Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 857
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
 Лично мое мнение е, че ...чак потенция 200 СН, която на всичкото отгоре не е едноизмерна. По-скоро (което значи невинаги) в такива случаи аз лично предпочитам по-чести ако трябва приеми на по-ниски потенции - 5,9,15. Образно казано имам нужда от енергия върху малка площ (каквото е прищипването например), отколкото върху по-голяма площ. И пак да повторя, зависи и от състоянието на пациента, и от показателите на жизнената му сила. Понякога стимулът може да е твърде мощен.

# 601
Здравейте!Имам нужда от помощ от някой ,който знае повече за хомеопатията и лечението с нея.Дъщеричката ми (2г.и 11 м.)се разболя преди 20 дни-суха кашлица ,която ту спираше ,ту се появяваше пак.В началото имаше Т. ,която не съм сваляла с нищо.Давах Аконитум и всичко беше ок.После Алиум цепа ,секрета се сгъсти ,но почна сухата кашлица.Свързахме се с хомеопата си и тя предпида Хепар сулфур -подейства добре ,но кашлицата се върна след 3-4 дни.За съжаление не мога да се сетя наименованието на другото изписано лекарство(мисля нещо Негра беше в разреждане 200) ,последва Кокус какти 30 ,кашлицата се разводни и намаляха пристъпите ,носът и текна -сутрин жълто-зелени и гъсти секрети ,а през деня прозрачни ,сълзене на очите.Кашлицата е дълбока.Ходихме вчера да я преслуша лекарката и казва ,че всичко е ок ,но от днес сутринта сме с Т-37.2 при ставането ,а сега 38.5.Хомеопатичката не е сменила лекарството (добави и Шуслерови соли н.3 и н.4)и казва ,че е нормално,но аз се тревожа-много дълго продължи всичко.Миналата зима така направихме пневмония ,въпреки Х лечение.Моля ви ,кажете ми нормално ли е това?Каво да правя?Знам ,че ако отида до спешен кабинет ще изпишат АБ ,а хомеопатичката няма да е доволна.Освен ХЛ давам чай за отхрачванв,сироп на Др.Тайс,сок от ряпа ,капки сребърна вода в носа и Умкалор за кашлицата.Првим и инхалации със сребърна вода и физиолигичен разтвор.Всики неща ги давам с нейно позволение.Как ви се струва-нормално ли протича лечението ,какво бихте направили вие?Иначе детето е активно,скаа ,играе и т.н ,но тя си е такава дори и с висока Т.Надявам се на вашите отговори ,защото към момента не мога да се свържа с хомеопатичката ни!

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 14:47 от магесница

# 602
Магесница значи хомеопатът ви не е класически щом ви позволява да пиете още куп неща освен ХЛ-ва,а тук темата е за въпроси към КЛАСИЧЕСКИ хомеопати-така че за всички пишещи и четящи тук вашето леченение не е правилно.Според мен си избери единия начин на лечение-или с хомеопатия или с алопатия Peace
Нашият хомеопат изписва винаги едно единствено ХЛ-во и НЕ пием АБСОЛЮТНО НИЩО ДРУГО.
Ако не е тайна коя е тази хомеопатка от Варна?

# 603
Д-р Кремена Хаджиева.

Последна редакция: сб, 13 окт 2012, 17:43 от магесница

# 604
Кашлицата е тотално омазана с толкова много лекарства, че и допълнителни сребърни води и прочие.
Това не е лечение изобщо. И изобщо не е нормално да продължава толкова дълго при ПРАВИЛНО лечение.

# 605
Лично мое мнение е, че ...чак потенция 200 СН, която на всичкото отгоре не е едноизмерна. По-скоро (което значи невинаги) в такива случаи аз лично предпочитам по-чести ако трябва приеми на по-ниски потенции - 5,9,15. Образно казано имам нужда от енергия върху малка площ (каквото е прищипването например), отколкото върху по-голяма площ. И пак да повторя, зависи и от състоянието на пациента, и от показателите на жизнената му сила. Понякога стимулът може да е твърде мощен.

То най-добре беше да не му давам нищо, понеже после се оказа, че пръстът не е чак толкова зле. Но за пръв път ми се случва и се стреснах.
Детето е с 39, поне намерих хомеопата. Надявам се вече да се оправи, притеснено ми е, че не го лекувам "истински", макар че знам много добре, че алопатичното лечение (в случая най-вероятно антибиотик) има лоши последствия в дългосрочен план.

# 606
Благодаря на отговорилите   bouquet ! Т. стана 39.3 и се обадих на друг хомеопат .Оказва се  ,че наистина положението е омазано-последното лекарство е влошили нещата.Жената ме изслуша много внимателно ,разпита ме подробно за всичко и ми каза какво да правя.Изписа само Беладона. Надявам се ,че нещата ще се обравят без АБ!Много е тежко ,когато взимаш решения за децата си и се оказва ,че те не са били правилните.
Понеделник ще отидем на преглед и ще видим какви ще са впечатленията (за сега са перфектни!) и ще ги споделя с вас в другата тема -вашият класически хомеопат във Варна.
 HugБлагодаря още веднъж!

# 607
  • София - Варна - Бургас
Може разбира се. Питах Тандонова защо според нея е остро, предвид че хлапето й не е пеленаче?

Впрочем какво за теб, Александър, е остро състояние? Grinning

Например интезивна висока Т. Simple Smile

# 608
Може разбира се. Питах Тандонова защо според нея е остро, предвид че хлапето й не е пеленаче?

Впрочем какво за теб, Александър, е остро състояние? Grinning

Например интезивна висока Т. Simple Smile

И само толкова?

(Ми не.  Остро (по повод температурата, защото изобщо не е единственият белег, нито най-важният, тъй като Острото е СЪВКУПНОСТ от белези, но ще коментирам нея сега) е когато има внезапност, щото температурата  може да ти я вдигне на третия ден, а дотогава да се влачи, да се качва постепенно и това няма да бъде остро.)

# 609
Вече и аз дори разбирам какво е остро състояние. Кога ще имаме добри хомеопати?

# 610
И да не говорим, че ако цял живот е правил ангини по три-четири годишно и ти спретне някоя ангина с интензивна висока температура, какво остро има тук? Това си  е хроника.

Нинел, на въпроса ти не мога да отговоря....И аз искам.

# 611
Четох, четох и се замислих. Вече никой не знае коя по ред е темата, в която се обсъжда хомеопатичното лечение. И продължават да пишат майки, на които са им предписани по не знам колко лекарства, добавки, соли  и т.н. Пишат и такива, на които хомеопатът им не си вдига телефона. Аз съм благодарна за хомеопата, който имам, но защо тук чета едно и също?

# 612
Благодаря, Мечка Малинарка, явно сме писали заедно по едни и същи въпроси Simple Smile

# 613
Здравейте ! Отново имам нужда от съвет.Към 20 часа малката и вдигна Т 39.9.Давам и новото ХЛ-Беладона 30 СН (5 гранулки разтворени в 50 мл. вода) дала съм 3 приема -първия час 2 и след час още веднъж.Т.не падаше и сложих свещичка.Сега Т 38.Дали да ходим до спешното и дали да давам АБ ,който със сигурност ще изпишат?Водих  я да и чуят гърдичките -няма нищо ,само много червено гърло(това каза първата хомеопатичка).Малката почти не кашля ,кашлицата е влажна ,носа запушен,но не тече.Когато няма висока Т. е активна ,както обикновено.Ще се радвам да ми отговорите ,защото съм много притеснена и объркана.Както писах по-рано ,иналата година направи пневмония и беше нещо подобно като развитие на картината и това ме побърква.Правилно ли постъпвам или експериментирам със здравето на детето си?Моля ви да изкажете мнения!

# 614
магесница, в почти същото положение сме в момента като вас. На 40 градуса, измерени ректално, сложих свещичка. Ще чакам до утре да видим какво ще стане. Днес бяхме при педиатърка, която го прегледа и каза, че гърдите му са чисти, само гърлото е "сочно". Посъветва ме да изчакам до понеделник и да пусна кръвна картина, според която да се прецени дали е наложително антибиотично лечение. Това му е първото такова разболяване и съм доста притеснена и аз... Стискам палци да се оправите без АБ!

Общи условия

Активация на акаунт