Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 937
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, как хомеопатията обяснява глаукомата? Диагнозата е - изтъняване на слоя на нервните влакна на очите и лечението е капане на капки завинаги. Очното налягане е на границата, не е чак толкова високо, но въпреки това се изписват капки за намаляване на налягането. Защо според хомеопатията изтъняват тези нервни влакна и какво може да се направи?

Хомеопатията казва най-малко 78 възможни хомеопатични лекарства.

А капките не бива да се спират, докато офталмолога не прецени, че пациента е толкова добре, че вече може и без тях, понеже с очното налягане шега не бива - има опасност от ослепяване!

Искаш да кажеш, че трябва едновременно да се капят капки в очите и да се приема хом. лекарство, докато стане безопасно?

Да, точно така. Както при други поддържащи лекарства, хапчета за кръвно също най-често.
Спират се постепенно, защото рязкото спиране на алопатията крие риск.

Нека бъде хомеопатИЧка, или просто жена хомеопат Grinning

Това ли е най-важното в случая? Simple Smile
Аз важното съм го казала. Ти какво важно каза в случая? Rolling Eyes Или по принцип в темата?

# 61
  • Be realistic - plan for a miracle.

Аз важното съм го казала. Ти какво важно каза в случая? Rolling Eyes Или по принцип в темата?

Само защото явно не се е разбрало: отговорих на въпроса на Птеродактил дали на Чаталджа има само хомеопатична аптека или има и практикуващи хомеопати. Да, има на Чаталджа и практикуващи хомеопати. Това казах по принцип в темата.

# 62
  • Страната на приказките
Но да ви кажа как бабата на Габи (другата) вчера почти ме заплаши със социалните... как ако станело нещо с детето при тази вис. Т и дойдат лекари и ме питат какво съм дала, а аз кажа нищо - щели да ме държат отговорна и да ми пратят социалните...

Моля се само да ми е здраво детенцето!

Малини, аз така се доверих на една хомеоПАТКА, бяхме с висока температура и накрая се озовахме в болница, със системи, антибиотици, рев и всичко каквото ти хрумне! Ако си попаднала на някоя некадърница като "нашата" - самонадеяна и нагла....де да ме беше заплашл някой със социалните, че да ми дойде акълът в главата....Извинявам се на хомеопатите тук, знам, че от това си вадите хляба, но ако ми се яви тая, просто я стискам за гушата и...
Дано да е здраво детенцето ти и да нямаш нужда нито от лекари, нито от хомеопати  Hug

# 63
  • София - Варна - Бургас
Птери, не знам случая Ви, но в класическата хомеопатия, по принцип първо се лекува майката , после детето, иначе наистина може да стане страшно, ако не и издържат нервите при Много високата Т. от 38С!  ooooh!

Сега един виц, за отпускане: "Майката - докторе дайте му АБ! д-ра: не бива, това е вирус, след 5 мин увещания, майката изкрещява: Абе докторе, дайте му на това дете един силен антибиотик, за да мога Аз най после да се наспя!"

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 23:09 от Aleksander

# 64
  • София
Сега един виц, за отпускане: "Майката - докторе дайте му АБ! д-ра: не бива, това е вирус, след 5 мин увещания, майка изкрещява: Абе докторе, дайте му на това дете един силен антибиотик, за да мога Аз най после да се наспя!"[/color]

Ох, това май не е виц, а живата истина. Чувала съм го неведнъж  Tired

Но да ви кажа как бабата на Габи (другата) вчера почти ме заплаши със социалните... как ако станело нещо с детето при тази вис. Т и дойдат лекари и ме питат какво съм дала, а аз кажа нищо - щели да ме държат отговорна и да ми пратят социалните...

Моля се само да ми е здраво детенцето!

Малини, аз така се доверих на една хомеоПАТКА, бяхме с висока температура и накрая се озовахме в болница, със системи, антибиотици, рев и всичко каквото ти хрумне! Ако си попаднала на някоя некадърница като "нашата" - самонадеяна и нагла....де да ме беше заплашл някой със социалните, че да ми дойде акълът в главата....Извинявам се на хомеопатите тук, знам, че от това си вадите хляба, но ако ми се яви тая, просто я стискам за гушата и...
Дано да е здраво детенцето ти и да нямаш нужда нито от лекари, нито от хомеопати  Hug

Моля се да ми е здрава и тя, и другите (вашите) дечица  Praynig Praynig Praynig

# 65
  • София - Варна - Бургас
Малини, как ли ще се чувстват, всички тези майки и баби, ако пребивават в някоя цивилизована страна и детето има 39С - 39.5С и там лекарите им кажат: - нищо Т. понижаващо няма да давате, ще чакате три денонощия и на четвъртото, ако не е спаднала, чак тогава заповядайте!?... а за АБ и дума да не става! Там се издава мнооого трудно и само след Антибиограма.

P.S. как е Габи, ходи ли си вече

# 66
  • София
Следобяда почна да ходи полека, казваше, че я боли, но следващото беше да допълни, че доктола мага (помага) и мине  Blush
До вечерта на моменти направо тичаше Simple Smile макар че гледах да не я провокирам прекалено - хубаво е да си е онзиденшното Габче Simple Smile че беше яко жалка картинка вчера...

Aleksander, и да им го кажем, те ще излезнат с аргумента, че сме в БГ и тук това не се практикува. 3 дена с 39 - отдавна ще са дали АБ  Crazy

# 67
  • Добрич
Malini , дано детенце се оправи по-скоро  Hug
Аз да попитам, ХЛ го капваме под долната устна на сина ми понеже има проблем с артикулацията на езика, правим ли нещо така или само под езика се усвоява по-добре  newsm78
И друго се сетих да попитам след като видях, че има въпрос за очите, племенницата ми(8 г.) отскоро е с диоптър 2,75 за далекогледство, възможно ли е чрез хомеопатично лечение да се свали диоптъра и дори да няма нужда от очила в бъдеще?

# 68
Следобяда почна да ходи полека, казваше, че я боли, но следващото беше да допълни, че доктола мага (помага) и мине  Blush
До вечерта на моменти направо тичаше Simple Smile макар че гледах да не я провокирам прекалено - хубаво е да си е онзиденшното Габче Simple Smile че беше яко жалка картинка вчера...

Aleksander, и да им го кажем, те ще излезнат с аргумента, че сме в БГ и тук това не се практикува. 3 дена с 39 - отдавна ще са дали АБ  Crazy

За това и такова доверие в такъв вид лечение.

# 69
Здравейте, как хомеопатията обяснява глаукомата? Диагнозата е - изтъняване на слоя на нервните влакна на очите и лечението е капане на капки завинаги. Очното налягане е на границата, не е чак толкова високо, но въпреки това се изписват капки за намаляване на налягането. Защо според хомеопатията изтъняват тези нервни влакна и какво може да се направи?
Хомеопатията ползва диагнозата само информативно. За нея е важен човекът, който има глаукома и как се проявява тя при него, а не самата глаукома. Причините, поради които човек реагира с глаукома за всеки са различни. Това е от компетентността на хомеопата.

# 70

EC e приел професиите да се казват и пишат в мъжки род.
Не е прието от ЕС, граматични правила са.

# 71
Птери, не знам случая Ви, но в класическата хомеопатия, по принцип първо се лекува майката , после детето, иначе наистина може да стане страшно, ако не и издържат нервите при Много високата Т. от 38С!  ooooh!

Сега един виц, за отпускане: "Майката - докторе дайте му АБ! д-ра: не бива, това е вирус, след 5 мин увещания, майката изкрещява: Абе докторе, дайте му на това дете един силен антибиотик, за да мога Аз най после да се наспя!"

Значи първо чакаме майката да получи муза за хомеопатия и оставяме детето с ангини, бронхити и какво там има още? Моля! Добре е да имаме дарба да обясним на майката, че е важно за детето й и тя да се лекува с хомеопатия. Но то е добре и таткото да го прави. Но чак пък да е първо тя...

# 72
Sause baus!  , препоръката ми е да прочетете повече за хомеопатията. Личното ми мнение е,  че е по-лош късмет да попаднете на лекар, който предписва хомеопатични лекарства, отколкото на лекар, който раздава само хапчета. В моята практика, всички лекари, които са УЧИЛИ хомеопатия, а не са притичали през двумесечен курс, са се отказали да практикуват алопатична медицина.

# 73
Sause baus!  , препоръката ми е да прочетете повече за хомеопатията. Личното ми мнение е,  че е по-лош късмет да попаднете на лекар, който предписва хомеопатични лекарства, отколкото на лекар, който раздава само хапчета. В моята практика, всички лекари, които са УЧИЛИ хомеопатия, а не са притичали през двумесечен курс, са се отказали да практикуват алопатична медицина.

Нещо или аз не съм написала правилно ,или вие не сте доразбрали?
Консултира цялото ми семейство дипломиран медик ,със не една специализация в чужбина в областта на хомеопатията.Държа да е и лекар и хомеопат.

# 74
Весси, рецепторите в устната кухина нямат общо с артикулацията на звуците. Бебетата също не говорят. Лекарството си се приема нормално.

Общи условия

Активация на акаунт