незнайно защо моята позиция винаги е някъде изотзад  Laughing. Хванах се за думите на кокошчица, които цитирах в предния пост. Не съм имала предвид нито потискане, нито последствията от правилно или неправилно подбрано ХЛ, а кога може да настъпят най-големите неприятности вследствие неспазване на хомеопатични принципи. Взимам си бележка.

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 13:10 от valin

# 461
В цитирания параграф от Органон става въпрос за това, как прекалено честият прием и прекалено високата потенция на симилимума могат така да потиснат жизнената сила, щото тя да не може да действа и да изведе болестта навън.  И така болестта става нелечима.

А когато ХЛ "изчерпи действието" си? Има ли възможност, с правилно подбрано и предписано ХЛ болестта все пак да стане отново лечима? Или дори ако се изпише правилното ХЛ в правилната потенция и повторения, но преди "изчерпването на действието" на първото, "лошото" ХЛ?

# 462
Някой знае ли какво се е случило с доктор Миxаил Kостадинов  newsm78 ?

# 463
Инсулт. Дано се оправи човекът.....

Усмихнатото, може, всичко е възможно. Понякога не може обаче.

Valin, не се знае кога може да настъпят най-големите проблеми. Човек е индивидуален, с индивидуална сила, с индивидуални слаби места, индивидуално податлив към влияния.... По тази тема може да си разтягаме несметни тези, но за един ако важи, за друг няма да важи и т.н. Все пак се казаха част от общовалидните принципи, основани на дългогодишни наблюдения.

# 464
Все пак се казаха част от общовалидните принципи, основани на дългогодишни наблюдения.

То това беше важното. благодаря

Общи условия

Активация на акаунт