Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 852
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
И да се ровите, ако не сте обучен, може да влошите положението. По описаните от вас симптоми има поне 20 лекарства...
(иначе, да, аконит визирах, и явно писаното от мен се потвърждава пак)

# 541
Моля всички да разберат нещо, което много пъти сме повтаряли. По-добре пийте хапчета, отколкото препоръчани или прочетени хомеопатични лекарства. По-безвредно е алопатичното самолечение, отколкото хомеопатичното такова. А шуслеровите соли не са чайче.

# 542
 Laughing и аз има панически страх от зъболечение  Blush дори при премахване на зъбен камък се гипсирам и нямам търпение да стана от стола. Преди месеци бях на зъболекар и само като ми каза какво трябва да се прави (смяна на коронка) и изпаднах в паника дори от почукването по зъбите  Laughing При мен този страх май е от загубата на контрол като ми се работи в устата и от страх да не ми засегнат езика  Blush
Тази седмица ще се опитам да ида на хом, че много време отлагам, а имам нужда.

# 543
Може ли малко да поговорим за съхраняването на хомеопатичните лекарства в къщи? До колкото разбрах е добре да бъде далече от електроуреди и мобилни телефони - поне на 30 см. Това достатъчно ли е? Ако през стената на стаята от другата страна да речем има телевизор или хладилник?

И още - гледам в сайта на хомеопатичната аптека, че има аптечки за бърза помощ за в къщи, на път, за планина ..... добре ли е човек да се снабди с нещо подобно. Явно все пак има лекарства, които при спешност вероятно биха били препоръчани от хомеопата и е добре да бъдат налични в къщи.

# 544
Добре е човек да има набор спешни лекарства. (само не съм съгласна всички в набора да са с 200СН, но пък мисля, че ви се продават в потенции каквито искате)
Знаете ли, чиста работа при съхранението е да се увие шишето или флакончето с алуминиево фолио от примерно три пласта (то и един пласт върши работа, но може да се продупчи или леко скъса). Тогава може да държите и по-близо до уреди.
Дали изолира фолиото - увивате един мобилен телефон във фолио и го набирате от друг. като ви даде "извън обхват", имате добро фолио значи Grinning  Другият вариант е да си увиете цялата кутия с лекарства във фолио. (аз лично предпочитам поотделно завиване)

# 545
Laughing и аз има панически страх от зъболечение  Blush дори при премахване на зъбен камък се гипсирам и нямам търпение да стана от стола. Преди месеци бях на зъболекар и само като ми каза какво трябва да се прави (смяна на коронка) и изпаднах в паника дори от почукването по зъбите  Laughing При мен този страх май е от загубата на контрол като ми се работи в устата и от страх да не ми засегнат езика  Blush
Тази седмица ще се опитам да ида на хом, че много време отлагам, а имам нужда.
Вашият страх от зъболечение е част от цялостна картина. Консултирайте се с хомеопат, ДОБЪР!

# 546
Фобията от зъболекар си е доста съществен проблем. Особено при деца. От там нататък при невъзможна работа алтернатива е общата анестезия. Хубаво е някак да се избегне, ако може.
 Би било добре класическата хомеопатия да се преподава на лекарите като следдипломна квалификация по онлайн метод. Защото за някои предвид натовареноста им отсъствието в работни дни е изключено. Още повече, че в отдалечените местта има отчаяна липса на лекари, пък да не говорим за хомеопати.

# 547
Може ли малко да поговорим за съхраняването на хомеопатичните лекарства в къщи? До колкото разбрах е добре да бъде далече от електроуреди и мобилни телефони - поне на 30 см. Това достатъчно ли е? Ако през стената на стаята от другата страна да речем има телевизор или хладилник?

И още - гледам в сайта на хомеопатичната аптека, че има аптечки за бърза помощ за в къщи, на път, за планина ..... добре ли е човек да се снабди с нещо подобно. Явно все пак има лекарства, които при спешност вероятно биха били препоръчани от хомеопата и е добре да бъдат налични в къщи.

По отношение на съхранението на хомеопатичните лекарства не е нужно да се изпада в крайности. Ако лекарствата се съхраняват в гардероба, например, където никой не си държи мобилния телефон, достатъчно е. Правилата са: да не са на пряка слънчева светлина, да не са в хладилника, да не са в шкафа с подправки. Ако са в гардероба, няма нужда от никакво фолио. Иначе става бинт, презерватив, бинт, презерватив и никакъв секс 
И още нещо, зърната се развалят по-трудно от капките 

# 548
Хубаво е. За съжаление почти невъзможно.
Първо и най-основно, трудно е на човек, който е учил седем-осем години да дели човек на дроб и жлези, да му обясниш, че дробът и жлезата са едно единно цяло като цялата единна система Човек.  
Второ - ако Пена я боли глава, пие аналгин; ако мен ме боли глава - пия аналгин; ако ще дава хомеопатично лекарство, чичо доктор трябва да подбере индивидуалното за този пациент измежду точно 762 лекарства с главоболие.
Трето - учудващо постоянство ще се изисква от човек, току-що завършил медицина, да ходи на работа (знаем, че първите години горките ги юркат главно нощни дежурства като новобранци), да гледа семейство, и да изучава хомеопатия. Говорим за минимум 4-годишно истинско хомеопатично класическо обучение. Хомеопатията не е просто работа, тя е начин на живот.
4-Алопатия и хомеопатия са оксиморон - взаимоизключващи се понятия.

Да ,ползи много от медицинското образование, БЕЗСПОРЕН ФАКТ, но аз лично познавам много малко лекари, които са успели да пречупят мисленето си за всичко това, което са ги учили и да бъдат хомеопати - едни по-добри, други не толкова...

Иначе идеята е добра Grinning Grinning Laughing

Само за малко, крайна съм понякога. (при мен е друго. Отделям част от средствата си ежемесечно за попълване на "хомеошкафа" в секцията и нямам никакво намерение някой да съсипе лекарствата ми, слагайки през нощта мобилния си телефон точно отгоре Crazy)

# 549
Мечка, не беше лично Simple Smile Моите лекарства никога не са били във фолио, а ги имам от 15 години, дори повече,  и са много. Как пък едно не се развали?  Искам да кажа на мамите да не се побъркват чак толкова. И през летището съм си донасяла лекарства, т.е. може би са били облъчвани, не зная. Всички работят.

# 550
А вместо фолио не става ли в метална кутия. Относно дом.аптечка - не коментирам нито видове, нито потенций. Мисля, че е по-добре такъв набор да се направи с хомеопата, който ни лекува.

# 551
Хубаво е. За съжаление почти невъзможно.
Първо и най-основно, трудно е на човек, който е учил седем-осем години да дели човек на дроб и жлези, да му обясниш, че дробът и жлезата са едно единно цяло
Така си е. Няма как да отричаме обективностите. Но проблемът е преди всичко в това - медикът да се опита да мисли недубедено и да превъзмогне егото си. Иначе поначало всеки любознателен човек има потенцяла да изучава задълбочено- и лекарите в това число.

# 552
А вместо фолио не става ли в метална кутия. Относно дом.аптечка - не коментирам нито видове, нито потенций. Мисля, че е по-добре такъв набор да се направи с хомеопата, който ни лекува.
Сама си отговорихте, обсъдете с хомеопата си спешната аптека. А по отношение на металната кутия не е по-добра от фолиото. Пак ви казвам, ако са далеко от източници на лъчение, миризми и пряка слънчева светлина, няма нужда от нищо. Вече няма да повтарям, но ако гардеробът е далеко от изброените неща, нямате нужда от нищо повече.

# 553
Благодаря

# 554
Дарина, моите ХЛ са точно в метална кутия - като за бисквити, курабийки и тем подобни Simple Smile. Направих и теста с телефона - върши си работа Simple Smile. Опитай  Peace

Общи условия

Активация на акаунт