Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 869
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Хубаво е. За съжаление почти невъзможно.
Първо и най-основно, трудно е на човек, който е учил седем-осем години да дели човек на дроб и жлези, да му обясниш, че дробът и жлезата са едно единно цяло
Така си е. Няма как да отричаме обективностите. Но проблемът е преди всичко в това - медикът да се опита да мисли недубедено и да превъзмогне егото си. Иначе поначало всеки любознателен човек има потенцяла да изучава задълбочено- и лекарите в това число.
Приемете хомеопатията като лечебен метод, наука, нещо, което трябва да се изучава специално. Няма смисъл хомеопатията да се преподава на конвенционални... не зная каква дума да употребя, ще се възползвам от общоприетото "лекари", да не задълбаваме в терминологията.. Разбиранията за болест и здраве са диаметрално противоположни. Хомеопатията е наука, които тези, които искат да са добри в нея, не се задоволяват с двугодишни курсове, а намират начини да учат и медицина, и всико необходимо, което отнема като начало около 6-7 години.

# 556
само за малко , благодаря Simple Smile

# 557
И аз благодаря. Hug Чистият опит най-добре учи, за всичко. А аз още го нямам. (Сега се връщам назад да помисля...впрочем в Пазарджик се продават гранули къде ли не. Но явно трябва да ги взимам като се налага само от билковата ни аптека, където се съхраняват уж отделно. По другите съм виждала мобилните телефони на фармацевтите точно отгоре над тънкото пластмасово боаронско рафтче (предполагам сте го виждали). Не знам доколко влияе, но като е нон стоп там Thinking...)

# 558
В този ред на мисли - в София, къде освен в хомеопатичната аптека се продават хомеопатични лекарства? От разговорът снощи останах с впечатление, че гранулите може би да малко по-изръжливи. И когато говорим за домашната аптека сигурно може да се вземет и от тях. Преди време в темата се обсъждаже, че монопрепаратите на Боаран няма проблем да бъдат ползвани.

# 559
Лекарствата са си лекарства. Така е. Разликата е в методиката. Аз имам само боаронски лекарства тук в града. И ако ми трябват потенции над 30СН, си поръчвам тогава от София.
По-издръжливи са гранулите, и откъм пренасяне. Хем шише по-лесно се чупи, хем по-важното - при носене няма непрекъснато да се разклаща, щото всяко разклащане си е потенция. И по-издръжливи са откъм облъчване.

# 560
Ще задам и аз един въпрос, едва ли ще мога да получа конкретен отговор, но все пак...

Лекарство в потенция 10М, приемано 3 последователни дни по веднъж, след колко време да го чакам да подейства (мина почти една седмица)? За детето става дума, най-общо симптомите са хрема, кашлица, неспокоен сън и бактерия в урината (без клинична изява). Та в хремата и кашлицата не виждам подобрение, не са кой знае колко силни, но няма промяна, от 2 нощи детето спи спокойно (но това и преди се е случвало, все още не знам дали не е съвпадение), други симптоми - няма, нови и необичайни не са се появили. Да звъня ли на хомеопата, че няма ефект от ХЛ, или да чакам още?  Rolling Eyes

# 561
  • Пловдив
Алексче,при всеки е различно и индивидуално.И да звъннеш на хом. най-вироятно ще ти каже да изчакаш Peace Зависи и от това за какво е изписано/предписано ХЛ.

# 562
А тези боаронските гранули - колко време издържат (правилно съхранени) отворени/разпечатани?

# 563
практически вечно. Трябва да има обозначен срок иначе, защото са такива изискванията по закон.
Да, и разбира се когато са правилно съхранявани. За течните лекарства също се отнася, когато има спирт вътре.

# 564
  • Пловдив
практически вечно. Трябва да има обозначен срок иначе, защото са такива изискванията по закон.
Да, и разбира се когато са правилно съхранявани. За течните лекарства също се отнася, когато има спирт вътре.

Мече като стана въпрос за спирт в ХЛ...се сетих нещо Rolling Eyes Като давам на детето ХЛ понякога казва,че е люто,т.е. явно има спирт.А за някои ХЛ не е споменал това...Аз как да ги различа по повод на трайността?

# 565
ако са ти купени от аптека, не си ги правила ти, би трябвало да имат консервант.

# 566
  • Пловдив
ако са ти купени от аптека, не си ги правила ти, би трябвало да имат консервант.

Не,хомката ни ги дава винаги Rolling Eyes

# 567
е, ми, ясно къде да търсиш отговора Grinning

# 568
Лекарите трябва да работят в тясна колаборация с хомеопати, особено що се отнася до хроничната нозология. Задълбоченото изучаване на хомеопатията  от медиците ще им помогне да гледат на болестта под друг ъгъл и ще имат респект и уважение към хомеопатите. Хомеопатите трябва да търсят тясно сътрудничество с лекарите и да вникват в езика на медицинската диагностика,принципите на лечение и профилактика. Без помоща на опита на лекарите те няма как да се справят там където се налага колаборация.Ако хомеопатията не търси тясно сътрудничество с алопатията бъдеще няма. Егоцентризма на едните и другите води до задънена улица.
 Ако в болницата хомеопата и лекаря работят заедно, всеки ще знае своето място. Лекарят ще овладее острата патология, а хомеопата знае как да се грижи за хроничната. Хомеопатичното лечение в немалко случаи се нуждае от стационар, за да може лекарят да се намеси когато е нужно. Диспансерното наблюдение на пациента пак трябва да се следи от лекар и хомеопат в симбиоза. Езоповите орел,рак и щука трябва да си останат на стадиона .

# 569
Assamas , виждам, че имате категорично мнение, така че не е нужно да продължаваме темата. Нека само да добавя, че НЕ е вярно, че хомеопатията е само за хронични заболявания. Всяко състояние има хомеопатичен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт