Въпроси към Класически хомеопати 22

• 49 059
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Страната на приказките
И на мен ми се ще да науча, ама....май няма да ме огрее....

# 436
Хайде да запалим свещите тогава.-)

Семейството и повечето ми познати се лекуват при Иван Кацаров и съм изключително доволна от подхода му към нас и ефектите на лечението. (просто като забелязвам, че все по-рядко стигаме до него и се чувстваме добре)
Другите ще споделят за техните хомеопати предполагам.

# 437
Ние сме при Иларион Ванков. Доволна съм до момента.

# 438
Добре ще е всеки да сподели малко повече подробности(от колко време посещават конкретния хомеопат,колко често и т.н.).

# 439
Емииии. Ние сме четирима в семейството. В началото по-често, веднъж месечно горе-долу, за около три месеца някъде,  след това все по-рядко, просто не боледуваме. Имаме си своите неврози разбира се и от време на време лично на мен ако ми прикипи, в смисъл случи се някое събитие в живота ми, което да ме разтърси, го търся за помощ. Изключително доволна съм, че помогна на мъжа ми за проблем, който го тормозеше, но не бих искала да го оповестявам тук. Факт е обаче, че нито лекари, нито психолози успяха преди това да помогнат, а сме посетили няколко.
Децата ми са на 4 и на 9 години, почти не боледуват физически вече толкова често и когато го правят, се справят сами. Голямото ми има проблеми със себеотстояването (по-простичко да се изразя), но има огромен напредък. И вероятно скоро то ще бъде на проследяване. Общо взето това е. И лично аз му харесвам особено маниерът на работа, води ме да стигна сама там, където трябва, да намеря конфликта си, да го осмисля. Вече и като студент мога да кажа за пореден път, че човек трябва да е активен участник в своя лечебен процес, а не да бъде статичен, както си е бил винаги, и да чака вълшебната капка или гранулка да му решат проблема. Каква промяна може да имаме, ако ние самите не искаме промяната.

# 440
Иларион Ванков...дъщеря ми е на почти 4г, посещаваме го за нея от две години...доволна съм...
майка ми е при него от толкова също и излекува доста неща, брат ми, леля ми и аз сме при него...
аз от началото на бременността...излекувах бактериална вагиноза, вдигнах си ХБ, който беше драстично намалял...

леля ми се пребори със страхове и други болежки...

не говори много, почти винаги леко намръщен...но пак казвам доволна съм...

# 441
Още нещо се сетих да добавя по повод въпроса Колко често се посещава хомеопат. Това зависи от сложността на случая, динамиката на случая. Има хора, които по-бързо "правят" промените, има хора, чиито проблеми не са толкова дълбоки и т.н. Та и тук е различно. Няма универсална схема.

# 442
Гледам споделили сте позитивни отзиви от личните си хомеопати. Тук ли ще бъде мястото да споделим и негативни. Например - представя се за класически, а се оказва, че не е такъв?

Аз продължих да си чета по темата хомеопатия и да се ограмотявам като пациент и естествено възникват нови въпроси Simple Smile Оставам с впечатление, че без да е основната цел (поне не и за пациента) постигането на вътрешна промяна (в мислите, нагласите, реакциите) то тя най-често се случва след правилното прилагане на хомеопатично лекарство. Правилно ли вървят мислите ми?

И още - щом има приложение върху животни, то има ли такова и върху растения? На много места пише, че са безвредни. Но, неправилно определеното хомеопатично лекарство дали също е безвредно?

# 443
Ще ми е интересно да чуя и аз мнения за безвредността на ХЛ.
До скоро в разни книжки на Чапел или Витулкас /ще излъжа сега точно чия/ пишеше, че грешно използвано ХЛ не може да предизвика патология.
Сега обаче четох тази книжка "Теория на потискането" и се оказва, че ХЛ не само може да предизвика патология - то може да предизвика смърт.

Извинете, ако пресилвам - ще се радвам да бъде оборена  Hug Hug Hug Не знам дали правилно съм разбрала книгата, но ХЛ не са никак никак безвредни, когато се прилагат като бонбони кръц-кръц от пишман хомеопати Peace

# 444
  • София - Варна - Бургас
Кокошчица, я не се вкарвай в разни мрачни филми, или си падаш по готика?

# 445
 Peace оо, няма такова нещо  Peace
Но е абсолютно погрешно хората да си мислят, че "ако не помогне, няма да навреди". Това е добре да се знае  Wink

# 446
  • София - Варна - Бургас
Peace оо, няма такова нещо  Peace
Но е абсолютно погрешно хората да си мислят, че "ако не помогне, няма да навреди". Това е добре да се знае  Wink

- Да, разбира се това е добре да се знае, особено от болни с тежка патология.

# 447
Ще ми е интересно да чуя и аз мнения за безвредността на ХЛ.
До скоро в разни книжки на Чапел или Витулкас /ще излъжа сега точно чия/ пишеше, че грешно използвано ХЛ не може да предизвика патология.
Сега обаче четох тази книжка "Теория на потискането" и се оказва, че ХЛ не само може да предизвика патология - то може да предизвика смърт.

Извинете, ако пресилвам - ще се радвам да бъде оборена  Hug Hug Hug Не знам дали правилно съм разбрала книгата, но ХЛ не са никак никак безвредни, когато се прилагат като бонбони кръц-кръц от пишман хомеопати Peace
Тук въпросът опира до честотата на приемите и избора  на потенция.  Лично аз не мисля, че ХЛ (независимо дали е подходящото или не)  може да доведе до това, което описваш, освен ако не са прекалено много приемите  в доста висока потенция – демек  много грубо нарушаване на принципите на хомеопатичното лечение. Той и Ханеман за това предупреждава в Органон…

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 19:26 от valin

# 448
И това не е съвсем така. Ниските потенции се доказват принципно по-лесно...

# 449
Аз нямах предвид доказване, а точно че може да се развие патология  Hug както е писала valin - прекалено често вземане на високи потенции от не добре подбран симилиум хич не е безопасно.

Написах това, защото се сетих, че точно в тази тема съм срещала споделено от майки как хомеопата им казал, ако стане еди какво си и не може да се чуем, дай конституционалното л-во. Да, ама конст.л-ва обикновено се дават във висока потенция и ако не е подбран най-точния симилиум и ако честичко с повод и без особен повод си хапваме по една конституционална гранулка.......

Общи условия

Активация на акаунт